Blogger Widgets

2013. március 3., vasárnap

Ki milyen magas? - Háttérinfók a szereplőkről: nevek, szülinapok stb.

Sziasztok!

Mielőtt ténylegesen is a poszt jönne, muszáj nektek elmondanom, hogy ez a háromezredik bejegyzés az oldalon! YAY!!! Ez azt jelenti, hogy az oldal eddigi életét számítva - a mai napot is beleértve ez 226 nap - naponta átlagosan 13 poszt születik az oldalon. 
Ezt a posztot ezért választottam most, hogy a 3000. legyen, mert háttérinfót nyújt Cassie mindkét sorozatához. 

Na, és akkor a tényleges poszt:

Egy rajongó - aki egyébként gyakran kigyűjt mindenféle háttérinfót Cassie könyveihez - összeállított egy listát arról, hogy melyik Cassie szereplő milyen magas. A következő lett a lista:

Clary: 157-8 cm körül*
Tessa: 175 cm körül
Isabelle: 175 cm
Simon: 178 cm
Jace: 180 cm
Alec: 183 cm
Magnus: 188 cm

Fogalmam sincs, Will és Jem milyen magasak.


Nos, Cassie-nek van, és ő a következővel egészítette ki a posztot:

Végtelenül lenyűgöz, hogy Cat hogyan képes összegyűjteni ezek az infókat. :) (Catet, aki az eredeti posztot írja, Cassie gyakran nevezi a saját archívumának vezetőjének. :D - Deszy)
  
Will és Jem olyan 178 és 180 cm magasak. A viktoriánus korban az emberek alacsonyabbak voltak, mint manapság, ellentétben azzal, ami a különböző viktoriánus korban játszódó könyvekben van, ahol mindenki 183 cm, és így Will és Jem szokatlanul magasnak számítanának. 168 cm volt az átlagos. Szóval abban a korban Tessa is magasnak számít a lányok között. 

Igen, Alec magasabb Jace-nél. Nem tudom, miért. Csak magasabb. :) Az emberek gyakran kérdeznek a magasságokról meg a szülinapokról, középső nevekről. Általában csak akkor tudom ezeket a dolgokat, ha a történet szempontjából fontosak: Clary szülinapja augusztusban van, benne van a Csontvárosban, de hogy Simoné? Talán van róla valami őskori jegyzetem valahol, amiben megemlítem, talán nem. A középső nevekkel ugyanígy vagyok, csak akkor tudom őket, ha fontosak (Will középső neve walesi, szóval ez sokat mond a szereplőről, az, hogy Jonathan középső neve Christopher, fontos), de hogy mi Gideon Lightwoodé, soha nem gondolkoztam rajta. Isabelle-ét gyakran kérdezték, szóval a Clockwork Princess családfára előálltam eggyel, de előtte soha nem gondolkoztam rajta, mert soha nem tűnt fontosnak abból a szempontból, hogy ki is Izzy. 

Néha azt gondolom, hogy jobban emlékszünk azokra a szereplőkre, akik olvasunk, mint azokra, akikről írunk. Soha nem felejtem el, hogy Percy Jackson szeme zöld, de azt kétszer is elfelejtettem a Clockwork Princessben, hogy milyen színű Gideon szeme, és a szerkesztőmnek kellett kijavítani. Rossz Cassie.


*Ezek körülbelüli értékek, mindet kerekítettem egészre, hiszen eredetileg lábban vannak megadva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets