Blogger Widgets

2013. március 23., szombat

Készültök már?


Új előzetes jövő héten! Ugye senki sem felejtette el! :D 
Gyanítom, megint hajnalok hajnalán fogjuk megkapni, és az előzőből kiindulva az lesz, hogy felkelek, aztán 4 órán keresztül mást se csinálok, csak nézem, és apróságokat keresek benne, amiket aztán kiposztolok nektek is. :D Meg persze a fordítást is. :)

Will/Jem párhuzamok (CP2 spoiler!)

Sziasztok!

Elérkezett az első Clockwork Princess spoileres poszt ideje. Tehát ahogy megbeszéltük, más betűszínnel lesz, elolvasni úgy tudjátok majd, hogy kijelölitek. :) És ezzel debütál az új címke is, amivel majd visszakeresheti mindenki ezeket a posztokat a magyar megjelenés után is: CP2 spoiler

Na, és akkor a közérdekű után következzen a spoileres rész:

Tehát, a Clockwork Princessen belül van két párhuzam is aközött, amit Will és Jem mondanak a történet egy pontján. 

Az első:

Will: I don’t even know how to be a Shadowhunter without you. I have only ever fought with you by my side. (Nem tudom, hogyan legyek Árnyvadász nélküled. Mindig csak veled az oldalamon harcoltam.)
Jem: I don’t know how to live in the world as a Shadowhunter without Will. I don’t think I even want to. I am still a parabatai, but my other half is gone. (Nem tudom, hogyan éljek a világban Árnyvadászként Will nélkül. Nem hiszem, hogy egyáltalán akarok. Még mindig a parabataia vagyok, de a másik felem elment.)

És a másik:

Will: Go in peace, James Carstairs. (Menj békében, James Carstairs.)
Jem: I take your hand brother, so that you may go in peace. (Megfogom a kezed, testvér, így békében mehetsz.)

Will fanart


Újabb idézet a hivatalos oldalon

Sziasztok!

Újabb Csontváros idézet került fel a film hivatalos oldalára:


Máris trend: ThankYouCassie

Sziasztok!

A #ThankYouCassie máris trend!


Árnyvadász szombat

Sziasztok!

Ma konkrétan 17:00-tól a következőt tweeteljétek:

#THANKYOUCASSIE

Ezzel is megköszönve Cassie-nek ezt a csodálatos új, és a csodálatos régi könyveket!


Új videók a dedikálásról

Sziasztok!

Kaptunk jó néhány videót a dedikáláson tartott Kérdezz-felelekről, és elég érdekes dolgok vannak benne. Például Cassie mesél róla, hogy mennyire érdekes volt, hogy az első film forgatása alatt az utolsó TMI könyvet írta, Harald elmondja, hogy Cassie jövő héten láthatja a teljes filmet (irigykedhetünk :D), viszont a kedvenc jelenetét passzolni akarta... :D








Félreértett rajz

Sziasztok!

Cassandra Clare megkérte Cassandra Jeant, hogy rajzoljon egy Will/Jem tarotkártyát, de kicsit félreértették egymást. Ez lett az eredménye:


A régi-új Jamie/Lily fotó jobb minőségben

Sziasztok!

Ma reggel már megosztottam ezt a képet, de itt van jobb minőségben, és akkor fordítom azt is, amit a Harper's Bazaar ír:

Lily kedvenc divatkorszaka: Imádom a 19. századot: a fűzőket meg az anyagok különböző rétegeit egymáson. Imádnám eljátszani Elizabeth Bennetet a Büszkeség és balítéletből a szereplő és a ruhák miatt is. 
Vörösszőnyeges ruha fantázia: VivenneWestwoodtól bármi különleges. 
Stílusikon: Audrey Hepburnnek olyan eleganciája volt, ami bármely korban megállja a helyét. Amikor mosolygott, beragyogta a szobát.
Tudod, hogy egy jó buliban voltál, ha... mosolyogva ébredsz másnap reggel.


A képre kattintva megnézhetitek nagyobb méretben is!


Clockwork Princess inspirálta ékszerek

Sziasztok!

Ahogy azt várni lehetett, a Clockwork Princess megihlette a rajongókat, és néhány új ékszer is született.

Az ékszereket megvehetitek itt és itt





Cassandra Clare interjú a CP2 alkalmából 2.

Sziasztok!

A TMI Source interjú első felét már lehoztam, most következzen a második.


TMI Source: Mi volt a legjobb dolog a Pokoli szerkezetek világának írásában?
Cassandra Clare: Ó, nem tudok csak úgy kiválasztani egyet! Mindig szerettem a viktoriánus kort, Londont különösen, szóval nagyon jó volt erről írni. Ugyanígy, Tessáról és Willről írni, akik ennyire imádnak olvasni, nagyon jó volt írni. És nagyon szerettem egy olyan szereplőről írni, mint Jem, ennyire jó és nyílt lélekkel. És egy korról írni Árnyvadász szemszögből elbűvölő volt.

TMI Source: Melyik Pokoli szerkezetek könyv jelentette a legnagyobb kihívást számodra mint író?
CC: Mindegyiküknek megvolt a maga kihívása. Most a Clockwork Princesst mondanám, mert ez a legfrissebb a fejemben, és mert annyi feszültség volt benne. De pont ez az, amiért különösen szórakoztató is volt írni! 

TMI Source: Melyik szereplőről szerettél a legjobban írni?
CC: Megint csak, nagyon nehéz választani! Mindig imádok Magnusról írni, és Woolsey-val együtt még szórakoztatóbb volt az egész a CP2-ben. Henry és Charlotte és az ő ívük is nagyon jó volt. De igazából, a kapcsolat Tessa, Will és Jem között nyer.

TMI Source: Melyik szereplő fejlődött a legtöbbet a sorozatban?
CC: Jó kérdés. Tessam Will és Gabriel.

TMI Source: Megteremtetted ezt a dinamikus szerelmi háromszöget, ami nagyon megosztotta a rajongótábort, és amiről nagyon nem lehetett elképzelni, hogy mi lesz a vége. Büszke vagy erre? Élvezed nézni, hogy a rajongótábor milyen szenvedélyen egy-egy konkrét párossal kapcsolatban, és hogy ennyire szeretik a szereplőket?
CC: Muahhaha! Büszke vagyok rá. Igen, élvezem a reakciókat, de kicsit meg is ijesztenek.

TMI Source: Axel Mortmain egy nagyon más gonosz, mint Valentine vagy Sebastian a Végzet ereklyéiben. Mi az Mortmainben, ami miatt ilyen áskálódó gonosz lett? 
CC: Mortmain üzletember volt. Igazából igazi vállalkozókon alapul, akik az üzletet hasonlóan kizsákmányoló módon kezelik. Közel tartja a kártyáit a mellkasához, de amit csinál, már régóta elkezdődött. Az egyik dolog, amit a legjobban szerettem Mortmainnel kapcsolatban, hogy beleillesszem ebbe a történelmi, gyarmati világba. 

TMI Source: Míg mind a Végzet ereklyéi, mind a Pokoli szerkezetek az Árnyvadászok világában játszódik, nagyon sok különbség van, beleértve természetesen a korszakot is. Mit gondolsz, mi a legnagyobb különbség a két történet lényege között? 
CC: A ruhák. Csak viccelek! Azt gondolom, hogy a két sorozat között nagyon sok a hasonlóság, de a lefolyásuk nagyon különböző. Hamarosan rájöttök, hogy értem! Ha a tiszta különbségek nézzük, akkor szerintem a legnagyobb a kulturális különbség, mert ez nagyon kihat a szereplők viselkedésére. A Pokoli szerkezetek szereplői sokkal visszafogottabbak, míg a TMI szereplők érzelmileg sokkal nyitottabbak és impulzívabbak. Ez a TID vad pillanatait sokkal izgalmasabbakká teszi! A TID egy rövidebb történet is. Ami kockán forog, az a szereplők sorsa és London. A TMI-ban az egész világ sorsa múlik rajtuk. Az egyik sokkal eposzibb, a másik sokkal meghittebb.

Új Lena Headey interjú

Martin is várja a WonderCont

Sziasztok!

Martin Moszkowicz, a Csontváros producere is nagyon várja a WonderCont, mert izgalmas hírek érkeznek majd.


Új Elyas M'Barek videó

Sziasztok!

A következő videót Martin Moszkowicz osztotta meg Elyas M'Barekről, aki majd Lieutenant vámpírt játssza majd a Csontvárosban.


Árnyvadász tarotkártyák - A Végzet kardja


Dedikálás - JustJared képek

Sziasztok!

A JustJared is ott volt a dedikáláson, és rengeteg képet készítettek, leginkább Lilyre koncetrálva:

 





 

 



Csontváros a Comic-Conon - Megerősítve

Sziasztok!

Megerősítették, hogy a Csontváros bizony a WonderCon után ott lesz a Comic-Conon is, Cassie ezt dedikálása egyik állomásán erősítette meg, és a hírt a PagetoPremiere.com is megerősítette:



A Comic-Cont július 18 és 21. között tartják majd San Diegoban. 

Persze sajnos minket olyan szempontból kevéssé érint a dolog, hogy messze van tőlünk, de rengeteg képre, interjúra, videóra lehet számítani az eseményről, szóval mi is élvezhetjük majd az előnyeit, körülbelül egy hónappal a Csontváros premierje előtt.

Régi-Új Lily/Jamie kép

Sziasztok!

Bizonyára még sokan emlékeztek arra az eseményre, amin Lily és Jamie megjelentek együtt, a tetoválásukkal debütálva. Nos, most egy magazinnak hála újabb képet kaptunk:



Cassie busza

Sziasztok!

Szintén az előbbi forrásból néhány kép Cassie gyönyörű buszáról:







Újabb dedikálós képek 2.

















Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets