Blogger Widgets

2012. december 29., szombat

ID fanart

Sziasztok!

Ez Regina alkotása, annak örömére, hogy befejezte A herceget. :D


Robbie képek

Sziasztok!

Újabb képek érkeztek Robert Sheehanról, amelyek Dunamaise Arts Centre-ben készültek.

Az utolsó képen láthattok egy időpontot. Na, erre lehet jegyet vásárolni, a teljes összeg jótékonysági célt szolgál, ennek a művészeti központnak a fenntartását. És igen, Robbie is ott lesz. :) Szóval ha valaki Írországban jár...

Robbie táncol

Sziasztok!

Énekelni már hallottuk, most láthatjuk táncolni is. xD

Ezt a videót most találtam, és muszáj megosztanom. :)


2012 végéhez közeledünk - Írd meg te is, milyen volt!

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy így az év befejezése és az új év kezdete alkalmából összeállíthatnánk egy kis posztot, mi magyar Árnyvadászok arról, mit is jelentett nekünk ez az év kedvenc sorozatunkkal kapcsolatban, és mit várunk a jövő évtől.

A következő két kérdésre várom tehát a választ a holnapi nap folyamán mindenkitől, akinek van kedve írni:

  • Mi volt a legjobb élményed 2012-ben az Árnyvadászokkal kapcsolatban? 
  • Mit vársz a leginkább a 2013-as esztendőben, ami ugyebár az Árnyvadászok éve lesz, mint tudjuk? :D (Természetesen szintén Cassie világához kapcsolatos válaszokra gondolok. :D)

Kérlek, a két kérdésre külön válaszoljatok, mert külön fognak felkerülni az oldalra, a következő módon:

December 31-én kerülnek majd fel egy közös, nagy posztba az első kérdésre adott válaszaitok. 
Január 1-jén kerülnek fel a második kérdésre adott válaszaitok. 

A válaszokat emailben várom a mihoczym@freemail.hu címre. Kérlek titeket, hogy a tárgyban mindenképpen jelezzétek, hogy ezzel kapcsolatban írtok! Jól láthatóan különüljön el a két kérdésre adott válaszotok. (Nem, nem muszáj mindkettőre válaszolni, ha csak az egyikre szeretnék, annak is örülök.) A levelet írjátok alá, méghozzá azon a néven, ami publikus, és amivel a válaszotok felkerülhet az oldalra. (Ez lehet netes becenév, sima becenév, teljes név, bármi, amit publikusnak gondoltok.) 
A beküldési határidő: 2012. december 31. reggel 8:00

Zárjuk az évet az Árnyvadászokkal, és kezdjük is velük! :D

TMI videó

Clockwork Prince és Princess manga

Sziasztok!

Most érkezett a hír, hogy a Clockwork Prince-ből és a Clockwork Princessből is készül manga, és már megjelenési időpontjuk is van.

Előbbi 2013 szeptemberében érkezik, újabb ponttal bővítve a már amúgy is szép hosszú Árnyvadász listát a jövő év tekintetében. (Ahogy már sokszor írtam: A 2013-as az Árnyvadászok éve lesz!)

A harmadik részt pedig 2014 májusára várhatjuk. :D

Addig örüljünk annak, ami van:Árnyvadász szombat

Sziasztok!

Ma megint minden Árnyvadászt várnak Twitteren. Szombati Árnyvadász parti!A mai hashtag:

#TMIisPerfection

Luke és Clary

Sziasztok!

Na jó, ez a kép kikészített. Luke és a kis Clary...


Will levele a szüleinek

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ezt megosztottam-e már, de ha igen, akkor is elfér itt még egyszer, A herceg olvasása után.

Én a magam részéről imádom, ahogyan Ed Westwick felolvassa Cassie könyveit, elképesztően jó hangja van, és szerintem nagyon szépen olvassa. 

Itt éppen Will levelét a szüleinek. Cassie Tumblr oldalán tudjátok meghallgatni, ide kattintva.


Február vagy március!

Sziasztok!

Írtam róla tegnap, hogy Martin Moszkowicz állítása szerint dolgoznak az új előzetesen, amiben már Magnus is megjelenik.

Nos, jelentem, a legújabb infók szerint ez már teljes hosszúságú előzetes lesz (ez azt jelenti, hogy minimum két-két és fél perc), és előreláthatólag február-március magasságában érkezik. Best of 2012

Sziasztok!

Kelly és Lupi összeállítottak egy listát a 2012-es olvasmányélményeikből. Sorra vették a legjobb és legrosszabb könyveket, szereplőket...


És igen, jól sejtitek, többször felbukkannak Cassandra Clare könyvei is. A City of Lost Souls a legjobb világépítésben, a legjobb ellenség kategóriában,  A herceg a legjobb szerelmi háromszögben, a legjobb sorozat folytatásban és a parabatai esküvel a legkedvesebb idézet kategóriában. És a Clockwork Princesst Kelly megválasztotta a Legjobban várt könyvnek 2013-ra. 

Szerintem nagyon szép kis lista lett, rengeteg olyan dolog van, amivel egyetértek én magam is, és nagyon sok olyan könyvet felsoroltak, amelyik szerepel az olvasandó listámon, és még jobban megerősítettek benne, hogy olvasnom kell őket.

Ha érdekel titeket a teljes lista, katt a blogjukra: 

Megjelenési időpontok

Sziasztok!

Martin Moszkowicz producert kérdezték a nemzetközi megjelenési időpontokkal kapcsolatban is. Ígérete szerint február környékén megtudjuk őket.2012. december 28., péntek

Neves mizéria

Jace Waymorgendale 


(Bár a Lightwood még így is kimaradt...)

Harald fia hasznosít

Sziasztok!

Harald Zwart fia új hasznosítási módot talált a Csontvárosnak.


Mindenkinek ajánlom figyelmébe a rengeteg jelzést a könyvben! Úgy tűnik, Harald kutatott! ;)

És egyébként mindenkinek boldog ünnepeket kíván. :)

Észrevételek az új részlettel kapcsolatban - Teória

Sziasztok!
 
Na jó, elég kuszán, de összeírtam néhány gondolatot, ami eszembe jutott az új részlettel kapcsolatban.
 
SPOILERES!
  • Jem egyik félelme, ami miatt nem lenne vámpír az, hogy nem lehetne Will parabatai párja. Felmerül a kérdés, hogy a parabatai kötés megmarad-e, ha egyikük vagy mindkettőjük Néma Testvér lesz.
  • Jem állítja, hogy ő nem lehet Néma Testvér. Kérdés, hogy miért? És esetleg felmerülhet a gondolat, hogy ez a tiltás nincs-e kapcsolatban azzal, amit később Zakariás testvér mond, miszerint a Néma Testvérek tartoznak a Herondale családnak. Könnyen lehet, hogy a Herondale-ek tettek valamilyen szívességet a Néma Testvéreknek, amiért cserébe bevették a soraikba Jemet. Mondjuk pont azt, hogy ő magam is beállt?

Ezekből következne egy újabb teória... Mi van, ha Jem valamilyen okból nem lehet Néma Testvér? Valamelyik Herondale - valószínűleg Will, de lehet, hogy Cecily - tesz egy szívességet a Néma Testvéreknek. Lehetséges, hogy pontosan az lesz a szívesség, hogy Will is beáll közéjük. Ha Will vállalja, hogy Néma Testvér lesz, azért cserébe, hogy Jem is az lehessen, akkor tovább élhetnek mint parabataik. (Az persze kérdés, hogy a szertartásos eskü része a dolognak megmarad-e.) Ebben az esetben Zakariás lehet akár Jem, akár Will. (Sokak szerint Jeremiás testvér volt Jem, Zakariás testvér pedig Will.)
Cassie ígérete szerint a Clockwork Princess epilógusa fogja igazán beindítani az érzelmeinket, ami ugyebár 2007-ben játszódik. Tudjuk, hogy Valentine keze által sok Néma Testvér meghal. Könnyen lehet, hogy Tessa és Magnus akár emiatt találkoztak az Üvegvárosban, és ezzel kapcsolatos az epilógus.

További kérdések:
  • Lehet, hogy én vagyok perverz, de másnak is feltűnt, úgyhogy megjegyezhetem... Szóval ágyban vannak a részletben. Könnyen lehet, hogy csak Jem, mert beteg, de ez nem derül ki biztosan. :)
  • Az állítás, miszerint Jem nem lehet Néma Testvér, felerősítette azokat az ötleteket, amelyek szerint Zakariás testvér Gabriel vagy Gideon.

Kósza érdekességek

Robert Sheehan (Simon) a rajongók beszámolója szerint mindig végigsimít azoknak a hátán, akikkel fényképezkedik.

Clockwork Princess részlet

Sziasztok!

Cassie készült nekünk egy kis ajándékkal így az év végén. 
A következőt írta:
Mivel szeretlek titeket, itt egy kis részlet a Clockwork Princessből az év végére. És mivel annyira szeretlek titeket, SPOILERES a részlet. Ez talán lefoglal titeket egy időre. :)
Jem és Tessa...

Tehát akkor SPOILER!


Tessa kinyúlt, hogy félresöpörje a nedves hajszálakat a férfi homlokáról. Ő belehajolt az érintésébe, a szeme csukva.
- Jem, gondoltál már valaha - Tessa hezitált. - Gondoltál már olyan dolgokra, amelyek meghosszabbítják az életed, olyasmikre, amik nem a drogot gyógyítják?
Mindkét szemhéja felnyílt. - Hogy érted?
Willre gondolt, ahogyan a padlón hevert a padláson, szentelt víztől fuldokolva. - Vámpírrá válni. Örökké élnél...
Jem feltolta magát az ágy párnáin. - Tessa, nem. Ne! Nem gondolkozhatsz így. 
- Tényleg ilyen szörnyű számodra a gondolat, hogy Alvilágivá válj?
- Tessa... - Lassan kifújta a levegőt. - Árnyvadász vagyok. Nephilim. Ahogy azelőtt a szüleim is. Ez az örökség, amit hordozok, ahogyan az anyám örökségét is magamban hordozom. Ez nem jelenti, hogy gyűlölöm az apám. De megbecsülöm az ajándékot, amit adtak, az Angyal vérét, a bizalmat, amit belém helyeztek, az esküket, amelyeket tettem. Amúgy sem hiszem, hogy jó vámpír lennék. [spoilerek miatt eltakart rész] Többé nem lennék Will parabataia, többé nem látnának szívesen az Intézetben. Nem, Tessa. Inkább meghalnék és újjászületnék, és látnám újra a napot, mint hogy a világ végéig éljek napfény nélkül. 
- Akkor Néma Testvér - mondta.
Jem szeme láthatóan ellágyult. - A Néma Testvériség útja nem áll nyitva számomra.

Tessa szerepel a Bane krónikákban?Tessa benne lesz valamelyik novellában a Bane krónikákban?

*gonoszan kuncog* Talán. Talán igen.

Ha a Pokoli szerkezetekbeli Magnusra vágytok a Bane krónikákban, egy történetet szerintem szeretni fogtok. Az a címe, hogy Vámpírok, Kalácsok és Edmund Herondale.

Második előzetes

Sziasztok!

Martin Moszkowicz, a Csontváros film producere igen aktív Twitteren, és gyakran válaszol kérdésekre is.

Több rajongóban felmerült, hogy milyen jó karácsonyi ajándék lenne, ha Magnusról kapnánk fotót vagy videórészletet. A karácsony elmúlt, de még mindig itt az újév. Milyen jó lenne a szilvesztert egy új előzetessel vagy Magnus részlettel ünnepelni.


A spanyol rajongói oldal a következőt írta Martinnak:

Reméljük, hamarosan mutatnak nekünk egy új TMI előzetest, amiben Magnus Bane is szerepel és...

Martin válasza:
Dolgozunk rajta.

Bookstation hírlevél

Sziasztok!

Kapom mindig a Bookstation hírlevelét, és gondoltam, írok róla egy rövid posztot, hogy szóba került Cassie is.


Cassie-nek általában évente két regénye jelent meg, egy tavasszal, egy pedig így év vége felé, november-december tájékán. Utóbbi most elmaradt, ezt hiányolták a hírlevélben.

Herondale-ek Londonban


Meg fogjuk tudni a Clockwork Princessben, hogy hogyan kezdték el a Herondale-ek vezetni a Londoni Intézetet?

Cassie válasza:
Igen. :)

Robbie egy jótákonysági showban

Sziasztok!

Miközben tegnap hazatért, Robert Sheehan a tévének hála egy jótékonysági showban is részt vett. Sok hírességgel együtt egy hospice-t támogatott az Immaturity for Charity elnevezésű programmal.

A show főszereplője Domhnall Gleeson volt, akit a legtöbben valószínűleg a Harry Potter Bill Weasleyjeként ismerhettek, de ahogy korábban már írtam róla, halvány Pokoli szerkezetek kötődése is van, mivel sokan őt szeretnék látni a jövőben Henryként a filmekben.

A show több jelenetből áll, Domhnall Gleeson a visszatérő szereplő, Robertnek egy kisebb epizódszerep jutott, méghozzá - ahogy majd látjátok - egy csendes fajta.

Itt a videó, ha Robbie-ra vagytok kíváncsiak, akkor 14:28-tól érdemes nézni.


Lesznek még boszorkánymesterek?

Sziasztok!

Joggal merül fel a kérdés Cassie könyveivel kapcsolatban: Fogunk még megismerni más boszorkánymestereket?


Helló, Cassie! Kíváncsi vagyok, hogy a jövőben megismerünk-e más boszorkánymestereket. Úgy értem, Magnus elképesztő, és nem bánnám azt sem, ha csak ő lenne, vagy ha ő lenne az EGYETLEN szereplő (muhaha, Bane krónikák), de gondolkoztam rajta, hogy sokkal többen kell lenniük.

Cassie válasza:
Tudjátok, az a helyzet, hogy nincs olyan sok boszorkánymester. Lehet, hogy a boszorkánymesterek halhatatlanok, de nem lehetnek gyerekeik. Nem átlagos körülmények kellenek ahhoz, hogy valaki boszorkánymestert teremtsen (ember/démon ügylet). Találkoztunk már Magnusszal, Caterina Loss-szal és Ragnor Fell-lel, és nem azt mondom, hogy csak három boszorkánymester van a világon, de nincsen túl sok. Ennek ellenére találkozunk majd többel is.

Camille videó

Robbie és a Dunamaise Arts Centre

Sziasztok!

Tegnap már írtam róla, hogy Robert Sheehan szülővárosába, Partloise-ba látogatott, ahol is támogatja a Dunamaise Arts Centre munkáját. Korábban egyébként ő maga is szerepelt az intézmény színpadán.

Az eseményről több kép is készült (azt a képet, ahol éppen Csontvárost dedikál, már tegnap megmutattam) sőt, egy videó is. 

Íme a képek:

És itt a videó is:
Ha érkezik még valami az eseményről, azt is felteszem. :)

2012. december 27., csütörtök

Kivel jött volna össze Tessa, ha a világ véget ér?

Sziasztok!

Cassie gonosz. Gonoszabb, mint valaha.A felsőt nem fordítanám le, minket kevésbé érint sajnos, de az alsó...

Nem felejtetted el, hogy azt ígérted, írsz egy w-t vagy egy j-t ide azzal kapcsolatban, hogy Tessa ki mellett köt ki, ha eljön a világvége, ugye?

Cassie válasza:
De nem ért véget, nem igaz? :)

Ettől függetlenül a bekarikázott részeket ajánlanám a figyelmetekbe. Cassie a mai első posztjában írt egy indokolatlan w betűt. Ami pedig...

2012 legjobb celeb tetkói

Sziasztok!

A Teen.com összeállított egy toplistát az idei tetoválásokból, amelyeket a sztárok magukra varrattak. Joe Jonas, Justin Bieber és Selena Gomez tetoválásai mellé a listára felfértek Jamie és Lily összeillő tetoválásai is. 


A teljes listát itt olvashatjátok.

Szavazz a Csontvárosra!

Sziasztok!

A Hollywood Crush oldal szavazást indított. Arra kíváncsiak, hogy melyik 2013 legjobban várt filmadaptációja. És igen, nem meglepő módon a Csontváros is a jelöltek között van, rajta kívül pedig olyan filmek, mint a Futótűz, a Beautiful Creatures, A burok, a Percy Jackson, a Warm Bodies vagy a Hobbit következő része.

Itt tudtok szavazni:
A Csontváros egyébként jelenleg első, fej-fej mellett áll a Hunger Games következő részével.

Robbie dedikál

Sziasztok!

Robert Sheehan (Simon) ma ellátogatott a szülővárosában, Portlaoise-ban található Dunamaise Arts Centre-be, ahol autogramokat is osztogatott. És nézzétek csak:


Bizony, Csontvárost ír alá! :D

Ma egyébként még egy jótékonysági rendezvényen is részt vesz, ha lesz róla még kép vagy videó, akkor hozom. :D

TMI fanart (magyar)

Sziasztok!

Ahogy látom, a magyar Árnyvadászok is egyre bátrabban merik megmutatni a tehetségüket. Ezt Nóra rajzolta. :)Cassie turnéja

Sziasztok!

Cassandra Clare visszatért a pihenésről, az első posztja pedig a Clockwork Princesshez kapcsolódó promóciós turnéhoz kapcsolódik. Sajnos mind amerikai, de ha valaki épp arra jár:


Tuesday, March 19th @ 6:00 PM
Changing Hands Bookstore Offsite event at Dobson High School Auditorium
1501 West Guadalupe Road
Mesa, Arizona 85202
*This is a ticketed event. With the purchase of Clockwork Princess, the buyer will receive a ticket to the event, good for two seats. Tickets can be purchased through Changing Hands Bookstore.

Wednesday, March 20th @ 7:00 PM
Barnes & Noble
2191 N Rainbow Blvd.                                                                         
Las Vegas, NV 89108
*This event is free and open to the public. The discussion portion of the event will take place before the book signing and will not require a wristband. In order to receive a wristband for the signing line, you must purchase a copy of Clockwork Princess from any Barnes & Noble location and present the receipt at this location to receive your wristband. Wristbands will be handed out beginning at 9:00 AM on March 19 at B&N. You may bring other books from home to have them signed as long as you have purchased Clockwork Princess and received a wristband. Each person in line is required to have a wristband.

                                   
Thursday, March 21 @ 7:00 PM
Barnes & Noble The Grove
189 The Grove
Los Angeles, CA 90036
*This event will be wristbanded. Wristbands will be available when B&N opens at 9am on Friday, March 21, 2013 with the purchase of Clockwork Princess. Please check www.bn.com for event updates or call the store at 323.525.0270 with any questions.

Friday, March 22 @ 6:00 PM
Whale of a Tale Bookshop Offsite Event at Mission Viejo Library
100 Civic Center Drive
Mission Viejo, CA 92691
This is a ticketed event…a ticket includes a copy of the new book, Clockwork Princess….additional titles will be available for purchase at the event.   For information please call Whale of a Tale at 949-854-8288 or Mission Viejo Library 949-830-7100 Ext. 5105


Saturday, March 23 @ 7:00pm
Keplers Bookstore Offsite Event at Performing Arts Center, Menlo Atherton High School
555 Middlefield Road
Atherton CA 94027
This is a ticketed event.  Keplers will sell tickets via Brown Paper Tickets.  Please contact Keplers for ticket pricing information, etc.

Sunday, March 24, @ 2:00 PM
Barnes & Noble
Clackamas Town Center Mall
12000 SE 82nd Avenue                                                                        
Portland, OR 97266
*To enter the signing line, you must purchase a copy of Clockwork Princess from Barnes & Noble. Beginning at 9:00am when the store opens on the day of the event, priority wristbands will
be issued with purchase, and general admission wristbands will be distributed at Customer Service – and at event for attendees not receiving wristbands prior to event. Please check www.bn.com for event updates or call the store at 503-786-3464 with any questions.

Monday, March 25 @ 7:00 PM
Third Place Books
17171 Bothell Way NE
Lake Forest Park, WA  98155
*Tickets are required and include the purchase of Clockwork Princess. Please contact Third Place Books for tickets. 
Tuesday, March 26 @ 6:00 PM
Chapters Metrotown Store, Vancouver
4700 Kingsway
Burnaby, British Columbia, CANADA
*This event will be wristbanded. Please contact Chapters for more information.


Egyébként ez egy különleges turné lesz olyan szempontból is, hogy Cassie egy különleges busszal utazik majd, amit Clockwork Princess rajzok és Csontváros filmes jelenetek díszítenek majd. A busz megáll majd könyvesboltokban, iskolákban és könyvtárakban. Illetve olyan szempontból is rendhagyó turné lesz, hogy Cassie-vel sok helyen lesznek vendégek is, méghozzá Sarah Rees Brennan és Maureen Johnson, akikkel a Bane krónikákat írja. Sőt, Cassie azt ígéri, hogy megmutatják majd a film treaser trailerét, és nagy eséllyel még kisebb jeleneteket is belőle! És még ajándékokat is fognak osztogatni... Hm, kár, hogy nem Amerikában vagyunk. :(

2012. december 26., szerda

Boldog karit!

Sziasztok!

A karácsonynak lassan vége, és ezeket még muszáj:13 YA könyv, amit olvasnod kell 2013-ban

Sziasztok!

A Hollywood Crush oldal összeállított egy listát 13 olyan young adult könyvről, amit szerintük érdemes lesz elolvasni 2013-ban.

Nem meglepő módon egy Cassandra Clare könyv is van a listán, méghozzá a Clockwork Princess.

A következőt írják róla:

A HERCEG SPOILER!!!!!!!

Tessa a jószívű vőlegényét, Jem Carstaist választja vagy a szarkasztikus, rosszfiú Will Herondale-t? Az egyik kedvenc (és legkínzóbb) szerelmi háromszögünk (remélhetőleg) megoldásra talál Cassandra Clare viktoriánus korban játszódó Pokoli szerkezetek sorozatának utolsó részében.Jace fanart

Sziasztok!

Ezt a gyönyörű rajzot Berna készítette. :)


Sorozatban gazdag karácsony

Sziasztok!

Enikőnek is megjött az összes kötet:


Herceg a fa alatt

Sziasztok!

Zsuzsi is Herceget kapott karácsonyra. Jó olvasást!


TMI karácsony

Sziasztok!

Nórának is szépséges Végzet ereklyéi köteteket hozott a Jézuska. :)


Árnyvadász Jézuska

Sziasztok!

Berna is Herceget talált a fa alatt. :)


2012. december 25., kedd

Árnyvadász karácsony - Fanart

Nagyobb méretért katt!

Árnyvadászok karácsonykor
New York puzzle

Sziasztok!

Edit egy puzzle-t kapott, ami nagyjából úgy ábrázolja New Yorkot, mint ahogy a Hamuváros borítója. Nézzétek csak!


Herceg a fa alatt

Sziasztok!

Katinak sok könyvet hozott a Jézuska, de azt írta, ez a legszebb. :) És tényleg gyönyörű, igaz?


Újabb Árnyvadász Jézuska

Sziasztok!

Őket hozta Anikónak a Jézuska. :D Jó olvasást hozzájuk! :D


Boldog karácsonyt!


A Pro Video is boldog karácsonyt kíván

Sziasztok!

A Csontváros film magyar forgalmazója, a Pro Video is boldog karácsonyt kíván mindenkinek. Méghozzá ezzel:


És igen, a karácsonyfában már ott a Csontváros plakátja is! :D

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets