Blogger Widgets

2013. március 3., vasárnap

Cassie forgatási naplója - 1. nap

Sziasztok!

Írtam már róla ma az egyik posztban, hogy Cassie írt egy naplót azokról a napokról, amikor a Csontváros film forgatásán tartózkodott, most pedig olvashatjuk is a Teen.com oldalon. :) Íme az első napi bejegyzése:


Első nap: Hétfő

Igazából már a forgatás első olyan hetén felbukkantam, amikor teljesen stúdión belül forgattak, nem pedig külső helyszínen. A stúdió egy régi üveggyár, így sok helyiség van benne – ezek az irodák.

Elképesztően sok ember van, és valamiképpen riasztó rájönni, hogy ezek az emberek mind azért csődültek össze, hogy filmet készítsenek az én könyveimből. A helyszínek, a kellékek, a kosztümök, az óriási Intézettől kezdve a legkisebb családi gyűrűig, mind úgy néznek ki, mintha csak a könyv oldalaiból bukkantak volna elő. Félelmetes. Mindenhol rúnák vannak, még Gersha (a jelmeztervező) irodájában is:



A forgatáson van egy rész, ahol ott vannak a rendező székei meg ahol a színészek ülnek, aztán egy másik ilyen rész, az eszközök másik oldalán, ahol a producerek ülnek, és nézik a visszajátszást – épp azt a jelenetet, amit forgattak. Haraldnak [Zwart], a rendezőnek ironikus módon nincs széke, amit láthatok, de ez nem is számít, mert úgy rohangál körbe utasításokat osztogatva, mint egy forgószél.

És van egy szék a nevemmel!



A producereknek van székük a nevükkel, a színészeknek a szereplőik nevével. Tök jó látni őket felsorolva, de Jace nevét soha nem láthatom, mert kiderült, hogy Jamie-nek legalább 30.000 dzsekije van. 




A nap folyamán a színészek odajönnek köszönni, kivéve Robbie-t, aki még nincs ott. Mindenki fantasztikusan néz ki! Van egy sípolás, ami akkor szól, amikor forgatni kezdenek, ami azt jelenti, hogy nagyon csendben kell lennünk, és nézni a forgatást a fülünkön a fejhallgatókkal, amiken hallhatjuk a hangokat is. Lenyűgöz, hogy a színészek milyen türelmesek, hogy ugyanazt csinálják újra meg újra meg újra. Robert, a producer elmagyarázza, hogy amikor azt gondolják, megvan a megfelelő felvétel, akkor Harald azt mondja: Check the gate, ami azt jelenti, hogy ellenőrzik a kamerát, aztán továbblépnek a következő jelenetre.

Próbáltam találkozni Pajesz Pasival, de akárki nem vadászhatja le. Tragédia!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets