Blogger Widgets

2013. május 18., szombat

Meglepi! - Bane krónikák részlet


Sziasztok!

Újabb meglepi! Ahogy megszavaztátok, egy Bane krónikák részlet!


"– A tánc egy gyönyörű, tradicionális tánc, amit El Alcatraznak hívnak, és szerintem Magnus előadása...

– Csodálatos – javasolta Magnus. – Ragyogó? Ellenállhatatlanul vonzó? Ügyes?

Catarina az ajkát biggyesztve kereste a megfelelő kifejezést.

– Látványos volt.

Magnus rámutatott. – Ezért te vagy a kedvencem.

– És hagyományosan a férfi pörög...

– Látványosan pörögtél – jegyezte meg Ragnor savanyú hangon.

Magnus meghajolt. – Nos, köszönöm.

– És megkísérli felgyújtani a partnere szoknyáját egy gyertyával – fejezte be Catarina. – Csodálatos, vibráló és kápráztató tánc.

– Ó, megkísérli, ugye? – kérdezte Ragnor. – Szóval akkor az is tradicionális, hogy valaki varázslatot használ, és igazából felgyújtja a nő szoknyáját és a saját hivalkodó kabátját, és tovább táncol, még akkor is, amikor mindkét táncpartnere lángokban áll?

Catarina köhintett. – Nem annyira tradicionális, nem."

500.000 látogatás!


Sziasztok!

És igen, elértük!!!


Köszönöm mindenkinek, aki látogatja az oldalt! Nagyon jó érzés látni, ahogy a számok kúsznak egyre fölfelé!

Viszont mivel ilyen késő van a legnagyobb meglepi csak holnap jön az ünnepléssel!



Jelenetek a The English Teacherből


Sziasztok!

Itt van néhány jelenet Lily a The English Teacher című filmjéből, ezekben mind szerepel Lily is. Időrendi sorrendben vannak, annak megfelelően, hogy hogy következnek a filmben. (Igen, már láttam, ezért tudom. :D)







TMI fan videó

Csontváros plakát Oxfordban


JRM a Cosmopolitanben!


Sziasztok!

A Facebook oldalon már írtam róla, hogy Jonathan Rhys Meyersszel van egy interjú a Cosmopolitanben, de most Juditnak hála meg is tudom mutatni!



Lily interjú


Sziasztok!

A The Hollywood Reporter készített egy interjút Lily Collins-szal (Clary), amiben főként a The English
Teacher című film volt a téma, de a Csontváros is szóba került. Ezt a részt lefordítottam, a többit a fenti linken olvashatjátok eredetiben.


THR: Sok mindenen keresztül voltál érintett a Mortal Instruments-ben. (Itt arra gondolnak, hogy stúdiót váltott a film, és egy ideig nem is volt biztos, hogy tényleg elkészül.) Ez elszomorított, és ennek kiegészítéseként, amikor végül elkezdődött a forgatás, kárpótolt mindezért?
LC: Hiszek benne, hogy minden okkal történik. Tudtam, hogy amikor mindennek a végére érünk, a film azoknak a kezébe kerül, akiknek kell. Hittem ebben a történetben. Rajongó voltam már azelőtt is, hogy kiválasztottak, szóval ez valami olyasmi, amivel kapcsolatban szenvedélyes voltam már azelőtt is, hogy érintve lettem. Nem akartam kihagyni a lehetőséget, hogy eljátszhassam ezt a hősnőt, akit annyira szerettem, és hittem a stúdióban. Hiszek a Constantin producereiben, és tudom, hogy igazán jó ízlésük van, amikor a kreatív oldalról van szó. Tudtam, hogy nem viszik el olyan irányba a történetet, ahová nem kell, csak nem tudtam, hogy mikor lesz pontosan. Csak azért imádkoztam, hogy ne olyan időben jöjjön, amikor épp egy másik filmet csinálok, mert nem bírtam volna elviselni, hogy idáig eljutottam, és nem tudom végigcsinálni. De végül nagyon szerencsésen alakult. Nem is lehetnék büszkébb a filmre. Annyira izgatott vagyok, hogy az emberek láthassák. Azt gondolom, Harald remek munkát végzett, és a filmből, ami egy nagyon CGI-központú, akcióorientált film lehetett volna, szívvel, szereplőkkel és érzelemmel teli történetet hozott ki. A speciális effekt csak hab a tortán. Azt hiszem, bár remélem, hogy a sorozat rajongói élvezni fogják, hogy új embereket is a moziba tud vonzani. 

THR: A többi filmben is érdekelt vagy?
LC: Igen. Úgy értem, attól függ - meglátjuk, hogy megy az első. A lehetséges folytatásokkal kapcsolatban, meglátjuk, mi történik az első résszel, hogy beváltja-e a reményeket. Aláírtam, mert imádom Claryt, és annyi ideig akarom játszani, ameddig lehet. A nap végén azonban nem tehetsz mást, mint hogy hátradőlsz, és megvárod, hogy mi történik. Szerintem mind nagyon szeretnénk annyi ideig játszani a szerepeinket, ameddig a rajongók lehetővé teszik.  


Azóta már tudjuk, hogy a második rész érkezik, és Lily és Jamie biztosan visszatérnek.

Egy amerikai moziban


Jamie új filmje!


Sziasztok!

És igen, kisebb szünet után Jamie Campbell Bower (Jace) újabb filmre írt alá!

A film címe Overdrive lesz, a műfaja pedig akció thriller. A rendező Pierre Morel, a forgatókönyvet pedig Michale Brandt és Derek Haas páros (Wanted, Halálos iramban) írta. 

A történet szerint Jamie és Travis Fimmel testvéreket alakítanak majd, akik autólopásból élnek, és komoly bajba kerülnek Dél-Franciaországban, amikor is szembetalálják magukat a helyi bűnszervezettel. 

A rendező frissességet és dinamikát vár a főszereplőpárostól.


Kevin az új Star Trek film premierjén


Sziasztok!

Írtam már a tweetről, amiben Kevin Zegers (Alec) beszámolt róla, hogy a Star Trek - Into Darkness premierjén járt, most pedig kaptunk néhány képet is az eseményről:



Így készült Robert Lightwood...


Sziasztok!

Cassandra Jean megosztott egy képet arról, hogyan készül a fiatal Robert Lightwood a Kör kollekcióhoz.



Plakát Kevin új filmjéhez


Sziasztok!

Ezt a képet Kevin (Alec) osztotta meg a Twitter oldalán. Az új filmjéhez készült plakát, aminek a címe All The Wrong Reasons.


Sebastian - Cassandra Jean


Sziasztok!

Itt egy újabb fanart Cassandra Jeantől, ezúttal Sebastionről. Azt a kérdést teszi fel, hogy a gonoszság vajon természetünkből fakad vagy tanult dolog? Esetleg mindkettő?

És a felirat a képen:
Hogy lehet egy fiú, akit ördögnek neveltek, bármi más, mint egy démon?


Régi kép Kevinről


Sziasztok!

Ezt a régi képet Kevin most találta magáról, és megosztotta Twitteren:


Árnyvadász tarotkártyák - 15


Sziasztok!

Itt egy újabb tarotkártya, ezúttal Valentine-nal:


Valentine-é az Ördgök kehely, mert, nos, kié másé? Mindig Milton Sátánjához hasonlítja magát, a vezetékneve Morgentstern (ami esthajnalcsillagot jelent, mint a "Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!" [Bibliából, kikeresett fordítás, nem én voltam :P], a mottója non serviam, stb. stb.

Tetszik, hogy Cassandra Jean megjelenítette a Végzet Kelyhét és a láncokat, amik Valentine-t kötik, mert ő igazából a gonosznak mindig csak kelletlen követője volt. Inkább a "cél szentesíti az eszközt" elvet vallotta, mint a "porrá égetem a világot" gonosz Sebastian.

Új előzetesek mashup


Sziasztok!

Itt egy mashup, amit az új előzetesekből készítettek, amelyek május környékén kijöttek. Szerintem nagyon jó lett, és számításaim szerint 5x bukkan fel a Csontváros előzetes, illetve egy részlet van Lily The English Teacher című filmjéből is. :)


2013. május 17., péntek

Árnyvadász poszterek!


Sziasztok!

A héten már több terméket is hoztam a Trends Internationaltől, és most eljött az eddigi csúcs: Csontváros plakátok!

És igen, kettő új is van! Illetve az egyik képet még nem láttuk ebben a formában (kicsit máshogy igen), a másikat pedig egy másik terméken már igen. Íme:


A rossz hír, hogy egyelőre csak arról szól a fáma, hogy Amerikában és Kanadában lesz kapható, hogy máshová is elhozzák-e, azt még nem tudjuk.

Varsóban is dübörög a Csontváros marketing!


A képekért köszönet a lengyel rajongói oldalnak!



Alec fanart


Árnyvadász tarotkártyák - 13


Sziasztok!

Itt egy újabb tarotkártya, ezúttal:


Sebastiané a Halál kártya. A Halál kártyája a tarotban hihetetlen változásokat ígér. Illik Sebastianhöz, aki változást akar hozni az Árnyvadász világba, akármi is történjen. 

Tetszik, hogy Cassandra Jean beépítette a sötét Kelyhet is, és a lócsontvázat, figyelembe véve ezt a bekezdést a Jelenések könyvéből: "És néztem, és megláttam egy sápadt lovat: és annak a neve, aki rajta ült, Halál, és a Pokol követte őt. És megkapták a hatalmat a föld negyedik darabja fölött, hogy karddal öljenek, és éhséggel, és halállal és a föld szörnyeivel." 
(Ööö, ezt én fordítottam, elnézést, ha valami esetleg nem stimmel, nem minden nap fordítok bibliai szöveget, és kikeresni sem erőm, sem időm, sem energiám nem volt. Mindenesetre ez az apokalipszis lovagjaira vonatkozó rész, ha jól gondolom.)

Kiegészítés:
Na jó, mégis kikerestem, mert amúgy érdekel a téma:
"És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által."

És igen, ezen most jót mosolyogtam. Mármint a fordítások közti különbségen. xD

Újabb képek a Love, Rosie forgatásáról


Sziasztok!

Újabb képek Lily új filmjének, a Love, Rosie-nak a forgatásáról:

 
 
 





 

Pénteki Pasi - Jamie Campbell Bower


Sziasztok!

A Joy oldalán minden pénteken írnak egy helyes pasiról. Az eheti Pénteki Pasi pedig nem más, mint Jamie Campbell Bower. A cikk egész korrekt, és megjegyezném, hogy pontos időpontot írnak a Csontváros magyar premierjére, méghozzá augusztus 29-et! Nem tudom, hogy ez mennyire biztos, IMDb-n egyelőre nem jelezték, hogy lenne változás, és legutóbb még a Pro Video, a hazai forgalmazó is augusztus végéről beszélt, nem pontos dátumról. Mindenesetre az esély megvan rá, hogy egy hét csúszással kapjuk meg a részt.

A cikk beküldéséért köszönet Fanninak! 

Itt tudjátok elolvasni:


Kicsi Magnus és Ragnor


Sziasztok!

Itt egy újabb Cassandra Jean, ezúttal a kicsi Magnust és Ragnort rajzolta le.


Bane krónikák - 2. borító


Sziasztok!

Megérkezett a második novella, a The Runaway Queen borítója is a Bane krónikákhoz! Ahogy tudjátok, minden egyes novellával újabb darabot kapunk, és ez végül majd összeáll egy borítóvá, ami a nyomtatott Bane krónikák borítója lesz!


És összeállítva az előzővel így néz ki:


2013. május 16., csütörtök

Jubileumi nyereményjáték!


Sziasztok!

Mondtam, hogy különleges meglepetésekre számíthattok az 500.000 látogatás alkalmából. Ez még nem teljesen jött össze, de már nagyon közel vagyunk, és ezért arra gondoltam, az egyik meglepit kicsit előrébb hozom! Hogy miért? Azért, mert aki aktívan részt szeretne venni a nyereményjátékban, annak így egy-két nappal több lehetősége lesz!

És igen, egy nyereményjátékról van szó! 

Hogy mit nyerhettek?

Egy puha kötéses, DEDIKÁLT példányt Simone Elkeles A vonzás szabályai című regényéből!



Aki esetleg nem ismerné a könyvet, olvashat róla Kellyék oldalán és a Moly.hu!

A játék a könyvért nem túl bonyolult, de elég összetett! Viszont szerintem bőven megéri!
Igyekeztem úgy összeállítani a "feladatokat", hogy mindenki részt vehessen, az is, akinek mondjuk nincsen semmilyen közösségi oldala. Vannak kérdések, amelyekre válaszolni lehet (nincs rossz válasz), lehet kommentelni, lájkolni, megosztani, követni...

És szeretném megjegyezni, hogy ezzel a játékkal most kivételesen nem csak az Árnyvadászos oldalam követőinek, hanem a többi oldalam olvasójának is szeretnék kedvezni, de természetesen minden lehetőség nyitva áll mindenki előtt! Külön örülök, ha valaki a játéknak köszönhetően rátalál esetleg másik oldalaimra is, amelyeket még nem ismert előtte.

Az alábbi Rafflecopter kitöltésével indulhattok a játékban. Aki esetleg nem ismerné, annak elmondom, hogy a játékban már egyetlen sor teljesítésével is indultok, de minél több pontot gyűjtötök össze, annál több esélyetek van a nyerésre! Az egyes sorokhoz tartozó pontértékeket a sor végén láthatjátok!

Vannak olyan sorok, amelyeket akár minden nap kitölthettek! Ez azt jelenti, hogy ha minden nap kitöltitek, minden nap megkapjátok az adott pontot! (Ilyen az utolsó három sor!)

A játékot a Könyvhéthez időzítettem, mert a nyertesnek lehetősége lesz átvenni a könyvet személyesen is a Könyvhéten! A rossz hír, hogy sajnos csak belföldre tudok postázni!

Mindenkinek szólok előre, hogy a nyertes esetében ellenőrizni fogom, hogy valóban végrehajtotta-e azokat a pontokat, amelyeket bejelölt (gondolok itt pl. a kommentelésre és a megosztásra), és amennyiben valamelyik nem teljesül, kizárom a játékból és másik nyertest sorsolok!

Ha valamilyen kérdés merül fel, várom őket itt kommentben és a Facebook oldalon! 
És pontosan a felmerülő kérdések miatt nem kizárt, hogy frissíteni fogom ennek a posztnak bizonyos részeit, és kiegészítem még információkkal!

Tehát, amivel a leginkább növelhetitek a nyerési esélyeiteket:
  • Véleményezitek valamilyen történetemet! Ezt minden nap megtehetitek egyszer, és minden egyes véleményért 5 pont jár! (Csak új kommentek számítanak, folytatásos történeteknél minden fejezet külön ér!)
  • Megosztjátok a játékot Facebookon! Ezzel minden nap két pontot szerezhettek!
  • Tweetelitek minden nap a játékot! (napi egy pont)

Szóval, játékra fel!



a Rafflecopter giveaway

Újabb Csontváros termék - Könyvjelző


Sziasztok!

A Trends Internationalnek hála tegnap újabb termékről kaptunk hírt. Egy könyvjelzőt mutattak meg nekünk, szintén a Csontváros könyv borítójával, mint ahogyan a korábbi plakát is, de minden bizonnyal lesz még több hasonló. 


További részleteket itt találtok róla.

Csontváros termékek


Sziasztok!

Ezt a képet Martin Moszkowicz osztotta meg velünk, méghozzá azokról a Csontváros termékekről, amiket most kapott meg!

Pólóhegyek, füzetek, ha jól látom, táska...

Nagyobb méretért katt!

Robert és Michael


Sziasztok!

Itt egy újabb Cassandra Jean rajz Michael Waylandről és Robert Lightwoodról.


Csontváros előzetes az Odaát évadzáróján!


Sziasztok!

Újra és újra elképeszt, hogy mennyire ügyesen csinálják a Sonynál. Mindenesetre újabb zseniális marketingfogással álltak elő. Azután, hogy a gyors előzetessel elérték, hogy a The Twilight Saga: Breaking Dawn fiatal közönsége lássa a Csontváros első előzetesét, a második előzetessel újabb rajongótábort céloztak meg, méghozzá a Supernatural (Odaát) rajongókat!

Tegnap volt az Odaát évadzáró része, és igen, leadták közben a Csontváros második, hosszú előzetesét!


Aki esetleg nem ismerné, elmondom, hogy ez miért nagyon jó ötlet. Az Odaát egy olyan sorozat, ami sok szempontból rímel a Csontváros történetére: angyalok vannak benne meg mindenféle természetfeletti lények. Ráadásul a Supernatural fandom bázisa ugyanúgy a Tumblr, mint a Csontvárosé.

Közben az is kiderült - a rajongók legnagyobb döbbenetére -, hogy Cassie nem látta az Odaátot.


És végül a magyarázatot is megadta, miért:


Azaz a Csontváros miatt nem kezdte el nézni, mert addigra már írta, és túlságosan hasonlónak hangzott, ezért inkább nem kezdett bele.

Az IMDb megkergült


Sziasztok!

Azt mindannyian tudjuk és tapasztaltuk, hogy az IMDb nem minden esetben megbízható. Gondoljunk csak arra, amikor felkerült a Csontváros adatlapjára, hogy Alex Pettyfer lesz Jace (sajnos mindig újra előkerül a neve, bocsi mindenki), vagy Gaspard Ulliel Alec. Ez is sokat elárul arról, hogy mennyire hiteles, mivel ugye bárki szerkesztheti.

Hasonló történt tegnap is, illetve a probléma félig-meddig még ma is fennáll. 

Ugyanis valaki feltöltötte Cassie új filmjét, de csöppet meg volt zavarodva, és a következőt sikerült összehozni:


Igen, jól látjátok! A végzet ereklyéi: Pokoli szerkezetek

Ez már önmagában vicces, de látszik, hogy a kedves feltöltő minden bizonnyal a Hamuváros filmre gondolt, és nem Az angyalra, hiszen Harald Zwart rendezőként szerepel.

Rögtön elindult róla a tárgyalás Twitteren, többek között Cassie is kiírta, hogy egy kombinált film nagyon vicces lenne: Clary őrlődik a testvére, az üknagyapja és egy robot között. XD


Még Scott Westerfeld író is megzavarodott, azt hitte, az a hír, hogy Harald rendezi Az angyalt. 


Mindenesetre aranyos, hogy így örül Az angyal filmnek, ami reméljük, ettől függetlenül összejön. :)

Mára a helyzet tisztázódni látszik, bár még mindig nem teljesen. Ha Cassie adatlapjára mentek, még mindig a The Mortal Instruments: Infernal Devices cím látszik, viszont ha rákattintotok, már ott is van a Hamuváros, rendes címmel, rendezővel, forgatókönyvíróval, szereplőkkel!


Szabad már most lájkolni az IMDb adatlapot, hadd lássák, hogy várjuk a filmet!



És reméljük, hamarosan már a tényleges Az angyal adatlapnak is örülhetünk, ami a sémából kiindulva Infernal Devices: Clockwork Angel lenne. Elvileg, de majd meglátjuk. :)

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets