Blogger Widgets

2013. április 13., szombat

Lengyel filmes plakát


Sziasztok!

A képet először is köszönöm lengyel barátainknak! Imádom őket, kövessétek Twitteren a lengyel Árnyvadászokat! https://twitter.com/TMI_Poland



Újabb képek a kiegészítő forgatásról


Sziasztok!

Íme még két kép, Lily és Jamie a rajongókkal. Látszik, hogy hideg volt, de Lily és Jamie nagyon kedvesek voltak. És ezt a két képet is Szakáll Srác (Beardy Man) készítette, aki Pajesz Pasi utódja. :D




Egy szerencsés magyar rajongó


Sziasztok!

Barbara egy nagyon szerencsés magyar Árnyvadász. Ez már hivatalos:

Nagyobb méretért katt!

Imádom, hogy odaírta, hogy Valentine! És gratula Barbarának hozzá! :D

Angyallexikon


ANGYALLEXIKON


Tahariel
Tahariel a tisztaság és a megtisztulás angyala. Ő az az angyal, aki akkor hívsz, amikor kicsit ki akarsz szakadni a mindennapi kapcsolatokból, és helyette közelebb hoz Istenhez. Ez az idő lehet rövid vagy hosszú, de kitisztítja a tested, az elméd, a szíved és a lelked.

Új kép a kiegészítő forgatásról


Sziasztok!

Itt egy újabb kép a kiegészítő forgatásról. Mellé ezt írták:

"Jamie last night at the reshoots in Toronto. So amazed at the chance of meeting him. He is a thing of beauty and can not understand why people would have any negativity towards him. Jamie is Jace and he proves it without even having to try. We cant describe what it feels like to have met this wonderful person. Thank you Jamie and Lily for the time you gave us last night, Regardless of how tired you both were. Your fans adore you!"


Árnyvadász buli


Sziasztok!

Felmerült az ötlet, hogy lehetne tartani egy Árnyvadász bulit a film előtt. Most tekintsünk el a mindenféle extrám ötlettől, ami szóba került - Herondale-ek a bárpultnál, kacsák stb.

Viszont nyilván fontos lenne, hogy lenne-e rá igény, és hány embert érdekelne, mert nyilván itt a legnagyobb problémát a helyszín megtalálása jelentheti.

Szóval amiket ki kéne találni: mennyi embert érdekelne, mikor legyen és van-e ötlet helyszínre.

Egyelőre kommenteljetek, de ha van igény, lehet, egyszerűbb lenne létrehozni egy Facebook csoportot. :)

Fanmade poszter


Jace szemszíne a filmben?


Sziasztok!

Milyen színű lesz Jace szeme a filmben? Ez egy olyan kérdés, amit nagyon gyakran megkapok én is, és mindig csak annyit tudok rá mondani, hogy nem tudom. Hol kék, mint Jamie szeme, hol sárgás, mint Jace szeme a könyvben. 

Cassie-t erről kérdezte az egyik rajongó, íme a válasza:

(a rajongó arról ír, hogy Jace szeme kék az előzetesben)

Igaz, de a poszteres arany, szóval ki tudja? Ezek olyan kérdések, amiket inkább Haraldnak kellene feltennetek. Van Tumblr oldala! És jobban tud válaszolni az ilyen kérdésekre, mint én.


Nem tudom a végleges döntést a szemeket illetően. A színészeknek nem volt kontaktlencséjük. Ez az IIRC ellen lett volna, mert Harald azt akarta, hogy olyan természetesek legyenek, amennyire lehetséges. Gyakran hallom, hogy az emberek azt mondják: "De a színésznek olyan könnyű kontaktlencsét viselni", miközben kontaktlencsét viselni fáj - gyakran bántják a szemet, módosítják a periférikus látást, ami probléma, amikor akciójeleneteket vesznek fel, a színész mindig érzi, hogy ott van, és erre figyel a színészkedés helyett. Godfrey sem viselt kontaktlencsét; a macskaszemeit utólag adták hozzá vizuális effekttel, és a vizuális effektek hozzáadása még zajlik, szóval nem tudom megmondani, hogy átszínezik-e valamelyik színész szemének a színét. Nem tudom. Azt elmondhatom, hogy Jamie-nek gyönyörű kék szeme van, és kicsit bűn lenne eltakarni őket! Azt hiszem, meglátjuk, mi történik. 

Akárhogy is, nem védeni próbálom a döntéseket, amiket hoztak, mert ezek olyan döntések, amiket nem én hoztam. És keveset is tudok róluk. Annyit viszont elmondhatok, hogy a döntéseket átgondolták, ha nem értetek egyet, az nincs semmi baj, jogotok van hozzá, de nem azért hozták meg őket, mert nem olvasták a könyvet, vagy nem érdekelte őket. Néha olyan döntéseket kell hozniuk, mint hogy "Jobb lenne, ha Jamie kontaktlencsét viselne vagy ha meg tudná csinálni a saját kaszkadőrmutatványait?", és lehet, hogy nem ugyanazt a döntést hozzák, amit ti hoztatok volna. 

Spoileres fanart


Sziasztok!

Cassandra Jean rajzolt egy olyan fanartot a Pokoli szerkezetekhez, ami bár nem szerepel a Clockwork Princessben, azért CP2 spoiler!

Ezért a képet nem tehetem be, de itt a szövegből a lényeg kéken, és a képet linkelem mellé:

Ez nem egy olyan jelenet, amit tervezek megírni, vagy amit akár meg tudnék írni. Nincsen ott egyik könyv lapjain sem. Olyan dolgokat érint, amelyekről nem is teszek úgy, mintha bármit is tudnék (Isten létezése?). Egy kis fantázia, belevonva a Pokoli szerkezetek halandó szereplőit. Lehetne Jem álma is. Vagy Will egyik álma. Szeretném azt gondolni, hogy közös álom.

Lily a rajongókkal - Videó


Sziasztok!

Itt egy videó, ami Lilyről készült, miközben néhány New York-i rajongónak osztott autogramot és beszélgetett velük. :)


Luke akcentusa


Sziasztok!

Az egyik rajongó arról kérdezte Cassie-t, hogy Aidan Turner (Luke) milyen akcentussal beszél majd a filmben.

Cassie válasza:

AIDAN TURNER. Annyira szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk. Remélem, több Luke-ot látunk majd az elkövetkezendő promókban.
Ah, az akcentusok. Amennyire tudom, az Árnyvadászoknak brit akcentusuk van, még Kevinnek is, aki természetesen kanadai, és hogy Harald azért akarta ezt, mert ez is jelzi, hogy az Árnyvadászok mások, mint a körülöttük lévő mondénok, és azért is, mert más akcentussal beszélni, ami persze lehetséges egy színész számára, és semmi olyasmi, amit ezek a színészek ne tudnának megoldani, akkor is extra odafigyelést igényel, és azt hiszem, Harald azt akarta, hogy olyan természetesek legyenek, amennyire lehetséges. És nem akarta, hogy bárki hamis "idrisi" akcentussal beszéljen, mert ez egy kitalált kiejtés lenni, és elég furcsán hangzik.
Aidan, amennyire meg tudom mondani a forgatáson tartózkodásomból, úgy beszél, mint maga - ír akcentussal. (És a saját hangja gyönyörű - ha választanom kéne, hogy melyik színész olvassa be az üzenetrögzítő szövegemet, Aidan lenne az.) Blackwell is úgy beszél, mint ő maga - neki francia akcentusa van. Azt hiszem, az ötlet az, hogy Idrisben mindenféle akcentus van, mert az Árnyvadászok mindenhonnan jönnek. 
Ez nem az én döntésem volt, de igazából szeretem a brit akcentusokat. Szexik. Amit elmondhatok, hogy amerikai vagyok, szeretem a brit akcentust.

Alaric a rajongókkal


Sziasztok!

Itt egy újabb kép a kiegészítő forgatásról. Rajongók Alaric-kal, a képet pedig Pajesz Pasi utódja, Szakáll Srác (Beardy Man) készítette.

Forrás


Újabb infók a forgatásról


Sziasztok!

Még néhány infó a torontói kiegészítő forgatásról:

  • A kiegészítő forgatáson új stáb dolgozott, nem teljesen ugyanazok, akik az augusztusin.
  • Pajesz Pasit nem látták, de találkoztak Beardy Mannel (Szakáll Srác), aki olyan híres akar lenni, mint Pajesz Pasi.
  • Beardy Man igazi neve Rob.
  • A forgatás hajnalig tartott.

Forrás

Will/Tessa fanart Cassandra Jeantől

Sziasztok!

Nem kell megijedni, ez nem CP2 spoiler, mert ez a jelenet nem történt meg, csak Cassandra Jean elképzelte, mi lenne, ha Will és Tessa...


Német filmplakát


JRM a Szeretettel Hollywoodban című műsorban


Sziasztok!

A Szeretettel Hollywoodból Facebook oldalán újabb képet osztottak meg JRM-ről, és mellé a szöveg:

"Na, nyomás a Duna-partra!", mondta JONATHAN RHYS-MEYERS, és gyalog, a piroson is átszakitott, lihegő operatőrünkkel a nyomában a Lánchid elé, hogy kedvenc háttere előtt mesélhessen nektek magáról, pesti életéről és a Draculáról a SzeHoban... április 30. m1.


Információk a tegnapi forgatásról


Sziasztok!

Néhány kanadai rajongó hősiesen kivonult a forgatásra. Íme egy kis vázlatos kivonat arról, amiket írtak:

  • Nagyon hideg volt, és esett az eső. A színészek és a rajongók is fáztak.
  • Tegnapelőtt éjjel 1 körül forgattak
  • Tegnap elvileg három helyszínen is folyt a forgatás
  • Az egyik helyszínen Lily és Jamie forgattak
  • Lily állítólag kicsi és gyönyörű.
  • Lily odament a rajongókhoz köszönni.
  • A rajongók állítólag készítettek egy felvételt Jamie-ről és Lilyről, és megígérték nekik, hogy ha vége a forgatásnak, visszamennek hozzájuk.
  • Vissza is mentek, és Jamie több rajongót is megölelt. (Jamie-nek jó illata van. :P)
  • Az Alaricot alakító színésszel is találkoztak.
  • Jamie már a hét elejétől ott van, és tegnap volt az utolsó napja.
  • A forgatás állítólag véget ért Torontóban és LA-ben folytatódik.

Kép a kiegészítő forgatásról


Sziasztok!

Itt egy újabb kép az kiegészítő forgatásról!


TMI fan videó

Lily kép a kiegészítő forgatásról


Sziasztok!

Lilyről is kaptunk egy képet, ami a kiegészítő forgatáson készült egy rajongóval.


2013. április 12., péntek

Jamie kép a kiegészítő forgatásról


Forgatókönyvírót kapott a Clockwork Angel!


Sziasztok!

A Hollywood Reporter oldalon bejelentették, hogy a Constantin forgatókönyvírót talált a Clockwork
Princess adaptációjára, aki nem más lesz, mint Stephanie Sanditz.

Az ő neve még viszonylag ismeretlen, eddig inkább kisebb szerepekben láthattuk színésznőként. A kulcstényező, amiért őt választották állítólag az, hogy ő írja Meg Cabot fejlesztés alatt lévő filmkének, a Mediátornak a forgatókönyvét. (Zárójeles megjegyzés, hogy az a projekt már kb. 10 éve úton van, de remélhetőleg végre összejön, mert nekem másik nagy kedvencem. Meg Cabotot pedig már ismerhetitek, ő írta a Neveletlen hercegnőt is.) Ez a történet szintén felvonultat fantasyelemeket, és bár napjainkban játszódik, az egyik főszereplő egy kb. 150 éves szellem.

A cikk szerint a Constantin már a rendezőt is keresi a filmhez. Megemlítik ezenkívül, hogy nagy bizalmat helyeztek Cassie-be, hiszen még nem biztos, hogy a Csontváros siker lesz, ők pedig már a megelőző sorozaton dolgoznak.

Az új kép - Forrás


Sziasztok!

Na, megvan az új promo kép forrása! Elvileg egy új poszter, méghozzá egy újságból!



Új Csontváros film promo kép!


Egyelőre nem tudom, ez honnan származik, de amint tudom, hozom az infót.

Ilyen is van!


Sziasztok!

Chrissy és a barátnője gondoltak egy nagyot. Szerintem a kép magáért beszél:



Mi jön még a Csontvárossal egy időben?


Sziasztok!

Íme azoknak a filmeknek a listája, amelyeknek a premierje szintén augusztus 23-án lesz Amerikában:

  • The Mortal Instruments: City of Bones (Aug. 23)
  • The Colony (Aug. 23)
  • You’re Next (Aug. 23)
  • The World’s End (Aug. 23)
  • Drinking Buddies (Aug. 23)


A lista érdekessége, hogy egy másik Kevin Zegers (Alec) film is szerepel rajta, méghozzá a The Colony, amivel kapcsolatban az elmúlt hetekben több interjút is hoztam. 

Amit még érdemes megjegyezni, hogy bár ezen a héten egyik sem tűnik túl nagy vetélytársnak, a korosztályban legalábbis semmiképp, az új Percy Jackson film Amerikában két héttel korábban, a legtöbb országban azonban közvetlenül a Csontváros előtti héten debütál.

Kevin egyébként reagált is, amikor megtudta, hogy a két filmje premierje egy napra esik:



A Csontváros a TOP100-ban


Sziasztok!

A Csontváros film 204 helyet előrelépve jelenleg a 89. az IMDb Moviemeter listáján, azaz a TOP100-ban van!


Eközben ugyanennek a listának a színészekről és színésznőkről készült verzióján Lena Headey őrzi harmadik pozícióját.

Használati utasítás a bloghoz


Sziasztok!

Triviálisnak tűnhet, hogy ilyesmit írok, de higgyétek el nekem, hogy okkal teszem. Az oldal még nincs egy éves, és már majdnem 3700 bejegyzés található rajta. Ez annyit jelent, hogy nagyjából átlagosan naponta 10 poszttal számoljatok, ami nagyon sok. Az oldal így nehezebben követhető, kiváltképp abban az esetben, ha nem is kezdetektől követitek.

Nagyon sok olyan kérdést kapok, amit tulajdonképpen könnyedén meg lehetne találni az oldalon a segítségem nélkül, és még gyorsabb is lenne.

Szóval akkor néhány fontosabb vázlatpontban, hogy hogyan lehet jól használni az oldalt:


Felső menüsor

A felső menüsorból nagyon sok mindent elérhettek.
Az egyes sorozatok címére kattintva egy külön oldalra juttok, ahol az adott sorozattal kapcsolatban rengeteg dolgot találtok: kimaradt jeleneteket, kiegészítő novellákat Cassie-től, a sorozat köteteinek sorrendjét és az adatlapjaikat, és még sok mást...
A menüsor második sorában ennél általánosabb dolgokat találtok. Az Árnyvadász világról menüpontban mindenféle általános infót találtok a világról: a rúnákról, a parabatai kapcsolatról, az Árnyvadász szokásokról és szertartásokról és még egy viszonylag spoilermentes kronológiát is. A film menüpontban többek között a szereposztást, néhány érdekességről szóló cikket találhattok. Az írónőről menüpontban mindenféle van, ami Cassandra Clare-rel kapcsolatos, többek között egy meglehetősen részletes életrajz is. A Képregény és Hangoskönyv menüpont magáért beszél. A magyar vonatkozások menüpontban érdekességeket találhattok a magyar kiadásról, Magyarország és magyar dolgok említéséről a könyvekben (mert van ilyen!), illetve elérhettek interjút is a fordítóval, Kamper Gergellyel. Talán az Extrák menüpont a legérdekesebb, erre feltétlen érdemes rákattintani: háttereket, könyvjelzőket találhattok, ezenkívül minden érdekesebb rovatot itt gyűjtök össze, pl. Angyallexikon, Árnyvadász szótár stb. A Fanfic menüpont magáért beszél, itt az Árnyvadász világban játszódó fanfictionöket találtok.
A harmadik sor a legkevésbé érdekes, ezek tulajdonképpen csak linkek az oldal különböző kiegészítő oldalaihoz, csatornáihoz. Kivételt képez a Banner menüpont, itt több bannert is találtok, amit ha kitesztek a saját blogotokra, oldalatokra, akkor az én oldalamra fognak vezetni. Ha kiteszitek, nagyon szépen köszönöm ezúton is!


Oldalsó menüsáv

A tájékozódás szempontjából az oldalsó szalagon található moduloknak is nagy szerepe van. Itt mindig megtaláljátok az előzeteseket, az eddig kikerült jelenetfotókat a filmből, itt van a chat is... Illetve amit még szeretnék megjegyezni, hogy itt találtok egy rövidítésmagyarázatot, ha esetleg nem tudnátok, hogy melyik mozaikszó mire vonatkozik. Ami pedig még fontos, hogy van egy Fontosabb időpontok rész a Chat alatt, ezt érdemes nézegetni, itt találjátok meg a könyvek angol és magyar megjelenési időpontjait. Igyekszem frissen tartani ezt is!


Blogarchívum

Ez afféle tartalomjegyzék az oldalhoz, minden az oldalra felkerült bejegyzést meg tudtok keresni benne a címük alapján, évek és hónapok szerinti bontásban.


Címkék

Talán ez egyik leghasznosabb funkció. Minden bejegyzésnél meg tudom jelölni, hogy miről is szól, majd az oldalt található Címkék modulban tudtok keresgélni a címkék között. Az egyes rovatok is saját címkét kapnak (pl. Öltözz Árnyvadászként, Ezt ne!, Árnyvadászok a magyar standokon stb.), illetve vannak kifejezetten tematikus címkék, pl. minden sorozatnak, a fanartoknak, videóknak, zenéknek, minden színésznek, minden szereplőnek stb.
A Címkék a felhőben ABC sorrendben vannak (az ékezetes betűkkel kezdődők a végén), és a betűméretük annak megfelelően változik, hogy hány bejegyzés viseli azt a címkét - minél több, annál nagyobb a betű. A zárójelben lévő szám pedig a bejegyzések számát jelzi.


Keresés

A chat fölött találtok egy keresőt, ezzel az oldalon belüli posztokra tudtok kulcsszó alapján keresni, ezt is érdemes megjegyezni.


Azt hiszem, gyakorlati szempontból ezek használata a legfontosabb.

Amerikában már kint az új plakát!


Sziasztok!

Ezt egy amerikai rajongó fényképezte Davao Cityben, a Gaisano Mallban. 


 

Lena Headey a Pesti Estben


Sziasztok!

Ramóna szólt, hogy Lena Headey-ről (Jocelyn) van egy cikk a Pesti Estben, és ő is küldte be nekünk.



Lena Headey

A trónok harca nemrég az HBO-n indult harmadik évadának ikonikus karaktere Lena Headey, akit a nézők egyszerűen imádnak utálni. A sorozat apropóján a színésznő mesélt az óriási népszerűségről, az anyaságról és a figurájáról is.


Mennyire élvezed a Trónok harca körüli felhajtást, rajongást, és hogy bírod ezeket a furcsa ruhákat, amiket a sorozatban viselsz?
A ruhák fantasztikusak, és mintha csak rám öntötték volna őket. Az utcán is ezekben járok. Jó, csak vicceltem. Ha az ember ennyire népszerű sorozatban szerepel, az rengeteg ajtót nyit meg előtte. Ez különösen igaz az Egyesült Államokban, ahol a széria valamivel népszerűbb, mint Angliában.

Úgy tűnik, nagyon könnyedén, humorral kezeled ezt az óriási népszerűséget.
Igen, az én helyzetem egész más, mint például Emiliáé (Emilia Clarke, a széria legnépszerűbb színésze – a szerk. (Daenerys – saját megjegyzés)), mert már tizenhét éve a bizniszben vagyok, és ennyi idő alatt számos mozifilmben játszottam. Túl vagyok már nagy sikereken és bukásokon is, és most értem el abba a korba, ami elég kockázatos egy nő számára Hollywoodban. Nem sajnáltatni akarom magam, ez egyszerűen így van. Ilyenkor nagyon jól jön egy sikeres tévésorozat adta stabilitás, és ezért borzasztó hálás vagyok az HBO-nak.

A sorozat forgatása során rengeteg helyre eljutsz.
Főképp Horvátországban és Írországban dolgozunk, de én pont kifogtam, hogy a jeleneteim nagy részét Izlandon vettük fel, és összesen csak egy hetet forgathattam a napfényes Horvátországban. Izland csodálatos hely. Annyira földöntúli volt, hogy már attól féltünk, hogy a közönség azt fogja hinni, hogy CGI hátterek előtt vettük fel a jeleneteket. A helyzet ennek pont az ellenkezője: minden hátterünk igazi volt, ami színészként a lehető legnagyobb ajándék.

Alakulnak ki barátságok a színészek között a forgatáson?
Rengetegen vagyunk. Három stáb forgat párhuzamosan különböző helyeken, szóval sok olyan kollégám van, akikkel szinte csak a sajtótájékoztatókon találkozunk. Persze mindenki mást mondana erről. Az biztos, hogy a szünetekben sokat tévézünk a többiekkel. Leginkább sorozatokat vagy realityket nézünk.

Minél tovább műsoron van a sorozat, annál többen azonosítanak a karaktereddel. Nem félsz a beskatulyázódástól?
Régebben talán voltak ilyen félelmeim, de ma már egyszerűen örülök annak, hogy dolgozhatok, ráadásul valami olyasmin, amit az emberek szeretnek és becsülnek. Persze néha előfordul, hogy valaki az utcán gonosz hárpiának nevez, de ez a munkával jár.

Hogyan látod a figurád, Cersei fejlődését a sorozatban?
Tudom, hogy az első évadban még nem szerettek a nézők, aztán a másodikban már szerettek gyűlölni, ami sokkal jobb helyzet. Még soha nem élveztem ennyire mások utálatát. A legutóbbi szezonban volt egy komoly konfliktus közte és Tyrion között, mostanra azonban – bár ez még mindig egy erősen diszfunkcionális család – helyre jönni látszik kettejük kapcsolata.

Miben látod a karaktered gyengéit és erősségeit?
Cersei esetében az anyasága egyszerre az erőssége és a gyengéje. Paranoid és végtelenül el tud keseredni, Az én gyengeségem pedig az, hogy még ennyi idő után se tudtam megtanulni rendesen CGI farkasok és sárkányok mellett színészkedni…
Az első szezon környékén lettem anyuka, és rengeteg energiámat leköti, hogy megpróbáljak minél jobb anyává válni.

Hogy tudsz egyensúlyozni a munka és az anyaság között?
Mindig bűntudatom van, amikor otthon kell hagynom őt a munka miatt, de tudom, hogy jól cselekszem. Ha az embernek gyereke születik, akkor olyan dolgok nyílnak meg benne, melyek létezéséről nem is tudott korábban. Mindez segített megértenem Cesei érzéseit is az anyasággal kapcsolatban. Mintha lenne egy újabb ér a szívemben, ami olyan szorosan köt össze vele, mint soha senkivel korábban.

És mit tudsz mondani Cersei ambícióiról? Ő is szeretne a trónra kerülni, nem igaz?
Óh, igen, abszolút így van. Úgy érzi, minden joga megvan ehhez. Irigyli a bátyjait, mivel úgy gondolja, ha férfinak születik, több esélye lenne.


Ha reklámok lennének...

 




Nézzétek, mim van!


Sziasztok!

A Facebook oldalon már megosztottam, de gondoltam, itt is megmutatom:



Új Kevin képek


Sziasztok!

Ma már hoztam néhány képet Kevin Zegersről (Alec), most azonban már azt is tudjuk, hogy készültek, és kaptunk két újabbat is. 

A képek tehát április 10-én készültek a Coach 3rd Annual Evening Of Cocktails And Shopping To Benefit The Children’s Defense Fund nevű eseményen, ami egy jótékonysági est a gyerekekért. 



Árnyvadászok az SZJGer oldalon


Sziasztok!

Éjfélkor indult a Szent Johanna Gimihez kapcsolódó közösségi oldal, az SZJGer, és az Árnyvadászok rögtön meg is hódították!



Az oldalt nem én működtetem, de ez senkit se tartson vissza attól, hogy csatlakozzon!

És ezúton is köszönöm a kedves szavakat! :)))) Nagyon jól esett olvasni!

Libri Aranykönyv - Cassie két könyvvel is a TOP10-ben!


Sziasztok!

Cassandra Clare két könyve is a TOP10-be jutott a Libri Aranykönyv szavazás Gyermek és ifjúsági kategóriában. Ajánljátok ti is Az angyalt és A herceget! Ez már a döntő forduló. 



Új Stuck in Love jelenetfotó


Sziasztok!

Kaptunk egy új jelenetfotót Lily filmjéből, a Stuck in Love-ból:


Bane krónikák - Megvan az utolsó novella címe és tartalma!


Sziasztok!

Megtudtuk az utolsó novella végleges címét is a Bane krónikákból. Ez a novella eredetileg a The Letter, azaz A levél címet viselte. Az új címtől legtöbb rajongó kissé megijedt, mert nem volt túl biztató: The Last Stand of the New York Institute
Közben kiderült, miről is szól, és mindenki megnyugodhatott egy időre, mert nem Jace-ék szerepelnek benne. 



És akkor a tartalom:

Magnus találkozik egy csatában Valentine-nal, amikor a Kör megtámadja a New York-i Alvilágiakat.
A Felkelés idején Valentine Köre a New York-i Alvilágiak nyomába ered... és az Intézet Árnyvadászainak döntenie kell, hogy csatlakoznak hozzá, vagy Magnusszal és a fajtájával harcolnak. Ez az első alkalom, amikor Magnus látja Jocelynt, Luke-ot és Stephent - de nem az utolsó. Ez nem sokkal azelőtt történik, hogy Jocelyn megkeresi őt...


Kiderült ezenkívül, hogy két eddigi novellát összevontak, és helyettük egy új lesz. Az eddigi negyedik novella a The Rise of the Hotel Dumort címet viselte, ez most az ötödik részbe került, aminek a címe így: The Rise and Fall of the Hotel Dumort

Így a negyedik novella egy teljesen új lett, aminek a címe: The Midnight Heir, azaz Az éjféli örökös
A történetet Cassie Sarah Rees Brennannal írja.

A SZINOPSZIS CLOCKWORK PRINCESS SPOILERT TARTALMAZ, EZÉRT KÉKÍTEM! OLVASÁSHOZ JELÖLJÉTEK KI!

A szinopszisa:

Az Edward korabeli Londonban régi barátokat és új ellenségeket talál - beleértve korábbi bajtársa, Will Herondale fiát is.
Magnus azt gondolta, soha nem tér vissza Londonba, de oda csábítja egy vonzó ajánlat Tatiana Balckthorntól, akinek a tervei - beleértve fiatal és gyönyörű védelmezőjét - sokkal baljósabbak, mint az Magnus valaha gondolta volna. A századfordulós Londonban Magnus régi barátokat talál, és találkozik egy meglepő fiatalemberrel... a tizenhat éves James Herondale-lel.

Zajlik a kiegészítő forgatás


Sziasztok!

Azt már tudjuk, hogy Jamie (Jace) és Lily (Clary) Torontóban vannak, képekből és abból, hogy Muse koncerten jártak. És Kevin tweetjei alapján ő is ott van már. Most azonban számos tweetből értesülhettünk róla, hogy a forgatás valóban zajlik:


Karola Style azt írja, hogy nagy öleléseket kapott Jamie-től és Kit Harringontól. (Utóbbi a Trónok harca Jon Snow-ja, ő egy másik Constantin filmet, a Pompeii-t forgatja.)

Karola a hajért felelős részlegen dolgozik a Csontváros filmben, Cassie elárulta, hogy ő tette fel a macska füleit is a cameo jelenetéhez.

Egy színésztől is kaptunk információt:



Chris T szerint Lily, Lena Headey, Jared Harris, Kevin Durand és Jonathan Rhys Meyers is ott vannak és forgatnak. 

Egy helyi rajongó, akinek valahonnan belsős információi vannak, így jutott el nyáron is a forgatásra, azt írja, hogy ő is úgy tudja, hogy már forgatnak. 


Új Kevin képek

 


Kiegészítő forgatás - Rossz idő Kanadában


Sziasztok!

Érdekes információk derültek ki a kiegészítő forgatással kapcsolatban a kanadai és az angol rajongói oldal beszélgetéséből:



Azaz az angol rajongói oldal szerkesztője remélte, hogy lesznek képek a kanadai kiegészítő forgatásról, de biztos belső forgatás van. Mire a kanadai rajongói oldal elmondta, hogy biztos, hogy bent forgatnak, mivel havazott!
Azt persze nem tudjuk, hogy ez hatással volt-e a forgatásra, remélhetőleg nem.

2013. április 11., csütörtök

Magyar megjelenések


Sziasztok!

A napokban rengeteg kérdést kaptam - privátban, chaten, kommentben -, hogy Cassie bizonyos könyvei megjelennek-e magyarul, és ha igen, mikor. 

Gondoltam, egyszerűbb, ha írok erről egy összegző posztot. 

Haladjunk szépen sorban!


Elveszett lelkek városa 
A legutóbbi információim szerint az Elveszett lelkek városát megpróbálják kiadni a Könyvhétre, ami nem keverendő össze a jövő heti Könyvfesztivállal. Az idén a Könyvhét június 7. és  11. között lesz. Amennyiben csúszás lesz, akkor augusztusban várható. 

Clockwork Princess
A Clockwork Princess valamikor év vége felé várható, ennél pontosabb infóim nincsenek, de az eddigi tapasztalatok alapján szerintem legkésőbb karácsonyra megjelenik.

Bane krónikák - Árnyvadász kódex
Nem, erről a kettőről nem tudok biztosat mondani. A jó hír az, hogy a kiadó egyelőre nem zárkózik el egyik kiadása elől sem, tehát nem mondtak a kérdésre nemet. A rossz hír, hogy igent sem. Idézem: "rajta lesz a szemünk" 
Én bizakodó vagyok. Ezeknek a kiadása szerintem nagyban múlik azon, hogy mennyire lesz sikeres a film, illetve hogy a filmnek köszönhetően mennyi fog fogyni a TMI könyvekből idén. Illetve nyilván sokat számít majd, hogy milyenek lesznek a könyvekről a külföldi visszajelzések - azaz, hogy jónak értékelik-e őket.
Szóval azzal tudtok a legtöbbet tenni a könyvek megjelenéséért, hogy megveszitek Cassie eddig megjelent könyveit és elmentek megnézni a filmet moziban. Illetve amennyiben tervezitek elolvasni angolul őket, írtok róluk véleményt. És persze a kiadót is "zaklathatjátok" a Facebook oldalon, hogy lenne rá igény. De a dolog még elég korai, mivel a Bane krónikák könyv formában csak jövő évben jelenik meg angolul, és az Árnyvadász kódex is csak év vége felé jön. Szóval türelem!

Kemény borítós Csontváros, Hamuváros
A Csontváros meg fog jelenni kemény borítóval, elvileg a film megjelenésének környékén. Ezen már javítva lesz a sorozat címe is, tehát nem Halál ereklyéi lesz rajta. 
A Hamuvárosról egyelőre nem tudok semmit. 

Filmborítós Csontváros
Szóba került már többször, nem tudom, hogy biztosan lesz-e. Amennyiben igen, feltételezem, a film megjelenésének környékén várható. (Nagy esélyt látok rá, hogy lesz, mert a Twilightból és a Beautiful Creatures-ből is volt.)


Amennyiben bármelyikkel kapcsolatban új információm lesz, rögtön hozni fogom, mint ahogyan eddig is. Addig is olvassátok Cassie könyveit, írjatok róla értékelést, véleményt, ajánljátok az ismerőiteknek! Minél több emberhez eljut a sorozat, annál nagyobb esély van arra, hogy megjelennek magyarul is a kiegészítő kötetek.

Temze dala hátterek


Sziasztok!

A Clockwork Angel - Az angyal elején egy Elka Cloke verset olvashattok, amit kifejezetten ehhez a történethez írt. A vershez készült két háttérkép is, amiket most megosztok veletek, ha már költészet napja, legyen verses hátteretek! :)

Nagyobb méretért, jobb klikk és megnyitás új lapon/oldalon.



Versek a Clockwork Angelből


Sziasztok!

Még mindig a költészet napja jegyében... Íme a versek, amelyekből idézetek szerepelnek a Clockwork Angelben, Az angyalban. Az egyes címekre kattintva megjelennek a versek:


Forrás

EW interjú a Bane krónikákról


Sziasztok!

Írtam, hogy az Entertainment Weekly oldalán van egy interjú Cassandra Clare-rel, Maureen Johnsonnal és Sarah Rees Brennannal a Bane krónikák kapcsán. Íme a fordítás:


ENTERTAINMENT WEEKLY: Először az első dolgot: Honnan jött az ötlet a Bane krónikákhoz?
MAUREEN JOHNSON:
Mindig viccelődünk egymás könyveivel kapcsolatban, és megvan a magam képe Cassie szereplőiről. Egy sor viccel kezdődött arról, hogy mit tennénk.
SARAH REES BRENNAN: Én kicsit később kerültem bele a képbe. Maureen és Cassie különböző kalandokról beszélgettek, amit az egyes szereplők átélhettek. Épp Franciaországban voltunk, amikor Magnus történeteket kezdtünk mesélni.
CASSANDRA CLARE: Együtt béreltük ezt a házat Franciaországban, és volt benne egy nagy, díszes szoba, és nem igazán tudtuk kihasználni. Csak üldögéltünk ott, és aztán elkezdtünk viccelődni Magnusról, és hogy ő mit gondolna erről a bizonyos szobáról. Maureennak volt egy története Magnusról a francia forradalomban. Sarah-nak megvoltak a teóriái, hogy miért tiltották ki Magnust Peruból, aztán az egész valahogy nőni kezdett. Azt mondtam: "Kár, hogy nem tudjuk megírni ezeket a dolgokat, mert nem igazán regény formátumra való. Inkább egy novellafüzér." Ekkor kezdtünk el először komolyan beszélni a dologról.

Miért döntöttetek 10 rész mellett?
CLARE:  Rájöttünk, hogy a legjobb hely az ilyen projektnek az internet, mert ott elférnek a különleges formátumok is. Aztán elkezdtük az egészet kitalálni, és hogy miről lennének történetek, és hogy írnánk meg őket. Mivel hárman vagyunk, és mindegyik történetet együtt írjuk - felét Mauereen, felét Sarah, felét én velük - fairnek tűnt úgy kétszer öt történetre bontani.

Mindegyik részt kettőtök írta. Hogy döntöttétek el melyiket ki írja?
BRENNAN: Amikor beszélni kezdtünk róla, nyilvánvaló volt, hogy kit melyik érdekli. Úgy voltam, hogy: "Mi van a többi Mortal szereplővel? Mi van Raphaellel? Mi van, ha neki és Magnusnak múltjuk van?" És néha a történetek, amiket terveztünk, drámai fordulatot vettek. Cassie, Maureen és én együtt turnéztunk, és sokan kérdeztek a Pokoli szerkezetek szereplőkről. Cassie-vel beszélgettünk róluk a buszon: "Na, ez lehetne egy Bane krónikák történet, és aztán mentünk a hírrel a szerkesztőnkhöz, hogy új történet van.
JOHNSON: Nagyon sok minden abban a szobában történt Franciaországban, és az volt a jó hely erre az egészre - hely egy őrült projektnek. Sokat beszéltünk arról, hogy melyik korokban játszódjanak, mert annyi közül kellett választanunk. Olyan volt, mint valami svédasztal. "Van négy vagy ötszáz évünk a történelemből, amivel játszhatunk. Hová kéne mennünk?"

Mit árulhattok el a What Really Happened in Peru című történetről?
CLARE:
Az egyik Mortal Instruments könyvben megemlítik, hogy Magnust kitiltották Peruból, és soha nem mondja el, hogy pontosan miért. Szóval ez annak a története, hogy... Nem akarok spoilerezni! De igazából több évszázadot felölel Magnus perui látogatásaiból.
BRENNAN: Nem tudok szemérmetlenül sokat a perui történelemról. Szóval utánanéztem, és kiderült, hogy az egyik évszázadban Perunak gondjai akadtak a kalózokkal. Magnus és kalózok! Egy másik évszázadban nagyon elszaporodtak a szélhámosok, akik az utazókat csapták be. Szóval mi van, ha Magnus találkozott egy ilyen szélhámossal? Ilyesmik.

Nem régen jelentették be, hogy a Grace klinika Jesse Williamse fogja felolvasni a hangoskönyv verziót. Hogy alakult így?
BRENNAN:
Jesse Williams lenyűgöző, szóval nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megszereztük... Túl jóképű! [nevet]
CLARE: Én meg úgy voltam, hogy: "Nagy kár, hogy nem láthatjuk, amikor beszél." [nevet] Adtunk a Simon & Schusternek egy hosszú listát olyan színészekről és emberekről, akiket szeretünk. "Ezeket az embereket nagyon szeretjük, és nagyszerűek lennének." A különböző történeteknek különböző hangulatuk és stílusuk van. A Simon & Schuster mondta, hogy van pár ember, és egyikük volt Jesse... Azt hiszem, Sarah ötlete volt, hogy minden részt más olvasson fel. Nem akartuk, hogy úgy tűnjön, Magnus meséli a történeteket. Azt akartuk, hogy valaki meséljen Magnusról.

Szóval minden résznek más narrátora lesz? Tudjátok, hogy ki más lesz még?
CLARE: Még mindig nincs meg minden egyes részlet ezzel kapcsolatban. Tudom azoknak a nevét, akiket leadtunk. Nem tudom, hogy vállalják-e vagy nem. 

Kiket javasoltatok?
BRENNAN: Elmondhatjuk?
CLARE: Azt hiszem, talán. Bedobtunk pár olyan embert, akiknek szerintünk nagyon jó érzéke van a vicces részek időzítéséhez, mint amilyen Alan Cumming. Azokhoz, amelyek Angliában játszódnak, brit színészeket választottunk, például John Barrowman, mivel neki nagyon jó brit hangja van, és az egyik legismertebb biszexuális férfi szereplőt játszotta a médiában. Azt gondoltuk, szórakoztató lenne számára Magnus és a szerelmi élete.
BRENNAN: Nem tudom, hogy megkapjuk-e őket.
CLARE: Mivel novellák, ez jó. Választhatunk elfoglalt embereket is, és mondhatjuk nekik, hogy cska négy óra az egész. Nem nagy dolog.
JOHNSON: Igen, csak gyere be egy reggel!

Bane krónikák - Az első novella borítója


Sziasztok!

Ahogy már korábban írtam róla, jelenleg a Bane krónikák novelláknál ideiglenes borítókat láthattok. Az egyes novellákhoz külön-külön borító lesz, mindegyik egy darabka egy egészből, amelyekből végül összeáll majd a teljes kép - a Bane krónikák nyomtatott verziójának borítója. 

Már csak 5 nap van az első novella, a What Really Happened in Peru megjelenéséig, és most megkaptuk az első borítót, méghozzá az EW oldalán:



Ahogy láthatjátok, a borítón nem meglepő módon Magnus szerepel majd, és ha minden igaz, ebből a képből nekem nagyon úgy tűnik, hogy Godfrey Gao lesz a borítón, ahogyan azt sok rajongó remélte. 

Az EW van egy kis interjú is, amit mindjárt fordítok, addig is a megjelenési időpontok:

No. 2: May 21, 2013
No. 3: June 18, 2013
No. 4: July 23, 2013
No. 5: Aug. 20, 2013
No. 6: Sept. 17, 2013
No. 7: Oct. 15, 2013
No. 8: Nov. 19, 2013
No. 9: Dec. 17, 2013
No. 10: Dec. 31, 2013

Fanartok a jelenetfotóból


Sziasztok!

Elég volt néhány perc, és el is készültek az első rajongói alkotások az új jelenetfotóból. Mondanom sem kell, a Sizzy shipperek voltak a legaktívabbak. :)






Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets