Blogger Widgets

2015. március 21., szombat

Itt van Magnusék gyereke!


Sziasztok!

A szívek hevesebben dobognak, az izgalom a tető fokára hág: Cassandra Jean jelentkezett Magnus és Alec örökbefogadott boszorkánymester-gyermekének első képével! 


Ha az Árnyvadászok rajonganak... - Életre kelt levél!


Sziasztok!

Bár a magyar kiadásba végül nem került be, az eredeti City of Heavenly Fire könyvben van egy részlet a Lady Midnightból, méghozzá egy levél. A szó minden értelmében. Mutatom:


És akkor most mutatom, miért született meg a bejegyzés. Imádom!



Forrás

2015. március 20., péntek

Tobias virágos kártyája


Sziasztok!

A második Akadémia novellából megismert Tobias Herondale is megkapta a maga virágos kártyáját. 
Az ő virága a csombormenta, aminek a jelentése "menekülés"

Újabb pletykák a sorozatról


Sziasztok!

Újabb pletykák érkeztek a TMI sorozat háza tájáról, ezúttal a Spoiler TV-től. A jó hír, hogy van benne jó hír is. A rossz hír, hogy valószínűleg a rossz hírek is igazak lehetnek, ugyanis ezek egy részét korábban más forrásnál is olvashattuk - többen pedig csak nem állítják ugyanazt valótlanságot.

És akkor következzen a híresztelések:
  • A sorozat forgatásának kezdete június végére csúszott
  • Az első rész korai jelenetében Simon és Clary a Java Jonesban vannak. A híreket nézik, egy "démoni gyilkos"-rók számolnak be, aki megölt 7 embert. 
  • Natalie (a korábbi híresztelésekből tudjuk, hogy ő Simon újdonsült barátnője, aki a bandának is tagja) a hátizsákjában hordja Yetit, a kutyáját. Natalie a leírás alapján eléggé birtokló és bohám módon gyönyörű. 
  • Jace-nek van egy gáz jelenete, amiben rúnát rajzol Clary combjának felső részére, miközben ő nincs eszméleténél.
  • Az irónokat és a szeráfpengéket megtartották a könyvből. 

2015. március 19., csütörtök

Felkerült a véleményem a The Lost Herondale-ről!


Sziasztok!

Írtam a Facebook oldalon, hogy véleményezem majd a legújabb Akadémia novellát, ahogyan azt korábban is tettem. 



"Az új novella még mindig nagyon jó, bár nem feltétlen kapjuk meg tőle azokat a válaszokat, amelyeket keresünk. Feltűnik néhány régi szereplő, de itt az új Simon és az új Simon élete és küzdelmei, főleg belső küzdelmei vannak a főszerepben. Még mindig fontos kérdés, hogy a régi Simon helye hol van a mostani életében, egy-egy pillanatra még halovány emlékfoszlányok felbukkanására is lehet számítani. De egyre fontosabb Simon múltja egy másik kérdésben: az Árnyvadászok Törvényének igazságtalanságait veszi észre, és volt Alvilági-mondénként mer megkérdőjelezni. Álló ováció Simonnak, a kedvenc szereplőmmé kezdesz emelkedni, Napjáró, aki nem Napjáró!"

A teljes véleményemet elolvashatjátok ITT.

Versenyben a Mennyei tűz városa!


Sziasztok!

A Mennyei tűz városát jelölték a Children’s Choice Book Awardsra!

A képre kattintva tudtok szavazni.

http://ccbookawards.com/voting-teen.php

2015. március 18., szerda

Mi van a magyar megjelenésekkel?


Sziasztok!

Mivel folyamatosan kapom a kérdéseket a magyar megjelenésekkel kapcsolatban, gondoltam, egyszerűbb, ha gyorsan leírom egy posztban, amit tudok. 

Tales from the Shadowhunter Academy
A kiadó 1000%, hogy tud a novellák létezéséről, már többször mutattam nekik, a legutóbbi válasz alapján érkeznek magyarul is, de arról egyelőre nem tudok semmit mondani, hogy mikor és hogy egyben vagy a Bane krónikákhoz hasonlóan novellánként jelennek-e majd meg. 

The Shadowhunter's Codex
A kiadó szintén tud a könyvről. Most már körülbelül a megjelenés előttől időről-időre felvetem a kérdést, mostanában havonta-kéthavonta. Legutóbb egy sor képpel is megbombáztam a kiadót és szerencsére többen pozitívan reagáltak a kiadó munkatársai és a bloggerek közül. Az volt a válasz, hogy utánanéznek. Ebből még bármi lehet, tehát ennél konkrétabbat erről sem tudok mondani, én mindent megteszek, hogy meggyőzzem a kiadót. (Esetleg érdemes lehet rágni a fülüket a közösségi oldalakon is, hogy lássák, lenne igény a könyvre. Illetve nyilván azzal is tudjátok támogatni a kiegészítő kötetek megjelenését, ha az eddigieket [Bane novellák, filmes könyvek] megveszitek, mert az is egyfajta igénykifejezés.)

Lady Midnight
Na ez az, amiről még nagyon-nagyon korai kérdezni. Még az angol nyelvű megjelenési időpont sincs kőbe vésve, így magyar megjelenésről kérdezni rettentő korai. Hogy a kiadó már megvette-e a jogokat, azt nem tudom, mindenesetre 99%, hogy attól tartunk nem kell, hogy az Árnyvadász regények nem jelennek meg magyarul. De a megjelenési időpont rettentő sok mindenen múlik. (Pl. azon is, hogy akkor épp, amikor a kiadóhoz befut a fordítanivaló, Kamper Gergely épp dolgozik-e valamin, hogy csak egyet említsek.) 
Az eddigiek alapján ha a jelenlegi angol megjelenés marad, én valahová 2016 őszére-telére lőném be a megjelenést, legkésőbb a karácsonyi megjelenési időszakra. De ez csak tipp a részemről, az eddigiek alapján.

Fotó az újabb novella hangoskönyvének felvételéről!


Sziasztok!

Cassie megosztott egy képet Jack Falaheeről, ami a The Lost Herondale hangoskönyvének stúdiófelvételén készült. 


2015. március 17., kedd

Megjelent az újabb Akadémia novella!


Sziasztok!

Ma megjelent a következő Akadémia novella, a The Lost Herondale, ami számos kérdésünkre adhat választ. Ráadásul tartalmaz egy rövid részletet a Lady Midnigtból is. Ki nagyon izgatott? 




2015. március 15., vasárnap

Néhány évvel ezelőtt Árnyvadász született...


Kedves Deszy! 

Valószínűleg emlékszel még a tavalyi húzásunkra. Idén sajnos nem voltunk ilyen kreatívak és csak magunkat tudjuk ismételni, de kicsit újra átvesszük az uralmat a blogod felett (csak egy poszt erejéig). 

Ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy felköszöntsünk Téged, vénülésed alkalmából, és egyben megköszönjük, amit értünk, Árnyvadászokért teszel és tettél minden egyes nap. 

Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunk,
Árnyvadászok
&
Fummie & Lilla



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets