Blogger Widgets

2014. január 25., szombat

Cassandra Jean fanart - Stephen Herondale


Lily Kevinéknek sütött


Sziasztok!

Öröm látni, hogy a színészeink még mindig ilyen jó kapcsolatban vannak. Kevin és Jamie a napokban beszélgettek Twitteren, most pedig Lily találkozott Kevinnel és a feleségével és sütött is nekik!



A Mennyei tűz marketingje


Sziasztok!

Felkerült az internetre egy kép, ami megmutatja, hogy Cassie kiadója milyen marketinglépéseket tervez az utolsó TMI kötethez. Íme:



Ez persze mind amerikai dolog, de azért vannak érdekességek. Egyrészt kiadó szinten is megerősíti, hogy lesz könyvelőzetes, lesz reklám a People magazinban és annak a különkiadásában, ami kifejezetten a tinifilmekkel foglalkozik, ott lesz Cassie a BEA-n, ami egy könyves fesztivál és megint lesznek más események is, azaz Cassie újfent turnéra indul. Illetve ha jól értem, lesznek a könyvesboltokban a szereplőkről ábrázoló állóreklámok (tudjátok, hasonlók, mint a mozikban szoktak lenni), ezek is az előrendelést reklámozzák majd. Illetve lesznek nyereményjátékok, bár ez minket valószínűleg nem érint majd, mert az amerikaiaknak szól majd.

Kulisszák mögötti kép a Love, Rosie forgatásáról


Sziasztok!

Ez a kép a Love, Rosie forgatásán készült Lilyről és a filmbeli babájáról.


2014. január 24., péntek

Az új infókról


Sziasztok!

Ígértem egy kiegészítő posztot a részleté és az interjú után, hogy kicsit összegezzem, mit is tudtunk meg. 

Először az infók az interjúból, amelyek fájdalmasan egyértelműek:
  • A szereplők valami olyan helyre mennek, amiről már hallottunk az eddigi részekben, de ténylegesen még nem jártunk ott.
  • Rögtön a könyv elején meghal egy fontosabb szereplő, ami meglepő lesz. 
  • Két esküvő is lesz a könyvben. 

Amit megtudtunk a részletből:
  • Korábban külön bejegyzésben fejtegettem az oldalon, hogy a borítón látható két fegyver Morgenstern fegyver lesz a mintázat alapján. (A posztot ITT olvashatjátok.) Ez most bebizonyosodott. 

És akkor azok alapján, amit már eddig is tudtunk, néhány észrevételem, teóriám...
  • Cassandra Clare már korábban elárulta, hogy az egyik fejezet címe Simon's Sacrifice lesz. Most pedig megtudhattuk, hogy rögtön a könyv elején meghal valaki, aki fontos szereplő és akinek a halála meg fog lepni minket. A kérdés az: lehet, hogy Simon lesz az? Ha a könyv elején kiderül már a halála, akkor tulajdonképpen a fejezetcímmel nem spoilerezett olyan nagyot Cassie, ha Simon az. Viszont az is lehet, hogy direkt félre akar minket vezetni, és nem Simon az. Mindenesetre én a magam részéről elég nagy esélyt látok arra, hogy a fontosabb szereplők közül Simon legyen az (vagy legalábbis az egyik), aki meghal, és ez a fejezetcím nem hangzik biztatóan. 
  • Két esküvő is lesz, a jogos kérdés: kiké? Az egyik nagy eséllyel Jocelyn és Luke esküvője, de vajon kiké a másik? Lehetséges, hogy epilógus formájában megkapjuk Jace és Clary esküvőjét, bár Cassie korábban azt mondta, hogy a CoHF végén nem lesz nagy időbeli ugrás. Én viszont még azt is el tudnám képzelni, hogy CP2 SPOILER esetlegesen egy Jem-Tessa lagzit kapunk, hiszen tudjuk, hogy a CP2 epilógusa 2008-ban játszódik, a CoHF eseményei alatt vagy után, de ha alatta, akkor könnyen lehet, hogy rögtön kapunk is egy esküvőt.
    Vannak persze még párosaink, Magnus és Alec, Maia és Jordan, Izzy és Simon, de egészen őszintén én az ő esküvőjükre kevesebb esélyt látok.
    Illetve nagy csavar lenne, ha valami ördögi frigy születne Sebastian és valaki között...
  • Új helyre megyünk, amiről már hallottunk, de még nem láttuk. Bennem már elég régóta elég határozottan él az elképzelés, hogy Cassie a Pandemoniumról beszél. Több okból is. Egyrészt korábban elárulta, hogy elmegyünk egy másik világba. Amennyiben Sebastiant üldözik főhőseink, amire elég nagy esély van, könnyen lehet, hogy a démonok központjába követik őt. Ezenkívül ha az írói eszközöket nézzük, akkor is ez nagyon szép húzás lenne. Nem csak azért, mert a Pandemonium újra meg újra felbukkan valamilyen formában mindegyik Árnyvadász sorozatban, hanem azért is, mert ezzel gyönyörű keretet adna Cassie a sorozatnak, hiszen minden a Pandemonium klubban kezdődött. Annyira, hogy az első fejezetben ott jártunk, és az rántotta be Claryt az Árnyvadászok világában. Szép megoldás lenne, ha az utolsó részben ellátogatnánk a valódi Pandemoniumba. (A Pandemonium ugye a démonok fővárosa elvileg, ezt eddig nem említettem.) Ezenkívül erre az utazásra utalhat maga a borító is, hiszen ha megnézzük a CoHF borítóját, csupa vöröset és feketét látunk, határozottan a pokolra emlékeztet...

Interjú Cassandra Clare-rel


Sziasztok!

És akkor itt következik az EW interjújának fordítása Cassandra Clare-rel. Vannak benne nagyon érdekes dolgok, egyrészt a CoHF-fel kapcsolatban, másrészt azzal kapcsolatban is, hogy min dolgozik éppen. Az eredeti, angol verziót elolvashatjátok ITT.


ENTERTAINMENT WEEKLY: Először is, mit gondolsz a borítóról?
CASSANDRA CLARE: Tényleg imádom ezt a borítót. Cliff készítette a kezdetektől az összes borítómat, és szerintem igazán különleges hangulatot teremtett a sorozatnak. Már az elején beszéltünk róla, hogy kik kerüljenek az egyes borítókra, és hogy ennek a könyvnek a borítóján Clary és a testvére lesznek. Ez a nagy ütközet. Ez az a könyv, ahol szembenéz a testvérével, Sebastiannel, és ő a nagy ellenség. Ez kicsit afféle Batman/Joker borító... És ez valahogy megjelenik a fény és a sötétség játékában is a borítón, hiszen ez a nagy csata a jó és a rossz között, a jó oldalon Claryvel az élen, a rossz oldalon pedig Sebastiannel. És persze vannak az olvasóknak, akik már az elejétől olvassák a sorozatot, apróságok is elrejtve, például a fegyverekben, a Clary nyakában függő nyakláncban és különösen a tájban, ami körülveszi őket. Kapunk egy kis utalást arra vonatkozóan, mi következik ebben a könyvben. 

Valami érdekesség még a borítóról?
A borító nagyon érdekes és tényleg gyönyörű, de az igazi érdekesség az lesz, amit még nem láthatnak az olvasók, mert az majd a borító belső oldalán lesz. Ha leveszik majd a külső borítót, akkor a belső oldalon láthatják majd a teljes képet, ami a többi szereplőt ábrázolja majd. Soha nem kapták meg a saját borítójukat, úgyhogy itt az utolsó lehetőség, hogy lássuk őket. Szerintem ez olyasmi, amit imádni fognak! Igazi művészi alkotássá válik tőle a borító. 

A borítót a The Insiderben leplezték le, ami nagyon dolog. Milyen érzés volt?
Nagyon furcsa, mert az első három résznél annak a lehetősége, hogy a borító leleplezése valami izgalmas dolog legyen - mint a Harry Potternél volt például - hihetetlennek tűnt és furcsa lett volna. Az első három borítót a blogomon osztottam meg. Nyilván az, hogy most a tévében leplezhettük le a legnagyobb dolog, ami történhetett, én meg csak ültem, és arra gondoltam: Ez nagyon furcsa. [nevet] Ott voltam a tévében! És az az én könyvem borítója! Ültünk otthon, a hétköznapi, normális házunkban, makarónit ettünk vacsorára és tettük a dolgunkat. Kicsit szürreális érzést hozott az életembe. 

A Mennyei tűz városához nem készültek előzetes olvasópéldányok. Mennyire nehéz mindent titokban tartani a könyvvel kapcsolatban? 
Amikor vannak előzetes olvasópéldányok, akkor úgy érzem, hogy sokkal nyíltabban merek beszélni a könyvekről az interjúkban és az interneten is, még akkor is, ha persze nem akarom elspoilerezni a történetet. De ezt a részt most akkora titoktartás övezi, hogy kicsit félek is bármit mondani. És kellett egy kis idő, amíg hozzászoktam ehhez. Az, hogy ennyire titokban kell tartani dolgokat, nagyon nehéz íróként, de azért elárulhatom, hogy vannak, akik már olvasták. Van egy íróköröm. Ők mind olvasták és fűztek hozzá megjegyzéseket. 

Mit szabad elárulnod a könyvről?
Azt biztosan elmondhatom, hogy a szereplők olyan helyre mennek, amiről már hallottunk, de még soha nem láttuk eddig. Már a könyv elején meghal egy fontosabb szereplő, ami szerintem sok mindenkit meglep majd. És van két esküvő. 

Milyen érzés végül is befejezni a sorozatot?
Befejezni egy sorozatot, ami már ilyen régen tart - ráadásul a film utáni évben -, úgy érzem, hogy ez a legjobban várt könyv, ami írtam és talán amit valaha írni fogok. Úgyhogy kétségtelenül hihetetlen furcsa érzés.

Most, hogy befejezted a Mortal Instruments sorozatot, milyen más projekteken dolgozol?
Az egyik, amivel kapcsolatban nagyon izgatott vagyok, egy tévés projekt. Erről még nem mondhatok túl sokat, mert szupertitkos. De már eddig is nagyon szórakoztató volt, és nagyon izgatott vagyok. Bocsi, hogy nem mondhatok többet. 

Mit gondolsz, mikor mesélhetsz majd róla?
Szerintem néhány hónapon belül, és tényleg szuper izgatott vagyok, mert imádom a tévét!

És mi egyében dolgozol még?
Nos, a Mennyei tűz városa májusban jön ki. Aztán szeptemberben jön egy másik könyvem, a The Iron Trial, amit Holly Blackkel közösen írunk. Egy kicsit fiatalabb közönségnek szól. Azután belevágunk a The Dark Artificesbe, ami egy másik sorozat a Mortal Instruments világában, öt évvel később játszódik. Egy csapat olyan szereplő történetének fonalát vesszük fel, akiket a Mennyei tűz városában mutatok be. Megismerhetjük őket, aztán az ő kalandjaikat is végigkövethetjük. Ez jövőre jön.  

Részlet CoHF-ből


Sziasztok!

Kaptunk egy részletet a CoHF-ből, ahogyan azt ígérték is, gyorsan megosztom angolul, aztán majd fordítom is. Az angol verzióját a részletnek elolvashatjátok ITT.

A fordítás:


Diana kimérten ránézett, aztán lebukott a pult mögé. Egy pillanattal később a kardjával bukkant elő, ami olyan hosszú volt, mint Clary alkarja. – Mit gondolsz erről?

Clary a fegyvert bámulta. Kétségtelenül gyönyörű volt. A markolata tömör aranyból készült és obszidián díszítette, a pengéjét pedig olyan sötét ezüstből, hogy már szinte feketének hatott.

– Ez egy rövidkard. Talán érdemes lenne megnézned a másik felét – mondta Diana, és megfordította a kardot. A penge másik oldalán, a penge gerincén fekete csillagok mintázata futott.

– Óh! – Clary szíve fájdalmasan dobogott a mellkasában. Hátrébb lépett és majdnem nekiment Jace-nek, aki közvetlenül mögötte állt, ledermedve. – Ez egy Morgenstern kard.

– Igen, az. – A fegyverkereskedő értő szeme rájuk szegeződött. – Réges-rég a Morgensternek két pengét rendeltek Wayland kovácstól – egy összeillő párost. Kétségtelenül láttad már a másik, hosszabb kardot, mivel Valentine Morgenstern forgatta és most a fia forgatja helyette.

– Tudja, kik vagyunk – állapította meg Jace. – Hogy ki Clary.

– Az Árnyvadász világ nem túl nagy – felelte Diana, és egyikükről a másikukra nézett. – Tagja vagyok a Tanácsnak. Láttam a beavatásodat, Valentine lánya.

Clary kétséggel a szemében méregette a pengét. – Két férfit is láttam, amint a nagyobbik kardot használták, és mindkettőt gyűlöltem. Nincs már olyan Morgenstern ezen a világon, aki a gonoszon kívül bármi mást szolgálna.

Jace megszólalt. – Itt vagy te.

– Neked adom – mondta Diana. – Igazad van, az emberek megvetik a Morgensterneket. Úgysem tudnám eladni senkinek. Már ha egyáltalán akarnám. Jó kezekbe kell kerülnie.

– Én nem akarom – felelte Clary.

– Ha meghátrálsz előle, hatalmat adsz neki magad felett – jelentette ki Diana. – Vedd el, aztán vágd fel vele a bátyád torkát, és szerezd vissza a véred becsületét.

2014. január 23., csütörtök

Játék Csontváros pólókért!


Sziasztok!

Mivel megjelent a DVD, ebből az alkalomból a Pro Video, a film forgalmazója játékot hirdetett az Árnyvadászoknak.



Másolom a feladatot:
"Csapjatok össze csúcs filmes pólókért! Kérdésünk: Miért más ez a lány? A válaszhoz a kulcsot A VÉGZET EREKLYÉI – CSONTVÁROS előzetesben találjátok: http://youtu.be/aRubAIu38ow
A megfejtéseket pénteken 12 óráig a facebook@provideofilm.hu e-mail címre várjuk, tárgy: Végzet. Osszátok a posztot!"

A posztot pedig ITT találjátok.

2014. január 22., szerda

Cassie interjú és CoHF részlet pénteken


Sziasztok!

Már amikor kijött a Mennyei tűz városa borítója pedzegették, hogy valami érkezik az EW-től, és meg is kaptuk az infót. Pénteken nem csak egy Cassandra Clare interjút kapunk tőlük, hanem egy részletet is a könyvből!


Robbie interjú


Sziasztok!

Itt egy interjú Robert Sheehannal új filmje, az Anita B. kapcsán.


Az Árnyvadászok mindenhol ott vannak!


Sziasztok!

Ezt a képet Csilla küldte el nekünk, egy újabb bizonyíték, hogy az Árnyvadászok mindenhol ott vannak. Most például egy német reklámújságban:


Lily néhány rajongóval


Sziasztok!

Ezek a képek tegnap készültek, néhány rajongó összefutott Lilyvel.




Mennyei tűz városa teóriák


Sziasztok!

Sokan biztosan ismeritek már ezt a könyves vloggert, hiszen Cassie is és én is többször osztottuk meg a videóját. Nagyon Cassandra Clare rajongó, és bár a hangja decibele sokak számára zavaró, nagyon jó észrevételei szoktak lenni. Ezúttal kifejezetten a Mennyei tűz városával foglalkozik és azt fejtegeti, hogy vajon mi fog történni az utolsó TMI kötetben.


2014. január 21., kedd

Új Jamie kép


Új Darling Buds dalrészletek


Sziasztok!

Jamie megosztott a Tumblr oldalán még két részletet két Darling Buds számból. Az egyik címe Hold On To What You Believe, a másiké pedig Better Man.

És akkor a részletek:




Darling Buds - Hold On To What You Believe
Shared from twihs using Embeddlr
download/iPhone




Darling Buds - Better Man
Shared from twihs using Embeddlr
download/iPhone

2014. január 20., hétfő

CoHF háttérkép


Sziasztok!

Hoztam nektek egy CoHF háttérképet, nem én készítettem, az eredeti forrást megtaláljátok ITT.


2014. január 19., vasárnap

Vasárnapi Vámpírok: Dracula 9. rész

Szögezzük le az elején, hogy csak félig figyeltem, mert ennyi energiám volt most, és ennyire kötött is le az egész. Ez nem feltétlenül függ össze azzal, hogy Mina jelenleg egy bokor szintjén vegetál. Egyébként ő az a karakter, akiről nem tudom eldönteni, hogy is állok hozzá. Néha csinál okos dolgokat, és akkor szeretem, de néha annyi esze van, mint egy kavicsnak, és olyankor meg lapáttal ütném.
De ez a rész ilyen is volt, az utolsó előtti, úgyhogy igazából minden dolog, csak ilyen felvezető a finálé előtt, meg kell valami, hogy kitöltse az időt. Leginkább Alexander és Mina kapcsolatának alakulására vagyok kíváncsi, meg hogy rendesen le lesz-e zárva a következő rész. Az előzetes elég látványosra sikerült, de általában mindig ezt csinálják, és mindig a legvéresebb részeket vágják be, szóval annyi sok akcióra nem számítok. Majd csinálják a kis dolgukat, ahogy eddig is. Nem lesz annyi izgalom, mint állították. Érdekel, melyik oldal nyer, és nem mondanám azt, hogy vannak jó meg rossz oldalak, mert igen, van vámpírvadász meg vámpír, de egyik sem jobb a másiknál. Legalább az eredeti sztoriban tudtuk, hogy a vámpír egy gonosz lény, akit meg kell ölni. Ebben mindenki egy manipulatív szemétláda, mindenki csak a saját érdekét nézi, és egyik oldal sem képviseli a jót.
Milyen jó, hogy eldumálok itt a következő részről, de erről még egy szót sem szóltam. Nos, ez azért van, mert ebben a részben nem sok említésre méltó dolog volt. Volt a látványosan szánalmas vérfröcskölés, és ugyan nem vagyok orvos, se semmi ilyesmi, még mindig állítom, hogy a vér nem fröcsög így, kivéve, ha tubusból nyomják. Meg volt egymás háta mögött szervezkedés, ahogy mindig, meg a nők játszották a dráma királynőt. Vagyis inkább Lucy. Az egyetlen értékelhető momentum a legvégső jelenet volt, de az sem azért, mert olyan jól nézett ki, hanem mert végre történt valami izgalmas is.
Észrevettétek, hogy részről részre egyre rosszabbakat írok erről a sorozatról? Nem véletlen, a „kezdem magam halálra unni” nem jó kifejezés arra, mit érzek. Ja, szóval nem az érdekes, mi volt ebben a részben, hanem mi lesz a következőben. Az utolsó előtti részek sosem túl izgalmasak.

A fegyverek a borítón


Sziasztok!

Cassie mondta, hogy érdemes odafigyelni a CoHF borítóján az apró részletekre. Azt is tudjuk a fegyverekkel kapcsolatban, hogy Clary kezében nem szeráfpenge van. 

Ha kicsit megnézzük a két fegyvert közelebbről:



Mindkét fegyveren csillag van, illetve Claryén rögtön három is. 

Mire lehet ebből következtetni?

Korábban már posztoltam a családnevek jelentéséről és a családok jelképeiről, de a legismertebb ezek közül nyilván a Morgenstern családé, mert eléggé logikus. Ugye esthajnalcsillagot jelent maga a név, a család jelképe pedig a csillag, értelemszerűen. Tehát nagy eséllyel családi fegyverek vannak náluk.

Új képek Lilyről


Sziasztok!

Kaptunk néhány új képet Lilyről, 18-án készültek, épp egy barátjához tart.

 


Godfrey SK-II videói


Sziasztok!

Godfrey a SK-II-t reklámozza, van egy angol és egy kínai videó is:







És van hozzá egy kép is:

Lily már kint a Lancôme-mal


Csontváros - A szinkron


Sziasztok!

Nem szeretnék erről sokat beszélgetni, mert már eléggé kimerítettük szerintem a szinkron vs. felirat témát, amikor a moziba került a film, úgyhogy nem is mondok véleményt a filmről. 

Kiírtam a szinkronszínészeket, bár nem mindenkire jöttem rá, hogy ki kinek a hangja, mert annyira nem vagyok otthon a színkronszínészekben, mondani pedig sajnos nem mondják, hogy ki kihez tartozik. Igyekeztem kihámozni, akit tudtam, de ha valaki esetleg hibát talál benne vagy tudja, amit én nem tudtam, nyugodtan írja meg kommentben, és kiegészítem! 

Clary - Csifó Dorina
Jace - Fehér Tibor (?)
Simon - Gacsal Ádám
Izzy - Bogdányi Titanilla
Jocelyn - Bertalan Ágnes
Luke - Király Attila
Valentine - Varga Gábor
Alec - Markovics Tamás
Hodge - Rosta Sándor
Madame Dorothea - Andresz Kati
Orosz Ákos
Karácsonyi Zoltán
Fehér Péter
Papucsek Vilmos

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets