Blogger Widgets

2013. február 16., szombat

Árnyvadász dalok

Sziasztok!

Akik rendszeresen látogatják az oldalt, azok bizonyára tudják majd, hogy miről van szó. Donni egy Árnyvadász, Cassandra Clare mindkét sorozatának nagy rajongó. És Donni művész is, aki zenéket komponál - méghozzá olyanokat, amelyeket a TMI és a TID inspiráltak. 

Többen kérdeztétek már, hogy nem tudom-e, hogy lehetne esetleg letölteni őket Tumblr-ről. Nos, azt nem tudtam, de...

Donni most megkönyörült rajtunk, és minden eddig szerzett dalát feltöltötte olyan formában, hogy bárki ingyen letölthesse.

Az albumnak a Feels in Notes címet adta, azaz Érzések a Hangjegyekben. 




A dalok listája tehát:

  • Clary's song - Clary dala
  • Daylighter - Napjáró (Simon inspirálta)
  • Demon's Lullaby - A démon altatódala (Sebastian inspirálta)
  • Fight of the Morgensterns - A Morgensternek harca (Clary és Sebastian kapcsolata inspirálta)
  • Jem' song - Jem dala
  • Parabatai (Will és Jem inspirálta)
  • Will's song - Will dala

Innen tudjátok letölteni:


Donni azt is elárulta, hogy tervez még dalokat szerezni a könyvekhez, úgyhogy ez csak az első album. :)

Cassie jótékonysági kezdeményezése

Sziasztok!

Cassie jótékonyságra biztat mindenkit egy számára különösen fontos ügy érdekében. Hogy hogyan? Itt olvashatjátok:

A fordítást nagyon köszönöm Zsófinak! :))



A Trevor Project: www.stayclassy.org/cityofbonesfundraiser

Az első néhány könyvedet megvettem karácsonyra a fiamnak. Imádja a Harry Potter könyveket és másokat és imád olvasni. Letöltöttem a Csontvárost magamnak is, és a fiammal együtt olvastam. Wow! Nem fogja tovább olvasni a könyvet és nem megyünk el a filmre sem.
Miért érezted úgy, hogy szükségesek meleg emberek a könyvbe? Komolyan? Azt hiszem, azt gondolod, ez most divatos. :( Kár, hogy ennyi pénzt költöttünk a könyvre.


Azt hiszem ennek a személynek senki nem mondta el, hogy Dumbledore is meleg volt.

Tudom, hogy milliónyi üzenetet kapsz naponta és valószínűleg túlterhelt vagy, de olvastam mostanában valahol, hogy gyűlölködő leveleket kapsz Alec és Magnus kapcsolata miatt (ami nevetséges), és csak el akartam mondani, hogy amikor olvastam, hogy egy pár lesznek, sírtam örömömben (biszexuális lévén), mert átéreztem Alec helyzetét, boldogságot éreztem rajta keresztül és reménnyel töltött el. Szóval köszönöm. A könyved arra inspirál, hogy én magam is lenyűgöző író legyek.
- honey-pulmeria


Kedves Ms. Clare- A nevem Aaron___, és csak meg akartam köszönni, hogy megmentette az életem. Hogy hogyan is csinálta? Az kicsit bonyolult, de végül is azzal, hogy megosztotta velünk Alec Lightwood és Magnus Bane szerelmének történetét. Hadd magyarázzam el. A főiskolán kezdtem el olvasni A Végzet Ereklyéit. Akkor még nem tudtam, hogy meleg vagyok. Valójában, istenfélő katolikusként azt hittem, a meleg házasság rossz (a józan eszem hiába mondott mást). Aztán jött a csodálatos szereplő, Alec, aki küzd a szexuális irányultságának titkával és reménytelennek tartja, hogy talál egy lelki társat, aki viszont szeretheti. Rögtön azonosultam vele. Magnus szerintem egy sztereotipikus  meleg, bulizik és lefekszik emberekkel. Valahol az első könyv elolvasása után jöttem rá, hogy meleg vagyok. Összetörtem. Egész életemben az volt az álmom, hogy szerelmet találjak, megházasodjak és legyenek gyerekeim. Az gondoltam, elvesztettem a célt, ami életben tartott. Aztán, olvasva a történeteit, megosztottam a pillanatot Aleckel és Magnusszal a hajón, ahol Magnus bevallja a szerelmét. Ott volt két ember, akik megtalálták egymást és egy egész lett belőlük. Még fontosabb, hogy a sorozaton át láttam ezt a két ember elköteleződni egymás mellett, őszintén szerették egymást, valami olyat mutattak, amiről a világ azt mondja, lehetetlen a melegeknél. Még nem találtam meg a Magnusomat, de már van bátorságom és reményem, hogy keressem, nagyrészt Ön miatt. Köszönöm, hogy bemutat meleg karaktereket és meleg szerelmi történeteket hiteles, romantikus, szívmelengető módon. A legtöbb tinikönyv közhelyes módon kezeli a melegeket, akik állandóan csak próbálnak megbirkózni a szexuális orientáltságukkal és semmi mást nem csinálnak. Az Ön karakterei démonokkal harcolnak, megmentik a világot, rengeteg problémával néznek szembe és az olyan emberekkel, mint én, elhitetik, hogy van szerelem. Az Isten áldja meg, és alig várom a következő könyvet!
-Aaron


Hello, Mrs. Cassandra!

Ez igazából nem kérdés vagy ilyesmi, úgyhogy figyelmen kívül is hagyhatja. A nevem Roman és olyan fiú vagyok, aki sokat sportol és klubokba jár. Az életem egy pontján rengeteg stresszel küzdöttem, amit a barátaim, tanáraim és szüleim okoztak, amikor a tanulmányokról és a fizikai tevékenységekről volt szó. Szó szerint nem jutott időm magamra, és ez kezdett meglátszani rajtam. Azon aggódtam, hogy kielégítsem az embereket és az ő elvárásaik szerint éljek, soha nem lassítottam és kérdeztem meg ’Mit akarok én?’. Hamarosan viszont levontam a következtetést, hogy a srácokhoz ’OLYAN’ módon vonzódom. Természetesen ezt senkinek sem mondtam, mert sztáratléta voltam, és úgy éreztem volna, mindenkit cserben hagyok. Szóval magamban tartottam újabb két évig. És egy nap, rendkívül depressziós voltam, és valóban azt terveztem, hogy öngyilkos leszek. Ki kellett szabadulnom. Cél nélkül sétálgattam, belebotlottam egy könyvesboltba az utca végén. Az első dolog, amit láttam, az az Ön könyve volt az első állványon, és gondolkodás nélkül felkaptam és megvettem. Csak egy kicsit távol máshol akartam lenni.. Azon az éjszakán kezdtem el olvasni a könyvét, amikor azt éreztem, hogy szörnyű, fojtogató érzés van a mellkasomban. És minden alkalommal, mikor kinyitottam, rendben voltam. Nem éreztem magam nagyszerűen, nem lettem hirtelen jobban, de rendben voltam. Ez volt a legjobb érzés, amit az utóbbi időkben éreztem. Mielőtt elhúznám ezt a levelet még hosszabbra, csak meg szeretném köszönni. Nagyon szépen köszönöm, Mrs. Cassandra. Az ön könyve szó szerint megmentette az életemet. És segített lelassítani és egy kis időt magammal tölteni.  És Jace-szel. És Claryvel. És Willel. És Simonnal. És Aleckel. És Magnusszal. És Tessával. És Jemmel. Köszönöm és sajnálom, hogy túl érzelgős vagyok.
-toocallforhands

Először is azt akarom mondani: nincs ilyen, hogy túl érzelgős. Mi, Árnyvadászok mind érzékenyek vagyunk. Belül az olyasmik alatt, mint mondjuk a gyilkolás.  

Másodszor, részben azért posztolom, amit tegnap mondtam, a negatív és a pozitív hozzáállás miatt. Mindig kapok gyűlölködő leveleket Alec és Magnus miatt, az első egy meglehetősen enyhe példa. (Akinek a levele itt van, mind megkérdeztem, hogy posztolhatom-e levelüket, kivéve az elsőt. Ha homofóbiát mutatsz irányomban, jogomban áll posztolni az emailjeidet, kihagyva az aláírást, ha úgy érzem.)

A dolog a következő. A gyűlölködő üzenetek kiborítanak, feldühítenek, néha napokra. De kapok hihetetlen mennyiségű rendkívül szép, rendkívül megindító üzenetet és levelet és e-mailt is, és a személyes találkozókon is vannak szép példák (egy nagyszerű meleg házaspártól kezdve, akik 3 órát vezettek, hogy találkozzanak velem és dedikáljam a babájuk pulcsiját Magnustól és Alectől, egy fiúig, aki 60 fontot a vonatjegyre, amije nem is volt, hogy személyesen átadhasson egy levelet a londoni eseményen), és néha még így is megteszem a legrosszabb dolgot, nem írok vissza - mert lementettem a levelet, mert valami nagyon-nagyon jelentőségteljes és lenyűgöző és személyes dolgot akarok visszaírni, aztán végül nem találom a szavakat. Ez nem kifogás, csak egy magyarázat. Egyenértékűt akarsz visszaadni azzal, amit ők adnak neked és nem tudod, szóval lefagysz.

Szóval.

Szóval kiválasztottam ezt a néhány üzenetet, mint példa, hogy megosszam nyilvánosan és ünnepeljük azokat, akik voltak elég bátrak megírni ezeket, és megosztani fontos dolgokat magukról egy olyan emberrel, akit nem is ismernek. Én gyakran elmulasztottam ugyanilyen helyzetben ezt, amikor egy könyv segített nekem- így csodálom őket.

Mindenesetre, továbbgörgetve, összefoglalva: Eleinte kitöröltem a homofób leveleket, de nem olyan régen vettem a fáradságot, hogy visszaírjak azoknak az embereknek, akik arról panaszkodtak, hogy elpazarolták a pénzüket a meleg karakteres könyveimre, azt javasoltam, vigyék vissza a könyvet, visszakapják az árát, és adományozzák a Trevor Projectnek.

„A Trevor Project egy vezető nemzeti szervezet, amely krízishelyzetekben és öngyilkosság megelőzése érdekében avatkozik közbe, segítséget nyújtva a leszbikusoknak, melegeknek, biszexuálisoknak, transzszexuálisoknak és a befolyásolható fiataloknak. A Trevor Project minden nap életeket ment, ingyenes és titkos mentőövet nyújt, iskolai előadásokat tart, oktatatási anyagokat készít és online forrásokat nyújt ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Bővebben a TheTravisProject.org-on.”

Senki eddig nem tudott róla (meglepetés!), hogy arra gondoltam, miután sokszor hivatkozom a Trevor Projectre, mi lenne, ha ezt az erőt, amit az ilyen kedves, lenyűgöző és fantasztikus emberek mutatnak, arra használnánk, hogy pénz gyűjtsünk? Miért ne?

Szóval - ez egy kicsit sok ideig tartott - vittem egy példányt a Csontvárosból a film forgatására, és aláírattam minden színésszel ehhez a jótékonysági eseményhez. Ez jelenleg az egyetlen példány, legalábbis amiről én tudok, a Csontvárosból, amit az össze szereplő aláírt.*

Itt megtaláljátok a képet a könyvről és a gombot az adományozáshoz:

www.stayclassy.org/cityofbonesfundraiser 
Hogy esélyetek legyen megnyerni a könyvet, menjetek az oldalra és adományozattok 10 $-t vagy többet a Trevor Project számára. Csak egy ember nyerheti meg a könyvet, de MINDENKI, aki adományoz, kap egy részletet a készülőben lévő Bane Krónikákból…egy részletet abból a novellából, ami arról szól, hogy miért is lett kitiltva Magnus Peruból! Április elején véletlenszerűen választunk egy nyertest, és elküldjük a könyvet és megbizonyosodunk, hogy mindenki megkapja a részletet a Bane Krónikákból.

Tehát bőven van idő az adományozásra és arra is, hogy izzítsátok a vonalat, hogy még többen adakozzanak. Erről is folyamatosan fogok majd posztolni.

És köszönöm mindenkinek, aki valaha is írt nekem vagy meglátogatott vagy üzent, hogy megosszák a Magnusszal, Aleckel vagy Aline-vel és Helennel tört kapcsolatos történetüket. Többet jelent, mint amennyit szavakkal el tudok mondani. Tudom, hogy még elég sokat kell tanulnom a különböző szexuális irányultságú karakterek megírásáról, de valóban szeretem őket, és remek, hogy más emberek is szeretik őket.

*Rendben, egy furcsa baleset miatt a könyv, amit vittem a forgatásra, el is tűnt, úgyhogy hiányzik belőle Godfrey aláírása az oldalról, de ő aranyosan küldött magáról egy aláírt fotót, amikor hazaért és ezt belefűztük a könyvbe. Így a cuki arcát is nézhetitek bónuszként.

Bolond Jamie


Árnyvadász tarotkártyák - Valentine



Cassie a Csontváros film végéről

A fordítást nagyon köszönöm Kolettnek. :)



Szia Cassie! Talán nem mondhatod meg, vagy egyáltalán nem is tudod, de van valami, ami nagyon aggaszt engem. Harald azt mondta, hogy érzelmi lezárást akart a filmbe. Gondolkodtam rajta, és nem értem, hogy lehetséges ez-e egyáltalán, mivel legalább még két könyv van, ami folytatja a sztorit és megoldást jelent azokra problémákra, amelyek az első könyvben felvetültek. Aggódnunk kéne emiatt? Lehet, teljesen el fog térni a könyvtől?


Hát, bevezetésként el kell mondjam, hogy nem láttam még a film végét. Abban biztos vagyok, hogy a Föld nem nyílt meg és nyelte el a szereplőket, de azt nem tudom megmondani, mi fog történni, mert én sem tudom. És ha tudnám, se nagyon számítana, mivel egy film végét gyakran megváltoztatják a vágásokkal vagy újraforgatásokkal.
Azonban, amit elmondhatok az az, hogy az érzelmi lezárások jók. Az érzelmileg lezáratlan befejezés, a függővég, ha első filmről van szó, nem túl jó ötlet, mert idegesíti a közönséget. Csak azért, mert valamit érzelmileg lezárnak, még nem azt jelenti, hogy semmi más nem fog történni a jövőben. A Vasember is egy konferencia kellős közepén ér véget, érzelmileg mégis van lezárása. Majdnem minden egyes tévésorozat epizód, hacsak nem folytatásos rész, érzelmi lezárással ér véget. Mégis általában még 23 résszel folytatják.
Az érzelmi lezárások csupán azt jelentik,  nem az jár az fejedben, hogy „Um, mi történt, és hogy érezhetik magukat a karakterek ezzel kapcsolatban?” Hogy másképp fogalmazzak a Csontváros könyve is érzelmi lezárással ér véget. Ha úgy lett volna vége, hogy Valentine azt mondta volna „Clary, Jace KÉPZELJÉTEK…” – na így nem lett volna lezárva és nagyon idegesítő lett volna, mert ötleted se lett volna arról, hogy Jace, és legfőbbképpen Clary hogyan éreztek mindennel kapcsolatban, ami a könyvben történt velük. Noha a könyv az árnyvadászok jövőjével ér véget, és Jace meg Clary kapcsolata lóg a levegőben, de ott van az az érzés, hogy Clary megbékélt az új életével, elmélyedt benne és készen áll arra, ami ezután következni fog. Ezt jelenti az érzelmi lezárás, és mivel ez nem gátolta meg azt, hogy legyen még öt könyv a Csontváros után, a filmbeli lezárás se fogja meggátolni azt, hogy több film lehessen, feltéve, hogy első jól fog teljesíteni a nézettséget illetően. (Mivel igazából ez az, ami a végén meghatározza az ilyesmiket.)

Árnyvadászok és Alvilágiak - Idézet



Simon nem született úgy hősnek, mint ahogy az Árnyvadász barátai. De az, ahogyan az emberségéhez ragaszkodik a fizikai átalakulása folyamán, ami veszélyezteti, hogy megtartsa azt, sokkal jobban megmutatja, mint bármelyik másik szereplő Mortal Instrumentsben, hogy nem a vérünk, hanem a cselekedeteink határozzák meg, kik vagyunk.

Első cikk a forgatásról - UK Twilight

Sziasztok!

Íme itt az első cikk, a fordítás Zsófi munkája, neki nagyon köszönöm ezúton is! :) Az eredetit itt olvashatjátok.



Forgatáson Jamie Campbell Bowerrel - A napom a The Mortal Instruments: City of Bones kulisszái mögött



Októberben lehetőséget kaptam, hogy ellátogassak A Végzet Ereklyéi: Csontváros forgatására Torontóban, Kanadában karöltve egy csapat bloggerrel, weboldalakkal és egyéb nyertesekkel Európából.

Besétálva a Csontváros produkciós irodájába, az első dolog, amit látsz egy koncepció a film grafikájához. Ami elsőként szembetűnt, hogy minden olyan volt a képeken, ahogy én elképzeltem Cassandra Clare írása alapján. Ez mindenképpen egy WOW pillanat volt, amikor azt mondtam, hogy azta, mintha a fejemben jártak volna.

Miután egy ideig tanulmányoztuk a grafika koncepcióját, elvittek minket a jelmezes részleghez.

Gersha Phillips jelmeztervező készségesen mutatta meg nekünk az ötlettábláját és hogy hogyan ment keresztül a kreatív változásokon, hogy eljusson a végső megjelenéshez, elomdta, hogyan merít ihletet a magazinokból, popsztároktól, mint Lady Gaga és David Bowie, a kifutókról és más filmekből, mint a Penge és a Mátrix (nagyjából képzeljünk el minden olyan filmet, ahol a srác hosszú fekete kabátot visel). Megmutatott 3 jelmezt, amit Lily Collins (Clary), Jamie Campbell Bower (Jace) és Jemima West (Isabelle) viselt a filmben. Jamie és Jemima jelmeze látható a teaser előzetesben. Gersha elmagyarázta, hogy a Lily által viselt combig érő magas sarkú csizma hibrid volt, két csizmából csináltak egyet, Jemimáé pedig Madonna Material girl viseletét utánozza. Jamie bőr kapucnis mellénye hosszú szabású, ezt eredetileg nem tervezték, de mivel jól nézett ki, így maradt. A jelmezeken kívül minden szereplő visel egy rúnával ellátott medált. Isabelle nyaklánca valóban rubint foglal magába, ami jelez, ha a démonok közel vannak.

Gersha aztán körbevezetett a helyiségben, ahol olyan jelmezek voltak, amiket a Pandemoniumban és Magnus partiján viseltek a vámpírok, továbbá köntösök, amik a Néma Testvérekhez tartoztak. Ezeket úgy festették meg, hogy szinte beleolvadnak az épületek kőfalába. A szélüket olyan színűre volt festették, amit a tervező csak vérnek nevezett, ami állítása szerint fantasztikus a filmben. Megmutatatta még azt a kopott, viseltes dzsekit, amit Claryn láthatunk többek között a teaser előzetesben.

A jelmezes részlegről áttértünk a művészeti részlegre. Számos embernek mutatattak be minket, mint a forgatásért felelős tervező, aki a grafikáért is felel, mint például az üzletek homlokzata New Yorkban. Itt találkoztunk a művészeti rendezővel (Anthony) Tony Lannival, aki levitt minket a soundstagbe(ez az a hely, ahol felveszik a hangot), közben olyan díszletek mellett mentünk el, mint Jocelyn lakása, Clary hálószobája a rajzaival teli fallal, a konyha és Jocelyn hálószobája. Bevittek minket Madame Dorothea lakásába, ami tökéletes volt a gyöngyös függönnyel, a kopott szőnyegekkel és az általános rendetlenséggel egészen a porig. Még a füstölő illatát is érezni lehetett, akárki elképzelhette, hogy leülhet egy tartotkártya vetésre.

A fő helyszín az Intézet tetején lévő fedett kerti szobából és az Intézet könyvtárából állt. Amikor belátogattunk, Jamie (Jace) éppen harcjelenetet forgatott Jonathan Rhys Meyers (Valentin) dublőrével (Jonathan a fegyverekkel gyakorolt közben) és hadd mondjam el, nagyon jól csinálták, a kardok hangja, a morgások, és közben izzadtak.
Sajnos nem volt alkalmunk Jamie-vel beszélni, de mindannyian jó munkát kívántunk, miután megengedték, hogy maradjunk a jelenet forgatásánál. Tony megmutatta a könyvtár különböző részeit és elmagyarázta, hogy egy olyan anyagot használtak a portál elkészítéséhez, amit üvegházakban szoktak, hogy visszaverje a fényt, és ez adta itt a csillogását a portálnak. A padlón lévő rúnáktól kezdve az ajtó fölötti díszlécekig a könyvtár minden része tökéletes volt. Tony ezenkívül megmutatta az Intézet külső falának kőmásolatát, amilyen a torontói Casa Loma, ahol helyszíni forgatás is zajlott.

Innen elvittek a rendezői székekhez és meglepődve olvastuk a hátuljukon ’A Végzet Ereklyéi’-t és a saját neveinket, ez egy különleges ajándék volt a produkciós cégtől. Ezután kimentünk egy furgonhoz, amiben ott volt minden apró kellék, amik segítenek ahhoz, hogy a jeleneteket összeálljanak. Itt találkoztunk Adammel, a kellékessel. Olyan dolgokat mutatott meg, mint Isabelle korbácsa, ami aranyszínű a könyvben, de ők az ezüst mellett döntöttek, mert jobban illett az öltözékéhez. Azt is elmagyarázta, hogyan próbálgatták az anyagokat, hogy a megfelelő mozgást kapják a korbácshoz, végül a kenguru mellett döntöttek. Sajnos az ezüst festék, amit használtak nem tapadt elég rendesen, de miután Isabelle korbácsos jeleneteit számítógéppel csinálják, kiküszöbölték a problémát.
Megmutatták a boszorkányköveket, amelyeknek a fényéhez egy nehéz akkumulátort csatoltak a színészekre, akiknek ez nem igazán tetszett. Az olyan jeleneteknél, ahol a boszorkánykövet átadják egymásnak, kis LED lámpákat használtak, ami ugyan nem adott elég fényt, de a számítógépes utómunkálatokkal megoldják. Az utolsók, amiket megmutattak a kardok/tőrök. A készítésükről annyit mondott, kezdetben egy kristályfajtát próbáltak használni, de az túl nehéznek bizonyult, illetve ezeknek volt egy gyenge pontjuk a markolatnál, ami miatt mindig eltörtek. Végül is polimer gyantát használtak, aminek az öntése során figyelni kellett, hogy az össze buborékot eltávolítsák. Sajnos, ez nem mindig sikerült és elárulta, hogy néhány szegény léleknek bele kellett fúrnia a buborékokba, és gyantával ki kellett töltenie őket.

Innentől visszamentünk a mi rendezői székeinkhez, és megnéztük egy jelenet forgatását Claryvel, Jocelynnal és Luke-kal. Sokszor újraforgatták, mert probléma volt az ajtóval, amikor Clary elhagyja a lakást. Emiatt sokat nevettünk a forgatáson, és reméljük, hogy ez is rákerül a DVD-re kivágott jelenetként, mikor megjelenik. A jelenet, amit láttunk a film elején van. A filmek forgatásánál normális, hogy a jeleneteket fordított sorrendben forgatják, Lily elmagyarázta nekünk, hogy Clary oly sok mindenen ment keresztül, és neki egyik pillanatról a másikra harcosból vissza kellett váltania a fiatal, ártatlan tini szerepébe. Egy érdekes tény, hogy Lily és Lena (Jocelyn) az azelőtti napig nem is találkoztak a forgatáson.

A jelenetek között bemutattak a producer Robert Kulzernek, Jeffnek, aki Pajesz Pasiként híresült el  és Robert Sheenannak (Simon), aki elmondta, hogy számítógépes jelenetet csinálnak éppen. A látogatópárom igen boldog volt, mert Robert éppen póló nélkül volt.
És persze annak is örültünk, hogy a rendezővel, Harald Zwarttal is beszélhettünk, és készítettünk is vele egy csoportképet, hogy ez is emlékeztessen minket erre a napra.

Ebédidőben csatlakozhattunk a stábhoz és a szereplőkhöz az étkezdében, bár a lányok túl izgatottak voltak ahhoz, hogy egyenek.

A nap végén visszavittek a központi irodába, ahol megleptek minket a Csontváros könyv egy olyan példányával, amit a stáb tagjai és Cassandra Clare is aláírtak, plusz a rendezői székünk hátsó részével, amin a nevünk volt, és még más apróságokkal a napról. Ezek után mind azt vártuk, hogy visszavisznek minket a hotelszobánkba, képzeljétek mekkora meglepetéstó volt, amikor Cassandra Clare besétált. Elég szerencsések voltunk, hogy 20 percet vele tölthettünk, faggattuk a filmről, a többi könyvéről és készítettünk vele képet.

Mindent egybevéve igazán csodálatos élmény volt, hogy kaptunk egy lehetőséget, hogy bepillanthassunk a film forgatásának folyamatába, de ami a legjobb volt, hogy láthattam, hogy a könyv filmverziójának a forgatásán, amit annyira szeretek, hogy a stáb és a szereplők milyen elhivatottak, és hogy mennyi részletre figyeltek, remélve, hogy kielégíti a rajongókat. Alig várom augusztus 23-at!

Jace a TOP20-ban

Sziasztok!

A Cinema City indított egy képfeltöltő játékot, aminek az volt a lényege, hogy olyan képeket kellett feltölteni valós személyekről vagy filmszereplőkről, akik elvarázsoltak titeket, majd ezekre lehetett szavazni. Ramóna - aki a csodálatos ajándékainkat készíti, amiket Cassie-nek és a színészeknek szoktunk küldeni - benevezte Jace képét. 

És igen, Jace a TOP20-ban végzett! Úgy, hogy a film még ki sem jött! :D

Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott a képre! :)



Kevin Lilyvel vacsorázott

Sziasztok!

Kevin Zegers (Alec) Lilyvel (Clary) vacsorázott!


J. nem Jamie Campbell Bower, hanem Kevin barátnője, Jaime. :D

Minden idők TOP10 kedvenc YA párosa

Sziasztok!

Az Entertainment Weekly összeállított egy tízes listát minden idők legjobb YA párosaiból. Olyan nevek vannak a listán, mint Bella és Edward, Katniss és Peeta, Rose és Dimitrij. És igen, Jace és Clary. 

A cikk az egész sorozatra nézve spoilereket tartalmazhat a Bukott angyalok városával bezárólag. CoLS spoiler nincs benne. 

A következőket írják róluk:


Első találkozás: Clary a Pandemonium nevű NYC-i klubban botlik bele Jace-be, miközben ő és Árnyvadász társai megtámadnak egy démont. Clary bevezetése az Árnyvadász világban csak egy darabka Jace rejtélyes karakteréből.

Meghatározó pillanat: Kettejük kapcsolata klasszikus összejönnek/nem jönnek kapcsolat, mindketten kissé idegesítőnek találják egymást az elején, de végül elcsattan egy csók az Intézet üvegházában, az első részben, a Csontvárosban.

Kapcsolati kihívás: A Csontváros végén Clary és Jace rájönnek, hogy ugyanazok a szüleik. Valentine Morgenstern. A vérfertőzés elég elöl van a kapcsolati bonyodalmak listáján, és egy fordulattal párból testvérekké kell válniuk. Ehhez még hozzáadódnak Clary legjobb barátjának, Simonnak érzései, amivel megvan az alapvető YA szerelmi háromszög is.

Miért működnek: Végül is Clary és Jace rájönnek, hogy valójában nem rokonok. Whew! Azzal, hogy a korlát kikerült a képből, folytathatják szenvedélyes, már-már megszállott kapcsolatukat. A dolgok persze sohasem egyszerűek számukra. (A Bukott angyalok városában Jace-t egy Lilith nevű démon irányítja, és arról álmodik, hogy megöli Claryt), de a dolgok sohasem könnyűek az Árnyvadászoknak. Még hátravan egy könyv a sorozatból, de elég biztosak vagyunk benne, hogy egymás mellett kötnek ki.

Árnyvadász tarotkártyák - Hodge

Sziasztok!

Tegnap több tarotkártyát is kaptunk, ez itt Hodge.




2013. február 15., péntek

ID dal

Sziasztok!

Egy rajongó írt egy dalt, amit a Pokoli szerkezetek ihletett.

Itt tudjátok meghallgatni: http://arnyvadaszok.tumblr.com/post/42872981430/fallenshadowhunters-someday-tid-song-written

És a dalszöveg:

Lyrics:
Fire as cold as iceBurns as soft as the winThe whispers linger on my lipsAs the scars sting from my sins


‘Cause
You’re untouchable to me
I can’t resist
The faster that I run the quicker I wanna jump off this cliff
Into your arms, my love
Into your arms, I say
‘Be patient’, you whisper
Our time will come someday, mm.

The blood that runs through my veins
Is darker than the sea
All I find is myself loving you
When all I want is to be free

‘Cause
You’re untouchable to me
I can’t resist
The faster that I run the quicker I wanna jump off this cliff
Into your arms, my love
Into your arms, I say
‘Be patient’, you whisper
Our time will come someday, mm.

Godfrey Gao Svájcban forgat

Sziasztok!

Godfrey Twitter oldalának hála tudhatjuk, hogy jelenleg Svájcban forgat. Egészen pontosan Zürichben, egy tévésorozatot. A svájci újság, a 20 Minuten jelentetett meg egy cikket Godfrey-ról és a tévésorozatról.

A Remembering Lichuan egy szerelmi történet az építész Lichuanről (Gao), aki Zürichben nőtt fel, és Xiaoqiu (Jiao Junyan) nevű lányról, aki Kunming külvárosából származik. A forgatási helyszínek Kína és Zürich. Xiaoqiu Zürichbe utazik, hogy megismerje szerelme otthonát. De Lichuan nem árulja el neki, hogy egy kórházban volt Zürichben. Drámai jelenetekre kerül sor, miközben kiderül az igazság.

A Remembering Lichuan jövőre debütál Kínában, és Dél-Ázsiában, Európában és Amerikában is megjelenik.

Godfrey Zürichről:

A táj gyönyörű. Nem meglepő, hogy egyre több kínai turista látogat el ide.

Az egyetlen dolog, amihez Godfrey-nak hozzá kellett szoknia, a hideg. A cikkben említette, hogy már nem érzi a lábait. A tévéstáb meglepődött, hogy esik a hó Zürichben, mert a sorozat nyáron játszódik, de gyorsan megváltoztatták a forgatókönyvet, hogy alkalmazkodjon az időjárási körülményekhez.


Itt nézhetitek meg az előzetest angol felirattal, amit egyébként korábban egyszer már posztoltam:





Forrás

Aidan Turner fan videó

The Mortal Instruments Companion - Borító

Sziasztok!

Korábban írtam már The Mortal Instruments Companion: City of Bones, Shadowhunters, and the Sight: The Unauthorized Guide című könyvről, itt. Most azonban az Amazonon debütált a borító. Íme:



És ez pedig a hivatalos leírása:

 A The Mortal Instruments Companion egy kötelezően olvasandó kézikönyv a széles körben népszerű Mortal Instruments sorozathoz, nagyszerű ajándék a milliónyi rajongónak, legyen öreg vagy fiatal - különösen a Csontváros készülő Sony Pictures filmverziójának tükrében, ami 2013 augusztásban kerül a mozikban. 

A New York Times bestseller The Twilight Companion és a The Hunger Games Companion szerzójétől, a könyv a Cassandra Clare által alkotott Árnyvadász világ mélységeibe kalauzolja a rajongókat - egy göröngyökkel teli urban fantasy világba, tele démonokkal, amibe Clary Fray, egy mágikus világról semmit nem tudó brooklyni hirtelen és megmagyarázhatatlanul belecsöppen.

A The Mortal Instruments Companion érdekes háttértényeket tartalmaz mind a hat könyv történetét illetően, az írónő életrajzát is felfedi, és bepillantást nyújt alap témákba, a gonosz természetétől kezdődően, az Alvilágiakon keresztül, a Látás erejéig és magukhoz a Végzet ereklyéihez. Minden, amit a rajongók kiéhezve vártak az első könyv óta! Ezt a könyvet nem Cassandra Clare szerezte vagy a Margeret K. McElderry Books, és senkit sem vontak be a Csontváros film készítői közül


Na jó, most nem azért, csak egy kis véleményem a könyvvel kapcsolatban. Ha nem működtek együtt Cassie-vel, akkor hogy gondolják, hogy idézem"érdekes háttértényeket tartalmaz mind a hat könyv történetét illetően"? Az még meg sem jelent, és addig nem is fog! 

Mindenesetre a könyv 2013. június 18-án fog megjelenni, majd akkor meglátjuk, milyen.

YA hősnők

Sziasztok!

A NextMovie oldal készített egy összeállítást a népszerűbb YA hősnőkről, ahol is mindenféle szempontból vetik össze őket.
Jegyezném meg, hogy csak Clary sávát néztem, és már így is több hibát találtam, vagy legalábbis erősen kérdőjeles dolgokat. Pl. Clary mennyire szerény? Illetve a szerelmi háromszögbe ha már valakit beletettem volna, akkor az inkább Simon, nem Alec, de spec. mindkettő belefért volna. Cassie nem a háromszögekről, hanem a szerelmi sokszögekről híres. xD Szintén érdekes kérdés az az X azzal kapcsolatban, hogy Clarynek van-e testvére, illetve megjegyezném, hogy Clary a Csontvárosban 15 éves. Nyilván a filmben ennél valamivel idősebb lesz, de akkor sem 16. Illetve nem teljesen értem azt a pipát a classroom mellett sem, nem igazán érzem indokoltnak, de igaz, hogy erről is lehetne vitatkozni.

Na, most hogy ilyen szépen felvezettem, itt a kép:

Teljes méretért katt!

Cassie kommentje a Clace képhez

Sziasztok!

Cassie a következőket írta a Clace képhez a Tumblr oldalán:

Clary és Jace. Az utolsó filmes jelenetfotó, és a különleges Valentin-napi ajándékotok. ;) Boldog V-napot!

A dolgok, amiket észrevettem - Simon épp ki fog jönni az ajtón, és nagyon nem lesz boldog, ugye? 
Kiegészítés: AZ EGÉSZ FALAM TELE VAN JACE-SZEL ÉS CLARYVEL
Kiegészítés: Az volt a fő jelenet a Jace-es szereplőválogatáson. "- Most aludni fogsz? - Soha nem voltam éberebb."


Árnyvadász sütik


Cassie válaszol

Sziasztok!

Cassie több kérdésre is válaszolt a napokban. Íme:


Mi inspirált arra, hogy Alecet íjásszá tedd? Elég vonzó íjász, egyébként. Az íj és a nyilak szexik? Talán íjász tábor?

Cassie, a fandom haldoklik, és végre nem te vagy, akit hibáztathatunk. Megkövetlek. Fenébe, ellopták a villámomat. 

Tudom, mit tettél. Megteremtetted a legvadabb rajongótábort. Büszke vagy ránk? Talán kicsit megijedtem.

Mexikói vagyok, és arra lennék kíváncsi, hogy Mexikóban van-e Intézet? Igen.

Tudtad, hogy ezt mind megkapjuk ma? Nem, én is csak próbálok felzárkózni.

Hány napot voltál a forgatáson? Nem tudom pontosan, talán 20-at?

Aidan rajongó voltál már a Being Human miatt, mielőtt kiválasztották? Csak az első évadot láttam, de igen.

Barátságos emlékeztető, hogy Cassandra Clare mindenkit meg fog ölni az utolsó könyvekben. Szép napot! Hé!

Nem mindenkit! Lesz egy-két ember, aki megmarad, hogy gyászolhasson! Ez olyan kegyetlen.

Cassie nem öl macskákat, ők életben maradnak! Nem! A macskák túlélik. 

Új napi látogatási rekord!

Sziasztok!

Bár tudom, hogy ennyi esemény közepette számotokra ez valószínűleg kevéssé érdekes, de...

TEGNAP MEGDŐLT AZ OLDALON A NAPI LÁTOGATÁSI REKORD!!!

Egészen pontosan 3473 látogatás volt tegnap az oldalon!

Köszönöm mindenkinek! :D

Clockwork Princess előzetes!

Sziasztok!

Hát, Árnyvadászok, erre a februárra még hosszú ideig emlékezni fogunk! Itt ez a rengeteg jelenetfotó, meg az az óriási mennyiségű interjú, ami hirtelen a nyakunkba szakadt! És most jött a következő hír:


Azaz a Clockwork Princess könyvelőzetes jövő héten érkezik!!!

Tegnapi kép és still

Sziasztok!

És akkor végül megkaptuk a képet, Jace és Clary! :D Aztán a teljes still verziót is. :D



És a teljes:



Ez az ajtó alapján az a jelenet, amikor Jace visszakíséri a szobájába Claryt. A ruhájuk alapján pedig a) akik követték a forgatást, azok emlékezhetnek rá, hogy Lily ebben a ruhában volt, amikor először láttuk őket csókolózni és b) az előzetesből emlékezhettek, hogy ez van rajtuk, amikor Jace megmutatja Clarynek a portált.

Negyedik és ötödik részlet és nyom

What hand could hold my heart?

I’m going to show my love by acting on it.

2013. február 14., csütörtök

Jem Valentin

Sziasztok!

Csak hogy a Pokoli szerkezetek is képviseltesse magát. :)


Harmadik képrészlet és nyom

Sziasztok!

Megérkezett a harmadik is:

When my back is against the wall, I can always find a way to push through.
 

YA pasik, akiket szeretnénk Valentin-napra

Sziasztok!

A HollywoodCrush készített egy összeállítást olyan YA szereplőkről, természetesen fiúkról, akiket szeretnénk Valentin-napra magunknak. :) És igen, Jace is a listán van. :)

Ezt írják róla:

YA pasit választani sokkal nehezebb volt, mint gondoltam. Talán azért, mert elég egyenlőek a lehetőségek számomra, amikor erős, jóképű főhősökről van szó. De sok megfontolást követően, úgy döntöttem, igent írok Jace (vezetékneve állandóan változik) mellé Cassandra Clare Mortal Instruments sorozatából. Bocs, Clary! Jace szarkasztikus bája és rosszfiú személyisége már a Csontvárosban megfogott. Mi van akkor, ha kicsit sérült és arrogáns? Olyan pillantása van, amivel ölni lehet... és Árnyvadász képességei, amivel szintén ezt lehet. Szóval tudom, hogy megvédené a becsületem. És mivel mi biztosan nem vagyunk rokonok, Jace, leszel a Valentinom? —Breia Brissey, Entertainment Weekly



Valentine levele



Kedves mondének!

Ez az én napom. Azt kell mondanom, csalódott vagyok. Az utcáknak a vértől kellene vörösnek lenniük, nem a rózsáktól. Igazi szíveknek kellene átvenniük azoknak a szív alakú hamisítványoknak a helyét.

Valentine

Boldog Valentin-napot!


Második képrészlet és nyom

Sziasztok!

Itt a második:

Sometimes I feel lost in my own head. Who am I?

Ééés, szerintem érkezik Clary!

Fordító kerestetik!

Sziasztok!

Gondoltam, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat, és most eljött. Nagyon nagy szükségem lenne egy kis segítségre a cikkek fordításában. Most, hogy a titoktartásnak vége, rengeteg cikk került fel az internetre a forgatásról. De tényleg rengeteg. 

És bár nagyon szívesen fordítok, sajnos az biztos, hogy nem fogom tudni mindet belátható időn belül lefordítani, és csúszni fognak, ha egyedül dolgozom rajtuk.
 
Ezért ha valakinek van kedve segíteni a fordításban, annak szerintem én is és az olvasók is nagyon örülnénk.
A dolog úgy zajlana, hogy átküldöm a cikk linkjét, amit fordítani kellene, és teljesen szabadon fordíthatjátok, én nem szólok bele. Természetesen ha valamivel kapcsolatban kérdés van, vagy van egy rész, amit nem értetek, akkor nyugodtan írjatok vagy hagyjátok benne angolul a szövegben, én pedig lefordítom utólag.

Szóval kérlek, írjatok nekem Facebookon vagy emailben (mihoczym@freemail.hu), ha lenne kedvetek és időtök cikket fordítani a hétvégén! 

Valentine still - Teljes verzió


Mai részlet és első nyom

Sziasztok!

És igen, mára is van még!!! Pedig kaptuk Valentine-t, és a csoportos képet, és még mindig nincs vége!

What could be hidden within?

Üdvözlőlap xD


Malec Valentine

Sziasztok!

Mivel minden Magnus lázban ég, a legtöbb fanart Malec. :D


Új still - Magnus bulija

Sziasztok!

Újabb still kaptunk!!!


Új still: Valentine

Sziasztok!

Újabb képet kaptunk, ezúttal Valentine-ról:

“His name is always on everyone’s lips.”

Valentine's Day


ID fanart

Sziasztok!

Íme Luca alkotása Valentin-napra:


Valentine Valentin-napi tennivaló listája



Aki esetleg nem emlékszik, hogy mire utal a lista:



"- Ez az egész ügy, hogy Clary anyukája Valentiné felesége volt - felelte a lány. Jace és Hodge elmesélték neki a történetet, bár Clarynek feltűnt, hogy egyikük sem beszélt arról, hogy Lightwoodék is benne voltak a Körben, amiért a Klávé átka sújtotta őket. - Szóval most visszatért a halottaiból, és eljött, hogy megkeresse a nőt. Talán szeretne megint összejönni vele.
- Valamiért kétlem, hogy azért küldött volna Falánk démont a lakásá­ba, mert össze akar jönni vele - mondta Alec, aki abban a pillanatban elő­került, ahogy elkezdték kiosztani az ételt. Senki sem kérdezte, hol járt, ő pedig nem árulta el. Most Jace mellett ült, Claryvel szemben, és igyekezett kerülni a lány pillantását.
- Én sem így kezdenék neki - értett egyet Jace. - Először bonbon meg virágok, aztán bocsánatkérő levelek, és csak utána jöhetnek a falánk dé­monhordák. Ebben a sorrendben.
- Lehet, hogy küldött neki bonbont meg virágokat - jegyezte meg Isabelle. - Nem tudhatjuk."

Lily/Jamie fan videó

Videó az IFTA díjátadóról

Sziasztok!

Itt egy újabb videó az IFTA-ról, 15:10-től láthattok egy kis Robbie interjút. :)


Még mindig Malec Valentine


Valentin-napi üdvözlőlap Cassie-nek

Sziasztok!

Ramóna megint csodát tett, ilyen gyönyörű lapokat készített Valentin-napra:




A felső verziót elküldtük azoknak a színészeknek, akiknek a Csontváros szereplők közül van Twitter oldala, illetve Harald Zwart rendezőnek, Martin Moszkowicz producernek és Jessica Postigo forgatókönyvírónak.

Az alsó verziót pedig Cassie kapta. :) És meg is kapta, és válaszolt is rá! :D



Az üdvözlőlapokat a Facebook oldalra is feltöltöm, jelöljétek be magatokat rajta, ha van kedvetek! ;) És hatalmas köszönet Ramónának a lapért és Nillának a szövegért! :D

Valentin-napi levél


Kedves Simon!

Nyugodj meg, semmi rosszat nem csináltál, Isabelle nem borul ki ok nélkül. Csak arról van szó, hogy az Árnyvadászok nem igazán rajonganak a Valentine szóért, még akkor sem, ha ez a hivatalos szerelem ünnepe. Vagy elfelejtetted?

Szeretettel:
Clary

Malec Valentin-nap



A TMI rajongóknak már mást jelent


További dolgok várhatóak!!!

Sziasztok!

Tegnap már írtam róla, hogy a forgatásra meghívott rajongók titoktartási fogadalma véget ért, most pedig kiderült, hogy már a Josh Horowitz által készített MTV anyagokra sem kell már sokat várnunk. :D



Mi fog történni Valentin-napon?


Rózsaszín: Lesz virág meg csoki meg szívecskék és szeretet mindenhol!
Fekete: Valentine Morgenstern feltámad, pusztulásba vezeti a világot és mind meghalunk.

Cassie kommentje a Magnus kép mellé

Sziasztok!

Na, itt hozom, amit Cassie Magnus képe mellé írt a Tumblr oldalán:

Nos, helló, Magnus!
Magnus, Brooklyn Fő Boszorkánymestere meg ilyesmi.
Dolgok, amiket észrevettem: Nos, ezt a forgatási helyszínt nem láttam, szóval nem fogom azt mondani, hogy tudom, hol van éppen Magnus. De dolgok, amiket tényleg észrevettem: boszorkánymester macskaszemek! Elképesztő ékszerek! Körömlakk és kihúzott szem!
Fontos leckék az életre, amiket ebből a filmből lehet megtanulni: Csak mert az pasinak ki van festve a körme, az nem jelenti azt, hogy nem tudja kiverni a sz*rt is belőled. A nyaklánc egy madárkoponya, ezüstbe foglalva. Azt hiszem, az ital a kezében a partiról származik: az italok különböző színűek, szóval nem ihattunk belőlük, mert szerintem fagyoldó volt a poharakban. Véletlenül ráöntöttem egy kicsit az egyik vámpírra, és egész éjjel ragadt. (Magnus háta mögött láthattok egy világospiros italt, gyertyákkal.)
Köszönjük a Sonynak és a http://instagram.com/mortalmovie oldalnak, hogy ilyen elképesztőek voltak és felvezették a Valentin-napot. Jó Árnyvadászok voltatok? Gondoljátok, hogy megszolgáltatok egy extra ajándékot?



Hát, ami Cassie utolsó mondatát illeti, szerintem ez tuti. A #ShareMortalLove egész héten trend volt, az utolsó napon pedig még a #MagnusBane is. Fanartok ezrei születtek, gyakorlatilag már pár órával azután, hogy felkerültek a képek. A Tumblr-t elöntötték az Árnyvadász világgal kapcsolatos posztok, és igen, IGEN, IGEN, megszolgáltuk. :D

Valentine-nap!!!


Magnus hivatalos still

Sziasztok!

A still változat ezúttal az MTV-től érkezett:



Megérkezett!!!

Sziasztok!

És itt van, amit annyira vártunk. MAGNUS!!!

He sees beyond the city in your head.

Trend - Megint!

Sziasztok!

A #ShareMortalLove megint trend lett! Cassie szerint ez már tuti meglepit ér! :D



És ezután nem sokkal a #MagnusBane is trend volt. :D

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets