Blogger Widgets

2014. július 19., szombat

Az ikrek és a parabatai kapcsolat


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy testvérek lehetnek-e parabataiok. Bár erre már korábban válaszolt, jó párszor, megosztom a mostani válaszát, mert plusz infók is vannak benne a TDA-ra vonatkozóan. (Bár ennek az egyik részét is tudtuk már, de a másikat...)

Szóval Cassie válasza a kérdésre:

"Abszolút, testvérek is lehetnek parabataiok. Nem látsz ilyesmit túl gyakran, mert tényleg igazán, igazán jó kapcsolat kell hozzá, de előfordul. Az, hogy Livvy és Ty parabataiok lesznek-e, a TDA egyik problémája. (Az ikrek szinte soha semmin nem vitatkoznak, de az egyik parabatai akar lenni, a másikuk nem.)"

Ha engem kérdeztek, Livvy akarja, Ty pedig nem. De kíváncsi leszek.

Lily a Chiltern Firehouse vacsoráján


Sziasztok!

Újabb Lily képeket hoztam, amelyek 12-én készültek.


 


2014. július 18., péntek

Emma és Julian parabatai szertartása


Sziasztok!

Cassie végül megosztotta azt a Cassandra Jean illusztrációt, ami Emma és Julian parabatai szertartásáról készült.

Íme:




Ezt írta mellé:

Az emberek gyakran kérdezik, hogy hogy néz ki a parabatai szertartás, úgyhogy megkértem Cassandra Jeant, hogy rajzolja meg Emmaét és Julianét, benne az esküvel és a három a három tűzgyűrűvel - a saját külön gyűrűdből a közösbe lépsz, majd egymásra rajzoljátok a rúnát. A tüzes részt ne próbáljátok ki otthon!

Néhány észrevétel tőlem:
Érdemes nézni Emma arcát, nem túl boldog.
Julian a szíve fölé kéri a rúnát. (Az ebből nem derül ki, Emmáé hol van.)
Julian sem mosolyog, az utolsó képen pedig szinte beletörődő az arca. (Vagy ezt már csak én akarom látni?)

2014. július 17., csütörtök

Emma olyan, mint Izzy?


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen szereplő is Emma, a kérdés pedig az volt, hogy mennyire hasonlít Izzyre. Illetve kiegészítésnek ott volt még, hogy mennyit szerepelnek majd a tündérek a TDA-ban és hogy mi van Zakariással? (Azért írom így, hogy ne legyen spoiler, mindenesetre a kérdező a másik nevét használja.)

Cassie válasza:

Azt hiszem, természetes, hogy fel akarjátok térképezni az új karaktereket, a régiekhez képest, mint például, hogy "Emma olyan, mint Izzy?", mert így lehet mire hivatkozni. Emmát egyelőre csak gyerekként ismerjük, és míg ez ad valamilyen képet, nehéz őt még egy külön sorozat főhőseként elképzelni: a legfontosabb szereplőként, aki körül minden forog.
Kétségtelenül igaz, hogy mind Clarynek, mind Tessának el kellett magyarázni az Árnyvilág szabályait, a The Dark Artifices pedig olyan szereplőkről szól, akik már mind a részei. Emma a kezdetektől tudja, hogy Árnyvadász, a helyett a kérdés helyett, hogy "Ki is vagyok én?" sokkal inkább az a kérdés, hogy "Honnan tudom önérzetes és elkötelezett Árnyvadászként, amikor a törvény rossz törvény?" 
A Pokoli szerkezetek előtt az emberek állandóan odajöttek hozzám, hogy Jem (őt használom példaként, mivel úgy tűnik, szeretitek) olyan-e, mint Jace vagy Alec vagy Simon. És miközben mindegyikükkel vannak közös vonásai, egyikükhöz sem hasonlít. Ő csak... olyan, mint Jem. 
Emma pedig olyan, mint Emma. Mindig olyannak láttuk Izzyt, mint valakit, aki fürdőzik a saját Árnyvadász adottságaiban, Emma ezzel szemben folyamatosan edz, brutális módon, és nagyon sokat jár azon az esze, hogy a nem vele született különleges képességeket elő lehet-e hozni erőfeszítéssel. (Olyan akar lenni, mint Jace úgy, hogy benne nincs extra angyalvér. Emma már randizott korábban, szemben Claryvel és Tessával, de nem Izzy "senkit sem érdekel, nem hiszek a szerelemben" stílusában. És egy nagyon nagy része annak, ami Emmát és Juliant formálja az, hogy tulajdonképpen ők felelősek a gyerekekért: bármelyik testvért, akinek már saját magaként kellett a szülői szerepbe helyezkedni szinte segítség nélkül: felnevelni a gyerekeket, kezelni őket, megetetni őket, énekelni nekik alvás előtt, megtanítani őket biciklizni, mindezek megváltoztatják őket, másmilyen emberré teszik őket.
És végül azt hiszem, csak akkor ismerhetsz meg igazán egy szereplőt, ha olvasol róla. Akármennyit mesélhetnek róla mások, az nem fog működni. (Ahogy íróként is írás közben ismerem meg őket igazán.) Rettentő boldog vagyok a pozitív visszajelzésekkel Emmával és Jules-szel kapcsolatban, és remélem, az emberek nem fognak csalódni a történetükben. 
(Kétségtelen sokkal többet látunk a tündérekből a TDA-ban, Mark és Helen miatt.)

Cassandra Jean készített egy csodálatos képsorozatot Emma és Julian parabatai szertartásáról, próbálom eldönteni, hogy most vagy később osszam meg.

CoHF spoiler innentől!!!

Az utolsó TMI virágos kártyák


Sziasztok!

Megérkeztek az utolsó TMI virágos kártyák, a következők már a TID-hez kapcsolódnak majd.
Ezúttal vérfarkasok!



Bat: sisakvirág - lovagiasság
Maia: kardvirág - erős jellem

2014. július 16., szerda

Új Jamie képek


Sziasztok!

Készült Jamie-ről egy új fotósorozat a Harper’s Bazaarnak.

 

2014. július 15., kedd

Lily a YO DONNA magazinban


Sziasztok!

Lilyről készült egy fotósorozat a YO DONNA magazinnak. Íme a címlap és a képek:


 
 


2014. július 14., hétfő

Új virágos kártyák


Sziasztok!

Újabb virágos kártyákat kaptunk, és Cassie kiírása alapján ezek már tényleg szinte az utolsók. Ezúttal a hatalommal bíró nők sora következik. (És Cassie kiírása döbbentett rá, hogy a Herondale nevet az Inkvizítornál hallottuk először. Elméletben persze tudtam, de akkor is...)






Jia: Páfrány - körültekintés
Imogen: Martilapu -igazságot kell hozni
Lily: Mályvarózsa - ambíció
Camille: Hortenzia - kőszívű

2014. július 13., vasárnap

Meleg szereplők a TDA-ban


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy milyen meleg szereplők lesznek majd a Dark Artifices sorozatban. 

Nem fordítom le az egész választ, mert a nagy részében Cassie arról ír, hogy egyelőre túl sokat nem szeretne elárulni, mert még írja a sztorit, így formálódnak a szálak.

De a lényeget azért kiemelem belőle:

"Nem minden Blackthorn heteroszexuális (és nem csak Helenre gondolok!) és nem minden másik karakter heteroszexuális."

Illetőleg a válasz folytatásából kiderül, hogy nem feltétlenül csak homo-, hanem biszexuális szereplőkre is lehet gondolni. 

Nekem rögtön egy dolog jutott eszembe:
Cassie korábban beharangozta, hogy tervez írni egy olyan Árnyvadász sorozatot, amiben a főszereplők mindketten melegek lesznek, méghozzá két meleg srác. Azt tudjuk, hogy ez nem a TLH és nem a TDA, azaz marad az ötödik sorozat, amiről nagyon keveset tudunk: a The Wicked Powers. 
Azt viszont tudjuk róla, hogy szintén Blackthornok lesznek a főszereplők, valamelyik fiatalabb Blackthorn, és néhány évvel a TDA után játszódik majd.

Magyarul a logikus következtetés, amit már korábban is pedzegettem:
Tiberius meleg! (Az időpontok alapján Octavius valószínűleg túl fiatal lenne ahhoz, hogy ő legyen főszereplő a TWP-ben, ellenben Ty...)

Lily a párizsi divathéten


Sziasztok!

Lily a párizsi divathéten járt, itt éppen a Chanel showjára igyekszik, vagy éppen már ott is van, Karl Lagerfeld társaságában.





További képekért katt a folytatásra!

Új Love, Rosie jelenetfotó


Sziasztok!

Kaptunk egy új jelenetfotót a Love, Rosie-ból, amin Lilyt láthatjuk:


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets