Blogger Widgets

2015. február 21., szombat

Megvan a tévésorozat címe


Sziasztok!

Cassandra Clare Twitteren erősítette meg: megvan a Mortal Instruments tévésorozat címe, és ahogy a pletykákban is állt, valóban Shadowhunters, azaz Árnyvadászok címen fut majd a tévében - már persze ha lesz, aki megveszi. 


2015. február 20., péntek

Válaszok az új borítókkal kapcsolatban


Sziasztok!

Cassie is posztolta az új borítót, és néhány kérdésre válaszolt is rögtön. És kaptunk egy felirat nélküli nyers borítóképet is. Íme:



- Cassie kiadója már évek óta új borítót akart terveztetni, de meg akarták várni a TMI végét. Azt szeretnék, ha a különböző Árnyvadász sorozatok egységesebb képet kapnának (pl. egyforma lesz mindegyik betűtípus) és kicsit modernebb lenne ez a kép - az első borítót már tíz évvel ezelőtt tervezték. 
- A papírborításos könyvek kapnak új borítót, a kemény kötésesek maradnak a régiek. 
- Mindenféle extra tartalom lesz az új könyvekben, pl. térkép az Árnyvadász New Yorkról és Londonról
- A borítókat ugyanaz a Cliff Nielsen tervezi, aki az eddigieket is. Cassie imádja a munkáit és nagyon örül, hogy az új designban is megmaradnak dolgok a régiből is pl. a tervező, a fényhatások, a betűtípus
- Az új borító modellje ugyanaz, aki az Elveszett lelkek városán Jace volt
- Nem tudni még egyelőre, hogy a Lady Midnight borítója milyen lesz, még nem döntöttek. Lehet, hogy a régi és az új keveréke, de Cassie szerint nem is annyira különbözőek.
- Cassie imádja Jace pózát, és hogy épp a tarotkártyáért nyúl, és olyan részletek látszódnak, mint a Morgenstern gyűrű (erről írtam az elemzésemben is - Deszy)
- A könyv világos bronzszín, de ezt nem adja vissza a képernyő
- Minden borítón egy szereplő lesz. Az első három részen Jace, aztán Clary, aztán Simon. És ezúttal Alec és Isabelle is megkaphatják a saját borítóikat.

Új borítót kapott a Csontváros!


Sziasztok!

Amerikában vadonatúj borítót kapott a Mortal Instruments első része, a Csontváros. Az új borítós kötet szeptember 1-jén jelenik meg, és a hírek szerint két extra is lesz hozzá: egy térkép és valamilyen exkluzív dolog Cassandra Clare-től. (Valószínűleg olyasmiről van szó, mint ami az újabb kötetekhez már volt: képregény, extra novella stb.)
És nagyon úgy tűnik, nem csak a Csontváros, de a teljes Mortal Instruments és Infernal Devices sorozat új borítókat kap.


Írtam egy kis elemzést is az új borítóhoz, ITT olvashatjátok.

Interjú Devon Bostick-kel az első novellával kapcsolatban


Sziasztok!

Ahogy a Bane krónikák hangoskönyveknél már megszokhattuk, most az első Akadémia novella narrátorával is készült egy kis interjú. Vigyázat, ha még nem olvastátok a CoHF kötetet, ez is spoileres!

Devon Bostick mesél arról, hogy furcsa volt számára a novella felolvasása, mert még nem csinált ilyet, illetve arról is, hogy könnyen tudott azonosulni Simonnal - például ő maga is gyűjti a vicces feliratos pólókat.


2015. február 18., szerda

Két új virágos kártya a novella szereplőihez


Sziasztok!

A Welcome to Shadowhunter Academy értékelésemben már említettem két új szereplőt, George-ot és Beatrizt. Ők ketten saját virágos kártyát is kaptak.

George Lovelace - eper - jövőbeli ígéret
Beatriz Velez Mendoza - protea - tanulás



2015. február 17., kedd

Véleményem az első novelláról


Sziasztok!

Ígértem, hogy megírom majd a véleményemet az új Akadémia novelláról. Meg is írtam, a könyves blogomon már olvasható, de ide csak egy részletet hozok, ha érdekel titeket, akkor lessetek fel oda, ott a link a részlet végén.

Figyelem! CoHF spoiler!!!



Aki valami olyasmire számít ebben a könyvben, mint amilyen a Bane krónikák volt, az csalódni fog - de remélhetőleg kellemesen. A forma persze ugyanolyan - 10 novella egy korábbi mellékszereplővel a középpontban. Viszont az első rész alapján úgy tűnik, a Tales from Shadowhunter Academy valóban szervesen a Mortal Instruments sorozat folytatása. Míg a Bane krónikákban random történeteket ismerhettünk meg Magnus múltjából, amelyek vagy kapcsolódtak a nagyobb sorozatokhoz vagy nem, a Welcome to Shadowhunter Academy alapján azt mondanám, ez valóban folytatás.

A CoHF végének eseményei után járunk, és Simon felkészült, hogy elkezdje a kiképzését az Árnyvadász Akadémián. Barátai próbálták elérni, hogy ne kelljen elmennie a kétéves képzésre és a New York-i Intézetben edzhessen, mint Clary, de nem kapott engedélyt. És Simon ennek tulajdonképpen örül is. (Hogy miért, arra még mindjárt visszatérek.) Meg is érkezik az Akadémiára, ami épp akkor nyitja ki újra a kapuit, így meglehetősen sok kezdeti problémával kell szembenéznie Penhallow dékánnak - beleértve a tanárhiányt, az ételszállítmány hiányát és a nem működő vizesblokkokat is.

Ami már a novella első oldalától kezdve nagyon szépen érződik: Simon vívódása. Aki arra számít, hogy azt a Simont kapjuk vissza, aki a CoHF elején vagy éppen a Csontvárosban szerepelt, akkor az jobb, ha felkészül a sokkra: ez a Simon már nem az a Simon. Az egész novellának van egy furcsa, melankolikus hangulata. Ugyanis Simon tudja, hogy emlékeznie kellene, nagyjából sejti, mit várnak tőle az ismerősei, milyennek kellene lennie - de ő egyszerűen nem az az ember. És bár azt reméli, az Akadémia ezen majd változtat, rá kell döbbennie, hogy nem lesz egyetlen csettintésre az az ember, akivé a TMI sorozat alatt vált. De már az a Simon sem lehet, akit még az egész Árnyvadász katyvasz előtt megismertünk, a nörd Simon, aki bele van zúgva Clarybe. Egyszerűen azért, mert ahhoz pedig már épp eleget tud, hogy ne térhessen vissza a démonokról mit sem sejtő fiúhoz.

A teljes értékelésemet a könyves blogomon olvashatjátok el ITT.


Az értékelésemben is találtok több idézetet a novellából, de ha még többet szeretnétek, Moly.hu-n is feltöltöttem jó néhányat, ezeket pedig megnézhetitek ITT.

Részlet az első Akadémia novellából!


Sziasztok!

Cassie megosztott egy részletet az első novellából! Figyelem! Erős CoHF spoiler!!!

"- Ó! - mondta Jace hanyagul, mintha nem várt volna már egy ideje azzal a határozott céllal, hogy elkísérje Simont. Felnézett, aranyszín szemével hivatalosan méregetve a fiút, aztán elfordult. - Te. 
Jace valahogy túl menő volt az iskolához, és ez illett is hozzá. Simon úgy sejtette, hogy a fiú egyszer régen még szerette is. 
- Hé, azt hittem, nem lesz már alkalmam újra megkérdezni. Te és én - kezdte Simon. - Elég közel állunk egymáshoz, igaz?
Jace ránézett egy pillanatra, az arca nagyon nyugodt - Abszolút. Ilyenek vagyunk. - Keresztbe tette a két ujját, hogy szemléltesse. - Tulajdonképpen inkább ilyenek vagyunk. - Próbálta újra keresztezni őket. - Kezdetben volt köztünk egy kis feszültség, ahogy majd emlékezni is fogsz rá valamikor, de ez elmúlt, amikor odajöttél hozzám és bevallottad, hogy erősen küzdesz, mert féltényen vagy - és ezek a te szavaid - az elképesztő jóképűségemre és az ellenállhatatlan sármomra. 
- Ezt mondtam volna? - kérdezte Simon.
Jace megveregette a vállát. - Igen, haver, tisztán emlékszem rá. 
- Oké, mindegy. Az a helyzet, hogy... Alec állandóan nagyon csendes a közelemben - mondta Simon. - Mindig ilyen visszahúzódó vagy én akasztottam ki, csak nem emlékszem rá? Nem akarok anélkül elindulni, hogy ne tisztáznék mindent. 
Jace arca megint sajátságosan nyugodtnak tűnt. - Örülök, hogy megkérdezted - nyögte ki végül. - Van még valami. A lányok nem akarták elárulni neked, de az az igazság, hogy..."

Megjelent!


Sziasztok!

Megjelent az első Shadowhunter Academy novella angolul! Én már olvasom, igyekszem majd írni róla. :)


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets