Blogger Widgets

2013. március 9., szombat

Clockwork Princess fejezetcímek

Sziasztok!

Itt vannak a Clockwork Princess fejezetcímei. Igyekeztem őket legjobb tudásom szerint lefordítani, nehezebb volt, mint gondoltam. xD Angolul jobbak, és reméljük (és tudjuk), hogy Kamper Gergely ügyesebb lesz. :D

Prologue - Prológus
1) A Dreadful Row - Egy félelmetes veszekedés
2) The Conqueror Worm - A hódító féreg
3) To the Last Hour - Az utolsó órához
4) To Be Wise and Love - Bölcsnek lenni és szeretni
5) A Heart Divided - Egy szétválasztott szív
6) Let Darkness - Jöjjön a sötétség
7) Dare to Wish - Merni kívánni
8) That Fire of Fire - A tűznek a tüze
9) Graven in Metal - Fémbe vésve
10) Like Water Upon Sand - Mint a víz a homokon
11) Fearful of the Night - Az éj ijesztősége
12) Ghosts on the Road - Szellemek az úton
13) The Mind Has Mountains - Az elmének hegyei vannak (Ööö, tudom, hogy ez hülyén hangzik, de idézet egy versből, szóval...)
14) Parabatai
15) Stars, Hide Your Fires* - Csillagok, rejtsétek el tüzetek
*A lot of people think this is a Mumford and Sons reference, but they’re actually referencing Macbeth: “Stars, hide your fires/let not light see my black and deep desires.” - Sok ember azt gondolja, hogy ez egy Mumford és Fiai utalás, de igazából Macbeth: "Csillagok, rejtsétek el tüzetek/Ne hagyjátok, hogy a fény lássa fekete és mély vágyaim." (Nem kerestem ki, ez az én fordításom, bocsi. xD)
16) Only Noble to be Good - Csak a nemes lehet jó
17) To Lie and Burn - Hazudni és égni
18) The Infernal Devices - A pokoli szerkezetek
19) Burning Gold - Égő arany
20) Thunder in the Trumpet - Vihar a paradicsomban (Ez igazából fogalmam sincs, hogy tényleg ezt jelenti-e vagy valami ilyesmit. Szó szerint Mennydörgés a trombitában, de szerintem ez valami kifejezés lehet. Ha valaki esetleg tudja, írja meg! Köszönöm. :D)
21) Than Any Evil - Mint bármelyik gonosz
22) The Measure of Love - A szerelem mértéke (Öhm, igazából ez lehet szeretet is, nem tudjuk, hogy a szerelemre vonatkozik vagy Jem és Will kapcsolatára esetleg... Vagy mindkettőre.)
Epilogue: Present Day. - Epilógus: Napjainkban


És akkor néhány gondolatom a fejezetcímekkel kapcsolatban: NEEEEEE!
Imádom, hogy van egy fejezet A pokoli szerkezetek címmel. Tetszik az utolsó fejezet címe. A legtöbb sajnos nem sok jót ígér: a nemesség és a jóság összekapcsolása nekem rögtön az önfeláldozást juttatja eszembe, és a Hazudni és égni sem hangzik jól. A bölcsnek lenni és szeretni, majd ezután az Egy szétválasztott szív szerintem a meghiúsult (könyörgöm!) esküvőre vonatkozik, majd ezután a sötétség arra, hogy Jem rosszabbul lesz. A Merni kívánni pedig arra, hogy felmerül valamilyen megoldás, amivel meg lehet gyógyítani Jemet és Will és Tessa reménykednek. Szellemek az úton - Emlékeztek arra a képre, amit Cassandra Jean rajzolt és egy CP2 jelenet volt, ahogyan Will lovagol? Na, szerintem ez lesz az a rész. És gyanítom, hogy Will elindul a gyógyszerért, és a saját múltja szellemeire vonatkozik a fejezetcím, azokkal találkozik az úton. A Parabatai fejezetcímtől kicsit félek... Égő arany? Hát, nem tehetek róla, nekem az jutott eszembe, hogy az Árnyvadászok aranyszínű ruhát viselnek az esküvőkön. Mi van, ha Tessa vállalja, hogy hozzámegy a Magiszterhez cserébe valamiért? És erre vonatkozik a dolog? 
Na jó, az én fejemben már kész összeesküvés elmélet van, mit gondoltok ti?

Legjobban öltözött - Lily Collins

Sziasztok!

A Teen.com oldalon indítottak egy közvélemény-kutatást arról, hogy ki volt ennek a hétnek a legjobban öltözött sztárja! És igen, Lily is felölt a Louis Vuitton show-s megjelenéséért.

Tessék szavazni!




Martin igazi Árnyvadász

Sziasztok!

Nem tudom, ki hallott róla - A szürke ötven árnyalata rajongói minden bizonnyal -, hogy az Anonymous csoport a héten feltörte a német Constantine stúdió szerverét, és néhány olyan információt hozott nyilvánosságra, amelyek titkosak voltak. (Azért hivatkoztak E. L. James sorozatára, mert az egyik ilyen információ az volt, hogy Emma Watson érintett A szürke ötven árnyalatában.)

Mindenesetre Martin Moszkowicz, aki pontosan a német Constantine-hez tartozik, reagált a dologra:


Nincs kár, csak kellemetlenség. Hülye mondénok...

xD Amúgy a Csontváros filmmel kapcsolatban tudtommal semmilyen infó nem szivárgott ki.

Cassie forgatási naplója 2.

Sziasztok!

Megérkezett Cassie forgatási naplójának második része. Itt olvashatjátok az eredetit.


Második nap: Kedd

A produkciónak van egy külön szállítási osztálya, ami azt jelenti, hogy vannak sofőrök, akik összeszednek mindenkit, és elviszik őket oda, ahová kell. Az én sofőröm neve Gus, és már sok híres embert furikázott. Szörnyű történeteket mesél, amíg teljesen ledöbbent, de aztán biztosít, hogy a Csontváros szereplőgárdája nagyon kedves.
Video Village-be megyek, ahol a monitorok azt mutatják, amit éppen forgatnak. Jamie és Lily épp egy jelenetet forgatnak CCH Pounderrel, aki Madame Dorotheát játssza.




A rendezőasszisztens körbevezet. Megépítették a teljes Csontvárost, és minden csont különböző. Ott akarok lakni. Megmutatja, hogy ha a Csontváros közepére mész és kiabálsz, olyan, mintha mikrofonba beszélnél. Semmi technológia, semmi elektromosság, csak akusztika. Addig kiabáltam, amíg Harald rám nem szólt, hogy hagyjam abba. Imádom az angyalokat, amik mindenhol ott vannak. Katie a Mundie Momstól és én az egyik előtt pózolunk:



A kedvenc helyszínem a könyvtár. Pontosan olyan könyvtár, amilyet mindig is akartam, bár talán valamivel több a kard. Pontosan lemásolták a démonok leírását is, bár talán ez nem fog látszódni a képernyőn, de imádom a részleteket.
Végre találkoztam Robbie-val, aki elképesztően tud ölelni. Adtam neki egyet Simon pólói közül, a „Nyilvánvalóan hoztam néhány rossz döntést” feliratosat. Ő pedig szomorúan azt mondta: „Ez igaz, hoztam rossz döntéseket, de nem gondoltam, hogy ez ilyen nyilvánvaló.” És végre összefutottam Pajesz Pasival. Az életem már teljes!



Új Robbie fotók

Sziasztok!

Kaptunk néhány új képet Robbie-ról, még mindig a The Call premierjéről.




Kevin új képet osztott meg

Sziasztok!

Kevin Zegers (Alec) új képet osztott meg magáról Twitteren.


Clockwork Princess spoilerek lesznek az oldalon?

Sziasztok!

Gondolom, számotokra is fontos kérdés, hogy amikor kijön a Clockwork Princess angolul, mennyire lesznek spoilerek az oldalon. Ez a kérdés igazából engem is régóta foglalkoztat, mert az oldal szerkesztéséből adódóan én magam nem igazán tudom őket elkerülni, hacsak nem csukom be szemem, fülem, amíg el nem tudom olvasni. (Igen, már A hercegből is tudtam a legtöbb dolgot.) Ráadásul ez befejező kötet, ami még rátesz egy lapáttal az egész problémára.

A Clockwork Princess megjelenése év végére várható magyarul, így addig jó néhány hónap el fog telni, és tökéletesen jogos kívánság azok részéről, akik nem tudják angolul olvasni. Viszont az is igaz, hogy akik meg olvasták angolul, nyilván nem szeretnének lemaradni semmilyen hírről, és én magam sem fogom tudni Cassie válaszait hónapok múlva visszakeresni és kiírni. 

Őszintén szólva még gondolkozom a megoldáson, hogy hogyan is lehetne minél jobban megoldani a dolgot. Nem is annyira a szöveges részekkel van gond, mert azokat elég jól ki lehet védeni, inkább a fanartok és fan videók jelentik a gondot. 

Mindenesetre szeretném leszögezni, hogy senkinek sem szeretnék semmilyen poént lelőni és igyekszem megfelelni azoknak is, akik angolul már olvasták.

Jelenleg a következő terv van a fejemben ezzel kapcsolatosan:

Szöveges spoilerek
A szöveges spoilerek esetében ugyanúgy, ahogy eddig, ki fogom írni a SPOILER!!! jelzést, de persze tudom, milyen az ember szeme, ettől sajnos még beleszaladhatna a spoilerekbe. Ezért arra gondoltam, hogy ezért a spoileres részeket más betűszínnel fogom írni, ami nagyjából beleolvad majd a háttérszínbe, így nem fogja kibökni senki szemét. Ha viszont valaki olvasni akarja, vagy mert olvasta angolul a könyvet, vagy mert nem zavarják a spoilerek, akkor kijelöli a szöveget, és már olvashatja is.
Valahogy így fog kinézni:
CP2 SPOILER!!!
Ilyen színe lesz azoknak a bizonyos posztoknak. Ha kijelölitek, tökéletesen olvasható, de ha nem, akkor nem látjátok. 
Az olyan posztokat, amikben ilyesmi lesz, megjelölöm egy külön CP2 spoiler címkével, így amikor megjelenik magyarul a könyv, azok is könnyen vissza tudják olvasni az ezzel kapcsolatos spoileres részeket, akik csak magyarul olvassák. 

Ahogy írtam, a nagyobb gondot a fanartok és fan videók jelentik. 

Fan videók
Spoilert tartalmazó fan videókat fogok posztolni, ezek elé és a címbe is mindig odaírom, hogy CP2 spoilert tartalmaznak, így ennek tudatában indítsátok el. 

Fanartok
A fanartok jelentik a nagyobb gondokat. A Tumblr oldalon ezeket nem fogom tudni kiszűrni sehogyan sem, ezt sajnálom, de ez van. A Facebook oldalon mindig megosztódik automatikusan minden, amit Tumblr-en posztolok, ott majd igyekszem odaírni, ha vmi CP2 spoiler, és akkor ki tudjátok szűrni, és egyesével meg tudjátok nyitni azokat is. 
Azzal kapcsolatban, hogy az oldalon hogy fogom posztolni a jobb fanartokat, még nincs konkrét ötletem. Illetve több is van, de még nem döntöttem el. Mindenesetre olyan megoldást igyekszem találni, amivel nem kerülnek majd ki a fanartok a főoldalra. Vagy külön oldalt hozok nekik létre (már ezen a blogon belül, mint fent a menüpontok), vagy a Pinteresten készítek nekik egy külön boardot, tényleg nem tudom még egyelőre.


Remélem, ez így mindenkinek megfelel, és ha valakinek van valamilyen kiegészítő ötlete vagy javaslata, akkor hajrá! :)

Ami pedig mindenkit érinteni fog. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a Tumblr-t (Cassie oldalát kivéve) nagy erőkkel kerülni fogom, egészen addig, amíg én magam el nem olvastam a CP2-t. Én is csak ember vagyok, érzékeny a spoilerekre, és nagyon igyekszem kibírni, hogy elkerüljem őket, amennyire lehet. Az oldal szerkesztéséből adódóan ez ugyebár szinte halott ügy, de azért próbálkozom. Ha minden jól megy, a megjelenés után napok vagy maximum egy-két hét alatt elolvasom a CP2-t, szóval ez nem lesz hosszú időszak. Egy dologgal fogok kivételt tenni, azzal a bizonyos családfával kapcsolatban, amit valamilyen módon rögtön meg fogok osztani, amint felkerül a netre. 
Amikor pedig befejeztem a CP2-t, írni fogok róla egy spoilermentes és egy spoileres véleményt is, amit majd olvashattok.
Azoknak pedig, akik olvasták angolul! A Facebook oldalon van egy Fórum, amit nem igazán használunk. Na, a Fórumon nyitok majd egy új szobát, kifejezetten arra, hogy kitárgyalhassuk, hogy mi történt a CP2-ben. 

Na tehát! Várom ezzel kapcsolatban a véleményeket, ötleteket, javaslatokat! Ti mit szeretnétek?

Új Lily képek

Sziasztok!

Lily visszatért Los Angelesbe, lefényképezték az LAX reptéren.






Jem szeretete erősebb Willért, mint Tessáért?

Helló, Cassie! Azt akartam kérdezni, még mielőtt meghalok a CP2-től, hogy Jem szeretete Will iránt erősebb, mint Tessáért, és vice versa?

Cassie válasza:
Meghalhatsz a CP2-től? :) Mindenesetre, azt hiszem a válasz az, hogy meglátjuk, nem igaz?

Új Lily kép az Oscar buliról

Sziasztok!

Kaptunk egy új, vicces képet Lilyről, ami a Vanity Fair Oscar partiján készült. Íme:


Egy szerencsés rajongó

Sziasztok!

Egy roppant mázlista Cassie rajongó összefutott vele, és készült róluk közös kép, méghozzá a CP2-vel!!!


Közös vacsi

Sziasztok!

Tegnap Cassie néhány írótárssal vacsorázott, ahogy ezt a tweetjéből megtudhattuk.


És aztán Sarah Rees Brennan kiírta, hogy mije van és hogy az a terv, hogy eladja eBay-en. :D (Tudjátok, az a misztikus hely. :P)


Ugye mi is szeretnénk már a CP2-t?

Tessa, Jem és Will szülinapja

Sziasztok!

Újabb kérdés, amire Cassie válaszolt.

Bocsi, hogy ha túl sokat kérdeznek, csak kíváncsi vagyok, mikor van Tessa, Jem és Will szülinapja? Mert a Clockwork Princess első fejezetében (ami egyébként ELKÉPESZTŐ, és már alig várom, hogy az egész könyvet olvassam), Tessa azt mondja, hogy fiatalok 17 és 18 évesen, de ez azt jelenti, hogy mindkettőjük szülinapja a Clockwork Prince és a Princess között?

Cassie válasza:

Hát, igazából ez azt jelenti, hogy 1) Az esküvő decemberben van, 2) Tessa és Jem 17 és 18 évesek lesznek, amikor összeházasodnak és 3) Ha 17 és 16 évesek 1878 áprilisában, amikor a könyvek kezdődnek, a születésnapjuk valamikor április és december között van. 

2013. március 8., péntek

Napló Lilytől - 3. rész

Az első párizsi divathetes showm... Hihetetlen látványos és felejthetetlen. Kate (második a sorban) visszatérésének nagyszerű érzés volt, hogy a szemtanúja lehettem.
Belefutottam az egyik kedvenc nőmbe a divatvilágból, Amy Astley-be. Imádom!
A show után bevásárolni mentünk a gyönyörű Rue Saint-Honoré-n. Amikor Párizsban...
Életem egyik legemlékezetesebb pillanata: belefutottam Karlba a Collette-ben és beszélgettünk. Az egész évemet szebbé tette!
Ettem pár macaroont a kedvenc helyemről, Ladurée-ből. Nekik vannak a legtökéletesebb édességeik a világon!
Párizsi divatkiállítás—argggh! Szörnyek a divatban! Crazy couture.
Lily à Paris! Ennek így kellett lennie.
A Louvre éjjel... Tiszta varázslat.

Napló Lilytől - 2. rész

Sziasztok!

Na, itt a fotónapló második része.

German Moyano, a sminkmesterem új, őrült Pierre Hardy cipője. Van a méretben?
Épp készülök a Louis Vuitton showra... Frédéricnek és nekem összeillő dilis hajunk van.
A csillogó körömlakkom illik a Lancôme Star szempillaspirálomhoz. Véletlen?
Kirittyentve az első Párizsi Divathetes megjelenésemre.

Napló Lilytől - 1. rész

Sziasztok!

A Vogue magazin honlapján van egy fotónapló, amiben Lily megosztja néhány személyes fotóját, amelyek első párizsi divathetén készültek.

A kommentjeit is a képek alá írom.




Stílusosan repülni - egy kétfedelű az égen!
Hála Istennek a szempillaspirálért! Egészen ébernek tűnök, figyelembe véve, hogy három órát aludtam. Késett a gép. :( Szempillafesték. :)
Cheers! Ice teák a Le Meurice-ben a legüdítőbb köszöntök a párizsi italok között.
Merci, Louis Vuitton! Elképesztő illatuk van!
Sh... Egy LV van az ágyamban.


Új idézet a hivatalos oldalon

Sziasztok!

A film hivatalos oldalán megint újabb idézetes képet osztottak meg, és mellé a következő kérdést tették fel: Mi a kódnevetek?

Visszatekintések és családfa

Sziasztok!

Ígértem, hogy apránként hozom Cassie válaszait, itt van egy újabb:

A kérdés:
Elképesztően várom a Clockwork Princesst (igazából pánikolok miatta), és két kérdésem lenne. 1. Lesz másik visszatekintés is a prológusban lévőn kívül? 2. A családfa csak a Carstairs, a Herondale és a Lightwood családot mutatja? Vagy a Fairchildok és a Morgensternek is rajta lesznek?

Cassie válasza:
Nem mondhatom meg, hogy lesz-e másik visszatekintés, de a családfa a Carstairsek, a Herondale-ek és a Lightwoodok hivatalos családfája. Más családok is megjelennek rajta helyenként, de nem az ő családfájuk.

TMI fanart


Érdekesség Cassie könyveiről


Cassie regényeit összesen már 35 nyelvre lefordították, és A végzet ereklyéi sorozatból már 16 millió, a Pokoli szerkezetekből pedig 6 millió példányt nyomtattak az egész világon. 

Árnyvadász tarotkártyák - A Lightwoodok





Jonathan Rhys Meyers fan videó

A CP2 egy Két város regénye újramesélés

Sziasztok!

Cassie válaszolt jó néhány kérdésre Tumblr-en, apránként hozom őket. Az első az, ami engem konkrétan sokkolt...

Csak egy kérdés, sokadszorra újraolvastam a Két város regényét, és minden alkalommal azóta, hogy olvastam a Clockwork Angelt/Prince-t, nem tudom nem észrevenni a rengeteg párhuzamot közöttük. Sydney Carton/Will, Charles Darnay és Jem hasonlók, Lucy hozzámegy Darnayhoz, amikor Carton szereti, az egész utolsó álom dolog, talán beképzelem, de még egy kis Jessamine-t is látok Madam Dafarge-ban. Szóval csak azt akartam kérdezni, hogy mennyire volt a fejedben, amikor a Pokoli szerkezeteket írtad?

Cassie válasza:
 A Két város regénye és a Szép remények a kedvenc Dickens könyveim, és a Clockwork Princesst a Két város regénye laza újramesélésének szántam.


Na jó, emberek, szerintem kezdhetünk félni, vagy reménykedni, hogy nagyon laza újramesélésről van szó, mert SPOILER a KÉT VÁROS REGÉNYÉVEL kapcsolatban!!! a Két város regényében Sydney Carton bizony meghal... SPOILER VÉGE


Egyébként azoknak mondom, akiket ezek után érdekel a Két város regénye, tervezzük együtt olvasni: http://www.facebook.com/events/133671976807112/

Cassie busza

Sziasztok!

Cassie már korábban elárulta, hogy egy különleges busszal indul útnak a Clockwork Princess megjelenése alkalmából rendezendő turnéjára, most azonban képet is kaptunk arról, hogyan is fog kinézni ez a bizonyos busz. Íme:


2013. március 7., csütörtök

Libri Aranykönyv

Sziasztok!

Idén is meghirdeti a Libri az Aranykönyv szavazást, kategóriánként keresik a legjobb könyveket. Jelenleg az ajánló fázisban vagyunk, ez március 25-ig tart. Ebben ajánlhatjátok a már mások által ajánlott könyveket, illetve újakat is felvihettek, ha nem találjátok még őket a listán. 

Cassandra Clare-től a Gyermek- és ifjúsági kategóriában a két Pokoli szerkezetek kötetet már jelölték is. Tessék ajánlani őket! ;)

Az ajánlással egyébként nyerhettek is, szóval duplán érdemes részt venni!

Itt érhetitek el:



I. Marlene King

Sziasztok!

Nem tudom, mennyire tudjátok, de Jessica Postigo nem egyedül írta a forgatókönyvet, hanem vele dolgozott I. Malene King is, aki többek között a Pretty Little Liars sorozat forgatókönyvét írta. A minap ezzel kapcsolatban tweetelt is:



Robbie autogramot oszt

Sziasztok!

Itt egy videó március ötödikéről, amint Robbie (Simon) épp autogramot oszt. :)


Hogyan öltözz Clarynek?

Új Robbie képek

Sziasztok!

Itt van még néhány kép Robbie-ról, ami a The Call Los Angeles-i premierjén készült.






Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets