Blogger Widgets

2013. december 10., kedd

Színészek versus szereplők - Lyra alkotása




Rögtönzött barátság

A lány hátát a falnak vetve ült a földön, és rajzolt. El sem tudott volna képzelni más elfoglaltságot ezekben a nehéz időkben. Így legalább kifejezhette magát, kiönthette bánatát. Olyan régen találkozott már Jace-szel, de tudta, hogy a fiúnak egy kis levegőre van szüksége. Hogy mégis megbizonyosodjon a fiú hogylétéről, minden nap felhívja Isabelle-t, az informátorát. Mára is megbeszélt vele egy találkozót. Eleinte nem bízott Izzy-ben, de amióta boldoggá teszi Simont, semmi kétség nem fér hozzá, Izzy és Clary igazi barátnők lettek.
Clary az órájára pillantott. Negyed három. Ideje indulni, hogy elérhesse a metrót. Gyorsan belebújt a kabátjába, sapkát; sálat vett, majd elköszönt Jocelyn-tól. Nagyon örült, hogy az anyja újra vele van. Egy éve még sejtelme sem volt arról, hogy Árnyvadász, de mostanra megszokta, sőt, megszerette a dolgot.
Gondolataiba merülve nem vette észre, hogy lábai összegabalyodtak, és nekiütközött egy oszlopnak.
 – Hogy az a… – káromkodott az oszlop. Az oszlopok nem tudnak beszélni! Clary egy lányba rohant bele, akinek keze tele volt mindenféle könyvvel, papírral, amik most szétázni készültek a nedves földön.
 – Ne haragudj, hogy… – kezdte Clary, de azonnal elhallgatott, mert a lánnyal, akivel szemben állt, akár ikrek is lehettek volna.
 – Clary Fray, és ne haragudj – mondta végül.
 – Lily Collins, és nem haragszom – mosolyodott el a másik lány. Szeme a papírjaira siklott, majd lehajolt és elkezdte felszedegetni őket. Clary észbe kapott, és ő is lehajolt segíteni Lily-nek. Lily is Árnyvadász volt, ezt egyből kiszúrta. A kezén, a nyakán ott kacskaringóztak a fekete rúnák, ráadásul valami jelentést vitt a konzulnak. Clary és Lily együtt indultak a metró felé, közben jól elbeszélgettek. Lily mesélt magáról, a családjáról, és arról, hogy ő is harcolt a Végzet Háborújában. Clary-t ez nagyon megdöbbentette, ugyanis ez a lány még nála is törékenyebbnek tűnt. Aligha lehetett idősebb Isabelle-nél és Clary-nél. Viszonzásul Clary töviről-hegyire elregélte Lily-nek kapcsolatát Jace-szel.
 – Nem akarok beleszólni, de szerintem inkább mellette lenne a helyed, nem időt adnod kéne – mondta Lily, majd amikor Clary szólásra nyitotta a száját, felemelte a kezét. – Azért nem hív, mert azt hiszi, neked van szükséged időre, hogy megemészd. Most találkozol Isabelle-lel és elmész vele az Intézetbe. Ott megbeszéled Jace-szel a dolgokat, és holnap Java Jones-nál találkozunk – fejezte végül be a kis szószátyár.
 – Rendben, megadom magam – nevetett Clary. Ilyen kevés idő alatt még sosem barátkozott össze senkivel. Még Simonnal sem. Megbízott Lily-ben, jó volt végre kiönteni-e valakinek a szívét. Most azonban rohannia kellet, nehogy lekésse a találkozót Isabelle-lel, de mindenképpen megfogadja Lily tanácsát, és őszintén reméli, hogy ez a rögtönzött barátság mégis megmarad örökre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets