Blogger Widgets

2014. április 5., szombat

A megjelenési sorrend


Sziasztok!

Cassie tegnap Tumblr-en elárulta, hogyan jelennek meg majd sorban a könyvei:

City of Heavenly Fire
Magisterium 2
The Dark Artifices 2/The Last Hours 1 (elég közel egymáshoz)
Magisterium 3
The Last Hours 2
Magisterium 4
The Dark Artifices 3
Magisterium 5
The Last Hours 3
Ezután pedig... The Wicked Power talán?

Pontosabb dátumokat egyelőre nem tudott mondani, mert azt írja, hogy egyelőre próbálják kitalálni, hogy egy-egy részt mennyi idő alatt tud majd megírni stb.

Új CoHF illusztráció


Sziasztok!

Cassie tegnap megosztott egy újabb Cassandra Jean illusztrációt, ami a Mennyei tűzhöz készült. És igen, ez egy konkrét jelenet.


2014. április 3., csütörtök

Új Lily képek


Sziasztok!

Új képeket kaptunk Lilytől. Azzal szórakozott, hogy Photoshoppal megvékonyította a szemöldökét.



2014. április 2., szerda

CoHF hírek


Sziasztok!

Cassie bejelentette, hogy hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás a Mennyei tűzig!

A megjelenésig minden kedd #TMITuesdays lesz, azaz Cassie minden kedden valamilyen CoHF infóval jelentkezik. 

Elindult a beágyazható visszaszámláló is, amit utólag engedelmetekkel nem teszek ki csak poszton belül, mert sajnos recseg-ropog, és ebből már akadtak gondok az oldalon korábban is. (Minden panaszkodott, hogy lassan tölt be meg idegesítő a hang. Akkor a Bane krónikákat számoltuk vissza.)

A reklámszöveg egyébként The end is also the beginning, azaz A vég a kezdet is.


Ezenkívül kaptunk egy Cassandra Jean fanartot is, ez az egyik a 10 illusztrációból, amelyeket a CoHF-hez készített.


Új Cassandra Jean fanart - Jem


Sziasztok!

Cassandra Jean új fanartot készített, ezúttal Jemet rajzolta le, de már modern ruhákban. És szeretném felhívni mindenki figyelmét az elhalványult parabatai rúnára. :(


Kiegészítés Dávid testvértől


Sziasztok!

Dávid testvér kért, hogy a Valentin-napi után osszam még meg ezt:

Sokan csalódtak a Valentin napi leveleimben lévő Magnus leveléért ezért írtam hozzá egy kis kiegészítést (A csók után)

A másik pillanatban Alec egy csodálatos kertben találta magát. Nem tudta eldönteni, hogy igazi vagy csak illúzió. Magnus ujjai köré fűzte az ujjait és így indultak fölfedezni a helyet, ahova kerültek. Sokáig bolyongtak a városba, ami csodálatos volt, ahogy Magnus mondta. Egyszer zeneszót halottak és egy perccel később meglátták a hang forrását. Eddig nem találkoztak emberekkel, így nagyon meglepődtek. Egy takaros kis étterem volt, ahol élő zene szólt. Beültek, mert mindkettejük megéhezett meg ínycsiklandó szagok terjengtek a ház körül. Ami után rendeltek, Magnus elkéredzkedett a wc-ére. Néhány perc múlva fülsértő hangot hallott Alec az ablak felől, mivel az étterem a ház felső emeletén volt. Amikor Alec kilépett az erkélyre, látta, hogy Magnus vinnyogtat egy húros hangszert. Aztán rájött, hogy Magnus éppen szerenádot ad neki. Ezen meglágyult a szíve, bár a zene, amit játszott rémes volt. Az utolsó hangnál tűzijátékok robbantak az esti égen. Amikor Magnus följött, megkérdezte:
- Milyen voltam?
- Elképesztő és gyönyörű - mondta Alec.
”Bár a zene förtelmes volt” gondolta magában Alec. Ezután megették az ínycsiklandó ételt, és közben elkezdtek beszélgetni mindenféléről. Addig beszélgettek, míg az étterem tulajdonosa ki nem rúgta őket. Alec megkérdezte, hogy hol tanult meg ezen a hangszeren játszani.
- Peruban egy jóképű férfiútól és a hangszer neve Charago, de inkább ne  beszéljünk róla - válaszolta Magnus.
Aztán Magnus visszavitte őket Alec szobájába és onnan csak tettek beszéltek reggelig.

2014. április 1., kedd

Új Cassandra Jean fanart - Ragnor


Sziasztok!

Cassandra Jean nagy rajongója Ragnornak, így ma előállt egy fanarttal róla: Ragnor valójában él! A CoHF-ben kiderül, hogy Ragnort valójában egy nő tartotta fogva, de megszöktetik, aztán Ragnor és Raphael egy tandem biciklin távoznak, közben pedig Magnusról pletykálnak. 
Na persze ez csak áprilisi tréfa.

De a rajz attól még jó:


Újabb Jamie videó a Jameson Empire Awardsról

Cassie válaszolgatott


Sziasztok!

Cassie ma válaszolt jó néhány kérdésre a Twitteren, bár előtte kiírta, hogy nem feltétlenül kell elhinnünk mindent, amit ma az Árnyvadászokról olvasunk. Nem tudni, csak a rajongók kiírásaira gondolt, vagy a sajátjaira is.

Mindenesetre a kérdések és a válaszok:

A Pokoli szerkezetekből lesz film vagy sorozat? Kérlek, mondd, hogy igen! Talán valamikor, de nem most.

Kérlek, mondj valami random dolgot Robertről és Michaelről! Ha mondanék, úgyse hinnétek el a dátum miatt. (Azon teóriák, miszerint szerelmesek voltak, előnyben! Nekem Cassie válaszáról rögtön ez ugrott be. :D - Deszy)

Casssandra, a CP2 családfa azt mutatja, hogy James Cordeliát veszi el. Ez azt jelenti, hogy előre tudjuk, hogy fog kisülni a szerelmi háromszög a TLH végén? James és Cordelia összeházadosnak, de nem abból az okból, amit gondoltok.

Új CoHF részlet


Sziasztok!

Cassie megosztott egy újabb kis részletet a Mennyei tűz városából:

"- Akkor ha jól sejtem, te tudod, ki Magnus apja? - kérdezte Luke. 
- Egyszer nagyon sokat fizettem érte, hogy megtudjam - felelte Raphael."

Idegennyelvű részek Cassie könyveiben


Sziasztok!

Cassie-t arról kérdezték, hogy hogyan fordítja le azokat a részeket a könyveiben, amelyek idegen nyelven vannak.

A válasz:

Először is: Nyilvánvalóan nem beszélem a mandarint és nem tudok walesiül, franciául és spanyolul. Beszélgetni még tudok franciául, és egy kicsit beszélek spanyolul és olaszul is.

Másodszor, a Google Fordító soha nem jó ötlet, hacsak nem kiindulási alapot keresel, ahonnan valamilyen honlapot meg tudsz keresni.

A könyveimben szereplő fordítások anyanyelvűektől származnak - a franciát Angélique Issen fordította a TMIFrance oldaltól, a mandarint pedig Margaret Pon, aki az elbűvölő Cindy Pon édesanyja.

Aztán a kifejezések és azok fordításai a Wolfstone Translations-höz kerülnek, hogy átnézzék őket. Soha nem fordítanék saját magam! (Ez alól kivételt képeznek a spanyol részek a TID-ben, mert az egyetlen ember, aki spanyolul beszél benne, Gideon, ő pedig úgy tanulta, így neki lehetnek hibái.) Habár éltem Franciaországban, de a legrosszabb fordításokat akkor követheti el az ember, ha azt hiszi, ismer egy nyelvet vagy ha azt hiszi, hogy tud beszélni rajta, de az összes kifejezést akkor sem tudja.

Soha nem tudsz mindent jól elkapni egy nyelv esetében, még az anyanyelvűek között is lesznek, akik nem értenek egyet más anyanyelvi szinten beszélőkkel arról, hogy hogy kellene használni a nyelvet.


És Cassie beszúrt a végére egy videót is, ami egy Monty Python részlet, a címe pedig Dirty Hungarian Phrasebook. :D Igen, Hungarian.

A videó pedig:

Magyar TMI fanart


Sziasztok!

Dóra megírta, hogy sajnos nem tud ott lenni az Árnyvadász találkozón, mert vidéki, de szeretné elküldeni a rajzát minden Árnyvadásznak. Szerintem nagyon ügyes! :)


A Csontváros a legnépszerűbbek között


Sziasztok!

A Moly.hu 10 legolvasottabb könyve között a Csontváros!


Lily Selena Gomezzel


Sziasztok!

Lily jó néhány képet feltöltött magáról és barátnőjéről, Selena Gomezről.




2014. március 31., hétfő

Szavazzatok a Clockwork Princessre!


Sziasztok!

A Children's Choice Book Awardson jelölték az Év könyve kategóriában, és nem csak Amerikából lehet szavazni. Jelenleg a második helyen áll a The 5th Wave mögött.

A jelöltek:


Jamie a Jameson Empire Awardson - Videó

Jamie a Jameson Empire Awardson - Képek


Sziasztok!

Jamie a Jameson Empire Awards-on járt a The Grosvenor House Hotelben tegnap. A lány az oldalán Matilda Lowther, akivel együtt szerepeltek a Burberry kampányában. 







 

Lily képet küldött a "lányának"


Sziasztok!

Nagy-Britanniában most volt Anyák napja, ennek örömére pedig Lily küldött egy képet Love, Rosie-beli lányának:


2014. március 30., vasárnap

Lily Chace Crawforddal az új filmje forgatásán


Sziasztok!

Lily még mindig az egyelőre cím nélküli Warren Beatty filmet forgatja. Onnan érkezett ez a kép, amelyen Chace Crawforddal láthatjátok. Gossip Girl rajongók előnyben!


Forrás

Cassie válaszolgatott Twitteren


Sziasztok!

Cassie válaszolt néhány rajongói kérdésre Twitteren. Utólagos engedelmetekkel a Teen Wolf kérdéseket nem fordítom, ha kíváncsiak vagytok rájuk, akkor Cassie Twitter oldalán megtaláljátok. 

Ami viszont érdekes:

Jace megint meg fogja változtatni a vezetéknevét? Lewisra változtatja majd, hogy közelebb érezhesse magát Simonhoz. 

Illetve még annyit megismételt, amit már korábban is tudtunk, hogy a TDA és a TLH olyan kapcsolatban lesznek, mint amilyenben a TID és a TMI voltak.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets