Blogger Widgets

2015. október 3., szombat

Fanmade előzetes a Shadowhunters sorozathoz!


Sziasztok!

Valaki szuper előzetest vágott össze a sorozathoz! Érdemes megnézni:


Ilyen a Clockwork Princess térképe


Sziasztok!

Cassie már korábban említette, hogy az új kiadásban lesznek extrák, többek között térkép. Íme, ilyen a Clockwork Princessé:


2015. október 2., péntek

Hodge nagyon elegáns


Sziasztok!

Új fotót kaptunk Jon Cortól, Hodge nyakán láthatjuk a Kör szimbólumát. Egyébként meg valami parti vagy ünnepség készülhet, mert nagyon kicsípte magát. :D


Árnyvadászok a metróban


Sziasztok!

Nézzétek csak! New Yorkban még a metróban is ott vannak! (Persze tudjuk, hogy egyébként is. :P)


Még mindig Java Jones, de ez más...


Sziasztok!

Úgy tűnik, nem csak a mozdítható Java Jones lesz a sorozatban. Kaptunk két képet a Java Jones belsejéből, szóval itt van nekünk ez is:



Megvan a Magisztérium 2. magyar borítója!


Sziasztok!

Íme, itt hozom a Magisztérium második részének, A rézkesztyűnek magyar borítóját!
A fülszövegért KATT.


Ilyen az olasz borító


Sziasztok!

Nézzétek csak, ilyen lett a Magisztérium második részének olasz borítója - rajta pedig Tamara, aminek Cassie nagyon örült. 


Új TSA részlet!


Sziasztok!

Kaptunk egy rövidke részletet a következő Árnyvadász Akadémia novellából!

"Az ököl kék volt, a mély tenger gazdag árnyalata, amikor csónakból nézed, miközben leszáll az est. Amerika kapitány ruhájának kékje.
- Ez egy baba - szisszent fel Beatriz. - Egy boszorkánymester baba."

2015. október 1., csütörtök

Ami a NYCC-re érkezik


Sziasztok!

Mi sajnos nem lehetünk ott, hiszen New York elég messze van, mindenesetre íme a lista, mik érkeznek majd a New York Comiconon:

  • Cassie Q&A
  • Új infók a Lady Midnightról
  • Lady Midnight borítóleleplezés Harry Shum Jr-ral
  • Új videó a sorozatból (remélhetőleg ez már valami előzetesféle lesz)
  • Q&A a Shadowhunters szereplőivel. Akik ott lesznek: Katherine McNamara (“Clary”), Dominic Sherwood (“Jace”), Harry Shum Jr. (“Magnus”), Alberto Rosende (“Simon”), Emeraude Toubia (“Isabelle”), Matthew Daddario (“Alec”) and Isaiah Mustafa (“Luke”), valamint a showrunner Ed Decter, az executive producer McG és Cassie

A könyvvel kapcsolatos programok 9-én lesznek, tehát akkor jön a borító is. Cassie már látta, és nagyon tetszik neki. Az ígéret szerint a leleplezés után érkezik online is, szóval remélhetőleg nem kell rá sokat várni aznap. 

Clary és Jace - Fotó!


Sziasztok!

Kaptunk egy Clary-Jace fotót. Na, ti érzitek a kémiát?


Ilyenek lesznek Clary rajzai


Sziasztok!

Kaptunk néhány fotót arról, milyenek is lesznek Clary rajzai a Shadowhunters sorozatban:





Új fotók a forgatásról


Sziasztok!

Hoztam néhány új forgatási képet:





Boldog szülinapot, Matthew! + Új fotó róla!


Sziasztok!

Ma ünnepli 28. születésnapját Matthew Daddario, újdonsült Alecünk. Ráadásul egy új róla készült fotóval ünnepelhetünk.
Forrás: @Eskim089

Magnus a Pandemoniumban - Fotó


Sziasztok!

Kaptunk egy újabb képet Magnusról, egyenesen a Pandemoniumból:


Már az utolsó részt forgatják!


Sziasztok!

Eljutottunk idáig: már az évadzáró részt forgatják a Shadowhunters sorozatból! A hírek szerint október 9-re véget is ér a forgatás.


2015. szeptember 30., szerda

Könyv lesz a virágos kártyákból!


Sziasztok!

Cassandra Jean Árnyvadászos tarotkártyáiból pakli lett, így jogosan kapta meg Cassie már sokszor kérdést: mi van a virágos kártyákkal? 

Nos, most megérkezett a válasz:
Könyv lesz belőlük, információkkal minden egyes szereplőről. 

Ha valaki nem emlékezne, néhány a kártyák közül:









Már össze is öltöznek!


Sziasztok!

Ahogy a kommentből kiderül, akkor venni észre, hogy már egy ideje együtt dolgoztok, amikor már nagyjából ugyanazt is hordjátok. 

Kat, Alberto és Dom...


Már csak pár nap a végleges borítóig!


Sziasztok!

Cassie elárulta, már nem kell sokat várnunk a végleges Lady Midnight borítóig! Azt ugyanis október 9-én a NYC Comiconon leplezi majd le "egy nagyon különleges személy". Hogy ki ő, az egyelőre rejtély, de annyi biztos, hogy nem egy szerző az, és ha emlékeztek, ott lesz a sorozat is, így nagy esély van rá, hogy valamelyik Shadowhunters szereplő a szerencsés. Valaki, aki táncol is, és Mr., szóval a lányokat kizárhatjuk.

Mindenesetre a borítóig visszaszámolhatunk!


A sorozatrészek összefoglalói!?


Sziasztok!

Felkerült az IMDb-re a sorozat egyes epizódjaihoz egy-egy rövid szinopszis. Egyelőre nem hivatalos, viszont ami ide felkerült, utólag mind hivatalosnak bizonyult, szóval érdemes elolvasni őket. 
És amint látható, elindulnak a változások, immáron történetbe ágyazva is. Theo, a vérfarkas, és Lydia vezetésével...


1. rész - The Mortal Cup

Clary Fray összefog az Árnyvadászokkal, hogy megtalálják az anyját, elpusztítsák Valentine-t és megtalálják a Végzet Kelyhét, miközben mindenféle érzelemmel és bizalmi problémával szembe kell nézniük.

2. rész

Jace elviszi Claryt a Csontváros, hogy megpróbálják eltávolítani a gátat az elméjéből. Új, vérszomjas vámpír jelenik meg, és pusztítást hoz az árnyvadászoknak. 

3. rész

Amikor Simont elrabolja a New York-i vámpírklán, Clary, Jace, Isabelle és Alec küldetésre indulnak, hogy megmentsék.

4. rész

Valentine Brooklyn Fő Boszorkánymestere, Magnus Bane nyomában van. Magnus más boszorkánymesterekkel a búvóhelyén húzza meg magát, és Clary, Jace, Isabelle és Alec is csatlakoznak hozzájuk. 

5. rész

Bemutatkozik egy Theo nevű vérfarkas, aki meg akarja szerezni a Végzet Kelyhét. Maryse Lightwood, Alec és Isabelle anyja rossz hírekkel tér vissza idrisi útjáról. 

6. rész

Luke történeteket mesél Körbéli napjairól. Theo furcsa szövetséget köt, aminek következményeit Clary és Simon szenvedik el. 

8. rész

A Klávé egy elismert tagja, Lydia Branwell Idrisből New Yorkba érkezik, hogy megvizsgálja, hogyan irányítják az Intézetet a Lightwoodok. Eközben Alec és Isabelle sokkoló új információk birtokába jutnak.

Mi van az angyalokkal? + TDA részlet!


Sziasztok!

Cassie több olvasói kérdésre válaszolt, amik az Árnyvadászok világát, és az angyalok jóságát firtatták.
A kérdés és a válasz önmagában is érdekes, ezért azokat is hozom, és mivel szorosan összefüggnek a részlettel, nem akarom őket szétválasztani.



A kérdés:
Ha a démonok eredendően gonoszak, az angyalok jók? Létezik Lucifer az Árnyvadászok világában? Átértékeli a teológiát a Klávé azután, hogy Clary és Simon beszéltek Raziellel, aki egy Istent említett?

Cassie válasza:
Röviden, nem tudjuk. A démonok a káosznak és pusztításnak élnek, és minden jel arra mutat, hogy eredendően gonoszak. Az angyalok, másrészről a Nephilimek világának egyik legnagyobb rejtélyét jelentik. Az angyalokhoz fűződő kapcsolatuk ellenére a Nephilimek szinte semmit nem tudnak róluk. Nem tudjuk, hogy eredendően jók-e. Raziel segített néhány alkalommal, de eléggé egyértelművé tette, hogy nem akarja, hogy többet zavarják. Ithuriel kedves srácnak tűnik, de megvannak a maga problémái. Amennyire tudjuk, lehetnek más angyalok, akkor cseppet sem kedvesek.

Egy bukott angyalról esik említés, Luciferről, a hajnalcsillagról. Jonathant/Sebastian beszél róla a CoHF-ben:

"Lucifer Morningstar volt, a Mennyek legszebb angyala. 
Isten legbüszkébb teremtménye. Aztán eljött a nap, amikor Lucifer 
nem volt hajlandó többé meghajolni az emberiség előtt. 
Az emberek előtt. Tudta, hogy kevesebbek nála. Ezért a mélybe vettetett 
a pártjára álló angyalokkal együtt. Beliállal, Azazellel, 
Azmodeusszal és Laviatánnal. Meg Lilithtel. Az anyámmal." 

Itt egy részlet a TDA-ból:

"- Hadd áruljam el neked az igazságot, mielőtt meghalsz, Emma - mondta a hang. - Ez egy titok a Nephilimekről. Utálják a szeretetet, az emberi szeretetet, mert az angyaloktól születttek. És míg Isten azzal bízta meg az angyalokat, hogy gondoskodjanak az emberekről, az angyalokat teremtette először, és ezért ők gyűlölték Isten második teremtményét. Ezért bukott Lucifer. Olyan angyal volt, aki nem hajolt meg az emberek fajtája előtt, Isten kedvenc gyermekei előtt. A szeretet az emberi faj gyengesége, és az Angyalok megvetik őket érte, és a Klávé is megveti őket, és ezért büntetik. Tudod, mi történik, amikor két parabatai szerelmes lesz? Tudod, miért tiltott?"

(Új részletnek van eladva, valójában már korábban olvashattuk. Fordítás közben rögtön rájöttem, hogy ez már megvolt, mindenesetre vicces lesz összevetni a két különböző fordításom. Ez volt az eredeti poszt.)

Nem árulom el, hogy itt ki narrál, mindenesetre ezek az angyalok nem hangoznak túl jóindulatúnak.

A Klávé ellenáll, hogy bármit átértékeljen, beleértve a teológiát is, de valószínűleg előbb-utóbb kénytelenek lesznek. Hogy ez milyen formában zajlik majd? Ezt ki kell várnotok, és meglátjátok. ;)

Anya és lánya fotó


Sziasztok!

Emeraude-et imádja a kamera, és úgy tűnik, ez fordítva is igaz: szerintem róla kapjuk a legtöbb fotót a forgatásról, igazán elkényezteti a rajongókat. Most megint sorozatbéli édesanyjával fotózkodott:


Itt a visszatérőnk?


Sziasztok!

Amikor elindultak a tárgyalások a sorozattal kapcsolatban, rögtön felmerült a kérdés, visszatérnek-e a film szereplői. Az elég hamar nyilvánvaló vált, hogy nem, de még ekkor is ott lebegett a kérdés a levegőben, hogy vajon senki sem tér vissza, és teljesen új cast lesz, vagy akad egy-egy szereplő, aki újra magára ölti az Árnyvadászok világát. 

Nem hiszem, hogy ezen a ponton már bárki számított visszatérőre, de az IMDb szerint lesz ilyen: a Jeremiás testvért alakító Stephen R. Hart. Ő valószínűleg helyi szereplő volt már a film forgatásánál is, hiszen az utolsó pillanatban derült ki, hogy ő alakíhatja a film fő Néma testvérét, és azt senki sem tagadhatja, hogy nagyon jól hozta a hátborzongató karaktert. 

Vallójában az első visszatérő persze nem ő, hiszen a stáb tagjai között többen dolgoztak már a mozifilmen is, többek között az egyik stuntos is. 



Marad a Portál


Sziasztok!

Az eddigiek alapján sok mindent megváltoztattak a Shadowhunters sorozat készítői mind a könyvhöz, mind a sorozathoz képest. Ám több kellék (például Izzy nyaklánca és a szeráfpengék) mellett más is megmarad a régiben: a portál. 

Mint az már nagyon sokszor beszélgetés tárgyát képezte, a Csontváros filmben a portállal nem kicsit tértek el az eredeti alapanyagtól - mind külsejében, mind működési mechanizmusában más lett, és inkább hasonlított egy csillagkapura, mint a könyves portálra. 

Hogy a dolog digitális része mennyire marad, az a közzétett kép alapján még bőven kérdéses. Így az biztos, hogy a portál váza ugyanaz lesz, ám hogy benne megmarad-e a kékes-plazmás valami, azt nem tudjuk. Ez alapján a kép alapján úgy tűnik, nem, ami legalább öröm lehet az ürömben.

Mindenesetre a portál helye másnak tűnik - a buja növényzet, ami körbeöleli, valószínűleg nem az Intézet aulája, és komoly kérdéseket vet fel az is, hogy úgy tűnik, az ott föld, nem pedig padló. Vagy lehetséges, hogy ez a portál érkező oldala?


Cassie újra antológiában!


Sziasztok!

Cassandra Clare újabb antológiában tűnik fel! Nem is akármilyenben, szuper nevek kerültek még a kötetbe! 
Csak hogy néhányat soroljak: Veronica Roth, Leigh Bardugo, Libba Bray, Stephanie Perkins, Jennifer E. Smith. 

A kötet a Summer Days and Summer Nights - Twelve Love Stories, azaz a Nyári Napok és Nyári Éjszakák - 12 Szerelmi Történet címet viseli. 

Egyelőre arról nem tudunk semmit, hogy Cassie pontosan milyen novellával készül, de a borítón az egyes novellák szereplőit láthatuk, így lehet tippelgetni, vajon melyik szereplő(k) tartozik/tartoznak Cassie-hez. 



2015. szeptember 29., kedd

Új kép Claryről


Sziasztok!

Amíg beteg voltam, kaptunk egy ilyet is:


Kat az InStyle-ban


Sziasztok!

Kat szerepelt az InStyle magazinban, íme két kép róla:



Magnus és a bölcsesség


Sziasztok!

Itt van Cassandra Jean sorozatának legújabb darabja, Magnus Bane-nel, aki a bölcsességet testesíti meg. 
Szerintem szuper lett, és bár imádom a csillogó Magnust, imádom, hogy most ezt az oldalát is kidomborítja kicsit a két Cassandra. 



Készülhetünk az Artúr mondakörre!


Sziasztok!

Végre meggyógyulni látszok, úgyhogy visszatértem, ráadásul rögtön egy remek hírrel! 

Cassie-t egy olvasó arról kérdezte, hogy ha a TMI laza alapja az Elveszett Paradicsom és Dante Pokolja, a TID-é a Két város regénye, a TDA-é az Annabel Lee, a TLH-é pedig a Szép remények, akkor vajon mire alapul majd, vagyis milyen történettel mutat majd párhuzamokat az utolsó Árnyvadász sorozat, a The Wicked Powers.

És Cassie elárulta: az Artúr mondakörrel, amiért gyerekként megszállottan rajongott. 

Nos, ami azt illeti, bizonyos párhuzamokat már magával az Árnyvadász világgal kapcsolatban is találunk, pl. a kard és a tó szerepe. És arra is felhívnám mindenki figyelmét, hogy még a Csillagok háborúja előtt volt nagy kavarás az Artúr mondakörben is abból, hogy kinek ki az apja, és hogy akkor most együtt volt-e a két testvér vagy nem. Ó, és akkor még a gonosz testvérről nem is beszéltem...

Mindenesetre ami biztos: izgalmas dolgoknak nézünk elébe.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets