Blogger Widgets

2012. november 24., szombat

És még egy...

Sziasztok!

Na jó, ez sem emberi. xD



Ezt Cassie is megosztotta, és a kommentjéből kiderül, hogy ő is Jamie-t figyelte a filmben. xD Mármint nem ebben a részben, aminek a plakátjából készült a fanart, hanem a másodikban. :)

Martin az ID filmekről kérdez

Sziasztok!

Ma ezt kérdezte Martin Moszkowicz, a Csontváros film egyik producere (részemről a kedvencem).


Kit szeretnétek látni egy Infernal Devices filmben?

Na, ki gondolja még rajtam kívül, hogy ez jót jelent. Nagyon jót. :) Azt tudjuk, hogy a Pokoli szerkezetek könyvek filmes jogai ugyanazoknál vannak, akiknél a Csontváros jogai. És azt is tudjuk, hogy már többször volt szó a filmről, de minden a Csontváros film sikerén múlik.

Én nagyon pozitív vagyok, biztos vagyok benne, hogy a film siker lesz. Ebben az esetben viszont józan ésszel belegondolva valószínűleg 2014-ben még nem fogjuk megkapni a második filmet, vagy maximum nagyon év végén.

Viszont mennyire jó lenne, ha minden évben kapnánk egy TMI meg egy ID filmet? Mondjuk egyet tavasszal, egyet meg ősszel? :D

Na, szeretnénk? Ugye igen?

Meghaltam xD


Párhuzamok

Sziasztok!

Cassie előszeretettel ír párhuzamokat a különböző sorozatai között. Ez főleg abban nyilvánul meg, hogy egyes szereplők, akik leszármazottai/ősei egymásnak, hasonló szituációban találják magukat vagy éppen ugyanazt vagy hasonló dolgot mondanak. 

Én nagyon szeretem ezeket, mert szerintem aranyosak, és ha pont olyan a részlet, kapcsolatot teremt az ős és leszármazottja között. :)

Egy ilyen ismert párhuzam, amikor a hangszeren játszó egyik férfi főszereplő mind a Csontvárosban, mind az Az angyalban azt hiszi, hogy a parabatai párja hallgatja a játékát:


"A hangversenyzongoránál Jace ült, ujjai sebesen száguldottak a billen¬tyűkön. Mezítláb volt, csak farmert meg egy szürke pólót viselt; világos haja olyan kócos volt, mintha éppen most mászott volna ki az ágyból. Ahogy a fiú ujjainak fürge, biztos mozgását figyelte a klaviatúrán, Clarynek eszébe jutott, milyen volt, amikor azok a kezek felemelték, és biztosan tartották, miközben a csillagok talmi ragyogással keringtek a feje körül.
Bizonyára zajt csapott, mert a fiú megpördült a széken, és hunyorogva meredt a sötétbe. - Alec? - szólalt meg. - Te vagy az?
- Nem Alec az. Én vagyok. - A lány beljebb lépett a szobába. - Clary."


"Olyan édes, tökéletes dallamot csalogatott elő belőle, amihez foghatót Tessa még sosem hallott. 
A fiú szeme csukva volt. - Will? - kérdezte anélkül, hogy felnézett volna, vagy akár csak egy pillanatra is abbahagyta volna a játékot. - Te vagy az, Will?"

Filmajánló: Transamerica

Sziasztok!

Fummie ezúttal a Kevin Zegers Transamerica című filmjéről írt meg nekünk a véleményét. :D Neki köszönjük, nektek meg jó olvasást hozzá! :)



A hosszú utak valahogy mindig tanulsággal végződnek…

Megnéztem ezt a filmet. Másodszor, hogy rendes leírást tudjak róla adni, és egyszer megnézni úgyis kevés. Másodszorra is nagyon tetszett. Már korábban meg akartam nézni, eleve érdekelt a téma, és már mások is mondák, hogy jó, úgyhogy ott csücsült lent, valahol a képzeletbeli filmes listám alján. Aztán jött a TMI, megtudtam, hogy Kevin játszik benne, és ez elég is volt ahhoz, hogy letöltsem megrendeljem a netről.

Itt van nekünk Bree (Felicity Huffman), a transzszexuális férfi (vagy nő), akit már csak egy műtét választ el attól, hogy teljesen nő legyen. Izgatottan várja, hogy végre megszabaduljon az utolsó fizikai jeltől, ami még férfivá teszi, amikor kap egy hívást, miszerint Stanley (Bree kislány… fiú kori neve) fiát lecsukták. Hogyan reagált erre főhősünk? Hát hogy reagálhat valaki egy olyan hírre, miszerint van egy 17 éves fia, akiről eddig nem is tudott? Persze, hogy elmegy érte New Yorkba, és leteszi az óvadékot. Toby (Kevin Zegers) anyja meghalt, ő maga egy drogtanya közepén lakik, és szexszel keresi meg a napi betevőt. Igazán pozitív életkép. Bree-ben felélednek eddig nem ismert apai (vagy anyai?) ösztönei, és elviszi magával Tobyt. Kocsival vágnak neki az országnak, New Yorktól egészen Los Angelesig. Az úton aztán sok nehézséggel kell szembenézniük, de közben látjuk, ahogy lassanként kialakul köztük az apa/anya-fiú kapcsolat.

Elsőre azt hihetjük, ez a film Bree-ről szól, meg az ő betegségéről, de igazából Toby és Bree kapcsolatáról, és mindketten tanultak valamit az út során. Bree azt hiszi, akkor lesz a legboldogabb, ha végre testileg is teljesen nő lehet, de rájön, hogy a saját életénél másoké néha sokkal fontosabb. Toby pedig megtanulja, hogy néha teljesen más az igazság, mint amire számítunk.

Felicity Huffman szerintem nagyon jól adta a nőt, aki korábban férfi volt, érdekes volt a karaktere, de engem valahogy sokkal jobban lekötött Toby. Nem azért, mert Kevin játszotta, de kétségtelen, hogy Kevin egy nagyon tehetséges színész. Írta is korábban, hogy ez volt a kedvenc karaktere, akit valaha eljátszott, és meg tudom érteni. Nem lehetett könnyű szerep, egyfelől a filmben sokszor van alsógatyában vagy anélkül (oké, annyira sokszor nem, de ha átlagolunk, akkor az nem kevés), ráadásul több meglehetősen intim jelenete van, és nem csak nőkkel; másrészt pedig nagyon összetett a karakter (és feltételezem ezt nehezebb volt átadni, mint azt eljátszani, hogy félmeztelenül fekszik az ágyon). Nem akarok lélektani elemzésbe menni, főleg azért, mert akkor holnap reggelig írhatnám a kritikát, ti meg gondolom, nem akarok oldalakat olvasni erről (pedig szeretek karakterelemzést csinálni), meg spoilereznem kéne, amit szintén nem akarok, úgyhogy csak annyit mondok, ha megnézitek a filmet, ti is látni fogjátok, milyen Toby, és miért olyan.

Amit még muszáj vagyok hozzátenni, ha már egy Cassandra Clare-es honlapra írok, hogy a film elején Toby mondja, hogy TMI (too mutch information), én is gyakran használom ezt a kifejezést a mindennapokban, de ahogy Kevin mondta, egyből elvigyorodtam, és rávágtam: The Mortal Instruments. Személyes megjegyzés: a film végén Kevinnek szőke a haja, nem áll neki jól, örülök, hogy Alec nem szőke. :D

Szóval igen, a film nagyon jó, nézzétek meg, és okuljatok. :)


És akkor végül én még így hozzácsapnám a film előzetesét: 

TMI videó

Daily Mail cikk

Sziasztok!

Daily Mail lehozott egy cikket a Csontváros filmről. Egész végig a Twilighthoz hasonlítják, bár szerencsére nem annyira történet, hanem a várható siker szempontjából. Jamie-t és Lilyt egyenesen az új Robstenként emlegetik. 

2012. november 23., péntek

Kicsi Jamie

Sziasztok!

Ma már volt kicsi Lily, most kicsi Jamie. :D


Csontváros az Entertainment Weeklyben


9 hónap

Sziasztok!

Ha mától számítjuk hónapokban, akkor pontosan 9 hónap van a Csontváros film amerikai premierjéig! (És reméljük a magyaréig is. :D)



TMI film

Sziasztok!

A felső képet már megosztottam, de nem volt pontos információm a forrásról. Nos, most már tudjuk, hogy ezt a kis prospektust Szingapúrban osztogatták a Breaking Dawn második részének vetítésén. Alulra pedig beraktam még egy képet.







CoHF részlet

Sziasztok!

Cassie meglepett minket egy kis részlettel a The Mortal Instruments - A végzet ereklyéi utolsó részéből, a City of Heavenly Fire- ből. (Magyarul valószínűleg Mennyei tűz városa lesz.)

Nyomokban spoilert tartalmazhat! Én szóltam. :)


- Nem kéne - tiltakozott Isabelle. - A Klávénak van egy terve.
- A Klávé egy ananász kollektív intelligenciájával rendelkezik - felelte Jace.
Alec rájuk pislogott. - Jace-nek igaza van.
Isabelle a bátyjához fordult. - Mit tudsz te? Még csak nem is figyeltél.
- De igen - mondta Alec megbántva. - Azt mondtam, Jace-nek igaza van.
- Igen, de 90% az esélye, hogy a legtöbbször igazam van, szóval ez bizonyíték arra, hogy figyeltél - jelentette ki Jace. - Ez csak egy jó feltevés.

ID videó - Thousand years

A kis Lily

Sziasztok!

Hát nem tök cuki? *-* És milyen fiatal még itt Phil Collins!



Aidan fanart


Jamie és Lily együtt vacsoráztak

Sziasztok!

Egy szakács kiírta a Twitter oldalán, hogy tegnap Jamie-nek és Lilynek főzött.


Azt nem tudjuk, mit ettek, de pl. ezt az ételt Luis Burton készítette:


Orsi rajza Kevinről


És Kevin reakciója rá:


Sok-sok karó

Sziasztok!

Többekben felmerült a kérdés, hogy mégis milyen fegyver van Alec kezében ebben a jelenetben:


Én már akkor mondtam, hogy az egy modern karó. Nos, a fegyveres láda tartalmát megvizsgálva kijelenthetjük: karó. És még sok karó van. Nagyon sok. Árnyvadászaink roppant felkészültem érkeznek a Dumort Hotelba.


Anime rajongóknak

Sziasztok!

Ezt a posztot különösen anime rajongóknak ajánlom. Egy lelkes TMI és anime rajongó ugyanis összeszedett már létező anime szereplőket, akik szerinte hasonlítanak egy-egy TMI szereplőre. :)


2012. november 22., csütörtök

Hálaadásnapi poszt

Sziasztok!

A film hivatalos oldalán a következőt osztották meg a Hálaadás alkalmából:


És bár mi nem ünnepeljük a Hálaadást, azt hiszem, Cassie remek könyveiért és azért, hogy megteremtette ezt a világot, és összehozta ezt a nagy családot a világ minden tájáról, mi is hálát adunk. :)

Kevin is boldog szülinapot kívánt

Sziasztok!

Kevin Zegers is boldog szülinapot kívánt filmbéli parabatai párjának! ;)


Lenyűgöző fanart

Sziasztok!

Szerettem volna Cassie megosztását a tetején hagyni ma éjjelre, de ez a fanart megosztásért kiált, annyira gyönyörűséges. Ő az:




És igen, jól látjátok, megtervezte a végzet ereklyéit is! Illetve a felső szalagon ajánlom figyelmetekbe a H betűt (csak nem egy családra utal? :P) illetve az angyalszárnyakat meg a glóriát a másik oldalon. :D

És a Tumblr oldalán is

Sziasztok!

Előbb már kiírtam, hogy Cassie megosztotta a Jamie szülinapjára készített ajándékunkat a Twitter oldalán (egy gulyásos kommenttel), most pedig itt a Tumblr oldalán megosztott verzió is. :D


Komolyan imádom ezt a nőt! De úgy nagyon. :D

Itt a közvetlen link a posztjához: http://cassandraclare.tumblr.com/post/36305193967/happybirthdayjamie

Cassie megosztotta

Sziasztok!

Éééés, Jamie szülinapi ajándéka eljutott Cassie-hez. Aki azt mondta, eljuttatja az ajándékokat Jamie-nek. :D Éljen, éljen! És újabb magyar utalás: gulyás!


(Egyébként biztosítottam, hogy ha kis hazánkba találna jönni, akkor főzünk neki gulyást. :D)

És a Tumblr oldalán is: http://arnyvadaszvilag.blogspot.hu/2012/11/es-tumblr-oldalan-is.html

TOP10 dilis kép Jamie-ről

Sziasztok!

Rangsort nem állítanék, de...











Fanmade plakát


Szavazz Jamie-re!

Sziasztok!

A Teen.com oldalon arra keresik a választ, hogy vajon ki lesz a következő menő pasi. A két versenyző Jamie Campbell Bower, aki ugye Jace lesz a The Mortal Instruments: City fo Bones-ban, a másik Aldan Ehrenreich, aki Ethant alakítja majd a Beautiful Creaturesben. 

Jamie magasan vezet, de azért tessék szavazni!

Jamie, a fantasy királya

Sziasztok!

Ennek az angol verzióját a neten találtam, és annyira tetszett, gondoltam megosztom itt is. :)


Vessünk egy pillantást Jamie filmszerepeire!

Nagy hatalommal rendelkező varázsló, aki birtokolta a Bodzapálcát (Gellert Grindelwald, Harry Potter)
A Volturi tagja, a legerősebb vámpírcsapaté (Caius, Twilight Saga)
Kora legjobb Árnyvadásza (Jace, Mortal Intruments)
És ne felejtsük el, hogy ő Artúr király

Ő a fantasyvilág ki****tt királya!


Boldog szülinapot újra és újra!


BD2 premier

Sziasztok!

Ebben a videóban ugyan nem Jamie van a központban, de attól mi még nézhetjük őt. :P


És még egyszer, mert sosem elég


BD2 premier interjú Jamie-vel

Sziasztok!

0:48-tól érdemes nézni. :)


Jamie szülinapja projekt

Sziasztok!

Éééés, dobpergést! Megérkezett!

Nagyobb méretért katt!

Nagyon szépen köszönjük Ramónának, hogy ennyit dolgozott vele! Szerintem nagyon szép lett. :D
És természetesen azoknak is köszönjük, akik lefényképezték a kezüket és elküldték nekünk! Nélkületek nem sikerült volna!

Én már el is küldtem Jamie-nek Twitteren: https://twitter.com/TMI_HUN/status/271556226175877120/photo/1

De mindenkit kérek, akinek kedve van, hogy ő is tegye meg! :) Ez Jamie Twitter oldala: https://twitter.com/Jamiebower
Egyszerűbben pedig így tudjátok megjelölni: @Jamiebower

És ne felejtsétek el az üzenetbe beleírni:

Jamie szülinapja megérdemel egy Twitter trendet, nem igaz? ;)

U.i.: Fent a Tumblr oldalon is, ott is szabad megosztani: http://arnyvadaszok.tumblr.com/post/36276489885/your-hungarian-fans-wish-you-a-very-happy

Egy kis utóérzés

Sziasztok!

Szerintem biztos, hogy legalább egy Cassandra Clare szereplővel kapcsolatban ezt érezzük, nem igaz?
#Jace #Simon #Alec #Magnus #Will #Jem



Jamie szülinapja az IMDb-n is

Sziasztok!

Jamie az IMDb-n is rajta van a szülinaposok listáján. :) Íme:


Jamie

Sziasztok!

Íme egy kis videó, amit az olasz rajongók készítettek Jamie szülinapjára.

És mielőtt megkérdezitek, megelőző jelleggel: igen, Jamie énekel. :)


TMI videó

Jamie a HP-ben

Sziasztok!

Már többen kérdeztétek tőlem meglepődve, hogy Jamie szerepel a Harry Potterben? 

Nos, igen, a válasz, hogy szerepel. Nem sokat, de szerepel. (Itt jött össze egyébként Bonnie Wrighttal, aki Ginnyt játszotta, és el is jegyezték egymást, aztán idén felbontották. De ez már történelem.)

Egészen pontosan a Harry Potter utolsó részében szerepel (vagyis utolsó részeiben, mert kivágott jelenetekben mindkettőben benne lett volna). 

Ő játszotta a fiatal Gellert Grindelwaldot, a Voldemort előtti gonosz varázslót, aki igába akarta hajtani a muglikat. És ebben eleinte segítőtársa is akadt a fiatal Dumbledore személyében, aki később legyőzte. Szóval hallottátok, vagy nem hallottátok, de Dumbledore meleg, és Gellert Grindelwald volt az, akibe beleszeretett. A könyvben elég fontos szerepe van annak, hogy Harry megismeri Dumbledore múltját, amiben Gellertnek (aki mellesleg Szent Gellértről kapta a nevét) nagy szerepe van, és elég sokat megtudunk a kapcsolatukról. (Barátok voltak, Dumbledore szerelme plátói volt, amennyire tudjuk.) 

Szóval ezt a bizonyos fiatal Grindelwaldot alakította Jamie a filmben, bár igaz, hogy ebből végül annyi maradt, hogy ellop egy pálcát, és kiugrik az ablakon. xD Íme:


Mindenesetre képeken azért megörökítették, a fiatal Dumbledore-ral együtt. :)

 

És saját pálcája is van Ollivander boltjában, ahogy a stáb és a szereplőgárda minden tagjának:

Egy TMI rajongó a BD2-n

Egy TMI rajongó a Breaking Dawn második részének nézése közben
VIGYÁZAT! BD3 SPOILER!


Én: Jamie Campbell Bower
Barát: Tudom
Én: Nem, nem tudsz te semmit
Barát:
Én: Nézd, megint ott van Jamie
Én: Úristen, beszél
Én: Annyira jól néz ki
Barát: Ez fogod csinálni az egész film alatt?
Én: Aha
Barát:
Én: Annyira jól néz ki
Barát: Olyan, mint egy lány
Én:
Barát:
Én:
Barát: Nézd, megölik
Én:
Barát: Te sírsz?
Én: Nem
Barát: Most tényleg sírsz, mert megölték a gonoszt?
Én: Te ezt nem érted. Ő nem volt gonosz, csak meg nem értett
Barát: Neked komoly mentális problémáid vannak

Jamie és Lily a Seventeen magazinban

Sziasztok!

Jamie és Lily felkerült a Seventeen magazin Coolest-looking Couples listájára. :)



Jamie


Már magyar cím az IMDb-n

Sziasztok!

Igen, tudom, hogy az IMDb-t bárki szerkesztheti, de jelzésértéke már mindenképpen van annak, hogy felkerült a magyar cím, és igen: A végzet ereklyéi: Csontváros

Erősen remélem, hogy ezután már senki sem fog olyasmiket írni, mint Csontváros: A halál ereklyéi. Mert az már tényleg teljesítmény lesz... 


Twitter szülinap

Sziasztok!

Ha ma esetleg a Twitter közelében jártok majd, akkor ne felejtsétek el használni a következő hashtaget:

#HappyBirthdayJamie

Idézet az előzetesből

Sziasztok!

Ez a hivatalos Facebook oldalon jelent meg:


Boldog szülinapot, Jamie!

Sziasztok!

Nem, ez még nem a projektes poszt, de szerettem volna már éjfél után kiírni. :)

Jamie ma ünnepli a 24. születésnapját!!! A létező legboldogabb szülinapot neki! És erre az egy napra szakítsa meg a jól megérdemelt pihenését így a hosszú forgatás után, és ünnepelje meg nagyon! 

Mi azt tesszük! Sok-sok Jamie poszt!!!



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets