Blogger Widgets

2014. január 24., péntek

Az új infókról


Sziasztok!

Ígértem egy kiegészítő posztot a részleté és az interjú után, hogy kicsit összegezzem, mit is tudtunk meg. 

Először az infók az interjúból, amelyek fájdalmasan egyértelműek:
  • A szereplők valami olyan helyre mennek, amiről már hallottunk az eddigi részekben, de ténylegesen még nem jártunk ott.
  • Rögtön a könyv elején meghal egy fontosabb szereplő, ami meglepő lesz. 
  • Két esküvő is lesz a könyvben. 

Amit megtudtunk a részletből:
  • Korábban külön bejegyzésben fejtegettem az oldalon, hogy a borítón látható két fegyver Morgenstern fegyver lesz a mintázat alapján. (A posztot ITT olvashatjátok.) Ez most bebizonyosodott. 

És akkor azok alapján, amit már eddig is tudtunk, néhány észrevételem, teóriám...
  • Cassandra Clare már korábban elárulta, hogy az egyik fejezet címe Simon's Sacrifice lesz. Most pedig megtudhattuk, hogy rögtön a könyv elején meghal valaki, aki fontos szereplő és akinek a halála meg fog lepni minket. A kérdés az: lehet, hogy Simon lesz az? Ha a könyv elején kiderül már a halála, akkor tulajdonképpen a fejezetcímmel nem spoilerezett olyan nagyot Cassie, ha Simon az. Viszont az is lehet, hogy direkt félre akar minket vezetni, és nem Simon az. Mindenesetre én a magam részéről elég nagy esélyt látok arra, hogy a fontosabb szereplők közül Simon legyen az (vagy legalábbis az egyik), aki meghal, és ez a fejezetcím nem hangzik biztatóan. 
  • Két esküvő is lesz, a jogos kérdés: kiké? Az egyik nagy eséllyel Jocelyn és Luke esküvője, de vajon kiké a másik? Lehetséges, hogy epilógus formájában megkapjuk Jace és Clary esküvőjét, bár Cassie korábban azt mondta, hogy a CoHF végén nem lesz nagy időbeli ugrás. Én viszont még azt is el tudnám képzelni, hogy CP2 SPOILER esetlegesen egy Jem-Tessa lagzit kapunk, hiszen tudjuk, hogy a CP2 epilógusa 2008-ban játszódik, a CoHF eseményei alatt vagy után, de ha alatta, akkor könnyen lehet, hogy rögtön kapunk is egy esküvőt.
    Vannak persze még párosaink, Magnus és Alec, Maia és Jordan, Izzy és Simon, de egészen őszintén én az ő esküvőjükre kevesebb esélyt látok.
    Illetve nagy csavar lenne, ha valami ördögi frigy születne Sebastian és valaki között...
  • Új helyre megyünk, amiről már hallottunk, de még nem láttuk. Bennem már elég régóta elég határozottan él az elképzelés, hogy Cassie a Pandemoniumról beszél. Több okból is. Egyrészt korábban elárulta, hogy elmegyünk egy másik világba. Amennyiben Sebastiant üldözik főhőseink, amire elég nagy esély van, könnyen lehet, hogy a démonok központjába követik őt. Ezenkívül ha az írói eszközöket nézzük, akkor is ez nagyon szép húzás lenne. Nem csak azért, mert a Pandemonium újra meg újra felbukkan valamilyen formában mindegyik Árnyvadász sorozatban, hanem azért is, mert ezzel gyönyörű keretet adna Cassie a sorozatnak, hiszen minden a Pandemonium klubban kezdődött. Annyira, hogy az első fejezetben ott jártunk, és az rántotta be Claryt az Árnyvadászok világában. Szép megoldás lenne, ha az utolsó részben ellátogatnánk a valódi Pandemoniumba. (A Pandemonium ugye a démonok fővárosa elvileg, ezt eddig nem említettem.) Ezenkívül erre az utazásra utalhat maga a borító is, hiszen ha megnézzük a CoHF borítóját, csupa vöröset és feketét látunk, határozottan a pokolra emlékeztet...

9 megjegyzés:

  1. Mi van ha Luke hal meg a könyv elején? egyébként az ő és Jocelyn esküvője a legvalószínűbb a kettő közül. A másik esküvő meg szerintem tuti Jace és Clary. Jemet és Tessát nem hiszem hogy belekavarná ebbe a sorozatba, hisz ők már kaptak trilógiát. Sebastian-é se túl valószínű. Én Jace és Clary esküvőjének örülnék legjobban, rettentő kíváncsi vagyok hogyan zajlik pontosan egy Árnyvadász esküvő :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jem is és Tessa is szerepelnek már a TMI-ban, úgyhogy már bőven belekeverte őket. És részletekből tudjuk azt is, hogy Clary találkozik Tessával, Jace pedig Jemmel. Szóval...

      Törlés
    2. mind ezt tudom, úgy értettem, hogy nem hiszem azt hogy esküvőt rendezne nekik az író a könyv végére, mert ebben a sorozatban nem ők a főszereplők

      Törlés
  2. A CP2 epilógusa nem 2008-ban játszódik? Tessa akkor találkozik először Jemmel úgy, hogy már nem Néma Testvér.Jem még meg is jegyzi, hogy nehéz és sötét év volt az árnyvadászok számára. persze én örülnék az ő esküvőjüknek is. :)
    Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szívesen olvasnék az ő leszármazottaikról is. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 2008-ra gondoltam természetesen, ettől még a lényeg ugyanaz marad, csak rossz évszámot írtam, de javítottam. Szóval az évszám elírásától az még áll, hogy az vagy a CoHF alatt van vagy utána.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Neee neee kérlek csak ne Simon haljon meg!!! Annyira megkedveltem a srácot :(((((

    VálaszTörlés
  5. Hmm...érdekes, olyan dolgokat és párhuzamokat tártál most itt fel előttünk Deszy, amik nekünk talán eszünkbe se jutott volna. Említeném itt a Simon-os fejezetcímet.
    Elgondolkodtató, köszönöm a bejegyzést!

    VálaszTörlés
  6. Annyira várom!!!!!!!!!!! <3 istenem! :D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets