Blogger Widgets

2013. szeptember 21., szombat

Árnyvadász naptár - Április és november (CP2 spoiler)


Sziasztok!

Kaptunk még két képet a Cassandra Jean féle Árnyvadász naptárból. Ezzel a kettővel viszont az a helyzet, hogy erős Clockwork Princess SPOILER mindkettő, hiszen olyan TLH szereplőket láthatunk, akik leszármazottai a Pokoli szerkezetek szereplőknek. Magyarul lelövik azt a poént, hogy ki éli túl és kinek lesz gyereke. 

Szóval, aki már olvasta a Clockwork Princesst vagy nem zavarják a spoilerek, azok kattintsanak a továbbra. Ellenben azok, akik nem akarnak CP2 SPOILERT, azok még véletlenül se! A CP2 spoiler címkét megkapja a poszt, később vissza tudjátok majd keresni!


Árnyvadász tali - Cassie megkapta a beszámolót


Sziasztok!

Ígértem, hogy írok majd az Árnyvadász taliról, de akkor elmaradt, úgyhogy most néhány sorban összefoglalom, mielőtt kitenném, mit írt Cassie.

Ki volt, ki nem volt, mindenesetre elmondhatom, hogy az Árnyvadász tali nagyon jól sikerült. A Hősök terén találkoztunk, stílusosan az angyal szobor alatt, és vártuk, hogy gyűljenek az Árnyvadászok. Segítette a helyzetet, hogy valaki Csontváros könyvet szorongatott a kezében, van akinél Pandemonium feliratos jelzés volt - ezt majd láthatjátok az egyik képen -, de még egy plüss kacsa is előkerült! És persze a rúnáinkat nehéz lett volna eltéveszteni. 

Aztán együtt átvonultunk az Anonymus szoborhoz, mert mi tudjuk, kit is ábrázol valójában. Csak rá kell nézni! Sötét alak csuklyával, és a kezében a közkeletű tévhittel ellentétben, hogy íróeszköz van nála, az bizony egy irón! Szóval, a csoportképek a magyar Néma Testvér szobránál készültek, és elzarándokoltunk a Dracula szoborhoz is.

Végül letelepedtünk a fűbe, és egy rövid bemutatkozás után jókat beszélgettünk - ki hogy talált rá a könyvekre, mióta Árnyvadász, melyik sorozatot szereti jobban, és persze a film is szóba került! Közben elfogyott egy kis édesség is, de hát ennyi cukrot megérdemlünk a fárasztó démonvadászat után, nem igaz?

Aztán jött a feketeleves. Két kvízzel is készültünk, az egyiket én hoztam, a másikat Fummie, de elmondhatom, hogy egyik sem volt egyszerű. Mindenesetre jól szórakoztunk, és megállapítottuk, hogy még mindig van mit tanulnunk az Árnyvadászok világáról. 

Közben olyasmi történt, amire egyáltalán nem számítottunk. Elszánt Harry Potter rajongók találkozót, egészen pontosan cosplay találkozót tartottak, úgyhogy hirtelen szembejött velünk Luna Lovegood meg egy csomó Roxfortos, még a Teszlek Süveg is előkerült! Nem bírtunk ellenállni a kísértésnek, úgyhogy készültek közös képek is!

Aztán a kemény maggal még megvártuk, hogy szinte besötétedjen, addig beszélgettünk a teóriáinkról - mint például, hogy vajon kik halnak majd meg a Mennyei tűz városában.

Számomra fantasztikus élmény volt a találkozó, nagyon remélem, hogy lesz még - igazából én lélekben már a következőre készülök! És köszönet Ramónának érte! :D

Aki ráadásul készített egy kis tablót is a fényképekből:

Nagyobb méretért katt!

Ezt a képet küldtem el Cassie-nek egy kis beszámolóval, és képzeljétek, válaszolt! (Ahogy a Facebook oldalon tegnap már el is újságoltam. :D)

Íme a válasza:

"Thanks Deszy! I love the pictures. That statue is amazing. I'm glad you all had fun!
Best wishes,
Cassie"

Azaz tetszettek neki a képek és a szobor is! És örül, hogy jól éreztük magunkat. :)
Szóval mindenkit biztosíthatok róla, hogy Cassie tudja, hogy itt is mennyien szeretjük, és még mindig ugyanolyan közvetlen a rajongókkal, mint amilyen régen volt! :D A következő alkalommal pedig talán még egy ennél is nagyobb csapat lesz a képeken. Én nagyon remélem!

A 15 legjobban várt könyv között az Árnyvadászok kódex!


Sziasztok!

A Goodreads összeállított egy listát az október hónapban megjelenő könyvek közül a 15 legjobban vártból. A toplistán a 6. helyen áll a The Shadowhunter's Codex az olvasók várakozásai alapján. Mi is várjuk, igaz?


2013. szeptember 20., péntek

Mr. Március - Will


Sziasztok!

Itt a márciusi naptárkép is, Willel. Szintén kaptunk színeset és fekete-fehéret is.



Cassie kommentje pedig, amit most a szavak miatt hagynék inkább angolul:
Will, being hot in a cold way in March.

(Angolul nem tudóknak: csak annyi a lényeg, hogy Will szexi a hideg márciusban.)

Lena Headey a Sesame Streetben


Sziasztok!

Lena Headey is vendég volt a Sesame Streetben. Itt megnézhetitek:


2013. szeptember 19., csütörtök

Árnyvadász naptár - Február


Sziasztok!

Megérkezett a február hónap is, méghozzá Maleckel!

Íme a kép színesben és fekete-fehérben is:



Cassie kommentje pedig:

Itt van Magnus/Alec 2014 februárjára, hogy megünnepeljük a Valentin-napot.*
* De nem úgy, ahogy Valentine tenné.

Jamie is köszöntötte az édesapját


Sziasztok!

Ezt a Jamie-Kevin (Jevin :P) rajongók most nagyon fogják szeretni. Jamie így kívánt boldog születésnapot Kevinnek:


Jamie:
Ma van az örökbefogadott apám születésnapja. Kedves, udvarias, vicces és az iránymutató fény. Szeretlek, tesó. (A man, azaz férfi szót használja, de nálunk ilyen kifejezés nem nagyon van, ezért használtam a tesót, még ha kicsit ellent is mond az apa státusznak.)

Kevin válasza:
Köszi, fiam.

Boldog szülinapot, Kevin! - Akkor és most


Sziasztok!

Ma van a mi Alecünk, Kevin Zegers 29. születésnapja! Gondoltam, ünnepeljünk egy kis akkor és most fotópárossal! Kicsi Kevin és nagy Kevin. :D




Lily a legveszélyesebb!


Sziasztok!

Lily a legveszélyesebb! Hogy miben? Hát, az interneten. Ugyanis a McAffee listája szerint idén Lily Collins nevére volt a legveszélyesebb keresni, ugyanis az ember könnyedén vírusokba futhat. A USA Today szerint a Lily nevére való kereséskor 14,5% az esély, hogy az ember spambe vagy valamiféle vírusba fut. 

Lily a tavaly befutó Emma Watsontól vette át a "címet". 

Ez egyrészt jó, hiszen azt jelzi, hogy nőtt Lily iránt az érdeklődés, de ezúton is azt tanácsolom, kedves Árnyvadászaim, hogy legyetek óvatosak, mert ezek szerint nem csak Lily szépsége veszélyes. :D



Interjúk a két legutóbbi TBC narrátorral


Sziasztok!

A két legutóbbi Bane krónikák novella felolvasásán készült interjú is a színészekkel. Íme mindkettő:





Godfrey a Crest elnevezésű eseményen


Sziasztok!

Ezek a képek még szeptember 7-én készültek Godfrey-ról.




Még több kép a tovább után!


Részletek a két legutóbbi Bane krónikák hangoskönyvből


Sziasztok!

A két legutóbbi Bane krónikák novella hangoskönyv verzióját egyszerre vették fel, így most egyszerre kaptunk részletet is belőlük. Az elsőt, a Rise of the Hotel Dumort címűt a Teen Wolf Stephen Lunsfordja, a Saving Raphael Santiagot pedig a Vámpírnaplók Michael Trevinoja olvasta fel.





Cassandra Jean Árnyvadászos naptárral rukkol elő!


Sziasztok!

Cassandra Jean, akit már mind nagyon jól ismerünk, új projektbe kezdett: egy Árnyvadászok ihlette naptárba. Cassandra Clare is együttműködik vele a munkában, szóval teljesen hiteles képeket kapunk majd. Annyit már tudunk, hogy a naptár az Árnyvadász fiúkról készül majd, azaz kifejezetten a női olvasóknak kedveznek. Őket pedig már az újabb sorozatból is válogatják: a Végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek szereplők mellett feltűnnek már a TDA és a TLH sorozat szereplői is.

Az első képet meg is mutatták, íme Januári Jem:


Cassie a következőt írta róla:

"Januári Jem! A gyönyörű Cassandra (NEM én, hanem Cassandra Jean) és én összefogtunk, hogy megalkossunk egy naptárat a TMI/TID/TDA/TLH fiúkról - Az Árnyvadász Univerzum férfijai, azt hiszem -, és bár még nem tudom, hogy mit fogunk csinálni vele, itt van Jem 2014 januárjára, hogy megünnepeljük a lunáris új évet. Hamarosan még többel jelentkezünk!"

2013. szeptember 18., szerda

Lily Collins a legjobban öltözött sztárok között


Sziasztok!

A People magazin összeállított egy TOP10-es listát a 2013-ban legjobban öltöző sztárokról. A listára Lily is felkerül, egészen pontosan a 6. helyre!

A címre a Topmodell leszekből ismert fotós, Nigel Barker jelölte. És hogy miért?

"Collins megrengette Hollywoodot és a divatvilágot az ártatlan, és mégis szexi és magabiztos megjelenésével. Nem fél úgy öltözni, hogy az hasson, egy kicsit megmutatja a bőrét itt vagy ott, és ezért a designerek mindig visszatérnek és többet akarnak."

Lilyt egyébként Emma Stone, Zoe Saldana, Nicole Richie, Jennifer Lawrence és a győztes Kerry Washington előzték meg. A teljes listát megnézhetitek itt



Így készíts magadnak tarotkártyát!

Még mindig a legolvasottabbak között


Sziasztok!

Még mindig a legolvasottabb könyvek között van a Csontváros és a Hamuváros a Moly.hu-n.


Gyönyörű Csontváros háttér


Sziasztok!

Egy csodálatos hátteret készült a Csontvároshoz. Forrás

Teljes méretért katt!

Új Cassandra Jean fanart


Sziasztok!

Cassandra Jean újabb fanarttal jelentkezett az új Bane krónikák novella megünneplésére, ezúttal Raphael Santiagot rajzolta le.


Cassandra Clare képe Provence-ból


Sziasztok!

Cassie megosztott egy képet Pronvence-ból, ahol jelenleg is dolgozik a Mennyei tűz városán és a hátralévő Bane krónikákon. Azt írja, ez inspirálóan hat számára.


2013. szeptember 17., kedd

Megvan a Bree Tanner nyertese!


Sziasztok!

Mónikának hála Bree Tanner rövid második élete könyvet lehetett nyerni az oldalon. A sorsolás megtörtént, a szerencsés nyertes pedig nem más, mint...


Bíró Annának ezúton is gratulálunk! Jó olvasást!

Új Godfrey képek a Never Give Up forgatásáról




Az eddigi Bane krónikák borítók


Sziasztok!

Íme, itt vannak összevágva az eddigi Bane krónikák borítók. Már csak négy, és megvan a teljes!


Megjelent az új Bane krónikák novella!


Sziasztok!

Ma megjelent a hatodik Bane krónikák novella, a Saving Raphael Santiago! Ez az angol, ebookos megjelenésre vonatkozik!



Amint elolvasom, erről is szándékozom véleményt írni.

2013. szeptember 16., hétfő

Készül Jamie újabb dala


Sziasztok!

Jamie megosztott a Tumblr oldalán egy dalszövegrészletet, és mellé azt írta, hogy épp dolgozik. Csak nem készül végre az az album?

"I dont wanna know about what you’ve done
And i don’t wanna know about who you’ve seen
I just wanna know if you’re gonna run
and lord i only hope its right back to me”
(c) Jamie Bower 2013

Confessions


Sziasztok!

Az 1 millió látogatás alkalmából sincs sajnos időm 1 millió tényt felsorolni, de úgy gondoltam, készítek egy vallomásos posztot. Ha valaki ismeri a Harry Potter Confessions oldalt, annak talán ismerős lehet a szisztéma. Összegyűjtöttem teljesen random módon 50 dolgot, amelyeket amolyan vallomásszerűen elmondok most nektek. Ha van kedvetek, ti is írjatok hasonlókat kommentben!

  1. A kedvenc részem az Üvegváros, a legtöbbször mégis a Csontvárost olvastam. 
  2. Az első regény, amibe belevágtam angolul, az Üvegváros volt. Bár akkor még feladtam, és végül csak úgy olvastam el, hogy a hosszú leíró részeket átugrottam, szóval nem az első, amit el is olvastam angolul. :D
  3. A kedvenc Pokoli szerkezetek regényem a Clockwork Princess.
  4. Ha kedvenc szereplőt kellene választanom, Jace lenne az. Ha legjobb karaktert, akkor Magnust mondanám. Akin az évek során a legtöbbet törtem a fejem, Will lenne. Jace a kedvenc szereplőm, de Will a szívem csücske.
  5. A Csontvárosban utáltam Alecet.
  6. Azért nem vettem meg a könyvet, mert nem tetszett a borítója és felháborított a Halál ereklyéi sorozatcím a Harry Potter miatt. 
  7. Amikor nekiálltam a Csontvárosnak, már tudtam a könyv végén lévő csavarról.
  8. Az első pár oldalon azt hittem, Clary a kék hajú démonnal jön össze. Szurkoltam nekik. 
  9. Luke-ot úgy képzeltem, mint Luke-ot a Szívek szállodája (Gilmore Girls) című sorozatból.
  10. Imádom az Alec/Alex nevű szereplőket.
  11. Bár szurkolok nekik, nem vagyok nagy Sizzy rajongó. 
  12. Úgy kampányoltam Jem mellett az Álompasi szavazáson, hogy azóta Willnek drukkolok, mióta Az angyalban először megjelent. Jemért soha nem rajongtam igazán, bár neki is jó véget szerettem volna.
  13. A mai napig jobb gonosznak tartom Voldemortot, mint Valentine-t.
  14. Nem sírtam Max halálánál.
  15. A Pokoli szerkezetek miatt elkezdtem a Két város regényét, de még mindig nem voltam képes befejezni. 
  16. Amikor elkezdtem olvasni, nem tetszett a Csontváros. Ha nincs a barátnőm, valószínűleg el sem jutok a végéig.
  17. Az Elveszett lelkek városát olyan gyorsan végigolvastam angolul, hogy teljes kábulatban voltam a végén, mert minden összekuszálódott a fejemben.
  18. A legmélyebb nyomot az összes Végzet ereklyéi jelenet közül CoLS SPOILER!!! Alec és Magnus szakítása hagyta bennem. 
  19. A Clockwork Princess olvasása közben összesítve valószínűleg több órát töltöttem sírással, ami azért nagy szó, mert elég gyorsan olvasok, tehát az egész könyv elolvasása sem volt ennél sokkal több. Benne van a TOP5-ben azoknak a könyveknek a listáján, amelyeken a legtöbbet sírtam. 
  20. Imádom Jace nevét, minden szinten.
  21. Magnust a Bane krónikák olvasásakor szerettem meg igazán.
  22. A kedvenc jelenetem a TMI sorozatból az, amikor Jace és Clary együtt alszanak.
  23. Nem szeretem Sebastiant. Semmilyen értelemben.
  24. Bár tisztában vagyok a rengeteg dologgal, amit Cassie a Harry Potterből merített/emelt át, engem nem zavar.
  25. Úgy gondolom, Cassie óvatos a halálesetekkel. Nem mer úgy ölni, mint Rowling és Martin, hogy úgy igazán fájjon. Mindig úgy öl, hogy kicsit fáj, de nem szakad meg a szíved. (Ennek ellenére remélem, ezt a jó szokását a CoHF-ben is megtartja.)
  26. Bizonyos szempontból jobban várom a TLH-t, mint a Mennyei tűz városát. Pedig tudom, hogy még messze van.
  27. Mindig is biztos voltam benne, hogy Clary és Jace nem testvérek, de képtelen voltam rájönni, hogy hogyan nem azok. 
  28. A legjobban a What Really Happened in Peru című Bane krónikák novellát vártam, de nem az tetszett a legjobban.
  29. Az első három TMI regényt jobban szerettem, mint a folytatásokat.
  30. Amikor megjelent, elkezdtem lefordítani a Clockwork Angel Prológusát. A feléig jutottam, és amikor megjelent a könyv, félve hasonlítottam össze a hivatalos, Kamper Gergely féle fordítással. 
  31. Akkor szerettem meg igazán az Árnyvadász világot, amikor elkezdtem a háttérinfókat, a kimaradt jeleneteket és Cassie blogjait olvasni.
  32. Amikor elkezdtek kijönni a TDA-val kapcsolatos hírek, nagy hirtelenjében nem tudtam követni, hogy melyik szereplő hova tartozik.
  33. Sokszor elrontom a posztok írásakor a neveket. Alec helyett rendszeresen Kevint írok, Jamie és Jace-t, Lilyt és Claryt pedig rendszeresen felcserélem. A többiek esetében ez nem szokott előfordulni. Szerencsére mindig észreveszem.
  34. Hasonló hibám, amit sokszor észre is vettetek. Amikor elkezdem írni, hogy Clockwork Prince, a kezem rögtön tovább jár magától, és Princess lesz belőle.
  35. Egyszer 3 órát töltöttem azzal, hogy az egyik verset fordítsam az Elveszett lelkek városából. Sírva nevettünk a barátnőmmel, olyan eredmények születtek.
  36. Alex Pettyfert akartam Jace-nek. (Shame on me. xD)
  37. Már a Csontváros előtt is nagyon szerettem Jamie-t és Kevint, mert több másik filmből ismertem már őket.
  38. A legjobban a Jace szemszögéből íródott extra novellák hoztak lázba, amikor fordítottam őket, a kedvenceim valamiért mégsem ezek lettek.
  39. Idegesít Maia és Jordan szála a TMI-ban. 
  40. Fel sem tűnt, hogy egészen a Bukott angyalok városáig nem tudtuk, mi Simon teljes neve. Csak akkor jöttem rá, amikor Cassie bejelentette, hogy meg fogjuk tudni belőle.
  41. Sokakkal ellentétben elképzelni sem tudom, hogy Clary és Izzy parabataiok legyenek. Szerintem ezzel a parabatai kötelék szentségét sértenék meg.
  42. A TOP5 szereplőim között van egy olyan szereplő is, akit eddig csak a Bane krónikákból ismerünk, de később főszereplő lesz a TLH-ban.
  43. Nem szeretem a Szép remények történetét, mégis alig várom a TLH-t, hiába erre épül.
  44. Az egyik szereplő, akinek a legjobban aggódom a boldogságáért, Luke. 
  45. Amikor először megtudtam, mi Valentine neve, röhejesnek tartottam. 
  46. Jace-t beleírtam a Harry Potter fanfiction regényem egyik jelenetébe anélkül, hogy AU lett volna belőle.
  47. Nem szeretem Jocelynt.
  48. Amikor kiderült, hogy az angyali erő rúnát választották a film fő rúnájának, először nem örültem.
  49. Sírva nevettem a Pajesz Pasival kapcsolatos Tumblr posztokon még a forgatás idején.
  50. Megnéztem a családfát még a Clockwork Princess olvasása előtt, és rögtön Willt kerestem rajta.

TOP10 poszt


Sziasztok!

Mivel nagyrészt én írom a posztokat az oldalra, ez a poszt elsőre érdekesen hathat, de nálam is vannak posztok, amiket valamiért jobban szerettem írni, mint a többit. 

Összeszedtem nektek 10 posztot az oldalról, amit valami okból különösen szeretek. Általánosságban elmondható, hogy jobban szeretem azokat a posztokat, amelyek esetében kutatnom kell egy kicsit, mert azokban van kihívás és több önállóságot igényelnek. Persze több időbe is telik a megírásuk, úgyhogy ilyenekre mostanában kevesebb időm jutott. 

Mindenesetre egy lista az én kedvenc posztjaimról:

  1. Ave Atque Vale
  2. A parabatai kapcsolatról
  3. Árnyvadász gyerekvers
  4. Összesítő az 5 Árnyvadász sorozatról
  5. Pandemonium
  6. Cassie életéről
  7. Stephen levele Jace-nek
  8. Jace levele Clarynek
  9. Megcsókolva
  10. Forgatási képek vs. kész filmjelenetek 
  11. +1: Pajesz Pasi poszt

TOP10 pillanat


Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy így az egymilliomodik (hú, leírni is furcsa) látogatás örömére összegyűjtöm, melyek voltak az én kedvenc pillanataim az oldal életében eddig. Ugyan ez egy tízes lista és számozni fogom az egyes pontokat, ezt ne tekintsétek érzelmi sorrendnek is, annyi szép pillanatom volt, hogy ezt a 10-et is nehéz volt kiszűrni, ne kérjétek, hogy még sorba is állítsam őket!

Szóval, akkor következzen a számomra 10 legjobb pillanat az oldal eddigi életéből:


1. Cassie válaszol a kérdéseimre

Szinte meseszerű élmény mindig, amikor Cassie válaszol egy-egy tweetemre, különösen kedvencem volt az, amikor még az oldal életének nagyon korai szakaszában Cassie az oldalon járt és azt írta tetszett neki.
De szerintem semmi sem érhet fel ahhoz az érzéshez, amikor Cassie válaszolt a levelemre és a kérdéseimre! Sokan talán emlékeztek is rá, ez akkor volt, amikor összejött az 500.000 látogatás! Amikor elolvastam az e-mailt, szinte ez egekben voltam, és elárulhatom, hogy nem bírtam ki, és egy-két embernek már akkor is elújságoltam a hírt, többek között VP Manónak és Katona Ildikónak, a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjének.
Ha valaki esetleg lemaradt róla, itt elolvashatja: http://www.vegzetereklyei.net/2013/05/meglepi-cassie-valaszol.html


2. Az első forgatási fotók

Az oldal körülbelül egy hónappal a forgatás elkezdése előtt indult, így gyakorlatilag a Csontváros forgatását már végig közvetítettem. Vadásztam a képeket, félelmetes mennyiségű tweetet elolvastam (azóta sem jártam annyit Twitteren, mint akkoriban), beszámolókat olvasgattam és az érdekesebbeket igyekeztem lefordítani is. Ez még nyáron történt, én pedig éppen dolgoztam akkoriban - kulisszatitok: csokit csomagoltam -, és emlékszem, egész nap az járt a fejemben, hogy nehogy lemaradjak egy képről. 
Amikor aztán kijöttek az első képek, amelyeken teljes harci díszben láthattuk a csapatot, szinte el sem akartam hinni. Minden képre ugrottunk: a lakókocsik felirataira, a kamerák képeire, mindenre. Clary volt az első, akiről képet láttunk, virágot locsolt. Aztán következett egyszer csak jöttek képek az egész csapatról, és el sem akartam hinni, hogy már mindenkit láthatunk. Ott volt Jamie abban a bőrszerkóban, oldalra fordult, én pedig csak néztem és néztem, és nem akartam elhinni, hogy ennyire jó! Az volt az a pillanat, amikor tényleg kezdett meggyőzni, hogy jó Jace lesz. (Egyébként ez volt az a kép.) És végül amikor feltűnt Simon is, Robert Sheehan miatt leesett az állam. Tökéletes volt! 
Végignézhettük a forgatást, olvashattuk a beszámolókat, és szinte már úgy éreztem, itt forgatnak a szomszédban és én is a tanúja vagyok. Összefűztek minket az apróságok, és együtt élveztük, hogy nem vagyunk teljesen normálisak. (Pajesz Pasi rémlik még valakinek? :D)
Ha valakit esetleg érdekelnek ezek a forgatási fotók, az oldal Pinterest oldalán megtaláljátok napra pontosan őket: http://www.pinterest.com/shadowhunterhun/


3. Kezes projekt

Nem tudom, ki mennyire emlékszik, de ez volt az első közös projektünk. Félelmetes élmény, most is pontosan emlékszem, milyen büszke voltam rá! Ramóna gyönyörűt alkotott, mint mindig, már akkor is. És csak néztem a kezeinket, és arra gondoltam, milyen jó, hogy képesek voltunk rá! Az volt az a pillanat, amikor igazán kezdett tudatosodni bennem, hogy itt egy kis csapat épül és sok mindenre képesek vagyunk!
Arról nem is beszélve, hogy ezt a kezes projektet azok a rajongók értik igazán, akik már az elejétől követték a forgatást is. Összefűzi az ősrajongókat az érzés, amikor már attól is izgatottak lettünk, hogy Cassie küldött nekünk egy képet a szereplők kezéről! 




4. A teaser trailer

Sokszor, sok helyen elmondtam már, hogy az én kedvenc előzetesen még mindig az a bizonyos első, a teaser trailer. Félelmetes érzés volt először látni valamit, amire ennyit vártunk. Aztán mindent megnézni újra meg újra, kutatni az apró részletek után, és a ruhák meg a villanások alapján összerakni fejben, hogy melyik jelenetet mikor forgatták... Nem tudom jobban megfogalmazni, hogy túlcsordultak bennem az érzések. Hihetetlen volt ülni és nézni, hogy valami megszületett, valami csodálatos. Emlékszem a dallamra, a szövegre, a képekre...
Aki már akkor követte az eseményeket, talán emlékszik hogy történt. Magyar idő szerint hajnali fél négykor került fel az előzetes, de addigra egy részletet már leadtak a tévében. Késő éjjelig fennmaradtam, izgatottan cseverésztem mindenkivel, aki az előzetest várta és vártam a részletet. Aztán lefeküdtem, de szobatársam legnagyobb örömére beállítottam az ébresztőt. Hajnali háromra, mert azt akartam, hogy mire jön az előzetes tényleg ébren legyek. Az volt a terv, hogy megosztom, aztán próbálok még aludni, mert ugye hétköznap volt. Szerdáról csütörtök virradt, még erre is emlékszem. Aztán jött az előzetes, amit szokás szerint előbb megosztottam, és csak aztán néztem meg. Aztán megnéztem még egyszer. Meg még egyszer. Kerestem, kutattam az érdekességeket, olvastam a kommenteket Tumblr-en, aminek végül az lett a vége, hogy több órán keresztül megállás nélkül posztoltam az előzetesről, míg a háttérben mi mást mehetett volna? Hát persze, hogy az előzetes, ismétlőn! És végül, több óra posztolás után jött el nálam az a pillanat, amikor felfogtam, hogy most tényleg az előzetest nézem, és tényleg megtörténik.
(Jaj, és Jamie a Pandemoniumban. Napokig alig tudtam elhinni, mennyire jó Jace lett Jamie-ből. Az a pillantás!)
Ha valaki esetleg szeretne nosztalgiázni, a posztokat 2012. november 15-énél keresse!

Nosztalgiázzunk:





5. Saját URL - vegzetereklyei.net lettünk!

Ez valószínűleg csak nekem ennyire emlékezetes, de hihetetlen boldogság volt, amikor saját, blogspot nélküli URL címe lett az oldalnak. Az első oldalam, aminek saját domaint vásároltam (amit egyébként valamikor januárban majd hosszabbíthatok, remélem, nem lesz vele gond :D), és napokig gyönyörködtem az oldal új címében. 
Ha valaki esetleg már nem emlékezne a régire: http://arnyvadaszvilag.blogspot.com
Elvileg még ennek is működnie kell. :)


6. Martin Moszkowicz és Cassie követnek Twitteren

Nem tudom, mikor kezdett el Martin Moszkowicz, a film egyik producere követni, mert sokáig nem is tudtam róla. Aztán egyszer csak megláttam, hogy követ! Nagyon jó érzés volt. 
Aztán az a pillanat, amikor Cassie is követni kezdett! Tényleg hihetetlen jó volt, és pont akkoriban történt az is, hogy emlékezett a magyar rajongói oldalra. Ez így együtt! Nagyon büszke voltam és vagyok rá.


7. Magnus megnyeri az Álompasi szavazást

Amikor az előző évi Álompasi szavazáson Jace kiesett, nagyon szomorú voltam. Akkor Cortez nyert, akit még nem is ismertem, és emlékszem, csak az járt a fejemben, hogy ki a fene ez a Cortez és hogy képzeli bárki, hogy jobb lehet Jace-nél? De lélekben már a következő kampányra készültünk Ramónával - ő volt Jace kampányfőnöke -, és elhatároztuk, hogy azt majd megnyerjük. Akkor még abban a hitben voltunk, hogy Cortez, aki elsöprő fölénnyel nyert, már úgysem lesz a következő évben, hiszen előző évi győztesként nem indulhat. Nem gondoltuk, hogy minden ennyire másképp alakul majd: Cortez nagyon is indulhatott és bár nyertünk, nem Jace-szel, hiszen ő a győzelmi reményeink ellenére már az első fordulóban kiesett, ráadásul pont Cortez ellen. És nem Ramóna pártfogoltjaként, hiszen ő Will kampányfőnöke volt.
Aztán sorban szálltak szembe az Árnyvadászok a Szent Johanna Gimi nagymenőjével. És sajnos mind ki is estek...
És akkor jött egy biszexuális boszorkánymester, a csillámporral meg a félelmetes divatérzékével és lesöpörte Cortezt a pályáról. Példátlan összefogással végül mégis győztek az Árnyvadászok, pedig már mindenki előre leírta azt, aki Cortez ellenfele volt. Magnus győzelme elképesztő volt! Ezt a mai napig így gondolom. Már maga az nagy teljesítmény, hogy kitartottunk az SzJGerek ellen, de hogy Magyarországon egy ázsiai, biszexuális szereplő legyen az Álompasi, elképzelhetetlennek tűnt. Persze nem az Árnyvadászok számára.
Épp Görögország felé tartottam egy buszon, amikor nyert, sajnos nem lehetettem itt. De emlékszem, hogy nevettem és könnyeztem egyszerre, annyira boldog voltam és annyira meghatott, amikor Judittól megkaptam az SMS-t: nyertünk! Neki ezúton is nagyon szépen köszönöm, rettenetesen jól esett, hogy írt nekem. :D
Mindenesetre Magnus győzelme egy újabb bizonyíték volt arra, milyen jó kis csapat vagyunk!



8. Beülni a filmre

Hosszú évekig vártam a filmre. Végignéztem a szereposztásokat, a forgatást, közvetített a híreket, hoztam a képeket, az előzeteseket, lefordítottam megszámlálhatatlan interjút, és végül ott álltam, talpig feketében, bőrcuccban, erős sminkkel, rúnákkal a karomon és mosolyogtam. Egyrészt azon, hogy a sok tudatlan mondén hogy megbámult, másrészt azért, mert eljött a pillanat, amit annyira vártam! 
Annyira letaglózott, hogy elárulom, még azt is elfelejtettem, hogy feliratos lesz. Pedig tudjátok, mennyire kampányoltam érte, és még Kamper Gergellyel is beszélgettem, hogy ő fordítja a feliratot. Én pedig ott ültem, és annyira elmerültem a zenében és a látványban, hogy a megjelenő felirat rántott csak vissza a valóságba.


9. Árnyvadász tali

Az Árnyvadász találkozóról írt beszámolóm még mindig várat magára, de én nagyon-nagyon élveztem! Azt, hogy ennyien voltunk, a csoportképet, a szadizós nehézségű kvízeket, a teóriákat! Nagyon szeretném, ha lenne még ilyen a jövőben is, igazából én lélekben már készülök is a következőre!



10. Kommentek olvasása

A végére szerettem volna ezt hagyni, mert ez nem egy pillanat vagy néhány óra műve. Ez folyamatos, és minden nap egy kis boldogságot csempész az életembe.
Sajnos nem mindig van időm válaszolni a kommentekre, hozzászólásokra, de higgyétek el nekem, hogy minden egyes hozzászólást elolvasok! 
És még ha néha akad is egy-egy, ami valamiért kihoz a sodromból, az esetek többségében nem ez a jellemző. Imádom látni, ahogy beszélgettek, örülök, amikor kérdeztek, és amikor leírjátok, hogy mennyire szeretitek az oldalt, akkor mindig eltölt az érzés, hogy igen, ezért érdemes csinálni. 


Ez lett volna az én kis toplistám, de elárulhatom, hogy más is készül még mára meglepinek! :))

1.000.000!!!


Sziasztok!

WE ARE THE CHAMPIONS, MY FRIENDS!

Na jó, ezt most muszáj volt... :D

Mindenesetre ma elértük az 1.000.000 látogatást az oldalon!


Ez valami elképesztően szép, és nagyon-nagyon büszke vagyok rá! Köszönöm szépen mindenkinek!

Az ünnepi posztok, ahogyan már Facebookon is írtam, most kicsit személyesebb jellegűek lesznek, remélem, szeretni fogjátok őket! :)



Kevin reakciója a filmes hírekre


Sziasztok!

Tegnap terjedni kezdett az a bizonyos pletyka a Hamuvárossal kapcsolatban, Kevin a következőképp reagált:


Azaz ne higgyünk el mindent, amit olvasunk.

Reméljük, a hír tényleg kacsa, de egyelőre nem volt még hivatalos cáfolat.

Új JRM kép


Sziasztok!

Kaptunk egy új képet Jonathan Rhys Meyersről. Íme:


Új Jamie képek


Sziasztok!

Itt van néhány új kép Jamie-ről:

 


2013. szeptember 15., vasárnap

Rémhír terjed - Ez lesz a Hamuváros filmmel?


Sziasztok!

Egyelőre még nem tudjuk biztosan a forrást, mindenesetre futótűzként terjed a következő infó a Hamuváros filmről:


Ami a lényeg:
A Hamuváros filmre fordítandó pénzösszeget megfelezték.
A fő ok a csúszásra a gyenge forgatókönyv, most újat íratnak. Azt remélik, hogy a forgatás 2014-ben elkezdődhet, és így 2015 februárjában érkezne a film.
Ha nem készül el egy kellően kielégítő forgatókönyv, akkor a Hamuvárost hidegelik kicsit, és később új szereplőgárdával állnak neki.


Egyelőre nem tudjuk, hogy ez hivatalos-e vagy van-e bármi valóságalapja.

A reményt azért egyelőre semmiképp ne adjátok fel!

Lily tortát sütött Kevin szülinapjára!


Sziasztok!

A jövő héten lesz Kevin szülinapja, Lily pedig sütött neki tortát!


Új Jamie képek


Sziasztok!

Jamie új képeket osztott meg magáról és a barátairól:



TMI fan videó

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets