Blogger Widgets

2013. július 20., szombat

Közös fotó a Csontváros szereplőkről


Sziasztok!

A Comic Con alkalmából készültek közös fotók az ott lévő Csontváros szereplőkről, amiket most az EW-nek hála láthatunk is.



Comic-Con képek 1.


Sziasztok!

Tegnap tartották meg San Diegóban a 2013-as Nemzetközi Comic Con-t, ahol a TMI stábja is képviseltette magát. Az eseményen jelen volt Cassie, Harald, Lily, Jamie, Kevin, Robbie és Godfrey is.  

Első körben  pedig a Sony Paneles képeket láthatjátok:


Mondjátok, hogy nem aranyosak együtt :))


Lily és Jamie mennyire figyelnek Cassiere, és Robbbie feje! :)




Cassandra Jean fanart - Will


Sziasztok!

A nyár minden bizonnyal a Könyves Álompasiké, ugyanis nem csak nálunk került megrendezésre, hanem külföldön is, a YA Sisterhood jóvoltából. A nagy finálét pedig Dimitri (Vámpír akadémia) és Will vívták.
Sokáig Dimitri vezetett, de miután Cassie is beállt a kampányolásba - megígérte, hogyha Will kerül ki győztesként a párviadalból, akkor megír nekünk egy jelenetet a CP2-ből az ő szemszögéből, valamint Cassandra Jean is megörvendeztet minket egy nagyon szexi képpel -, Will szavazatai elkezdtek gyarapodni. Egy rövid ideig ugyan vezetett is, de végül mégis csak második helyezett lett. Ám Cassandra Jean volt olyan kedves, és vigaszdíj gyanánt mégiscsak megmutatta azt a bizonyos képet....


Bemutatkozás


Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm Deszy-nek, hogy megtisztelt azzal a nagyszerű lehetőséggel, hogy az oldal adminjává tett, és immáron én is segíthetem a munkáját! Ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek új infók, képek, és egyéb árnyvadászos dolgok tekintetében. Igyekszem minél több érdekességet hozni. :)

És egy kis bemutatkozás:
Lilla vagyok, de a legtöbben valószínűleg Ramónaként ismertek, mivel facebookon azt a nevet használom (ennek a magyarázata hosszú, de a lényeg, hogy mind a két névre hallgatok, szóval nyugodtan hívhattok Ramónának/Raminak vagy éppen Lillának). 
Két éve lettem Árnyvadász, és azóta tántoríthatatlan vagyok. A Cassie által teremtett világ teljesen és egyben végérvényesen elvarázsolt, magába szippantott. Imádom őket!
Szabadidőmben pedig blogolok, irkálok, és természetesen falom a könyveket.

Ha bármilyen kérdésetek van, akkor megtaláltok facebookon, molyon vagy a saját blogomon is. Amiben tudok, szívesen segítek. :)

Csontváros ékszerek


Sziasztok!

Kaptunk néhány fotót a Csontváros ékszerekről. Szerintem gyönyörűek!

Kék köves nyaklánc ahogy Cassie viselte

Angyali erő rúnás nyaklánc ahogy Harald viselte

Angyali erő fülbevaló ahogy Lily viselte

Szavazzatok Magnusra!!!!!!!


Sziasztok!

Sajnos lemaradtam a párbajokról, mivel nem voltam netközelben - gondolom ezt észrevettétek. Viszont most igyekszem pótolni azokat a dolgokat, amiket még tudok, bár sajnos ahogy hallottam Jace kiesett, és emiatt félelmetes bűntudatom van.

Mindenesetre juttassuk tovább kedvenc boszorkánymesterünket, a csillámpor királyát, a szabad biszexuálist!  


Ne feledjétek, hogy párbajonként csak egyszer szavazhattok, mert különben érvénytelen lesz!!!

2013. július 19., péntek

Új lengyel plakát!


Sziasztok!

Új lengyel plakát!


2013. július 17., szerda

Új Jamie kép - Még mindig dilis


Sziasztok!

Újabb őrült képet kaptunk Jamie-ről!



Szavazzatok Jace-re!


Sziasztok!

Elkezdődött Jace párbaja is az Álompasi szavazásban, mindenképpen szavazzatok rá, mert ez valószínűleg nem lesz könnyű menet!




Addig is elhoztam nektek a tavalyi kampánybeszédét a tavalyi Álompasi szavazásról. Nem én írtam, köszönet érte a tavalyi kampánystábjának! ;)

Innen ismerheted:  Végzet ereklyéi sorozat
Cassandra Clare: Csontváros
                           Hamuváros
                           Üvegváros
                           Bukott angyalok városa
                           City of Lost Souls
Természet feletti státusza: Árnyvadász
ember, de angyalvér csörgedezik az ereiben és kifejezetten utálja, ha embernek hívják...tehát csak Árnyvadász


Jace nem mindennapi, hiszen ő egy Árnyvadász. Fiatal kora ellenére, olyan tudás és erő lakozik benne, amit sokan megirigyelhetnének. Ellenfelei számára talán megtévesztő lehet kissé csontos arca, szálkásan izmos termete, de ez teszi igazi vadásszá.
  Nők sokaságát képes levenni a lábukról, mélyreható zöld tekintetével, aranyszőke fürtjeivel és a testét borító fekete rúnák segítségével.

"És természetes szőke vagyok. Csak hogy tisztázzuk"
  Kissé makacs természet, leginkább magára hallgat, de ki az, aki ellent tudna állni egy határozott, akaraterős pasinak? Megközelíthetetlensége, szarkasztikus humora csak még ellenállhatatlanabbá teszi. Hisz ki ne akarna meghódítani egy elérhetetlen prédát?

"Lehet a jámboroké lesz egyszer a világ, de most a beképzelteké. Mint én."



"Általában feltűnően jó természetű vagyok. Próbálkozz akkor, amikor nem épp italba fojtom a bánatom."

  
  Mindezek mellett a szíve legmélyén egy igazán érző lélek lakozik, aki sok mindent átélt már, és talán ezek az események kovácsolták olyanná, amilyen lett. Ám a sok negatív ráhatás épp az ellenkezőjét érte el nála. Jace egy igazi harcos, aki tűzön-vízen átgázol a szeretteiért és az elképzeléseiért.

"Jace felhúzta a szemöldökét. – Jobb pasi, nálam?
- Előfordulhat – felelte Clary. – Tudod, elméletben.
- Elméletben a bolygó hirtelen kettéhasadhat, én az egyik felén maradhatok, te meg a másikon, és a sorsunk örökre tragikusan elválhat egymástól, de emiatt sem aggódom."

"Nincs több tettetés. Szeretlek és szeretni foglak, míg meg nem halok, és hogy ha van élet a halál után is, akkor is szeretni foglak." 

  Csajok! Itt az ideje, hogy Jace-t oda juttassuk ahová való!
 Az első helyre!!!!!!


2013. július 16., kedd

The Midnight Heir

Bane krónikák - The Midnight Heir


Megpróbálok az új Bane krónikák novelláról, a The Midnight Heirről összehozni egy olyan véleményt –
legalábbis ami az elejét illeti –, ami nincs tele spoilerrel, de nagyon nehéz lesz. Hogy miért?

Nos, ennek a novellának a főszereplője valaki, aki a Pokoli szerkezetek szereplők közül valakinek a gyereke. Nem árulhatom el még a keresztnevét sem, mert már ez is spoiler, mindenesetre ebből fakadóan, és mert több szereplő is visszatér a Pokoli szerkezetekből, ÓRIÁSI CLOCKWORK PRINCESS SPOILER! Arra nézve, hogy ki kivel jött össze, ki él még, kinek lett gyereke stb.

Annyit elárulhatok, hogy ez a novella gyakorlatilag Cassie egyik jövendőbeli Árnyvadászos sorozatának, a TLH-nak gyakorlatilag a beharangozója. Nem annyira önálló történetet mesél el, mint az eddigiek, sokkal inkább rengeteg kérdést vet fel a TLH-val kapcsolatban. Néhány dolgot azonban általánosságban elárulhatok azzal kapcsolatban, hogy mi történt és mire számíthatunk ezek alapján a TLH-ban.

A novella főszereplője megegyezik a TLH jövőbeni egyik főszereplőjével, és el kell mondanom, hogy szerintem imádni fogjuk! Mindene szava aranyat ér, minden szava egy tőrdöfés a szívbe. És nem, nem dramatizálom túl. A jelleméből fakadóan azt hiszem, rengeteg olyan kalandba keveredik majd, amilyet eddig még nem láttunk a főszereplőinktől, illetve van egy-két olyan rejtély a személye körül – ez az egyik kérdőjel, amiről beszéltem –, ami izgalmas alapot nyújt majd a TLH-nak.

Nyilvánvalóvá vált az is, hogy vissza fognak még térni a Pokoli szerkezetek szereplők is, és az ő cselekedeteik konkrétan könnyeket csalnak az ember szemébe, mert mindenben visszaköszön a Clockwork Princess. (Majd meglátjátok, mire gondolok!)

Cassie beszélt arról is, hogy a TLH hasonlítani fog a Pokoli szerkezetekhez annyiban, hogy ugyanúgy egy korábbi klasszikusra épül. Az ID a Két város regényére, és nagyon úgy érzem, hogy elég nagy magabiztossággal ki merem jelenteni, hogy a TLH a Szép reményekre. Legalábbis ez alapján a novella alapján nagyon úgy tűnik. Illetve nagy eséllyel már meg is ismertük a TLH főgonoszát is, és csipetnyi utalást kaptunk arra nézvést, hogy miben mesterkedik majd.

A legérdekesebb talán az volt, ami rögtön teóriagyártásra is indította az olvasókat. Cassie annak idején beszélt róla, hogy a Clockwork Princessben lévő családfa nem feltétlenül 100%-ig igaz, lehetnek rajta félrevezető információk. Na, az első ilyet meg is kaptuk, ugyanis a családfa szerint egy bizonyos szereplő él még a TLH idején, azonban ebben a novellában már évek óta halott...

Összességében nekem eddig ez volt a kedvenc Bane krónikák novellám, pedig már az előzőt is imádtam. Tele van utalásokkal a Pokoli szerkezetekre és a TMI-ra is(!), és rengeteg olyan apró momentum van benne, ami könnyeket csal az ember szemébe. Mindeközben a könnyek közepette kacagtam a főszereplő parádés megszólalásain, illetve törtem/töröm a fejem a rengeteg felmerülő kérdésen.

Ennyit spoiler nélkül, és akkor spoilerek a törés után! Amennyiben közvetlenül nyitod meg a posztot, és nem olvastad a Clockwork Princesst, innen ne olvass tovább! ERŐS CP2 SPOILEREK!


Cassie és Sarah Andrew Scott-tal beszélgettek


Sziasztok!

Ahogy arra gondolom sokan emlékeztek, Andrew Scott olvasta fel a Bane krónikák előző novelláját, a Vampires, Scones and Edmund Herondale. Cassie és Sarah Rees Brennan vele beszélgettek a novelláról.

Andrew elmondja, hogy nagyon élvezte a felvételt, és nagyon tetszett neki a novella, nagyon megindító, és vicces és a szerelmi szál is nagyon tetszett neki.



Új kép Jamie Tumblr oldaláról


Sziasztok!

Jamie újabb képet tett fel a Tumblr oldalára:


A második Bane krónikák novella olasz borítója


Sziasztok!

Kijött olaszul a második Bane krónikák novella borítója, és nagyon érdekesre sikeredett.


És hogy mi benne az érdekes?

Az előző borítón egy M betű volt, a mostanin pedig egy A. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az olasz ebook borítókból a végére összeáll majd a Magnus Bane név, hiszen az is pont 10 betű, ahány novella lesz. Így megtartották az összeáll majd valami a végére koncepciót anélkül, hogy megvették volna darabonként a borítót. (Bár tudjuk, hogy az olasz borítók amúgy is eltérnek az eredeti borítóktól.)

Újabb Lily képek tegnapról


Sziasztok!

Ezek már frissebb képek Lilyről, tegnap készültek.







Lily megérkezik a Love, Rosie búcsúbulira


Sziasztok!

Kaptunk néhány képet Lilyről, amint épp a Love, Rosie búcsúbulijára tart 12-én, ugyanis véget ért a forgatás.






Van, aki már olvassa


Sziasztok!

Van, aki már olvassa is a Bane krónikák következő novelláját, a The Midnight Heirt!

Előre figyelmeztetek mindenkit, aki szeretne belevágni, hogy nagyon komoly Clockwork Princess spoilerekre lehet számítani, mert a Pokoli szerkezetek szereplők gyerekei a főszereplők!



Jem vs. Folt

Mi az a Könyves Álompasik Párbaja?
A 16 legtöbb jelölést kapott karakter versenyzik a 2013 legjobbja címért, miközben a játékban résztvevő bloggerek segítik bajnokaikat - mindenféle mocskos eszközzel próbálják meggyőzni a gyanútlan szavazókat, hogy az ő bajnokukra szavazzanak. pl; kampánybeszédek, képekkel, facebook oldalak tele postolásával, molyon őrületes mennyiségű karcolásokkal, stb. - és naponta új párbajok indulnak, az olvasók minden párbajra 48 órán át szavazhatnak.. Egy-egy versenyző tovább jut.

Eszméletlen sebességgel robog tovább a viadal, ezúttal egy (Bukott) angyal és egy Árnyvadász mérkőzik meg a közönség kegyeiért. Folt és Jem már várnak rátok a virtuális arénában (csak vicc, hiszen nem vérre megy... na persze)!

Olvassátok el a kampányszövegeket és adjátok le a voksaitokat! Ki jusson tovább a következő fordulóba? Mindenki csak egyszer szavazhat! A szavazásokat Július 17-én 23:59-kor lezárjuk!!!




Folt (a.k.a. Patch)

Innen ismerheted: Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt

Először feltűnt: Csitt, csitt

Természetfeletti státusza:
 Bukott Angyal

Kampányának vezére: Anett @ Könyvfaninfo Könyvek Háborúja

Magas, kb 185 cm, szikár, kemény testalkatú, enyhén hullámos fekete hajú és sötét szemű, nagyon jóképű szexi srác. Mindig feketét visel, ami még jobban kiemeli titokzatosságát, fekete Levi's farmerhez sötét Henley bakancsot vesz. Szűk szabású fekete pólót vagy pulóvert hord, amiben jól kirajzolódnak kidolgozott izmai. A nyakában vékony ezüstlánc csillog, kiemelve sötét bőrét. Motorral közlekedik, később egy gyönyörű fekete Jeep tulajdonosa lesz, amit hogyan is másként, szerencsejátékon nyer.

Titokzatos, veszélyes fajtából való rosszfiú, tedd a szívedre a kezed, és valld be, téged is vonz, mint a mágnes ez a srác. A külvilág felé nemtörődöm külsőt mutat, de megvan benne a gyengéd, gondoskodó oldal is, amit főleg a második részben villant meg. Szellemes, szarkasztikus stílusa imádnivaló. A mosolya elvarázsol.
"– Szerinted rossz fiú vagyok? – Megszállod más emberek…. testét. Folt egy bólintással fogadta el a kijelentést. – Meg akarod szállni a testemet? – Sok mindent akarok csinálni a testeddel, de ez nincs köztük."
Miért imádják őt az olvasók? Bukott angyal, aki a szerelem miatt lett bukott, és minden vágya, hogy ember lehessen. Rosszfiú lett, de Nora iránt érzett szerelme megváltoztatja, és szerintem ezt az érzést sok női olvasó keresi a könyvekben, pontosan azt, hogyan szelídül meg egy bad guy az igaz szerelem hatására. Igazán, őszintén szerető pasi, aki a legjobbat akarja Norának.
"Menned kellene - leheltem. - Határozottan menned kellene.- Ide? - Ajka a vállamon volt. - Vagy ide? - Felkúszott a nyakamra."
"Azt akarod, hogy tisztázzak mindent, és így is lesz. Elmondok mindent. Ki vagyok, mit tettem. Minden apró részletet. Feltárok mindent, de kérned kell. Akarnod kell. Megláthatod, ki voltam, vagy hogy ki vagyok most. Nem vagyok jó - mondta, olyan tekintetet lövellve felém, ami elnyel minden fényt, de nem tükrözi vissza azt -, de voltam rosszabb is."
Kampányszöveget írta: Kelly ~ Kelly & Lupi olvas 


Jem Carstairs

Innen ismerheted: Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat

Először feltűnt: Az angyal

Természetfeletti státusza: Jem Árnyvadász, azaz félig angyal, félig ember, és az életét arra tette fel, hogy megóvja a mit sem sejtő, ártatlan embereket a démonok és más gonosz lények ellen.

Kampányának vezére: Deszy @ Árnyvadászok

Most hosszan ecsetelhetném, hogy Jem mennyire jóképű, de szerintem nem ez az, ami különlegessé teszi őt. Bár imádjuk a hosszú, finom érintésekre termett ujjait, a viktoriánus úriemberek ruhája alatt megbúvó, rejtett izomzatot, a vágott, sötét szemét, a különleges, fehér, már-már ezüstös haját, ami selymes, ha az ember lánya belemeríti az ujjait, és az égetett cukor aromáját, ami körülveszi. Ez mind Jem, és persze már ezekért is imádjuk. De külsejét tekintve bárki lehet jó pasi, ahhoz, hogy valaki kiérdemelje az Álompasi címet, ennél több kell. És Jemben megvan ez a több.

Szóval mitől lesz Jem több, mint egy szép test?

Jem maga a jóság. Minden tettéből sugárzik, hogy nem ártana senkinek. Tudja, hogy minden apró cselekedetével befolyásolja mások életét, és arra törekszik, hogy segítsen és védelmezzen. És ami még ennél is különlegesebbé teszi, hogy nem csak ő maga jó, hanem mindenkiben képes meglátni a jót, még a legapróbb szikráját is, akkor is, ha maga az ember sem hiszi el, hogy lehet benne jóság. Jem viszont képes észrevenni még a düh és a harag legmagasabb fala és legjobb álarca mögött is.
„Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében.”
Kitárja a szívét mindenki előtt, és ha rátalál valakire, akit igazán szeret, legyen az barát vagy szerelem, akkor akár a végsőkig is képes elmenni, hogy megvédje őket. Igaz és hűséges barát, romantikus és folyamatosan adni akaró szerelmes, aki csodálatos kínai bókokat suttog a füledbe. Önzetlenül harcba indul, és bármit megtesz, ha valakinek segítségre van szüksége.
A neveltetésének és a betegségének köszönhetően pontosan tudja, mennyit ér az élet. Az élet törékeny kincs, amire vigyázni kell, és aminek minden percét ki kell használni, amíg lehet. Jem ennek megfelelően él.

Ebből fakad a bölcsessége is. Olyan mélységgel viszonyul az élet és a halál, a jó és a rossz nagy kérdéseihez, ahogy nagyon kevesen, főleg nem ilyen fiatalon. 
"Akármi vagy is testben – szólt –, akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. Ha egy harcos lelke lakik benned, harcos vagy. Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
A végsőkig képes remélni, mert hiszi, hogy az életben a rossz dolgok ellenére is a jók kerekednek felül. És igazán, szíve mélyéből hisz: hiszi, hogy egy másik életben majd újra találkozhat azokkal, akiket szeret, ezért hihetetlen türelemmel és bátorsággal éli meg a betegségét.
Ha nem tudsz hová menekülni, csodálatos kínai legendákat mesél neked, amitől hirtelen úgy érzed, minden a helyén van az életedben.
De ha esetleg a szavak mégis cserbenhagyják, a gondolatait dallamokba önti, hiszen igazi művész. Ha egy érzelmet igazán át akar adni, előveszi a hegedűjét, és olyan muzsikát varázsol elő a vonóval, hogy a legkeményebb szívek is megolvadnak.
„Egyszerűen kezdte, lágyan, a vonója könnyen mozgott a húrokon, halk, harmonikus hangokat csalogatva elő. A melódia átjárta, hűvös volt és édes, mint a víz, és romantikus és kedves, mint a napfelkelte. (…) Jem egész teste a hangokkal együtt mozdult, ahogyan elhajlott a hangszertől. (…) Szerelemről játszott és veszteségről, hosszú évek csöndjéről, kimondatlan szavakról, el nem hangzott eskükről.”
Az érettsége ellenére mégis egy fiatal fiú, aki képes humorral elütni legjobb barátja faragatlan megjegyzéseit, és visszavágni neki, amikor arra van szükség.
Jem nem egy tüzes motoros srác, nem játssza a nagymenőt és nem akarja nők százait meghódítani. Ehelyett mindig udvarias és lovagias, őszinte és szerény, törődik másokkal, vigaszt nyújt a bajban. Végigsimít a lelkeden, mint egy puha szellő.

De hát a kezedet sem lángoló tűz, hanem szunnyadó parázs fölött melengeted, nem igaz?






2013. július 15., hétfő

Mindhárom TV spot magyar felirattal!


Sziasztok!

Elkészültem a feliratokkal, akkor tehát sorban:

Barátság:




 Családi titok:





Szerelem:

Harmadik TV spot! - Family Secret


Sziasztok!

És itt a harmadik is, a Barátság és a Szerelem után Családi titok címmel:


Újabb TV spot! - Love


Sziasztok!

Az előző a Barátság címet viselte, ez most a szerelem!


Az új jelenetek


Sziasztok!

Akkor megint hozom az új jeleneteket, amiket kaptunk, még ebben a rövid videóban is.



Amit már láthattunk jelenetfotón, most itt van mozgásban is. Jace arca itt milyen nyugodt. Azt hiszi, már sínen van...


A Néma Testvér. Ez szintén olyan jelenet, amit képen már láthattunk, méghozzá a Shadowhunter's Guide-os képek között. Csak ott nem látszott normálisan szemből Jeremiás. Hátborzongató, annyi biztos!

A mondat, amit már olvashattunk az idézetes könyvben Alectől. Árnyvadászok vagyunk. Mind bátrak vagyunk.

Valentine-Jace harcjelenet a könyvtárban felülnézetből.

Újabb Jamie képek Lisszabonból


Sziasztok!

Mielőtt kérdezitek, még mindig nem tudunk semmit Lilyről...









Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets