Blogger Widgets

2014. november 15., szombat

Bane krónikák hangoskönyv videók


Sziasztok!

A nyomtatott angol nyelvű Bane krónikák mellett kijött a hangoskönyv verzió is.

Utóbbival kapcsolatban kaptunk még két videóit is. Az első videóban Cassie arról mesél, hogy miért döntöttek úgy, hogy minden novellát más színész fog olvasni, amikor általában az a jellemző, hogy egy könyvet egy ember olvas fel. 

A második videóban pedig részletet hallhattok abból a bizonyos 11. novellából, ami extra a Bane krónikák kötetben. Erre emlékezhettek, korábban a teljes verziót felolvasták a Mennyei tűz városa bemutatóján - akkor Cassie, Cassie férje, Holly Black, David Levithan, Maureen Johnson és Kelly Link alakították az egyes szereplőket Magnus üzenetrögzítőjén.

Cassie a hangoskönyvek koncepciójáról:Részlet Magnus üzenetrögzítőjéről:Lesz Árnyvadász esküvő?


Sziasztok!

Cassie tegnap kapott egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy látni fogunk-e igazi Árnyvadász esküvői ceremóniát. 

Cassie válasza:
Igen, fogtok.
Türelem, padawanok.

2014. november 14., péntek

Megjelent az angol díszdoboz!


Sziasztok!

Megjelent a teljes Mortal Instruments sorozat angol nyelven egyben, díszdobozban. Már itt tartunk. Döbbenet. 

Mindenesetre egy kép róla:Forrás

2014. november 13., csütörtök

Újabb virágos kártyák


Sziasztok!

Kaptunk két újabb virágos kártyát a Pokoli szerkezetek sorozathoz. Ahogy Cassie fogalmazott, a Lightwoodok sötétsége érkezik...

Tubarózsa - jelentése: veszélyes élvezetek


Tűzliliom - jelentése: szenvedélyes gyűlölet

ELŐRENDELHETŐEK!!!


Sziasztok!

Előrendelhető a két következő Bane krónikák kötet!
Ha a kettőt együtt rendelitek, ingyen van a szállítás. November 30-ig ajándék kupon jár az Elit könyvek mellé és sorszámozottak a példányok, ha a kiadótól veszitek.

Bane krónikák 7. - A Dumort Hotel bukásaBane krónikák 8. - Mit vegyünk egy árnyvadásznak?
CoHF spoileres bejegyzések


Sziasztok!

Többen kérdeztétek már, hogy hogyan tudjátok visszakeresni a CoHF spoileres bejegyzéseket most, hogy már elolvastátok a könyvet. 

Az alábbi linkre kattintva bejön minden bejegyzés, ami CoHF spoilert tartalmazott, később pedig megtaláljátok a címkét a címkék között is. Jó böngészést!

2014. november 12., szerda

Fent a Bane krónikák a webshopban!


Sziasztok!

Felkerült a Könyvmolyképző kiadó webshopjába a négy utolsó Bane krónikák novella! A soron következő kettőnek már a borítója is fent van, ezt korábban már láthattátok is az oldalon.
Viszont egyelőre még egyik sem előrendelhető. (Figyelem! Az előjegyzés nem egyenlő az előrendeléssel.)

Bane krónikák 7. A Dumort Hotel bukása

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-maureen-johnson-bane-kronikak-7-a-dumort-hotel-bukasa-6787?ap_id=DeszyBane krónikák 8. Mit vegyünk egy árnyvadásznak?

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/cassandra-clare-sarah-rees-brennan-bane-kronikak-8-mit-vegyunk-egy-arnyvadasznak-6781?ap_id=DeszyBane krónikák 9. A New York-i Intézet csatájaBane krónikák 10. Az igaz szerelem (és az első randik) átka 
(ennek a címe előreláthatólag változni fog)

A Bane krónikákban képregény is van!


Sziasztok!

A Bane krónikák nyomtatott kiadásában Cassandra Jean illusztrációkat is találunk. Íme egy a sok közül:


Heronstairs képregény


Sziasztok!

A Heronstairs nap alkalmából a két Cassie, Cassandra Clare és Cassandra Jean összefogtak, és előrukkoltak egy Jem-Will képregénnyel. 1877, London, Hyde Park. Will egy démonharc után lepihen a parkban, Jem pedig betakarja a kabátjával. 

- Teljesen mértékben képes lettem volna elkapni azt a démont...
- Ha az a kacsa nem ijesztett volna el. 
- Nem ijedtem meg, az csak egy taktikai lépés volt.
- Nem fogsz tényleg elaludni a parkban, ugye? Hm?


- Ha mindig ilyen jól viselkednél...
- De akkor már nem is lennél az én Willem.

 

2014. november 11., kedd

Megjelent angolul, egyben


Sziasztok!

Ma megjelent a Bane krónikák angolul, egy kötetben Amerikában. Íme a hivatalos borító (amit már láthattatok az oldalon is), illetve egy rajongó saját fotója a tényleges kötetről. 
És mivel számítok a kérdésre: sajnos nem tudom, hogy tervezik-e kiadni magyarul egy kötetben.

A CoHF zárójelenete - Fanart


Sziasztok!

Azt hiszem, a cím magáért beszél, ezúttal egy csodálatos rajongói alkotást hoztam a Végzet ereklyéi utolsó jelenetéről. (Hú, de furcsa ezt leírni.)

A CoHF spoiler jelzés egyelőre marad, szóval töröm a bejegyzést, kép a folytatásban!

A múlt hét legolvasottabb könyvei közt a Mennyei tűz városa!


Sziasztok!

A Moly.hu megint összeszedte a múlt héten legtöbbet olvasott könyveket az adatbázisukból, és a frissen megjelent Mennyei tűz városa is a TOP10-es listán van!


2014. november 9., vasárnap

Lehetett volna édeshármas?


Sziasztok!

Cassie megkapta a kérdést, amire szerintem a Pokoli szerkezetek olvasásának egy pontján mindannyian kíváncsiak voltunk: ha nincsenek a körülmények, csak Will, Tessa és Jem, és az, hogy gyakorlatilag mindenki szeret mindenkit ebben a hármasban... Élhettek volna együtt egy kapcsolatban, amelyben mindhárman benne lettek volna? 


Cassie válasza:
Nehéz elhinni, hogy a viktoriánus kor közepén, amikor a tisztaság és szűziesség volt az egyik fő erény, amikor a válásról még nem is hallottak, az alsószoknyákról még csak említés szintjén sem lehetett beszélni, és amikor azokat a radikális amerikai nők, akik megtagadták a monogámiát, szinte szolgaszámban kezelték.
Ami Tessát, Willt és Jemet illeti, megvolt bennük annyi tisztelet és szeretet egymás iránt, mindhármuk iránt, hogy szerintem számukra működhetett volna a dolog. De sajnos soha nem volt meg a lehetőségük, hogy mindhárman egyszerre éljenek szabadon. 

Megvan az ötödik Árnyvadász sorozat magyar címe!


Sziasztok!

Azt még nem tudjuk biztosan, hogy a most következő Árnyvadász sorozat, a The Dark Artifices címe mi lesz magyarul, de az ötödikét, a jelenlegi tervek szerinti utolsó Árnyvadász sorozat címét már tudjuk! 
Hogy honnan?

A sorozat angol címe, a The Wicked Powers az Árnyvadász gyerekvers teljes verziójában megtalálható, és amikor ezt elmondtam Kamper Gergelynek, a hivatalos fordítónak, külön odafigyelt rá, hogy a gyerekvers fordításában már úgy jelenjen meg ez a két szócska, hogy a jövőben sorozatcím lesz belőle. 

Így tehát nagy valószínűséggel a The Wicked Powers magyar címe:

AZ ÁLNOK HATALMAK

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets