Blogger Widgets

2015. május 16., szombat

Extrák az új kiadásokban


Sziasztok!

Szeptember elsején érkeznek az új borítójú Árnyvadász könyvek. De amellett, hogy a borító változik, egyéb extrákra is számíthatunk. Cassie elárulta, mikre:

"A végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek kötetekben New York illetve London térkép van. Mind a TMI mind az ID kötetek tartalmaznak egy kis szöveget, amit a sorozathoz írtam: honnan jött az ötlet stb. És lesz egy különleges kemény kötéses kiadása is a Csontvárosnak az új borítóval, térképekkel, és egy extra kezdéssel, ami Jace szemszögéből játszódik. Később majd még mesélek erről a különleges kiadásról, ha már többet tudok!"

Vajon arról a Jace szemszöges kezdésről van szó, amit korábban extraként már megosztott, és ITT el is olvashatjátok magyarul, vagy egy másikról, amit külön erre a kiadásra ír? 


Négy ok, amiért új borítók lettek


Sziasztok!

Cassie elárulta, mi volt az oka, hogy teljesen új borítót kaptak az Árnyvadász sorozatok:1) A borítók esetében, ahogy sok minden más esetében is, változik a közízlés. A Csontváros és a Hamuváros borítóit tíz évvel ezelőtt tervezték: mára a levágott fejek ódivatúak, és azóta még a fotószerkesztés is fejlődött. 
2) Nemek szempontjából semleges borítókat akartunk. Mindig kaptunk panaszokat a fiú olvasóktól, hogy nem vihetik magukkal a Csontváros vagy az Elveszett lelkek városa köteteket. És igen, sokat lehetne arról beszélnek, hogy ez milyen botorság, de ez még nem segít azoknak a fiúknak, akik olvasni szeretnék a könyveket. 
3) Amikor ezeket a borítókat tervezték, még nem volt tervben, hogy öt Árnyvadász sorozat lesz, különböző időszakokban és zsánerekben. A Pokoli szerkezetek nagyon különbözik A végzet ereklyéitől, és mindig problémát jelentett, hogy az olvasók nem értik, hogy a két sorozat összefügg. A kiadóm, a könyvesboltok, a könyvtárak és a tanárok olyan borítókat szerettek volna, amikre ránézve egyértelmű, hogy összetartoznak a kötetek. Ezért került rá minden kötetre, hogy "Egy Árnyvadász regény". 
4) Akartam borítót Isabelle-lel és Aleckel is. 

Twitter reakciók


Sziasztok!

Összeszedtem az új szereplők, illetve a régiek reakcióját a szereposztós hírre. :)
Újabb közös fotó!


Sziasztok!

Még egy közös kép Torontóból, ezúttal Jace-szel, Simonnal és Claryvel!


Megvan Magnus!


Sziasztok!

És immáron Magnus Bane-t is megtalálta a Shadowhunters sorozat. Ő pedig Harry Sum Jr., akit a Glee-ből ismerhettek már.2015. május 15., péntek

Megvan Valentine!


Sziasztok!

A főgonoszunk, Valentine is megvan. Nem más alakíthatja majd, mint Alan Van Sprang, akit többek között a Reign című sorozatból vagy a Halhatatlanok filmből ismerhettek. 


Már előjegyezhetőek!


Sziasztok!

Már előjegyezhető az első két Árnyvadász Akadémia rész magyarul!

Borító egyelőre még nem készült hozzájuk, szóval egyelőre a linkeket és a fülszövegeket hozom:"Miután mondénként, aztán vámpírként élt, Simon nem gondolta volna, hogy egyszer még árnyvadász lehet belőle, ma azonban megkezdi tanulmányait az Árnyvadász Akadémián.
Vajon lehet-e belőle ugyanaz az ember, aki vámpírként volt? Képes lesz-e megint hőssé válni, és megfelelni a barátainak, Isabelle-nek, és legfőképpen önmagának?Simon megtudja, mi a legszörnyűbb bűn, amit egy árnyvadász elkövethet: az, ha cserben hagyja a társait. A XIX. század elején Tobias Herondale megszökött egy csatából, és hagyta meghalni a többi árnyvadászt. Bűnéért halálra ítélték, azonban soha többé nem tért haza, így a Klávé a felesége életét vette el az övé helyett. Simon és a többi diák elborzad a barbár tettről szóló történet hallatán, főleg, miután kiderül, hogy a nő terhes volt. De lehetséges-e, hogy a gyerek életben maradt? Talán ma is él egy elveszett Herondale valahol a világban? 

Új képek Torontóból!


Sziasztok!

Több képet is kaptunk Torontóból, ezeket hozom most. Clary is megérkezett, vámpír és vérfarkas együtt edzenek, és a két legjobb barát is egymásra talált...

2015. május 14., csütörtök

Új Cassandra Jean alkotás!


Sziasztok!

Cassandra Jean ezúttal megint Jace-ről és Claryről készített egy illusztrációt:


Kat is elindult Torontóba


Sziasztok!

Már Kat is úton van Torontóba, egy képet is kaptunk a hír mellé:


A Pokoli szerkezetek gerincén pedig...


Sziasztok!

És a Pokoli szerkezetek új kiadásához is megérkezett a gerincekből összeálló kép, ő az:

Együtt a banda!


Sziasztok!

Végre kaptunk egy közös fotót is Torontóből! Balról jobbra: Dom, Matt, Emeraude, Alberto és McG. Vagyis Jace, Alec, Izzy, Simon és az első (és még ki tudja, melyik) részek rendezője és a sorozat egyik producere.


Így állnak össze


Sziasztok!

Most már pontosan láthatjuk azt is, hogyan áll össze a gerincekből a kép az új TMI kötetek esetében:


2015. május 13., szerda

Szavazzatok Cassie könyveire!


Sziasztok!

Zajlik az Aranykönyv szavazás, és a TOP30-ba több Cassie könyv is bejutott! Mutassuk meg, milyenek az Árnyvadászok, nyomjunk le mindenkit! 

Szavazni az alábbi képre kattintva tudtok, a Gyermek és Ifjúsági Irodalom - Külföldi kategóriában négy Árnyvadász könyv van:

  • Raphael Santiago megmentése
  • A Dumort Hotel bukása
  • Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
  • Mennyei tűz városa

http://www.aranykonyv.hu/kategoria/gyermek-es-ifjusagi-irodalom-kuldoldi

Párhuzam...


Ezt most komment nélkül...


David Chin Magnus meghallgatása


Sziasztok!

Felkerült az internetre az egyik Magnus jelölt meghallgatásos videója:Shadowhunters Audition- Magnus Bane from David Chin on Vimeo.

Matt is elindult Torontóba!


Sziasztok!

Matthew Daddario, azaz Alec is elindult Torontóba. Tudjátok, hogy ez mit jelenthet, azon túl, hogy az ő edzése is elkezdődött? 
Simon, Izzy és Jace már ott vannak a helyszínen - akkor vajon Matt miért nem? Nos, az én tippem: tesztelnie kellett Magnusszal. 
Ha pedig már elindulhatott a helyszínre, akkor ezen valószínűleg már túl vannak. 


Itt vannak az új Pokoli szerkezetek borítók!


Sziasztok!

A másik Árnyvadász sorozathoz, a Pokoli szerkezetekhez is megérkeztek az új borítók. Íme:
A gerincekből ez áll össze


Sziasztok!

Megkaptuk azt a képet is, ami akkor áll össze, ha az új kiadású TMI könyveket egymás mellé teszi az ember, gerincükkel kifelé. Íme:

Nagyobb méretért katt!

Magnus jelöltek


Sziasztok!

Hozom azoknak a Magnus-jelölteknek a listáját, akik már tutira indultak a szerepért:


Jonathan Stanton, 
Austin Ku (már a filmszerepért is indult)

Shannon Kook 
Curtis Lum 
Yoshi Sudarso2015. május 12., kedd

Íme egyben az új borítók!


Sziasztok!

És akkor egyben is hozom a hatot. Szerintem gyönyörűek!


Mennyei tűz városa borító!


Sziasztok!

És megérkezett az utolsó is, a Mennyei tűz városa új borítója Sebastiannel!
A rúna pedig: destined, azaz "elrendeltetett"(vagy valami ilyesmi, szintén nem találkoztam még hivatalos magyar fordítással)


Újabb bizonyíték, hogy Magnust keresik


Sziasztok!

Az egyik castingos ezt tweetelte:Tudjátok, ez mit jelent?
Magnus!!!

Elveszett lelkek városa borító!


Sziasztok!

Itt a legújabb: Elveszett lelkek városa, egy nagyon kemény Aleckel.
A rúna pedig: bátorság a csatában.


Árnyvadász tréning


Sziasztok!

Még néhány kép Torontóból, az Árnyvadászok tréningjéről:Immáron vörösen!


Sziasztok!

Megkaptuk a vörös hajas képet, a következő kiírással:
"A nevem Clarissa. De hívhatsz Clarynek..."


Bukott angyalok városa borító!


Sziasztok!

Itt a Bukott angyalok városa borítója is!
A rúna pedig a vision, vagyis látomás.


Két kép McG-től


Sziasztok!

Két képet is kaptunk McG-től. Az egyiken Clary egyik alkotása, a másikon pedig a Simont alakító Alberto látható McG irodájában egy próba után.Üvegváros borító!


Sziasztok!

Íme, itt az Üvegváros borítója is, Simonnal. (Ugyanaz a modell, aki a TSA borítóknál.)
A rúna pedig az agónia (gyötrelem, nem hiszem, hogy volt már a magyar változatban, így nem tudom a pontos magyar nevét). 


Újabb borítórészletek Cassie-től!


Sziasztok!

Egy pár újborítórészletet is kaptunk, így már a szereplőket is láthatjuk. Illetve egy darabkát abból, milyen lesz az oldala a könyvnek!

 
Íme az új Hamuváros borító!


Sziasztok!

Ahogy ígérték, megérkezett az új Hamuváros borító. Egyesével érkeznek a borítók, hozom őket én is egyesével.Úgy tűnik, részenként változik a szín mellett a rúna is - az elsőn az angyali erő rúna volt, ezen pedig a rettenthetetlen rúna.

Már festik Kat haját!


Sziasztok!

Kat osztotta meg:


Ilyen lesz a hivatalos cím?


Sziasztok!

A film esetében a kiemelt rúna az angyali erő rúna volt. Nem kizárt, hogy a sorozat ebben is változtat, már csak azért is, mert más a cím - Shadowhunters. 

Az alábbi kép az Izzyt alakító színész képéről származik:


A rúnaválasztásokat egyértelműen a forma indokolta - hiszen a terelő rúna mellett jelentésében a házasság rúnának nem sok szerepe lehet - viszont o betűként működik.

Ez persze még nem hivatalos, de érdekes csemege. Hátha...

Ő lehet Magnus?


Sziasztok!

Az elmúlt napokban már ment a pletyka, miszerint Jonathan Stanton (félig koreai, de Amerikában nőtt fel) lehet majd Magnus. Most azonban már 100%, hogy indult a szerepért, és még egy képet is megosztott, hogyan nézett ki Magnus meghallgatáson.


Izzy is Torontóban


Sziasztok!

Tegnap már mutattam a Facebook oldalon, hogy Simon és Jace megérkeztek Torontóba:Közben Izzy is odaért, és kaptunk egy képet is Emeraude is: ilyen kis csomaggal fogadták a producerek és a stáb!


Részlet az új borítókból és néhány infó


Sziasztok!

Ma felkerülnek az új borítók az internetre, egészen pontosan a sorozat közösségi oldalain lesznek láthatóak, ha minden igaz, magyar idő szerint ma este 7-kor. 

Addig kaptunk két részletet, A herceg borítójából illetve a Bukott angyalok városából. Cassie azt is elárulta, a képen ki lesz majd Jem. Ő a modell:


Will is jól néz ki, de azt sajnos nem tudta Cassie, hogy ki a modell.

Az új borítós könyvek szeptember elsején érkeznek, mind egyszerre, és mind puha borítású lesz. Kemény kötésben további is a régi borítóval lehet majd kapni őket. (Meg a filmessel, meg az új brit borítóval, azokról se feledkezzünk meg!)

Cassie azt is elárulta, hogy az új HP kiadásokhoz hasonlóan ezeknek az oldalán is valamilyen kép lesz, gyanítom, erre a kiadásra gondolnak:


(Egy ilyen gyönyörű lenne Árnyvadászosban, nem igaz?)

Azt is elárulta, hogy az ő kedvence az új borítók között A hercegnő borítója. Na ki kíváncsi még? Már csak néhány óra...

2015. május 11., hétfő

Közeleg a főgonoszunk...


Sziasztok!

Újabb tweet McG-től, eszerint most épp Valentine-nal foglalkoznak. Hogy a szó maga mit is jelent pontosan, az persze kérdés: épp belekezdenek a castingba vagy már tudják is? Meglátjuk.


Dom edzésének első napja


Sziasztok!

Elkezdődött Dom Jace-tréningje, ami nem fájdalommentes...


Infók az új borítókról


Sziasztok!

Cassie csöpögtetett némi infót az újfajta borítóinkról. Cassie már látta őket, és azt ígéri, hamarosan mi is láthatjuk. 

Stílusra hasonlóak, mint a napokban már megosztott Csontváros borító. Már kész az összes - a TMI és a TID borítók is. 

Simon modellje nagyon szexi, és tudjuk, hogy ugyanaz, aki a Tales from Shadowhunters Academy borítóján van. 

Az új A herceg borítón Jem hegedül, és biztosan nagyon tetszik Cassie-nek, mert ez az új háttere az iPodján. 

Az angyal borítón továbbra is Will van, és Cassie szerint "willes dolgokat" csinál.

Az Árnyvadász idővonal


Sziasztok!

Viszonylag gyakran kapok kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi mikor is játszódik az Árnyvadász világban. Most igyekeztem összeszedni mindent, a nagy regényeket és a novellákat is, beleértve az extra, nyomtatásban meg nem jelent kiegészítő novellákat is. (A kiegészítők közül azokat, amik valami pluszt adnak a történethez - tehát a tisztán más szemszögeket, kivágott jeleneteket nem.)

Fontos megjegyezni, hogy ez nem az a sorrend, amiben a könyveket olvasni kell, sőt... Cassandra Clare maga is a megjelenési sorrendjet ajánlja olvasási sorrendnek, ez pedig nyilvánvalóan nem az. (Ráadásul az idővonal tartalmaz olyan történeteket is, amiket még el sem tudunk olvasni, mert még nem jelentek meg.)
Ez az Árnyvadász világ kronológiája szerinti sorrend, azaz az, hogy időben hogy követik egymást az egyes történetek a világon belül. 

Egyes helyeken kicsit csalóka lehet a dátum: a Magnus fogadalma és az Első csók novellát például a Csontváros elé soroltam, pedig a Csontváros ideje alatt játszódnak. Ezt sajnos nem tudtam máshogy megoldani, ennyi pontatlanságot bocsássatok meg!

És akkor egy kis jelmagyarázat: 
- dőlttel szedtem a kiegészítő novellákat, egyéb extrákat, és linkeltem is őket
- bordóval szedtem a nagy regények fő cselekményét (a prológusokat, epilógusokat, amik esetleg máskor játszódnak, nem)
- Félkövérrel jelöltem azokat a történeteket, amik még nem jelentek meg, félkövér dőlttel azt, ami angolul már megjelent, de magyarul még nem.

Bizonyos helyeken találtok kérdőjeleket. Ennek nagyon egyszerű oka van: nem tudjuk. 
A The Last Hours és a The Dark Artifices sorozatok kezdési éve ismert, de nem tudjuk, pontosan mennyi időt ölelnek majd fel - valamint kérdés, hogy tartalmaznak-e majd olyan részeket, amelyek máskor játszódnak. (Mint pl. A hercegnő prológusa és epilógusa.)

A The Wicked Powers három vagy négy évvel a TDA eseményei után játszódik, ez nagy eséllyel 2015-2016 lesz, de ebben egyelőre még nem lehetünk teljesen biztosak. És itt sem tudjuk, pontosan mennyi időt ölelnek majd fel a könyvek, valamint hogy lesz-e máskor játszódó prológus, epilógus...

A The Tales from Shadowhunters Academy esete is rendhagyó. Már eddig is voltak visszaemlékezős részek, ilyesmikre valószínűleg számíthatunk a jövőben is. De még a fő cselekmény is kérdőjeles. Elméletileg 2009-től 2011-ig tart az oktatása ennek az évfolyamnak, de biztosra nem vehetjük, hogy a tíz novella is ezt az időszakot öleli fel. 

A The Secret Treasons képregény is kérdéses: annyit tudunk, hogy a Kör tagjairól szól majd, az ő fiatalkorukról, de konkrét dátumot eddig még nem kaptunk.


És akkor a kommentek után következzen maga az idővonal:

Mi történt Peruban? (1. rész) - 1791
A szökevény királyné - 1791
A hercegnő (prológus 1. rész) - 1847
Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale - 1857
A hercegnő (prológus 2. rész) - 1873
A hídon - 1878
Az angyal - 1878
A herceg - 1878
A hercegnő - 1878/79
Mi történt Peruban? (2. rész) - 1885
The Whitechapel Fiend visszaemlékezés (TSA) - 1888
Mi történt Peruban? (3. rész) - 1890
Az éjféli örökös - 1902
The Last Hours trilógia - 1903/????
A Dumort Hotel tündöklése - 1929
Raphael Santiago megmentése - 1955
Mi történt Peruban? (4. rész) - 1962
A Dumort Hotel bukása - 1977
The Secret Treasons (Kör képregény) - ???? (a Kör korai napjai)
A New York-i Intézet csatája - 1989/1993
Csontváros - 2007 augusztusa
Magnus fogadalma - 2007 augusztusa
Megcsókolva - 2007 augusztusa
Igaz szerelem (és egy első randi) - 2007 szeptembere
Hamuváros - 2007 szeptembere
Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? -  2007
Üvegváros - 2007 szepterének vége, esetleg október eleje is
Bukott angyalok városa - 2007 októberének közepe-vége
Elveszett lelkek városa - 2007 október vége-november
Magnus Bane üzenetrögzítője - 2007
Mennyei tűz városa - 2007 decemberétől 2008
A hercegnő (epilógus) - 2008
Mennyei tűz városa (epilógus) - 2008
Tales from Shadowhunter Academy novellák fő cselekménye - 2008-2009
Mennyei tűz városa végén magyarul is megtalálható képregény - 2009
Tales from Shadowhunter Academy novellák fő cselekménye - 2009-2011??? 
The Dark Artifices trilógia - 2012/2013
The Wicked Powers trilógia - 2015/2016 (???)

Ami a filmből kimaradt


Sziasztok!

Tegnap a sorozat Twitter oldalán feltették a kérdést:
Mit látnánk szívesen a sorozatban, ami a filmből kimaradt?


Cassie alap válasza:


Raphael, Clary megpofozza Jace-t. Magyarázat arról, mi is az a Végzet Kelyhe.

Aztán olvasói kérdésekre kiegészítés:


A parabatai kapcsolat és a Klávé magyarázatát.


Miau Ce-Tungot. Macskák mindenek felett!

Ti mit mondanátok? Nektek mi az, ami nagyon hiányzott a filmből, és szívesen látnátok a sorozatban?

Matthew is üzent!


Sziasztok!

Végül megérkezett Matthew Daddario köszönővideója is, ez kivételesen házivideónak tűnik, így elég rossz minőségű. 

A videót a képre kattintva nézhetitek meg:

https://www.facebook.com/ShadowhuntersSeries/videos/vb.438671439642394/460399327469605/?type=2&theater

2015. május 10., vasárnap

Dom Torontóban!


Sziasztok!

Nézzétek csak, mit tweetelt Dominic:
Az új borítókról


Sziasztok!

Cassie mondott néhány szót az új borítókról, a Lady Midnight ideiglenes borítója kapcsán. 

Az ideiglenes borítón eszerint nem srága a felirat, hanem aranyszínű, csak ez nem látszik. (Ugyanígy a Csontváros borítóján.)

Azt is elmondta, hogy nem tudja, milyen lesz pontosan a Lady Midnight borítója. Ez előzetes tippje az volt, hogy a régi és az újfajta design keveréke lesz. Nagyon tetszettek neki a régi borítók, de telik az idő, kellett a vérfrissítés, és az újakat is nagyon szereti, különösen a TID borítókat. 

Innentől kezdve pedig biztos: már elkészültek a borítók, csak mi nem láttuk még. 

Aki esetleg lemaradt: a teljes Árnyvadász sorozat új borítót kap, olyan stílusban, mint ez: 


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets