Blogger Widgets

2015. március 6., péntek

Új TDA részlet!



Sziasztok!

Cassie újabb részletet osztott meg a Lady Midnightból. 

Íme:

"- Hadd mondjam el neked az igazságot, mielőtt meghalsz, Emma - mondta a hang. - Ez egy titok az nephilimekről. Gyűlölik a szerelmet, az emberi szerelmet, mert ők az angyaloktól születtek. És míg az Isten megbízta az angyalait, hogy gondoskodjon az emberekről, az angyalokat hozta létre először, és mindig gyűlölték Isten második teremtményeit. És akkor Lucifer elbukott. Olyan angyal volt, aki nem hajolt meg az emberiség, Isten kedvenc gyermekei előtt. A szerelem az emberek gyengesége, és az angyalok megvetik őket érte, és a Klávé is megvet érte, és ezért büntetik. Tudod, mi történik a parabataiokkal, akik egymásba szeretnek? Tudod, hogy miért tiltott dolog?"

Újabb sorozatos hírek


Sziasztok!

Hoztam néhány kiegészítő infót a tegnapihoz. 

A casting kiírása alapján úgy tűnik, hogy a sorozatot berendelte egy csatorna, méghozzá az ABC Family. Hozzájuk tartozik például a Pretty Little Liars, de náluk futott a Szívek szállodája vagy a csupán egy évadot megélt The Nine Lives of Chloe King is, hogy megmaradjak YA vonalon. 

Ez olyan szempontból biztató, hogy a sorozat készítőinek nem kell majd egy pilottal házalniuk, hanem remélhetőleg rögtön belevághatnak a teljes évad forgatásába. (Nagyon sok YA adaptáció, amelyet tévésorozatnak szántak, a pilot után akadt el. Leforgatták a pilotot, aztán végül senki nem vette meg a showt az első rész alapján. Pl. ilyen volt a Delírium és a Párválasztó is.)

A castingot megosztó oldalon azt is tudni vélik, hogy az első rész címe The Mortal Cup, azaz A Végzet Kelyhe lesz. 

És akkor - bár tegnap említettem, hogy hűséges a könyvhöz - következzen a rövid szinopszis a sorozatról, amelyet a castingkiírásban tettek közzé:

Clary Fray tökéletesen normális. Kibontakozó művészhallgató, aki imádja a barátaival és a családjával tölteni az idejét. A 18. születésnapján azonban Clary rájön, hogy része egy ősrégi csatának démonok és Árnyvadásznak nevezett elit harcosok között. Amikor az édesanyját elrabolják és az otthonát feldúlják, azzal együtt a valóságról alkotott elképzelését is összezúzzák. Clarynek most meg kell értenie a szerepét ebben az ősi csatában és fel kell fedeznie családja múltját...

2015. március 5., csütörtök

Megkezdődött a Shadowhunters castingja!


Sziasztok!

Nos, úgy tűnik, immáron hivatalos: új színészek lesznek a Shadowhunters sorozatban. 
A casting elkezdődött, legalábbis a pályázatot kiírták Clary, Jace és Simon szerepére. 


Clary szerepére egy 18-21 éves, gyönyörű, vöröshajú lányt keresnek. Claryt kreatívnak és intelligensnek írják le, tehetséges művésznek, akinek elrabolják az édesanyját és ezáltal kerül be az Árnyvilágba. Vámpírok, vérfarkasok... A többit már ismerjük. 

Jace szerepére a húszas évei elején járó, hihetetlenül jóképű színészt keresnek. Jace a leírás alapján nárcisztikus, szakértő Árnyvadász, képzett harcos, aki démonok ellen küzd. Miután az apját megölték, azt tekinti életcéljának, hogy bosszút álljon a felelősön. Miután évekig minden lány vágyainak kereszttüzében állt, most ismeretlen terepen találja magát - beleszeret Clarybe... 

Simon Lewis Clary Fray legjobb barátja. Ő az első, aki megtalálja a helyzetek vicces oldalát. Diák, szabadidejében egy banda tagja. Hűséges és bizonyítania kell Clary iránti érzéseit, ahogy bekerül ebbe az utazásba. Később vámpírrá változtatják és szenved, hogy próbálja megőrizni emberségét és elfogadni a sorsát. 

A jó hír, hogy a szereplők rövid összefoglalásában és a sztori leírásában is egyelőre hűségesnek tűnnek a könyvhöz. 

És igen, immáron hivatalos:

A forgatás májusban kezdődik Vancouverben!

A castingot Alyson Silverberg és Jonathan Clay Harris vezetik, és őket segítik Susan Esrock és Justin Kiang. 
A sorozat executive producerei Ed Decter, Michael Reisz és Marjorie David. Az író pedig szintén Ed Decter, ahogy már eddig is tudtuk. 

Nagy-Britanniában is új borítót kap a TMI!


Sziasztok!

Nagy-Britanniában is új borítóval dobják a piacra a teljes A végzet ereklyéi sorozatot. Azt remélik, az új borítókkal teljesen új olvasókat is bevonzhatnak. 
Mindegyik borítón Mila Furstova egy alkotása látható, aki többek között a Coldplay Ghost Stories albumának tervét is készítette. Az első rész idén júliusban érkezik, bár a cikk nem volt egyértelmű, hogy a teljes sorozat egyszerre jelenik-e meg.
A kiadó azt is hozzátette: ezek a képek nem adják vissza teljesen az alkotások szépségét. 



Újabb tévésorozatos hír?!


Sziasztok!

Újabb hír terjed a neten a TMI tévésorozattal kapcsolatban, ám egyelőre nem tudjuk 100%-osan, hogy igaz-e. 
Eszerint a Shadowhunters: The Mortal Instruments (Árnyvadászok: A végzet ereklyéi) tévésorozat forgatása májusban kezdődik Vancouverben.


2015. március 4., szerda

Kamper Gergely ismét versenyben!


Sziasztok!

Idén is megrendezésre kerül a Magyar Könyvek Viadala. Kamper Gergely, akinek Cassandra Clare könyveinek fordítását köszönhetjük, idén is a ringbe száll. A Legjobb fordító címért folyó forduló szavazása ma kezdődött, az alábbi képre kattintva nyomhattok szavazatot Gergelyre:

http://www.magyar-konyvek.hu/2015/03/04/szavazas-az-ev-forditoja-2014-ben/

Cassandra Clare újabb antológiában!


Sziasztok!

Cassandra Clare megint novellát ír egy antológiába!

A kötet a Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories címet viseli, 2016 nyarán jelenik meg. 12 romantikus történetet tartalmaz majd, és természetesen mindegyik nyáron játszódik.
Aki esetleg ismeri My True Love Gave to Me: Twelve Holiday Stories-t, ez is hasonló lesz, Stephanie Perkins a szerkesztője is, csak ezúttal a tél helyett a nyarat hódítják meg a szerzők. 


Hozom a szerzők teljes listáját, tessék kapaszkodni!
(szétválasztottam azokat, akik már megjelentek magyarul és azokat, kik még nem)

Stephanie Perkins (szerkesztő is)
Cassandra Clare
Veronica Roth
Libba Bray
Leigh Bardugo
Jennifer E. Smith
-------------------------------------------------
Francesca Lia Block
Brandy Colbert
Tim Federle
Lev Grossman
Nina LaCour
Jon Skovron

2015. március 3., kedd

A Csontváros producere a sorozatról beszélt


Sziasztok!

A Csontváros film producere, Don Carmody egy sajtótájékoztatón a Csontvárosról és a Shadowhunters sorozatról is beszélt. 

Hogy röviden összefoglaljam:
Elismerte, hogy csalódottak voltak a Csontváros film után, mert bár nem teljesített borzalmasan, azt remélték, hogy egy új Twilight vagy Hunger Games lesz és ez nem jött össze. 
Viszont a regények olyan jók, hogy most egy tévésorozatban gondolkoznak, aminek már megvan a készítője és elkészült a pilot forgatókönyve is. (Jaj, ha ez még ugyanaz a verzió! - Deszy) 
Illetve az is elárulta, hogy a sorozatban minden évad egy könyvnek felel majd meg, azaz az első évad a Csontváros, a második évad a Hamuváros lesz majd, és így tovább. (Már persze ha eljutunk odáig.)


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets