Blogger Widgets

2013. február 16., szombat

Cassie a Csontváros film végéről

A fordítást nagyon köszönöm Kolettnek. :)



Szia Cassie! Talán nem mondhatod meg, vagy egyáltalán nem is tudod, de van valami, ami nagyon aggaszt engem. Harald azt mondta, hogy érzelmi lezárást akart a filmbe. Gondolkodtam rajta, és nem értem, hogy lehetséges ez-e egyáltalán, mivel legalább még két könyv van, ami folytatja a sztorit és megoldást jelent azokra problémákra, amelyek az első könyvben felvetültek. Aggódnunk kéne emiatt? Lehet, teljesen el fog térni a könyvtől?


Hát, bevezetésként el kell mondjam, hogy nem láttam még a film végét. Abban biztos vagyok, hogy a Föld nem nyílt meg és nyelte el a szereplőket, de azt nem tudom megmondani, mi fog történni, mert én sem tudom. És ha tudnám, se nagyon számítana, mivel egy film végét gyakran megváltoztatják a vágásokkal vagy újraforgatásokkal.
Azonban, amit elmondhatok az az, hogy az érzelmi lezárások jók. Az érzelmileg lezáratlan befejezés, a függővég, ha első filmről van szó, nem túl jó ötlet, mert idegesíti a közönséget. Csak azért, mert valamit érzelmileg lezárnak, még nem azt jelenti, hogy semmi más nem fog történni a jövőben. A Vasember is egy konferencia kellős közepén ér véget, érzelmileg mégis van lezárása. Majdnem minden egyes tévésorozat epizód, hacsak nem folytatásos rész, érzelmi lezárással ér véget. Mégis általában még 23 résszel folytatják.
Az érzelmi lezárások csupán azt jelentik,  nem az jár az fejedben, hogy „Um, mi történt, és hogy érezhetik magukat a karakterek ezzel kapcsolatban?” Hogy másképp fogalmazzak a Csontváros könyve is érzelmi lezárással ér véget. Ha úgy lett volna vége, hogy Valentine azt mondta volna „Clary, Jace KÉPZELJÉTEK…” – na így nem lett volna lezárva és nagyon idegesítő lett volna, mert ötleted se lett volna arról, hogy Jace, és legfőbbképpen Clary hogyan éreztek mindennel kapcsolatban, ami a könyvben történt velük. Noha a könyv az árnyvadászok jövőjével ér véget, és Jace meg Clary kapcsolata lóg a levegőben, de ott van az az érzés, hogy Clary megbékélt az új életével, elmélyedt benne és készen áll arra, ami ezután következni fog. Ezt jelenti az érzelmi lezárás, és mivel ez nem gátolta meg azt, hogy legyen még öt könyv a Csontváros után, a filmbeli lezárás se fogja meggátolni azt, hogy több film lehessen, feltéve, hogy első jól fog teljesíteni a nézettséget illetően. (Mivel igazából ez az, ami a végén meghatározza az ilyesmiket.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets