Blogger Widgets

2013. március 23., szombat

Cassandra Clare interjú a CP2 alkalmából 2.

Sziasztok!

A TMI Source interjú első felét már lehoztam, most következzen a második.


TMI Source: Mi volt a legjobb dolog a Pokoli szerkezetek világának írásában?
Cassandra Clare: Ó, nem tudok csak úgy kiválasztani egyet! Mindig szerettem a viktoriánus kort, Londont különösen, szóval nagyon jó volt erről írni. Ugyanígy, Tessáról és Willről írni, akik ennyire imádnak olvasni, nagyon jó volt írni. És nagyon szerettem egy olyan szereplőről írni, mint Jem, ennyire jó és nyílt lélekkel. És egy korról írni Árnyvadász szemszögből elbűvölő volt.

TMI Source: Melyik Pokoli szerkezetek könyv jelentette a legnagyobb kihívást számodra mint író?
CC: Mindegyiküknek megvolt a maga kihívása. Most a Clockwork Princesst mondanám, mert ez a legfrissebb a fejemben, és mert annyi feszültség volt benne. De pont ez az, amiért különösen szórakoztató is volt írni! 

TMI Source: Melyik szereplőről szerettél a legjobban írni?
CC: Megint csak, nagyon nehéz választani! Mindig imádok Magnusról írni, és Woolsey-val együtt még szórakoztatóbb volt az egész a CP2-ben. Henry és Charlotte és az ő ívük is nagyon jó volt. De igazából, a kapcsolat Tessa, Will és Jem között nyer.

TMI Source: Melyik szereplő fejlődött a legtöbbet a sorozatban?
CC: Jó kérdés. Tessam Will és Gabriel.

TMI Source: Megteremtetted ezt a dinamikus szerelmi háromszöget, ami nagyon megosztotta a rajongótábort, és amiről nagyon nem lehetett elképzelni, hogy mi lesz a vége. Büszke vagy erre? Élvezed nézni, hogy a rajongótábor milyen szenvedélyen egy-egy konkrét párossal kapcsolatban, és hogy ennyire szeretik a szereplőket?
CC: Muahhaha! Büszke vagyok rá. Igen, élvezem a reakciókat, de kicsit meg is ijesztenek.

TMI Source: Axel Mortmain egy nagyon más gonosz, mint Valentine vagy Sebastian a Végzet ereklyéiben. Mi az Mortmainben, ami miatt ilyen áskálódó gonosz lett? 
CC: Mortmain üzletember volt. Igazából igazi vállalkozókon alapul, akik az üzletet hasonlóan kizsákmányoló módon kezelik. Közel tartja a kártyáit a mellkasához, de amit csinál, már régóta elkezdődött. Az egyik dolog, amit a legjobban szerettem Mortmainnel kapcsolatban, hogy beleillesszem ebbe a történelmi, gyarmati világba. 

TMI Source: Míg mind a Végzet ereklyéi, mind a Pokoli szerkezetek az Árnyvadászok világában játszódik, nagyon sok különbség van, beleértve természetesen a korszakot is. Mit gondolsz, mi a legnagyobb különbség a két történet lényege között? 
CC: A ruhák. Csak viccelek! Azt gondolom, hogy a két sorozat között nagyon sok a hasonlóság, de a lefolyásuk nagyon különböző. Hamarosan rájöttök, hogy értem! Ha a tiszta különbségek nézzük, akkor szerintem a legnagyobb a kulturális különbség, mert ez nagyon kihat a szereplők viselkedésére. A Pokoli szerkezetek szereplői sokkal visszafogottabbak, míg a TMI szereplők érzelmileg sokkal nyitottabbak és impulzívabbak. Ez a TID vad pillanatait sokkal izgalmasabbakká teszi! A TID egy rövidebb történet is. Ami kockán forog, az a szereplők sorsa és London. A TMI-ban az egész világ sorsa múlik rajtuk. Az egyik sokkal eposzibb, a másik sokkal meghittebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets