Blogger Widgets

2013. május 14., kedd

CoHF részlet


Sziasztok!

Cassie megosztott egy hosszabb Mennyei tűz városa részletet, amiben sok TDA szereplő is megjelenik. Nem kell aggódni, nem CoLS spoiler. Illetve hivatkoznak egy jelenetre, de annak nincs különösebb jelentősége a TMI története szempontjából.


"Egy pillanattal később Helen visszatért. Most lassan sétált, óvatosan, a karja egy vékony fiú hátán nyugodott, akinek hullámos, barna haja összevissza meredezett. Nem lehetett több tizenkettőnél, és Clary rögtön felismerte. Helen egy fiatalabb fiú csuklóját szorította, akinek a kezét kék viasz borította. Valószínűleg a gyertyatartókkal játszott, amelyek a főhajó falát díszítették. Tizenkét éves körülinek látszott, huncut mosolya volt és ugyanolyan hullámos, étcsoki színű haja, mint a nővérének.

Jules, így hívta Helen. A kistestvére.

A huncut mosoly mostanra eltűnt. Fáradtnak tűnt, rémültnek és koszosnak. Vékony csuklója kilátszott a fehér gyászzakó mandzsettája alól, aminek az ujja túl rövid volt rá. Karjában egy kisfiút vitt, talán két évesnél sem lehetett több, ugyanolyan hullámos barna haja volt, mint az idősebb fiúnak; Úgy tűnt, ez családi vonás. A család többi tagja is ugyanolyan kölcsön gyászruhát viselt: Jules mögött egy tízévesforma barna hajú lány jött, keze egy ugyanolyan idős fiú kezében nyugodott: a fiú kusza fekete haja majdnem teljesen elfedte az arcát. Kétpetéjű ikrek, gondolta Clary. Utánuk jött még egy lány, nyolc vagy kilenc éves, keres arca nagyon sápadt volt a két barna fonat között.

Az arcukról sütő szenvedés Clary szívébe tépett. A képességére gondolt, hogy új rúnákat alkothat, és azt kívánta, bár készíthetne egyet, amivel enyhítheti a veszteségük fájdalmát. Léteztek gyászrúnák, de azok csak azért voltak, hogy tisztelegjenek a holtak előtt, ahogy szerelmi rúnák is léteztek, de csak a szerelem kötését szimbolizálták, mint a karikagyűrűk. Nem ejthetsz valakit szerelembe rúnával, és éppen így nem csillapíthatod a gyászát sem. Annyi varázslat, gondolta Clary, és semmi sem javíthat a szív fájdalmán. 

- Julian Blackthorn - szólalt meg Jia Penhallow lágyan. - Lépj előre, kérlek.

Julian nagyot nyelt, átadta a kisfiút a nővérének. Előrelépett, pillantása ide-oda cikázott a szobában. Nyilvánvalóan keresett valakit a tömegben. A válla ellazulni látszott, amikor egy másik alak lépett az emelvényre. Egy tizenkét év körüli lány, gubancos szőke hajjal, ami a vállára lógott. Farmer volt rajta és póló, ami nem volt jó rá, és a földet bámulta, mintha nem tudná elviselni, hogy ennyi ember nézi. Nyilvánvaló volt, hogy nem akar ott lenni - az emelvényen, de még talán Idrisben sem -, de abban a pillanatban, amikor meglátta, Julian úgy tűnt, ellazult. A rettegés eltűnt az arcáról, ahogy a lány mellé lépett, még mindig lehajtott fejjel, hogy eltűnjön a tömeg elől. 

- Julian - mondta Jia, ugyanazon a lágy hangon - megtennél nekünk valamit? Felemelnéd a Végzet Kardját?"


Ha valaki esetleg nem tudná: a szőke lány, aki Jules mellé állt, Emma Carstairs, a TDA főszereplője, és Jules parabatai párja. A kisfiú, aki Jules karjában volt Octavius, az ikerpár Livvy és Ty, és végül a kislány Drusilla.

Ha engem kérdeztek, ez Julian édesanyjának a temetése. Igazából nem tudjuk, hogy él-e még, de volt egy olyan megjegyzése Cassie-nek Julianről, hogy gondoskodni akar a testvéreiről, mert nincs más, aki megtegye. Azt tudjuk, hogy az apja elvileg él, de könnyen elképzelhető, hogy nem az a gondoskodó típus. De mivel a Blackthorn gyerekek gyászoltak ennyire, én erre tudok gondolni. És lehetséges, hogy ezért nem tudunk az édesanyjukról semmit: mert a történte spoiletes lenne a CoHF-ra nézve.  
Ugye van még egy testvérük, Ariadne, ő egy évvel fiatalabb, mint Octavius, tehát ő itt még tényleg baba, minden bizonnyal ezért nincs ott a szertartáson. És még egy Blackthorn gyerek hiányzik, aki Mark. Lehetséges, hogy ő vigyáz a kis Ariadnera, neki ugyanis - és Helennek - más az édesanyja, mint Julianéknek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets