Blogger Widgets

2015. február 27., péntek

Részlet a The Lost Herondale-ből


Sziasztok!

Kaptunk egy részletet a következő Akadémia novellából! És meglepi: Balogh visszatér!

Figyelem! CoHF spoiler!"- A démonok és a boszorkánymesterek nem tudnak változtatni azon, amik - mondta Balogh sötéten. - Az Árnyvadászok esetében magasabbak az elvárások. Ennek a három férfinak a halála egyedül Tobias Herondale-t terheli. És ennek megfelelő büntetésben is részesült volna, ha elég bolond lett volna, hogy újra előttünk mutatkozzon. Soha nem tette meg, de a tartozást rendezni kell. Távollétében ítélték perre. Bűnösnek találták és az ítéletet végre is hajtották. 
- De azt hittem, azt mondta, soha nem tért vissza - kérdezte Julie. 
- Pontosan. Úgyhogy helyette a felesége viselte a büntetést. 
- A terhes felesége? - szörnyülködött Marisol, aki úgy nézett ki, mint aki menten elhányja magát. 
- Sed lex, dura lex - morogta Balogh. A latin mondatot már az első naptól fogva beléjük verték az Akadémián, és Simon már a hangzását is utálta - oly sokszor volt ez a kifogás, ha szörnyetegként viselkedtek.
Balogh összekulcsolta az ujjait és felmérte a termet, elégtétellel szemlélte, ahogyan az üzenet mindenki számára világossá válik. A Klávé így kezelte a csatatéri gyávaságot. Ez volt az igazságtétel a Szövetség zászlaja alatt. - A törvény szigorú - fordított Balogh az elcsendesült diákoknak -, de a törvény a törvény."

2015. február 26., csütörtök

Megvan a The Lost Herondale narrátora!


Sziasztok!

Cassie bejelentette, ki lesz a következő Akadémia novella narrátora. Ő pedig nem más, mint Jack Falahee, akit a How To Get Away With Murder című sorozatból ismerhettek. 


Ahogy Cassie elárulta, a novellák mögött álló egész csapat imádja Jacket és Connort, akit a sorozatban alakít, és nagyon örülnek, hogy ő olvassa majd fel a hangoskönyv verziót. 
Közben pedig azt is elárulta, hogy úgy néz ki, a következő két narrátor brit lesz. Tippek, hogy vajon kik?

2015. február 24., kedd

Megint a legolvasottabbak között a Mennyei tűz!


Sziasztok!

A múlt héten megint a legolvasottabb könyvek között volt a Mennyei tűz városa a Moly.hu-n!2015. február 23., hétfő

Jubileumi nyereményjáték a könyves blogommal közösen!


Sziasztok!

Ahogyan azt bizonyára sokan láttátok már, a Deszy könyvajánlója oldal átlépte az 500.000 látogatást, és ahogy ígértem, ezzel együtt ünnepeljük az Árnyvadász oldalon megesett 2.500.000 látogatást is.

Köszönöm a rengeteg olvasást, kommentet, hozzászólást Facebookon, a privát üzeneteket és e-maileket! Sokszor dobtátok már fel a legrosszabb napjaimat is, remélem, ez a jövőben is így marad. :) Ezt a rengeteg támogatást szeretném most megköszönni nektek a játékkal.
És amit ünnepi nyereményjátéknak szántam, az végül valóban az is lett, kész terülj, terülj, asztalkám, és remélem, nektek is annyira tetszik majd, mint amennyire én örültem, amikor egyre nagyobb lett a blog sétáló kislányának batyuja. Úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni minden szerzőnek, aki volt olyan kedves és felajánlott a játékra valamit! Lenyűgözőek vagytok, minden képzeletemet felülmúltátok! Sok-sok lelkes olvasót kívánok nektek! :)


Szabályok
Kéretik elolvasni, még ha nagyon hosszúnak tűnik is!

És akkor térjünk rá a komolyabb dolgokra, mert nincsen játék szabályok nélkül. No nem kell megijedni, nem kell semmi bonyolultra számítani.

A játék Rafflecopter dobozon keresztül zajlik majd, leginkább azért, hogy megkönnyítse a sorsolást, és véletlenül se merüljön fel a csalás lehetősége. (Közjegyzőt sajnos nem tudok biztosítani, úgyhogy meg kell elégednetek azzal, hogy a Rafflecopterben tényleg random tudok sorsolni.) 
Aki esetleg nem tudja, mi is ez a Rafflecopter doboz és hogy működik, annak egy kis segítség, amit korábban írtam. Azóta a doboz design elemei változtak, de a lényeg ugyanaz maradt. 

Innentől kezdve a Rafflecopter doboz nagyjából végig is vezet az egyes lépéseken, amelyeket teljesítenetek kell/lehet. Nem kötelező minden sort kitölteni, de fontos, hogy minden egyes sornál találtok egy pontértéket - ha úgy tetszik, ez az érték annak felel meg, hogy hányszor kerül bele a kalapba a nevetek. Minél több sort töltötök ki, annál nagyobb esélyetek lesz arra, hogy nyerjetek. 

Viszont van néhány fontos kiegészítés a Rafflecopter mellé, szóval kérlek, olvassátok végig a szabályokat! Ha valamit nem megfelelően csináltok, azért sajnos utólag felelősséget vállalni nem tudok. 
Ellenőrizni fogom, hogy valóban teljesítettétek-e a feltételeket és ha nem, bizony kizárások lesznek. 

1. A Rafflecopter dobozban újabban nem lehet Facebook lájkot kérni, csak sima látogatást. Ezt a funkciót vezetem fel a dobozba minden Facebook oldalnál, itt kell majd rányomnotok arra, hogy meglátogattátok az oldalt, de figyelem! Ettől függetlenül az adott oldal lájkolását kérem mindenkitől, ez is olyasmi, amit ellenőrizni fogok! (Már csak azért is, mert a szerzők, akik voltak olyan kedvesek, hogy felajánlottak nyereményt, igazán megérdemelnek tőletek egy-egy lájkot, és esetleg - remélhetőleg - későbbi látogatásokat is.)
Minden egyes lájk 5 pontot ér.

2. További pontokat szerezhettek a játék hírének megosztásával. A Raffle doboz tetején találtok egy sort, ahová minden nap be tudtok majd szúrni egy linket. (Azaz egy nap csak egy linket lehet beszúrni, így visszamenőleg nincs rá lehetőség, ezért érdemes minden nap ellátogatni az oldalra és beszúrni egy megosztási linket! Viszont másnap megújul majd a sor és újra lesz alkalmatokat beszúrni egy újabb linket.)
A megosztás ér bármilyen közösségi oldalon: Facebook, Twitter, Tumblr, Instagram, Moly.hu karc sőt, akár a saját blogotokon is írhattok bejegyzést a játékról a játék linkjével! A lényeg, hogy osszátok meg a játékhoz vezető linket. A fenti képet nyugodtan használjátok Facebookon vagy blogbejegyzésekben.
Egy megosztás csak egyszer ér, azaz ha egyszer megosztotok valamit Facebookon, ugyannak a megosztásnak a linkjét csak akkor egyszer tölthetitek fel a dobozba. (Szintén ellenőrizni fogom.) Másnap vagy egy újabb Facebook megosztás linkjével játszhattok, vagy választhattok más közösségi oldalt, hogy ne menjetek az ismerősök agyára. :)
Fontos, hogy a játék végéig ne töröljétek ezeket a bejegyzéseket, mert akkor nem fogom tudni ellenőrizni, hogy valóban teljesítettétek-e a feltételt, illetve szintén ezért fontos, hogy minden esetben nyilvános megosztásról legyen szó.
ÁRNYVADÁSZOKNAK: Bár természetesen az Árnyvadász oldalos linket is megoszthatjátok, mint a játék linkjét, megköszönném, ha használnátok a könyves blogom linkjét is. (Ő az: http://www.deszy-konyv.hu/2015/02/jubileumi-nyeremenyjatek.html) Mi, Árnyvadászok kis csoport vagyunk, nem mindenki tudja, miről van szó, ellenben egy könyves blog több emberhez is eljuthat így. De persze rátok bízom. :)
Minden egyes megosztás 1-1 pontot ér, így a játék végéig akár 35 pontot szerezhettek, ha minden nap megosztjátok a játékot!

3. Az előző ponthoz kapcsolódik még egy pontszerzési lehetőség. Ha ugyanis a játék hírét több platformon is megosztjátok (pl. Moly.hu karc és Facebook megosztás vagy Facebook és Twitter megosztás stb.), és ezeket a linkeket el is külditek a dobozban, akkor plusz 3 pont üti a markotokat, csak így. :) (Természetesen nem egy nap, hiszen egy nap csak egy linket tudtok küldeni. Ha a játék időtartama alatt legalább kétféle platformos linket küldtetek be, akkor jár a pont.)
Ha esetleg bloggerek vagy vállalkozók vagytok, vagy valamilyen más okból van nem csak magán Facebook profilotok, akkor a magánprofilt és a Facebook oldal(aka)t külön kezelem.
Tehát ahogyan írtam is, ez plusz egyszeri 3 pont.

És végül egy utolsó szabály a csalások elkerülése érdekében. 
A Rafflecopter doboznak köszönhetően ellenőrizni tudom az IP címeket, és meg is fogom tenni. Tudom, előfordulhat, hogy nem csalásról van szó, mégis megegyezik az IP cím, pl. testvérek esetében, koleszban, munkahelyről próbálkozók (csak a főnök meg ne lássa! ;D). Ha feltűnően sok találat lesz egy IP címről, akkor bizony gyanakodni fogok. Szóval ha tudjátok, hogy a testvéretek is játszik vagy épp olyan nyilvános, félnyilvános helyről írtok, ahonnan nagy eséllyel lehetnek másik játékosok is, kérlek írjatok nekem egy Facebook üzenetet a Deszy könyvajánlója oldalon! Ellenkező esetben ha észreveszek ilyesmit, sajnos rosszra fogok gondolni. Szuper nyeremények vannak, tudom, hogy lesznek lelkes, becsületes játékosok, és nem szeretném, ha olyan nyerne, aki játszik apu, anyu, barát, kiskutya, kiscica, kisegér nevében is. (Persze megtehetitek, nem fogom tudni ellenőrizni, de akkor legalább arra vegyétek a fáradságot, hogy ne feltűnően...) 
Szóval mindenkit arra kérnék, hogy csak becsületesen!

Ha esetleg van még valamilyen kérdés, szintén nyugodtan írjatok, igyekszem válaszolni. (Remélhetőleg tudok is.)

Nyertesek

A játék végén összesen 5 nyertesünk lesz, ha már az 500.000 látogatást ünnepeljük! 
Az 5 szerencsés nyereménye a következő módon alakul majd:

1. Egy szerzői nyeremény + egy szabadon választható ereklye
2. Egy szerzői nyeremény vagy ereklye + egy szilikonos könyvjelző (választható színben)
3-5. Egy szabadon választott nyeremény

Fontos, hogy minden egyes csomagból csak egy van. A nyerteseket a sorsolás sorrendjében fogom megkeresni, és a megmaradt ajándékokból választhatnak majd.

A megmaradt nyeremények nem vesznek majd el, a következő nyereményjátékon újra bekerülnek a kalapba. ;)

A játék ideje alatt a blogon és a Facebook oldalon is tervezek megosztani idézeteket, információkat, érdekességeket a nyereményekhez kapcsolódóan, hogy kicsit segítsem a választást. Ugyanis...


Amire mindenki várt... 

NYEREMÉNYEK:

1 dedikált példány
Marco Caldera Szin markában c. művéből
 


1 dedikált példány
Kozári Dorka Marcsi szeretetre vágyik c. művéből
 


1 dedikált példány
Helena Silence Ezüsthíd c. művéből
+ könyvjelző
  


1 dedikált példány
Okváth Anna Más állapotok c. művéből
+ egy rajz

  

1 dedikált példány
Szurovecz Kitti Gyémántfiú c. művéből
 


1 dedikált példány
K. László Szilvia Marci és a galibák sorozatának
első és második részéből
 


1 dedikált példány
Zakály Viktória Hanna örök c. művéből
+ könyvjelző
 


1 dedikált példány
Spirit Bliss Démoni érintés 3. - A jelen árnyai c. művéből
 


1 dedikált példány
On Sai Lucy c. művéből1 dedikált példány
Laura Arkanian: Holdezüst, vérarany c. művéből
+ könyvjelző
 


Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el
- könyvjelző és kitűző
 


Kae Westa: A démon és a papnő
- könyvjelző és kitűző
 


Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán
- könyvjelző és kitűző
 


Tavi Kata: Nyitótánc
- könyvjelzőAndrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
- 1 db névre szólóan dedikált könyvjelző
 


Kemese Fanni - Dedikált könyvjelzőcsomag:
1 db A napszemű Pippa Kenn könyvjelző
1 db A viharszívű Mya Mavis könyvjelző
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 db szilikonos könyvjelző
(rózsaszín, lila, kék vagy neonzöld)
 


Angyali erő rúna nyaklánc
(A végzet ereklyéi ereklye)
 


Rettenthetetlen rúna nyaklánc
(A végzet ereklyéi ereklye)
 


Isabelle nyaklánca
(A végzet ereklyéi ereklye)
 


Angyal nyaklánc
(Pokoli szerkezetek ereklye)Halál ereklyéi nyaklánc
(Harry Potter ereklye)
 


Időnyerő nyaklánc
(Harry Potter ereklye)
 


Arwen Esticsillag nyaklánca
(Gyűrűk ura ereklye)
 


Leveles nyaklánc/kitűző
(Gyűrűk ura ereklye)
 


Targaryen nyaklánc
(Trónok harca ereklye)
 És akkor még egyszer a lista, talán kicsit átláthatóbban:
 • 1 dedikált példány Marco Caldera Szin markában c. művéből
 • 1 dedikált példány Kozári Dorka Marcsi szeretetre vágyik c. művéből
 • 1 dedikált példány Helena Silence Ezüsthíd c. művéből + könyvjelző
 • 1 dedikált példány Okváth Anna Más állapotok c. művéből + egy rajz
 • 1 dedikált példány Szurovecz Kitti Gyémántfiú c. művéből
 • 1 dedikált példány K. László Szilvia Marci és a galibák sorozatának első és második részéből
 • 1 dedikált példány Zakály Viktória Hanna örök c. művéből + könyvjelző
 • 1 dedikált példány Spirit Bliss Démoni érintés 3. - A jelen árnyai c. művéből
 • 1 dedikált példány On Sai Lucy c. művéből
 • 1 dedikált példány Laura Arkanian Holdezüst, vérarany c. művéből + könyvjelző
 • Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el - könyvjelző és kitűző
 • Kae Westa: A démon és a papnő - könyvjelző és kitűző
 • Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán - könyvjelző és kitűző
 • Tavi Kata: Nyitótánc - könyvjelző
 • Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal - 1 db névre szólóan dedikált könyvjelző
 • Kemese Fanni - Dedikált könyvjelzőcsomag: 1 db A napszemű Pippa Kenn és 1 db A viharszívű Mya Mavis könyvjelző
----------------------------------------------------
 • Szilikonos könyvjelző (rózsaszín, lila, kék, neonzöld)
 • Angyali erő rúna nyaklánc (A végzet ereklyéi ereklye)
 • Rettenthetetlen rúna nyaklánc (A végzet ereklyéi ereklye)
 • Isabelle nyaklánca (A végzet ereklyéi ereklye)
 • Angyal nyaklánc (Pokoli szerkezetek ereklye)
 • Halál ereklyéi nyaklánc (Harry Potter ereklye)
 • Időnyerő nyaklánc (Harry Potter ereklye)
 • Arwen Esticsillag nyaklánca (Gyűrűk ura ereklye)
 • Leveles nyaklánc/kitűző (Gyűrűk ura ereklye)
 • Targaryen nyaklánc (Trónok harca ereklye)


A Rafflecopter doboz, amit majd ki kell töltenetek:


a Rafflecopter giveaway


Hajrá! Sok szerencsét mindenkinek!

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets