Blogger Widgets

2013. március 16., szombat

Lily az LAX reptéren

Sziasztok!

Ez a videó még akkor készült Lilyről, amikor a divathétről ment haza Los Angelesbe.


Julian és Emma kapcsolatáról

Sziasztok!

Julian és Emma a TDA főszereplő lesznek, és Cassie írt néhány szót a kapcsolatukról, amiben van újdonság is. 

"Julian és Emma parabataiok. Ősidők óta ismerik egymást. Szinte szavak nélkül is tudnak kommunikálni. Egymás ágyában alszanak. Együtt harcolnak. Azt gondolom, hogy minden parabatai párosban az egyik tag a földön tartja a másikat - Jem Willt, Alec Jace-t és Julian Emmát." 



Fogd a kezem!



Na jó, én imádtam ezt a részt a könyvben! És ha elvesszük belőle a szituációt meg a neveket, szerintem alapból kifejezi a kapcsolatok lényegét, amit Alec mond:

"Fogd a kezem. Használd fel az erőmet. Amennyi csak ahhoz kell belőle, hogy ki tudj tartani." (Kamper Gergely fordítása)

Tiberius Blackthorn

Tiberius Blackthorn


Tiberius Blackthorn a TDA egyik szereplője. A Blackthorn család tagja, a Los Angeles-i Intézet egyik lakója. Nyolc testvére van. Egyikük Olivia, akivel ikrek és 15 évesek. Tibs néhány perccel idősebb. 

Tibs egyáltalán nem hasonlít a családja többi tagjára. A Blackthorn családra jellemző furcsa kékeszöld szem és a barna haj, de Tiberiusnak szürke szeme és fekete haja van. Valamilyen módon mégis hasonlít Livvyre, ugyanolyan hosszú szempillái és szája van. (Jól látható a kis v alak a felső ajkán.) Testalkatát tekintve nagyon vékony.

Személyiségét tekintve meglehetősen makacs. A testvére, Jules szerint a makacsságának köszönhető az is, hogy nem hasonlít a többi családtagra. Különös fiú. 
Ty detektív szeretne lenni, állandóan rejtélyekről olvas és imádja Sherlock Holmest, és ezt az Árnyvadász világban senki sem képes megérteni. Viszont pontosan ezért nagyon türelmes. Briliáns és furcsa, de nem igazán jön ki az emberekkel, kivétel ez alól Olivia.

Nem választott magának fegyvert, mert nem egy harcos alkat. Livvy, aki az egész családot oltalmazni akarja, bárkit megöl, aki furcsán néz rá.

Tiberius a CoLS-ben (Apró SPOILER, ha még nem olvastad)
Tiberius a testvéreivel együtt látogatást tesz a New York-i Intézetben a CoLS idején, de inkább csak említés szintjén szerepel. Jules szerint Livvyvel viaszt ettek.

(A kép csak illusztráció, természetesen még nem tudjuk, ki lesz majd Tiberius, amennyiben lesz TDA film.)

Árnyvadász tarotkártyák - Tiberius és Livia

Sziasztok!

Itt van két újabb Árnyvadász tarotkártya, Tiberius és Livia Blackthorn, akik majd TDA szereplők lesznek. Róluk majd írok még részletesebben. 



Egy kis friss Lily új filmjéről

Sziasztok!

Ez egy mai tweet Lily új filmjéről, a Love, Rosie-ról:


Cassie forgatási naplója 3.

Sziasztok!

Megérkezett Cassie forgatáson írt naplójának harmadik része. 

Harmadik nap: Szerda

Video Village-ben vagyok. Jemima, a haja még festetlen, odajön, hogy megmutassa nekem a Jeleit. 




Felfedeztem, hogy a forgatáson minden étkezés "ebéd". Még akkor is, ha hajnali kettőkor van, ebéd. Madame Dorotheával ebédelek. Épp egy kicsit démoni lesz, úgyhogy hatalmas karmok vannak az ujjain. Ennek ellenére gyönyörű és ízléses. Kicsit bűntudatom van a sorsa miatt.
Nincs viccesebb, mint egy csapat Néma Testvért nézni, ahogy próbálkoznak enni, miközben be van varrva a szájuk. Mind szívószállal próbálták megenni az "ebédjüket" a dobozokból.
Később Robert [Kulzer] megmutatja nekem az üvegházas jelenetet az iPadjén. Nem hallom a dialógust, de gyönyörűen néz ki. Robert azt mondja: "Producer vagyok, ami azt jelenti, hogy a szívem hideg és halott, szóval ha ezt romantikusnak tartom és megindítónak, akkor tényleg nagyszerűnek kell lennie." Nagyon igaz. 

A forgatáson egész későig tart. Hartley-t, aki line producer, rajtakaptuk, hogy kisurran és forró csokit visz a rajongóknak, akik a stúdió körül somfordálnak. Igazából Hartley már filmes veterán, és már hozzászokott, hogy elhessegesse az embereket, de a TMI rajongók olyan édesek, hogy mostanáig adott már nekik ételt, és még karkötőt is kaptak, amiket kifejezetten a forgatásra látogatóknak készítettek. Itt Kevin [Zegers] mutat egy ilyet (az van ráírva, hogy THE MORTAL INSTRUMENTS, 2012):



- Hartley már veszélyeztetett - mondja Robert. - A rajongók annyira aranyosak.

Túlélőkalauz a Clockwork Princesshez

Sziasztok!

Ez a poszt a TMI Source oldalon főként azoknak szól, akik nekiugranak a könyvnek angolul, illetve arról is esik szó benne, hogyan kerüljük el a spoilereket. Egyelőre nincs időm lefordítani, de talán majd a magyar megjelenés előttre. Akik pedig angolul olvassák, azok úgyis értik ezt is. :)



Sophie és Gideon dala

Sziasztok!

Újabb ID inspirálta Donni szerzemény Sophie és Gideon kapcsolatáról.




Donni - Scars
Shared from arnyvadaszok using Embeddlr
listen at bagnusmane

Hová kerül a rúna?

Sziasztok!

Cassie még egy kérdésre válaszolt, ami lehet, hogy többeteket foglalkoztatott:


Helló! A barátaim és én imádjuk a könyveidet, és kíváncsiak lennénk, hogy az Angyali erő rúna hová kerül, illetve a többi is. Van valamilyen konkrét helyük, ahová rajzolni kell őket?

Cassie válasza:
Csak a házasság rúnáknak (mellkas és kar) illetve a Voyance rúnának (bevallom, nem emlékszem, hogy ez már lett volna említve név szerint a könyvben, ez az a szem alakú rúna, talán Látás a magyar neve) kerülnek konkrét helyre. A legtöbb rúna nem állandó. Oda teszed, ahová. Beleértve a parabatai rúnákat is.

Oda is lehet?

Sziasztok!

Cassie újabb kérdésre válaszolt, ami... Hát, inkább mutatom:


Szóval, hipotetikusan,  egy Árnyvadász teheti a parabatai rúnáját a (hát ezt nem fordítanám szó szerint, maradjunk annyiban, hogy egy kényes férfi testrész...)?

Cassie válasza:

Azt hiszem, bár elég kegyetlennek tűnik, tekintve, hogy a másik embernek kell rád rajzolnia a rúnát a parabatai ceremónián.

CP2 dal a Nyomorultak dallamára

Sziasztok!

Hangsúlyoznám, nem én írtam. Forrás 
Ha valaki énekelni szeretné, ez a dallam:





Do you hear the fandom sing?
Singing the song of dying fans?
It is the music of a fandom
Who will not survive again.
When the ships that you defend
Echo from all the Clockwork chums
There is a life about to end
When March 19th comes!

Can Will continue his crusade?
Will Jem die and leave the battle lost?
Beyond the curse of Will
Is there a ship without a cost?
When the demons come in thick
And Mortmain is killing off our friends
Oh now the tears will make us sick
When CP2 ends!

TMI fanart - Néma testvér


Teen.com - Kedvenc Halak

Sziasztok!

Írtam már róla, hogy a Teen.com tartott egy kis szavazást arról, hogy a kedvenc Halak csillagjegyű sztárunk, hát, most megérkezett az eredmény, éééés:



Bizony, Lily nyert, 200 körüli szavazattal előzte meg a második Victoria Justice-t. Ahogyan a Teen.com írta: Megcsináltuk, Árnyvadászok!

2013. március 15., péntek

Új Robbie kép


Godfrey Gao a tajvani GQ-ban

Sziasztok!

Godfrey Gaoról (Magnus) készült egy fotósorozat a tajvani GQ márciusi számához. Íme néhány kép és egy kis videó a kulisszák mögül.







És akkor itt a videó:


Új Jared Harris film

Sziasztok!

A legfrissebb hírek szerint Jared Harris (Hodge) újabb Constantin Film által készített moziba csatlakozik be, amiben szintén Martin Moszkowicz lesz az egyik producer.

A film címe Pompeii, és egy 3D akció-kalandfilm lesz, ami egy 79-ben élő szolgából gladiátorrá lett férfi, Milo történetét meséli el, akinek meg kell mentenie a szerelmét, Flaviát, egy gazdag kereskedő lányát, aki akarata ellenére egy erkölcstelen hadvezér jegyese. A két főszerepet a Trónok harca Jonja, Kit Harington és Emily Browning játsszák, Jared Harris pedig Flavia édesapja, Lucretius lesz. 

A filmet Paul W. S. Anderson rendezi, és 2014-re várható.

Simon pólói







Clockwork Princess beharangozó túra 5.

Sziasztok!

Itt az utolsó állomás, az utolsó képekkel és idézetekkel.

Cecily maga elé nyújtotta világító szeráfpengéjét; abszolút rettenthetetlennek tűnt. 
Jem felemelte a kezét és megfogta az arcát. Tessa látta az arcán a reményt lassan felderengeni. 

Újabb videó a Facebook oldalon - Jemimával!

Sziasztok!

A Csontváros film hivatalos Facebook oldalán ezúttal Jemima Westnek (Isabelle) van hozzánk egy kérdése. Méghozzá az, hogy voltunk-e már New Yorkban, és ha igen, meséljünk róla!


Árnyvadász tarotkártyák - A Lightwood fivérek



2013. március 14., csütörtök

Cassandra Clare dedikáló körútja

Sziasztok!

Magyarországra sajnos nem jön, de többen érdeklődtetek, hogy hol is fog dedikálni Cassie a Clockwork Princess megjelenése után. Hát, azoknak, akik épp Amerikában tartózkodnak:

03/20/13 – Las Vegas, NV - Barnes & Noble
03/23/13 – Menlo Park - Keplers Bookstore
03/24/13 – Portland, Oregon - Barnes and Noble, Portland
03/25/13 – Seattle, Washington - Third Place Books 
03/26/13 – Vancouver - Chapters Metrotown Store, Vancouver



Új idézet a hivatalos oldalon - Magnus

Sziasztok!

Újabb idézetes képet kaptunk a Csontváros film hivatalos Facebook oldalán, ezúttal Magnustól.



Szavazzatok Lilyre!

Sziasztok!

Az MTV Movie Awards minden évben a különböző rajongótáborok nagy figyelmére tart számot, főleg azért, mert közönségdíj és mert főként fiatalok szavaznak.

A Csontváros idén sajnos még nem érintett, de nagyon reméljük, hogy jövőre minden díjat besöpör. 

Van viszont egy különálló díj, amiben már most érdekeltek vagyunk: Biggest Teen Bad Ass

A versenyt a Seventeen magazin hirdette meg, az eredményhirdetés pedig az MTV Movie Awards előtt lesz. 

Lily Collinst a Csontvárosért jelölték, ellenfelei pedig Logan Lerman az új Percy Jackson filmmel, Chloe Moretz a Kick-Ass 2-vel és Jaden Smith az After Earth-szel. 

Mutassuk meg, mire számíthatnak majd jövőre a Movie Awardson!


Jelenleg Lily csak a harmadik, szóval húzzatok bele!



Jamie visszatért!

Sziasztok!

Aki már a Csontváros előtt is követte Jamie-t, az tudja, hogy nagyon aktív volt Twitteren. De a forgatás kezdete óta elvétve volt csak egy-egy tweetje. Február utolsó napján azonban visszatért, és most megint tweetelt, szóval nagy eséllyel tényleg marad is. Ráadásul ezúttal egy Tumblr oldal linkjét osztotta meg: a sajátjáét. :D


A Tumblr oldal a Things What I Have Seen, azaz Dolgok, Amiket Láttam címet viseli.

Néhány kép az oldalról:




A címe pedig:

Clockwork Princess beharangozó túra 4.

Sziasztok!

Itt a negyedik nap, és a kérdésre válaszolva a túra öt napos, tehát holnap lesz az utolsó adag. A mostani helyszín Katie könyves blogja.

A mai pedig:

- Szóval hazudott? - állt talpra Sophie felemelve az elejtett főkötőjét. - Van róla bármi fogalma, mennyi munkám van, Mr. Lightwood?

- Edzem veled - mondta Will.

Istenem, a kis Jem és a kis Will milyen cukik! *-*

Clockwork Prince manga - Megjelenési időpont

Sziasztok!

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Clockwork Prince manga idén szeptemberre várható, de most már az is kiderül, hogy pontosan mikorra: szeptember 24-re. (A névnapom! :D)

A 256 oldalas mangát már elő is lehet rendelni Amazonról.

Az előző rész tavaly októberben jelent meg, a Clockwork Princess manga verziója 2014 májusára várható.

Eskü - ID fandom

Sziasztok!

Sokan aggódnak amiatt, hogy mi lesz a Clockwork Princess vége. És megvan rá az esély, hogy nem úgy alakul, hogy mindenki boldog legyen. Már azon egyszerű okból sem, hogy egy szerelmi háromszögről beszélünk, és Tessa biztosan nem köt ki mindkét pasi mellett, márpedig vannak Wessa és Jessa rajongók. (Nem szokásom használni a rövidítéseket, de most muszáj volt.)

Viszont ez nem ok arra, hogy elfelejtsük, hogy mennyire szerettük ezeket a szereplőket, hogy mennyire magával ragadott minket a történet, hogy milyen jó volt értük izgulni, a körmünket rágni, hogy vajon mi lesz. Jó (volt) ennek a fandomnak a részét képezni, és ez - befejezés ide vagy oda - így is marad. 

Pontosan ennek kifejezésére született a következő:


Bármi is történik, nem hagyjuk, hogy ez a könyv szétszakítson minket. Egy Árnyvadász család vagyunk, mind parabatai vagyunk. Mi vagyunk a Nephilimek és erősek vagyunk. 

Tegyünk mind véresküt (teoretikusan), hogy ez a fandom nem hullik szét ennek a könyvnek az eseményei miatt, nem számít, mi lesz Tessa választása.

Mi vagyunk a Pokoli szerkezetek fandom, és győzedelmeskedünk.

2013. március 13., szerda

Petíció

Sziasztok!

Többetekkel beszélgettem már a témáról, és oldalt már kint van néhány hónapja a közvélemény-kutatás arról, hogy felirattal vagy szinkronosan szeretnénk-e a mozikban látni a Csontváros filmet. 

A többség felirattal szeretné. Ha a saját véleményemet kérdezitek, én is. Személy szerint azután, hogy a Pro Video a Twilight filmeket feliratosan hozta be, reméltem, hogy ez a jó szokásuk meg is marad. (Mert - szintén egyéni vélemény - a Twilight szinkronja pocsék.) De a Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények szinkronnal érkezett, most pedig úgy tűnik, hogy A burok is szinkronos lesz. (Legalábbis van szinkronos előzetese.)

Annak érdekében, hogy megmutassuk a Pro Videonak, hogy a legtöbben felirattal látnánk a legszívesebben a filmet a mozikban, létrehoztam egy petíciót, amit aláírhattok. Semmire sincs garancia, de most még időben vagyunk, hogy véleményt nyilvánítsunk. :)

A petíciót itt tudjátok aláírni:  


A petíciót én hoztam létre, és senki ne ijedjen meg, nem fogok reklámlevelekkel bombázni senkit, egészen nyugodtan írjátok alá. 

Arra kérek mindenkit, aki egyetért a petíció céljával, hogy terjesszétek az ismerőseitek körében, hogy minél több emberhez eljusson, és minél többen aláírják. Lehet megosztani Facebookon, Twitteren, Molyon stb., rátok bízom, terjesszétek szabadon! :D

Mert szeretnénk Jamie hangján hallani, hogy:
 

Új Robbie kép

Sziasztok!

Újabb képet kaptunk Robbie-ról!


Nyerjetek dedikált Clockwork Princesst!

Sziasztok!

Egy könyves blogon most dedikált Clockwork Princesst nyerhettek!

Itt a link a részletekkel: http://www.zachsyareviews.com/p/blog-page.html

Sok szerencsét mindenkinek!


Új idézet a hivatalos oldalon

Sziasztok!

Újabb idézetes képet tettek közzé a film hivatalos Facebook oldalán. Egyébként ez talál a legtöbbet idézett rész, és sokak kedvence az eddigi visszajelzések alapján. :)



Malec fanart

Nem tudom, ki csinálta, de innen is köszönöm! :))


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets