Blogger Widgets

2014. augusztus 30., szombat

Cassie interjú Brazíliából


Sziasztok!

Egy egész interjút is kaptunk Brazíliából, a 3000 ott lévő rajongó közül volt néhány szerencsés, aki kérdezhetett Cassie-től.

Többek között kiderül, hogy találkozni fogunk még Lovelace-ekkel, arról, hogy akár egy tévésorozatnak is örülne, hogy rengeteg képe van a rajongók rúnás tetkóiról. És azt is elárulja, hogy a Hamuváros megírása után jutott eszébe a Pokoli szerkezetek története, ezért is bukkanhatott fel Tessa az Üvegvárosban. Viszont a videóban már beszélnek olyan dolgokról is, amelyek a CoHF-ben történnek, szóval innentől kezdve CoHF spoiler!



És akkor most határozottan CoHF spoileres infó jön, szóval beteszem az oldaltörést, de ezt muszáj kiírnom.


After the Bridge - A híd után


Sziasztok!

Cassie feltámadt, megint posztolni kezdett, de még milyeneket!
Emlékeztek A hercegnő epilógusára? Tudjátok, a hídon... Na kérem, kiderült, hogy Cassie folytatást ír a jelenetnek, hogy tudjuk, mi történt pontosan AZUTÁN. 
A jelenetet több részletben, folytatásokban fogja leközölni, az első részletet pedig már meg is osztotta. 
Egyértelműen Clockwork Princess (A hercegnő) spoiler, szóval csak az olvassa, aki már azt is olvasta! (Már csak azért is, mert nem csak spoileres, de nagy eséllyel nem fogja érteni, aki nem olvasta.) De ez még nem minden, a jelenet CoHF spoiler is! Szóval tessék vigyázni!!!


A HÍD UTÁN

Most jött el az ideje a a kényelmünknek és jólétünknek
Ez az a nap, amiért dolgoztunk
Semmi sem bánthat és semmi sem fenyegethet minket
És többé semmi rossz nem történhet.

 
Mint kiderült, Tessának volt egy lakása Londonban. Egy kensingtoni sápadtfehér társasház második emeletén volt, és a lány mindkettejüket beengedte - a keze csak alig remegett, ahogy elfordította a kulcsot -, miközben elmagyarázta Jemnek, hogy Magnus megtanította, hogyan csalhatnak a boszorkánymesterek, hogy saját házuk lehessen évszázadokon keresztül, folyamatosan saját magukra hagyva azt.
- Egy idő után elkezdtem ostoba neveket választani magamnak - mondta Tessa, ahogy az ajtó becsukódott mögöttük. - Azt hiszem, ez a lakás Bedelia Codfish álnéven az enyém.
Jem nevetett, bár csak félig fogta fel a szavait. Körbenézett a lakásban - a falakat világos színűre festették: a nappali orgona színben pompázott, fehér kanapékkal és avokádózöld konyhával. Kíváncsi lett volna, miért vett magának Tessa lakást és mikor. Ha annyit utazott, miért tartott fenn egy otthont Londonban?
A kérdés kimondatlan maradt, mert közben megfordult és észrevette egy félig nyitott ajtón keresztül egy szoba kék falait, ami valószínűleg a lány halószobája volt. 
Nagyot nyelt, a szája teljesen kiszáradt. Tessa ágya. Amiben aludt. 
Tessa őt méregette. - Jól vagy?
Megfogta a csuklóját, ő pedig érezte a pulzusát a lány érintése alatt. Amíg Néma Testvér nem lett, mindig érezte. Amikor még Idrisben volt, miután meggyógyította a mennyei tűz, gyötörte a kíváncsiság, hogy fog-e még valaha így érezni: hogy tényleg visszatérnek-e az emberi érzései. Tessa mellett lehetett Néma Testvérként korábban is és megérinthette, de anélkül, hogy vágyott volna a lányra, mint amikor még halandó volt. Még mindig szerette persze, de az a lélek szerelme volt, nem a testé. Kíváncsi volt - valójában félt, hogy a teste által produkált érzések és reakciók visszatérnek-e úgy, mint rég volt. Azt mondogatta magának, hogy ha még a Néma testvérség ki is ölte belőle, hogy az érzés képességét fizikailag is kifejezze, nem lenne csalódott. Azt mondogatta magának, hogy erre számítson. 
Nem kellett volna emiatt aggódnia.
Abban a pillanatban, amikor meglátta a lányt a hídon, ahogy felé közelített a tömegben, modern farmerben és sálban, miközben a haját fújta a szél, érezte, hogy a lélegzete is elakad. És amikor megmutatta neki a jáde függőt, amit ő adott neki, és még mindig nyakában lógott, a vére életre kelt az ereiben, mint egy folyó, ami most már gát nélkül zuboghat.
És amikor azt mondta "Szeretlek. Mindig szerettelek és mindig is foglak", minden erejére szüksége volt, hogy ne csókolja meg abban a pillanatban. Hogy még többet ne tegyen vele egy csóknál. 
De ha a Néma Testvérség megtanított neki bármit, az a kontroll volt. Most ránézett Tessára, és küzdött, hogy határozottan csengjen a hangja. - Kissé fáradt vagyok - felelte. - És szomjas - néha elfelejtem, hogy most már ennem és innom kell. 
Tessa a rózsafa asztalra dobta a kulcsait, és rámosolygott. - Tea - mondta, és már indult is az avokádózöld konyhába. - Nem sok ételem van itt, általában nem maradok sokáig, de teám az van. És teasütemény. Menj csak a szalonba, mindjárt jövök.
Jemnek ezen mosolyognia kellett. Még ő is tudta, hogy ma már senki nem használja a szalon szót. Talán ő is olyan ideges, mint ő? Csak remélhette. 
***
Tessa most már negyedszer káromkodott nagyon halkan, ahogy lehajolt, hogy összeszedje a földre kiborult doboznyi kockacukrot. Eddig már feltette a teáskannát víz nélkül, összecserélte a teafiltereket és kiborította a tejet. Beledobta a kockacukrokat a teáscsészékbe és tízig számolt magában, miközben a kockák megolvadtak.
Tudta, hogy remeg a keze. A szíve csak úgy száguldott. James Carstairs a lakásában. A nappalijában. Teára vár. Az agya egy része azt kiabálta, hogy ez csak Jem, a másik fele pedig üvöltött, hogy ez a csak Jem olyasvalaki, akit százharminc éve nem látott. 
Annyi ideje volt már Zakariás testvér. És persze a szívében mindig csak Jem maradt, Jem bölcsességével és kifogyhatatlan jóságával. Soha nem szerette kevésbé Tessát, mint előtte, ahogyan Willt sem. De a Néma Testvérek - ők nem úgy éreztek, mint ahogy a normális emberek.
Olyasmi volt ez, amin sokat gondolkozott, a későbbi években, sok évtizeddel Will halála után. Soha senki mást nem akart Willen és Jemen kívül, és számára már egyikük sem létezett, még akkor sem, ha Jem élt. Néha elgondolkozott, mit tettek volna, ha nem lett volna tilos a Néma Testvéreknek házasodni és szeretni. De ennél is többről volt szó: Jem nem kívánhatta Tessát. Ezek az érzések hiányoztak belőle. Úgy érezte magát, mint Pygmalion, aki egy márványszobor érintésére áhítozott. A Néma Testvérek nem vágynak a fizikai érintkezésre, ahogyan ételre és vízre sem. 
De most...
Néha elfelejtem, hogy most már ennem és innom kell.
Tessa remegő kézzel felemelte a teáscsészéket és visszament a nappaliba.

(Folytatás következik)

Videó Cassie brazíliai dedikálásáról


Sziasztok!

Megosztottak egy videót Cassie brazíliai dedikálásáról, és mondhatom, meghökkentően sokan vannak. És Cassie azt is elárulta, hogy kapott tőlük vagy egy bőröndnyi levelet. :)


2014. augusztus 29., péntek

Újabb virágos kártya


Sziasztok!

Húztam egy újabb virágos kártyát, ezúttal Gabrielről.



Gabriel: szarkaláb - gőg

És Cassie azt is elárulta, hogy ha minden jól megy, akkor még karácsony előtt boltokba kerülhet a tarotkártya-pakli.

2014. augusztus 27., szerda

Godfrey jeges kihívása


Sziasztok!

Godfrey is megcsinálta a jeges kihívást! (Annyira nem vészes ám az a jegesvödör, mint amilyennek látszik. Tapasztalat. :D)



Shared from tessassgray using Embeddlr
download/iPhone


Árnyvadász órarendek


Sziasztok!

Két lelkes Árnyvadász, Ágó és Réka készített Cassandra Jean illusztrációiból két szuper órarendet, amit elküldtem nekem, mert úgy gondolták, megosztanák a közzel, hogy mindenkinek lehessen Árnyvadász órarendje. 

Ezúton is köszönjük!

És akkor következzenek az órarendek, a teljes méretért jobb klikk, megnyitás új lapon/oldalon.

A biztonság kedvéért beteszek egy oldaltörést, mert van köztük egy-két spoileres kép is A hercegnőre nézve. Szóval a folytatásért katt!


Megváltozott megjelenési időpontok!


Sziasztok!

Ahogyan azt sokan észrevehettétek, az augusztus 19-re kiírt két Árnyvadász filmes könyv nem jelent meg. Ma azonban felkerült az új megjelenési időpont, szeptember 30. Ez azt jelenti, hogy mindenki vésse be ezt a dátumot jó alaposan a naptárba, ugyanis ezen a napon a két filmes könyv és a Mennyei tűz városa is megjelenik, ha minden jól megy.
Egyelőre a három közül még egyik könyv sem előrendelhető, csak előjegyezhető.








2014. augusztus 24., vasárnap

Jace szexuális élete és a Carstairs név


Sziasztok!

Cassie válaszait megpróbálom szépen sorban fordítgatni, mostanában úgysem történik túl sok izgi. Bár ez a cím már önmagában is az, ha engem kérdeztek. A Cassie-nek feltett kérdésekből csak a lényeges részeket fordítom.

Jace elárulja (nem azt, hogy már szexelt), hanem hogy már volt intim kapcsolata lányokkal. Engem az érdekelne, hogy kikkel és ez miért nem zavarja Claryt?

Cassie válasza:
Elég sok gondolatom van Jace szerelmi életéről Clary előttről (tudjuk, hogy Clary előtt randizott a tündér pincérnővel, Kaelie-vel), de egyelőre semmi konkrét, amit le akarok írni papíron vagy interneten.
Azt hiszem, Claryt nem érdekli, mert miért tenné? Semmi köze hozzá. Jace randizott előtte, a TDA-ban meg Emmának voltak pasijai és szexelt még a könyv kezdete előtt, a TID-ben meg sem Will, sem Jem nem szexeltek Tessa előtt - az emberek különböznek. Biztos vagyok benne, hogy Jace mesélne róla, ha Clary kérdezné, de szerintem az olvasók kíváncsibbak a véres részletekre, mint Clary. :)


A hercegnő spoilerek következnek!!!

Illetve érkezett egy kérdés azzal kapcsolatban, hogy hogyan is nem halt ki a Carstairs név. A dolog véleményem szerint elég egyértelmű, mert benne van a könyvben, hogy van Jemnek egy nagybátyja. És a családfán is ott van. 

De azért Cassie válasza:
A Carstairs család vérvonala Elias Carstairsen keresztül folytatódik. És vannak más Carstairsek is. Jem soha nem mondja, hogy ő az utolsó Carstairs. Az Árnyvadász családok néha hatalmasak - Cristina, Diego és Jaime mind Rosalesek, de Cristina valójában egyikükkel sem áll rokonságban, talán csak nagyon távolról.

(Ne kérdezzétek, ki Diego, mert én sem tudom. Nem hiszem, hogy sokat hallottunk volna róla korábban, ha egyáltalán... Vagy csak én nem emlékszem? Rémlik valakinek?)

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets