Blogger Widgets

2013. szeptember 14., szombat

Dracula az Entertainment Weeklyben


Sziasztok!

Itt egy cikk Jonathan Rhys Meyers Dracula sorozatáról:

Nagyobb méretért katt!

Új kép JRM-ről


Sziasztok!

Itt egy tegnap esti kép Jonathan Rhys Meyersről a Conchita Perez LFW showról.A TMI két éve a New York Times bestseller listáján!


Sziasztok!

22-én lesz kerek két éve a New York Times bestseller listáján a Végzet ereklyéi sorozat! Gratulálunk Cassie-nek, ez lenyűgöző!


2013. szeptember 13., péntek

Akció - Minden Könyvmolyképző könyvre 30% engedmény!


Sziasztok!

Na, akkor véget ért a lájkolós játék, 30% kedvezményt sikerült kiharcolni. Ez azt jelenti, hogy MA 22:00-tól Cassandra Clare összes könyvét, és minden más Könyvmolyképzős könyvet 30% kedvezménnyel rendelhetitek meg a webshopból! Ebben már benne van a filmborítós Csontváros is, ha valaki azt szeretné. És két könyvtől ingyen szállítanak, szóval érdemes kettőt választani.

A Könyvmolyképző webshopját az alábbi képre kattintva eléritek:


Cassandra Clare akció


Erre a képre kattintva pedig Cassie összes könyvét éritek el ugyanitt: 
(ne zavarjon meg a 20% felirat, vasárnap reggelig a 30% kedvezmény él)


Cassandra Clare akció

Will Cassandra Jeantől


Sziasztok!

Sírok, ez olyan gyönyörű! Cassandra Jean lerajzolta nekünk Willt, ráadásul színesben!


További érdekesség, hogy élőben lehetett nézni, hogyan rajzolta a képet Cassandra, és ezt utólag is meg tudjátok tenni: http://www.livestream.com/cassandrajean/video?clipId=pla_917ecc4b-9419-452c-ae09-9ef57564bc91

Újabb Bane krónikák narrátor + részlet


Sziasztok!

Megvan a következő Bane krónikák novella, a Saving Raphael Santiago hangoskönyvének narrátora, aki nem más, mint Michael Trevino!
Cassie a következőt írta:

Kerestem képeket Michael Trevinoról (Tyler Lockwood a Vámpírnaplókból), és a legtöbbön póló nélkül van (nem mintha bánnám, mert nem), de egy ilyen fotó nem tűnt a legjobbnak ahhoz, hogy bejelentsem, hogy Michael lesz a narrátora a Bane krónikák következő novellájának, a Saving Raphael Santiagonak. Nagyon szórakoztató volt egy olyan novellán dolgozni, ami olyan rejtélyes szereplőről szól, mint Raphael, és hozzáadhatjuk Michaelt a SZEXI PASIK, AKIK A BANE KRÓNIKÁKAT OLVASSÁK listára. Habár Sarah is és én is Franciaországban vagyunk, alig várjuk, hogy kulisszák mögötti képeket láthassunk a felvételről, és hallhassuk Michael fantasztikus hangját, amikor jövő héten megjelenik.


És akkor a részlet:

"Magnus egyre nagyobb nyugtalansággal figyelte, ahogy Raphael a lángolóan világos lyukat nézte a mennyezetben. 
- Mind halottak - ismételte Raphael lassan. - És én is halott vagyok."


Na, és akkor mindenki megnyugodhat, Cassie becsapott minket, az a bizonyos részlet a Bane krónikákból volt!

Árnyvadász fegyverek
Szeráfpenge


Az Árnyvadászok legismertebb harci eszköze, és, mint minden más fegyvert, ezt is a Vasnővérek készítik. Létezik hosszabb és rövidebb méretben.

Anyaga adamantin.

Használaton kívüli, deaktivált állapotában, fénytelen, életlen, míg aktiválás után pengéjük éles és fénylő lesz. 

A penge csak akkor kel életre, ha a használója előtte hangosan kimondja a szeráf nevét, amit a készítésekor kap.

Minden egyes szeráfpenge egy angyalról van elnevezve, és ezekhez mérten akadnak köztük erőteljesebbek, és valamivel gyengébbek. A legerősebbek egyike például Mihály (Mihály arkangyal után). Ám eddigi ismereteink alapján Raziel nevezetű nem létezhet... 

Létező szeráfpenge nevek:
Malik, Uriel, Israfel, Anael, Jerahmeel, Eremiel, Nakir, Sanvi, Sansanvi, Semangelaf, Nakir, Israfiel, Jophiel, Harahel, Sandalphon, Tahariel, Abrariel, Camael, Telantes, Samandiriel, Ithuriel, Jahoel, Cassiel, Michael (Mihály), Gabriel (Gábriel), Nuriel, Dumah, AmrielIrón


Az Árnyvadászok az irón segítségével rajzolják fel magukra a különböző rúnákat, és minden Árnyvadász rendelkezik egyel.

A fegyverekhez hasonlóan, szintén a Vasnővérek készítik adamantinból. Rengeteg féle létezik belőlük, mind egyedi, személyre szabott.  Ám a formai követelményeket tekintve, mindegyik hosszú, vékony, olyanok, mintha egy varázspálca, gally és toll kereszteződései lennének. Boszorkányfény
A boszorkányfény legegyszerűbben egyfajta "zseblámpaként" jellemezhető. Használaton kívüli állapotában sima, egyszerű, szürke kőnek tűnik, ám használat közben kékes fénnyel izzik. 

Csak és kizárólag az Árnyvadászok képesek használni, mert az Alvilágiak, valamint a mondénok kezében nem működik. Illetve eddig egyetlen kivételről tudunk, amikor is Magnus átadott Alecnek egy vöröses fényben izzót... 

Izzy korbácsa

Vagy másnéven elektrumkorbács. 

Használaton kívüli állapotában a gazdája csuklójára tekeredve, úgy néz ki, mint egy arany és ezüst színű karperec. Ám fegyverként pokoli kínokat képes okozni. Az áldozatára tekeredik, beleváj annak a bőrébe, és szorosan fogva tartja, közben ezüstös lánggal izzik.

A többi fegyverhez hasonlóan szintén a Vasnővérek készítik. 

Rubin nyaklánc

Izzy nyaklánca egy ősi Lightwood örökség, és amellett, hogy gyönyörű ékszer, van egy igen fontos funkciója: világít, ha démonenergiát észlel (hasonlóan a szenzorhoz).
Néhány érdekesség róla (Enyhén SPOILERES lehet):
- a hátuljába egy latin felirat van vésve: Amor verus numquam moritur vagyis Az igaz szerelem sosem hal meg
- eredetileg Magnus készíttette Camille-nak, de egy kisebb kálvária következtében, ami spoileres, így inkább nem fejteném ki, a Lightwood családhoz került

Mit ajánlanak?


Sziasztok!

Biztosan sokan találkoztatok már hasonló ajánlásokkal, amiket az amerikai könyvkiadók szoktak készíteni. Melyik könyvet fogod szeretni, ha ezt és ezt szeretted? Na, most készült megint ilyen, és benne van a Csontváros és Az angyal is.

Amit ajánlanak, ha szeretted Az angyalt:
Something Strange and Deadly - Mindkettő egy lányról szól, aki próbálja megmenteni a fivérét és vannak benne steampunk elemek.


Ha szeretted a Csontvárost, ajánlják:
Demon's Lexicon - Mindkét urban fantasy sorozat tele van akcióval és drámával, de mégis kiegyensúlyozza a humor és a vicces párbeszédek.

Olvasás éjszakája akció


Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadó játékot hirdetett a Facebook oldalán, amivel egyre feljebb srófolhatjuk a könyvekre vonatkozó kedvezményt!

Részletek a Facebook oldalon is, ezt a posztot kell lájkolni!


Riadólánc!

Oszd meg,
és uralkodj a kedvezmény felett!

Ma van az olvasás éjszakája.
17 h-tól minden könyvünk kedvezménnyel kapható.
Hogy mekkora kedvezménnyel?
Az csak tőled függ.

Lájkold ezt a posztot,
és oszd meg, hogy minél többen lájkolják!
Növeljétek a kedvezményt hatalmasra!

20% kedvezményről indulunk
Ha 16.30-ig összejön 1000 lájk,
25% kedvezményt adunk minden könyvre.
2000 felett 30%-ot,
5000 felett 40%-ot.
Ismétlem: MINDEN könyvünkre.

És ha sokkal több lesz?
Akkor 50%-ot adunk.


UPDATE: MEGHOSSZABBÍTOTTÁK! NYOMJÁTOK A LÁJKOKAT!


A kedvezmény, amit összeszedünk, a Könyvmolyképző webshopjában él majd, megírom majd külön posztban, mennyit sikerült összeszedni, mert Cassie könyvei is ilyen kedvezménnyel lesznek majd kaphatóak vasárnap reggelig!

A webshopot innen is elérhetitek majd, a képre kattintva:


Új Jamie képek


Sziasztok!

Itt van még két kép Jamie-ről, a divatbemutatóról:TMI fan videó

Lilynek új tetkója van?


Sziasztok!

Valaki már kérdezett a Lily kezén lévő tetkóról, de az régi. Viszont nézzétek a lábfejét!2013. szeptember 12., csütörtök

Újabb kép Jamie-ről Ashley Greene-nel


Sziasztok!

Itt egy újabb kép, amin Jamie Ashley Greene-nel látható, ezúttal a Marchesa Spring 2014 Fashion Runway Show-n. Úgy tűnik, együtt készülődtek, mert ez is tegnapi kép, mint a reggelizős.


Cassie válaszol


Sziasztok!

Cassie tegnap válaszolt néhány kérdésre Twitteren:


Ki a halott? (Mindenki halott.) Megölsz azzal a fotóval! Ha! Kíváncsi voltam, lesz-e valaki, aki elolvassa a képernyőmet.

Nem tetszik az a kiírás a laptopodon. Nem oké, nem, nem, nem. NÖVÉNYEK. MINDEN NÖVÉNY HALOTT.

Látom, hogy említetted Rick Riordant. Az össze könyvét olvastad? Vagy csak a Percy Jacksont? Szereted a könyveit? Igen! Mindet nagyon szeretem.

Nem sokat beszélsz a Holly Black-kel közös könyvedről? Mostanában minden a film körül forgott. De nagyon várom, hogy megint a könyvekre fókuszálhassak. Remélem, ez nem szörnyű.

Gondolod, hogy meg fogunk lepődni a TMI végén? Azt mondom, igen. 

John Greent is szereted? Kérlek, mondj igent! Tartozik nekem 20%-ral. 

Tudsz nekem adni egy virtuális ölelést? Azt hiszem, az egész fandomnak szüksége van rá. *ölel*

Részlet az Árnyvadász kódexből!


Sziasztok!

A kanadai Simon & Schuster megosztottak egy képet az Instagram oldalukon, amin részleteket láthatunk az Árnyvadász kódexből. Igyekszem majd kibogarászni, addig is:


Jace írását nehezen tudom kibogarászni, mindenesetre...

Felül a kiadás látható:

27. angol kiadás, 1990
Első felülvizsgálat, 2002
Alicante, Idris

A jobb felső sarokban az első kézzel írott sor Claryé:
Második felülvizsgálat, 2007, Clary Fray, Brooklyn, New York, USA

Alatta Simon:
Harmadik felülvizsgálat, 2007, Simon Lewis, a könyvet ellopta Clarytől, amíg ő próbált tanulni, Funkytown, USA

Jace:

Negyedik felülvizsgálat, 2007, Jace Wayland
Visszaadja a könyvet Clarynek, és (valamit csinál Simonnal, nekem glares-nek tűnik, ami azt jelenti, hogy bámulja, de nem hiszem, hogy tényleg ez van odaírva. Megfejtéseket szívesen fogadok! :D)


Alatta a nyomtatott szöveg a vérfarkasokról szól, és valamit ír arról Clary, hogy kivel kell lógni, szóval valószínűleg Luke-ról van szó. A többinek ennyiből nem nagyon van értelme.

Új Jemima képek


Sziasztok!

Kaptunk néhány új képet Jemimáról, amelyek az F2014 című film forgatásán készültek Franciaországban. 

Jemima korábban már mesélt is a filmről:

"Augusztus elején elkezdtem forgatni egy filmet, és ami számomra nagyon izgalmas, és itt forgatjuk, Franciaországban. Semmi köze nincs az Árnyvadászok világához. Egy kosztümös film Gerard Depardieu-vel. A 20-astól és a 90-es évekig játszódik. Én az első felében szerepelek, a 20-astól az 50-es évekig. Gerard lányát alakítom. Mindig is arról álmodoztam, hogy majd játszhatom vele együtt." 

Új Jamie képek!


Sziasztok!

Kaptunk néhány új képet Jamie-ről, amelyek a Spring 2014 Mercedes-Benz Fashion Week nevű eseményen készültek.
Cassie üzenete a Hamuváros csúszásáról


Sziasztok!

Cassie megosztotta a gondolatait a Hamuváros csúszásával kapcsolatban:


Mostanra már valószínűleg tudjátok, hogy a Hamuváros forgatása csúszik (nem törölték, csúszik): Igazából többen előbb tudtátok, mint én, mivel én is Twitterről tudtam meg ma reggel!

Néhányan engem kérdeztetek róla, és azt kívánom, bár tudnék válaszolni, de - azt hiszem, Rick Riordant fogom idézni (a Percy Jackson könyvek szerzője - Deszy) -, habár a filmek az én könyveimből készülnek, nem az én filmjeim. A könyvek az én könyveim, de a filmek a produkciós céghez tartoznak. Olyan döntéseket hoznak, amilyeneket hoznak, és néha tudok róluk, néha nem. Sajnálom, hogy nem tudok nektek válaszolni, de ez olyan, mintha a matek házitokról kérdeznétek - szeretnék segíteni, de nem értek hozzá. (Nagyon, nagyon rossz vagyok matekból.) Ahogy már egy évvel ezelőtt is mondtam, szörnyű vagyok forrásnak a filmhírekkel kapcsolatban, és ez még mindig igaz.

Csúszások előfordulnak a filmüzletben. Sok dolog történik - ez egy nagyon kockázatos üzletág, amit azért tudok, mert a nagyapám filmekben dolgozott, és szerintem jóvá hagyta volna, hogy ehelyett a békésebb írást választottam hivatásul. Nézzétek, sohasem gondoltam, hogy már az első filmet megcsinálják. Tényleg egészen a premierig azt gondoltam, hogy törölni fogják.

(itt idéz a sajtónyilatkozatból, amiből kiderült a csúsztatás)

A magam nevében szólva - és őszintén, az olvasók és rajongók nevében is - azt gondolom, hogy a csúsztatás lehet jó is. A forgatókönyv verziója, amit múlt héten láttam először, nagyon messze van a Hamuváros könyvtől, és ha tényleg elkezdték volna a forgatást szeptemberben, nem lett volna idő megváltoztatni. Abból a kevésből, amit tudok, jobbnak tűnik, ha kihasználják az időt, mintha belerohannának az egészbe.

Kiegészítés: A filmek nem rajtam múlnak, nem vagyok része a produkciós csapatnak, akiken múlik. Én is messze vagyok most ettől - Provence-ban vagyok, épp a Mennyei tűz városát írom, és a születésnapomat ünneplem kicsit megkésve a barátaimmal. Megértem azokat, akik csalódottak a csúsztatás miatt? Igen. De ahogy mondtam, ez az egész kockázatos és kívül esik az irányításomon - emlékszem, amikor a Screen Gems ejtette a projektet, és mind azt hittük, ennyi volt, aztán később mégis visszahozták. Nincs rá mód, ohgy tudjuk, mi fog történni filmek esetében, különösen, ha nem vagy benne az iparban. Nagyon szerencsés vagyok a karrieremben és az olvasóimmal, és még ha készítenének is egy filmet, amiben Magnus indul az elnökválasztáson vagy valami, ezt nem változtatná meg az sem.

Most visszatérünk a korábbi, megszokott részlet- és fanart-megosztásra, és visszaszámolunk a Mennyei tűz városáig. Ha hallok valami filmes hírt, tudatni fogom!Saját vélemény:
Hát, hm... Komolyan kezdek kételkedni Jessica Postigoban. Nem tudom, ki mennyire emlékszik, de a Csontváros forgatókönyvével is gondok voltak, azt is újra kellett írni amiatt, hogy nagyon távol volt a könyvtől a forgatókönyv. Akkor segített be I. Marlene King, és együtt dolgozták át. Most pedig ugyanez a gond van a Hamuváros forgatókönyvével... :(

Dracula promóképek


Sziasztok!

Kaptunk néhány új promófotót Jonathan Rhys Meyers Draculájához. A linkért köszönet wendykee-nek!2013. szeptember 11., szerda

Lily az LAX reptéren


Sziasztok!

Ezek a képek ma készültek Lilyről Los Angelesben, az LAX reptéren.


 


Jamie Ashley Greene-nel reggelizett


Sziasztok!

Ez a kép ma reggel készült Jamie-ről New Yorkban, éppen Ashley Greene-nel, a Twilight filmek Alice-ével reggelizett.


Még egy új CoHF részlet


Sziasztok!

Kaptunk még egy CoHF részletet.

"Egy rúna, ami úgy lebeg, mint egy angyal: olyan az alakja, mintha két szárnyat összekötne egyetlen szál."

Új CoHF részlet


Sziasztok!

Cassie megosztott egy képet a számítógépéről, amin a CoHF-ből olvasható egy részlet:


"- Ó, Istenem! - mondta Magnus. - Mind halottak. Mind halottak."

Azt hiszem, kezdhetünk félni. De legalább Magnus él...

Közérdekű közlemény a Könyvmolytól


Sziasztok!

A könyvrendelésekkel kapcsolatban kaptunk egy közérdekűt a Könyvmolyképző webshopjában rendelt könyvekkel kapcsolatban. Idézem:

Kedves Csontváros mozijegyes rendelők!

Többen jelezték felénk, hogy a csomagjukban nem kapták meg a filmes plakátot. Elnézést kérünk a kellemetlenségért! 
Készleteink kifogytak, de hamarosan megkezdjük az utánnyomatást. 
Akik már megkapták csomagjukat és nem volt benne a plakát utólag, külön csomagolva fogják megkapni. 

Köszönjük a türelmet!


Tehát ha nem kaptatok plakátot, ne ijedjetek meg, majd kaptok külön csomagban. Aki pedig esetleg nem tudná, melyik akcióról van szó:


Csontváros mozijegy akció

Új Godfrey képek a Earl Jean Taiwannak


Sziasztok!

Készült egy fotósorozat Godfrey-ról a Earl Jean Taiwannak.Megjelent a filmborítós Csontváros!


Sziasztok!

Csak hogy valami jó hírt is hozzak mára... MEGJELENT A FILMBORÍTÓS CSONTVÁROS!Most 20% kedvezménnyel meg tudjátok rendelni a Könyvmolyképző oldaláról, és további kedvezményt is kaphattok, ha van mozijegyetek!

A fenti vagy az alábbi képre kattintva a könyv megrendelési oldalára érkeztek, ahol rögtön be is szerezhetitek:


Cassandra Clare akció

Lily a szeptemberi Vogue-ban


Sziasztok!

Kaptunk két képet Lilyről, amelyek a szeptemberi Vogue magazinnak készíültek.Miért ne adjátok fel a reményt?!


Sziasztok!

A Hamuváros film csúszásának híre nyilván engem is mérhetetlenül elszomorít, nem is akarom tagadni. Szerintem mindannyian így érezzük.

De azért ne adjuk fel teljesen a reményt! Vagy ahogy Jace mondaná:


Először is... Mit tehetünk?

Valójában nem sokat. De azért apróságokat igen, és ahogy mondani szokták, a tenger is sok-sok apró cseppből áll össze.

1. Nézzétek meg a filmet a moziban!

Tudom, hogy a legtöbb rajongó már rég látta egyszer, kétszer, háromszor... De nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy nézzétek meg a filmet. Moziban. (És igen, tudom, hogy van illegális felvétel róla, bár véleményem szerint pocsék és nézhetetlen a minősége.) A jelenlegi bevételek a mozibevételek, ebből tudják, hogy mennyi pénzt hozott a film. Eddig elég siralmasan állunk, ezt eddig is tudtuk, bár talán azt a szintet elérjük lassan a nemzetközi bevételekkel, hogy legalább veszteség ne legyen a filmen. Mindenesetre többek között a kritikák, a YA filmek rossz megítélése, a Twilight hasonlítgatások illetve a rossz augusztusi hónap miatt a bevételek nagy százalékát a rajongók produkálták. Mert sajnos a nem rajongók közül úgy tűnik, kevesen voltak kíváncsiak a filmre.
Szóval... Nézzétek meg moziban! Akár többször is! És még fontosabb: rángassatok el minél több ismerőst is rá!
Posztoljatok a filmről, népszerűsítsétek minden eszközzel, ami eszetekbe jut!


2. Vegyétek meg a DVD-t!

Bár még messze van, hónapok kérdése, hogy megjelenjen a DVD, ebből is komoly bevétele lehet a cégnek és a forgalmazóknak, márpedig a pocsék mozibevétel mellett erre szükség lesz. Tudom, hogy napok, rossz esetben órák kérdése a megjelenés után, hogy illegális torrentoldalakról le tudjátok tölteni, akár még az extrás verziót is, de minden bevétel minden forintjával hozzájárultok, hogy legyen Hamuváros film!


3. Vegyétek meg a könyveket!

Persze ezek közül még ez a legtávolabbi, és jogosan kérdezhetitek, hogy mi köze a könyvek vásárlásának a filmekhez. Bár a kapcsolat halvány, azért létezik. Nem véletlen, hogy Martin Moszkowicz folyamatosan hivatkozik arra, hogy a Mortal Instruments sorozat a bestseller listákon, jelenleg az élén van, és minden héten megosztja a New York Times bestseller listáját. Ugyanis ha egy könyv sikeres, az azt jelzi, hogy van rá igény. És ha elkötelezett a rajongótábor, akkor nagyobb eséllyel készül film. És minél több könyv fogy, annál jogosabban feltételezhetik a filmesek, hogy a rajongótábor egyre nagyobb, és egyre több emberre számíthatnak majd a mozikban. Most még akció is van a Könyvmolyképzőnél, szóval felpótolhatjátok a hiányos sorozataitokat: Csontváros akció  
Arról nem is beszélve, hogy némelyik könyv kapcsolatban van a filmmel is. Lásd: filmborítós Csontváros, a kiegészítő filmes könyvek (kérdeztétek: biztosra még nem tudom mondani, de nagy eséllyel magyarul is érkeznek)...

4.  #WeNeedCityOfAshes

Használjátok Twitteren és Facebook a #WeNeedCityOfAshes hashtaget, ahogyan azt a külföldi rajongók már teszik is!
Láthattátok, hogy Martin Moszkowiczhoz is eljutott a dolog, ennyivel is jelezhetjük, hogy szükségünk van a filmre!

5. Fejezzétek ki támogatásotokat!

A film szereplői gőzerővel készültek a forgatásra. Kevin pl. még a nászútján is Hamuvárost olvasott, Jamie már hetek óta edz stb. Nyilvánvalóan őket is lesújtja a hír, még jobban is, mint minket. 
Abba pedig belegondolni is szörnyű, hogy mit érezhet most Cassie, még úgy is, hogy tudjuk, hogy ő könnyen megérti a dolgok üzleti oldalát. 
Ezért arra kérlek, támogassátok a film készítőit és Cassie-t, mert ebben a nehéz időszakban szükségük lesz rá! Minden bizonnyal örülni fognak, ha látják, hogy bennünk még él a remény, hogy van hitünk ebben az egészben, és nem ők tehetnek róla, hogy így alakult. Hiszen mi szeretjük őket, sokan, és ők mindent megtettek, amit tudtak.
Írjatok nekik nyugodtan Twitteren, Tumblr-en!

6. Fanartok

Mindenki hajlamos alábecsülni a fanartok erejét, pedig nagyon is fontosak. A Tumblr egy olyan felület, ahol ezek a rajongói alkotások adják a kommunikáció 90%-át. Meg lehet őket osztani, és hihetetlen mennyiségű emberhez eljuthat egy jó fanart. 
Készítsetek sok-sok Hamuváros fanartot és/vagy olyanokat, amelyeken valamilyen szöveggel kéritek a folytatást!


És miért ne adjátok fel a reményt?


1. Volt már példa ilyesmire...

A Percy Jackson első része bukásnak számított, és senki nem számított rá, hogy lesz folytatás. Ugyan eltelt egy-két év, de a folytatás megérkezett, a hasonlóan elkötelezett rajongótábor miatt. És nem is teljesít olyan rosszul. Csak kellett egy kis ülepedési idő, ezután sokkal jobban teljesített a film.
Vagy ott volt példának a Twilight is. Az egy önmagában sikeres sorozat volt, de érződött, hogy amikor nem hagytak egy teljes évet, csak egy felet két rész között, akkor rosszabb volt a bevétel is. 
Kell az ülepedési idő, amennyiben a film nem lett átütő siker, és nincs szükség az "addig üsd a vasat, amíg meleg" elvre... Reménykedjünk, hogy csak ezt akarják kivárni most, hogy az átütő siker elmaradt.

2. Korábbi Constantin nyilatkozat

Egy korábbi Constantin nyilatkozatban elmondták, hogy nem csak a mozibevételek számítanak, hanem márkát akarnak építeni. Korábban is előfordult, hogy egy filmjük nem teljesített olyan jól a mozikban, mégis készült folytatás, mert összességében kifizetődött. Ha nem olvastátok, itt megtehetitek: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/felepiteni-egy-markat-constantin.html
Ezért is nagyon fontos, hogy megvegyétek a DVD-ket! Könnyen lehet, hogy ez is az egyik oka a csúsztatásnak. Meg akarják várni, hogy mindennek a legvégén, amikor már mindenhol bemutatták (még van egy-két ország, ahol nem, pl. Franciaország), és már a DVD-k és a termékek is kifutottak, úgy mennyi lesz az összbevétel.

3. Martin pozitív tweetje

Persze, ilyenkor egyik forgalmazó sem fogja azt mondani, hogy bocsi, mégse lesz folytatás, de azért próbáljunk erőt meríteni abból, hogy Martin azt mondta, nem törölték a forgatást, csak csúsztatják. (Itt olvashattok róla, és itt láthatjátok a tweetjeit is: http://www.vegzetereklyei.net/2013/09/a-hamuvaros-forgatasat-elhalasztottak.html)
Már a Csontváros film is két évet csúszott, és senki nem számított már rá, hogy elkészült, és látjátok, hogy elkészült. Akkor is kitartottunk, tartsunk ki most is! Ne vészmadárkodjunk, amíg nem muszáj!

4. Augusztus

Könnyen lehet, hogy a halasztásban az is ludas, hogy az augusztusi hónap bevételek szempontjából pocsék volt. Ki akarják próbálni, hogy mi van, ha nem abban a hónapban debütál a film, hanem valamikor máskor. Erre tökéletesen alkalmas lenne pl. egy tavasszal kezdődő forgatás (eredetileg tavasszal lett volna a Csontváros forgatása is) egy őszi/téli bemutatóval.

Lilyt Torontóban látták


Sziasztok!

Előkerült egy két nappal ezelőtt kép Lilyről a torontói reptérről. Már mindenki reménykedett, hogy a forgatásra érkezett, de közben beütött a krach...


A Hamuváros forgatását elhalasztották


Sziasztok!

A mai napi gyászhír. A Hamuváros forgatását elhalasztották, egyes hírek szerint törölték. 

Bár a rossz bevételek ellenére biztosnak látszott a Hamuváros film sorsa, úgy tűnik, mégsem volt az. Alig egy héttel a forgatás kezdete előtt, hiába készültek a színészek gőzerővel, elhalasztották. Martin Moszkowicz a következőt mondta a The Wrap-nek:


"A Constantin Filmnek már hagyományai vannak a filmek szélesvászonra adaptálásából. Az, hogy a Hamuváros forgatását csúsztatjuk, nem volt könnyű döntés. De miután az összes partnerrel beszéltünk, nyilvánvaló volt, hogy előnyös lesz a filmet máshová tenni a jelenlegi piacon. A Mortal Instruments sorozatnak hihetetlenül hűséges rajongótábora van és egy bestseller könyvsorozat. Amíg Cassandra Clare elképzelését a nagyvászonra hozzuk, szeretnénk biztosak lenne benne, hogy kihozzuk a benne lévő potenciált."

Az oldal valamivel később frissítette a cikket azzal, hogy mi lehet az ok:

"A döntést azután hozták meg, hogy a Constantin beszélt a nemzetközi terjesztőkkel a Toronto International Film Festivalon. Bár a Constantin elkötelezett a folytatás mellett, a vállalat nem akarta siettetni a dolgot egy befejezetlen forgatókönyvvel, hanem inkább kivárják a megfelelő időpontot."

Martin ezután tweetelt is a dologról:A legnagyobb tiszteletem a TMI fandomé. Jól akarjuk megcsinálni a Hamuvárost. Hasznát vesszük majd az időnek. 

A második posztban pedig a WeNeedCityOfAshes hashtagre reagált, amit a rajongók rögtön használni is kezdtek azért, hogy lássák, van igény a filmre. Martin szerint jó, hogy hallatják, hallatjuk a hangunkat.


Ez pedig a teljes sajtónyilatkozat, amit Martin a Facebook oldalán közölt:

LOS ANGELES (September 10, 2013) – Constantin Film announced today that it has postponed the start of principal photography of THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF ASHES.
THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF ASHES is the sequel of Constantin Film’s movie adaptation of THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES, the first book in the bestselling series by Cassandra Clare that has sold over 24 million copies to date.
THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES opened on August 21 and has a $70M worldwide box office take after 3 weeks in release. The book series is currently #1 on the New York Times bestseller list for children series.
THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES is a Constantin Film International GmbH and Unique Features (TMI) Inc.
Productions.
The push of THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF ASHES allows Constantin Film to analyze the results to date and reposition the franchise in order to maximize the results for future installments.
Said Martin Moszkowicz of Constantin Film and an executive producer on the franchise: “Constantin Film has a long tradition of adapting books to the big screen. Pushing back the start of production of CITY OF ASHES was a decision we did not take lightly. But after speaking with all of our partners on the creative and distribution side, it was clear that it will be beneficial to have more time to reposition the film in the current market place. THE MORTAL INSTRUMENTS series has an incredibly loyal and ardent fan base and is a bestselling book series. While taking Cassandra Claire’s vision to the screen we want to make sure to draw on the full potential of the franchise.”

2013. szeptember 10., kedd

Új kép Lilyről


Megint a legolvasottabbak között!


Sziasztok!

Még mindig a múlt hét leolvasottabb könyvei között volt a Csontváros és a Hamuváros sőt, most már az Üvegváros is a listán van! Azaz a 10-ből 3 Árnyvadász könyv, az eredeti Végzet ereklyéi trilógia! Nagyon büszke vagyok rátok, csak így tovább! ;) Ja, és jó olvasást mindenkinek!


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets