Blogger Widgets

2014. június 13., péntek

Elit Team GYIK


Sziasztok!

Az elmúlt egy-két napban elég sok kérdést kaptam ezzel az egész Elit Team dologgal kapcsolatban, úgyhogy most összeírtam a leggyakoribb kérdéseket és természetesen a válaszokat melléjük. Remélem, segít.

Mi ez az Elit Team?


http://bit.ly/elitteaminfok

A Könyvmolyképző Kiadó akciója, aminek keretében a tőlük közvetlenül vásárló olvasóknak extrákkal készülnek. Aki a webshopukban veszi meg a könyveiket vagy valamelyik eseményen, amin kint vannak (pl. Könyvhéten), az körülbelül egy hónappal hamarabb olvashatja könyvet, extra ajándékot is kap, illetve számozott példányt kap. És a kedvezmény is nőtt, ezekre a könyvekre 18% kedvezmény vonatkozik, és él rájuk az is, hogy két könyvtől ingyen szállítanak.
Az akcióról egyébként ITT olvashattok bővebben.  


Melyik könyvek tartoznak az Elit Teambe?

A könyvek köre folyamatosan változni fog, jelenleg EZEK a könyvek tartoznak az akcióba.


Akkor az akció nem érvényes, ha máshonnan, mondjuk a Libriből vagy az Alexandrából rendeltem meg a könyveket?

Nem, akkor nem érvényes. Ez csak a kiadónál.


Milyen az a sorszámozott példány és mire jó?

A sorszámozott példány annyit jelent, hogy a könyvek eladásuk sorrendjében meg vannak számozva. (A könyvek hátuljában találjátok a számokat.) A számozás miatt minden ilyen példányból csak egyetlen létezik, ez pedig növeli a könyv értékét. 
A szám egyébként így néz ki:



Szükség van ehhez valamilyen plusz regisztrációra?

Nem, nincsen. Ha már regisztráltatok a Könyvmolyképző webshopjában, akkor minden további nélkül vásárolhattok úgy, ahogyan azt eddig is tettétek. Amennyiben még nem vagytok regisztrálva, akkor igen, szükség van rá, de erre minden esetben szükségetek lenne, ha a webshopból szeretnétek vásárolni. Amennyiben a helyszínen veszitek a könyveket, akkor ott nincs szükség előzetes regisztrációra vagy előrendelésre.


A korábban előrendelt könyvek is beletartoznak az akcióba?

Igen, bele.


Mikortól jár az ajándék könyv? 

Ha csak egy Elit Team könyv van a rendelésedben, akkor már jár az ajándék könyv. Rendelésenként egy, nem könyvenként egy.


Ha a megrendelt könyveim közül csak egy Elit könyv van, a többi sima, akkor is ingyen szállítanak?

Igen, az ingyen szállítás két könyvtől már eddig is élt, és továbbra is, nem csak az Elit könyvek esetében.


Milyen ajándék könyvek vannak?

Ez változó, a szerencse dönt.


Van Elit Team táska?

Igen! A Könyvhéten lehet kapni. 



Meddig tart az Elit Team akció?

Hossz távú, folyamatos akció, a könyvek köre fog mindig változni.


Most akkor hogy is van ez a megjelenés? Mikor tudom megvenni a könyvet?

Minden Elit Team könyvnek két megjelenési dátuma van. A korábbi időpont az a megjelenés, amikortól a kiadótól meg tudjátok venni a könyveket, a későbbi - ez kb. egy-másfél hónapot jelent - pedig az, amikortól a nagy könyvkereskedelmi láncokban (pl. Libri, Alexandra, Líra) is kaphatóvá válik.


Tehát akkor még egyszer:

Az Elit Team Könyvszolgálat oldala:

Az Elit Team könyvek listája:
-> http://bit.ly/elitteamkonyvek 

És akkor a közvetlenül az Árnyvadászokra vonatkozó kérdések:

A Bane krónikák akkor most Elit Team könyvek?

Igen, a két új kötet, az ötödik és a hatodik rész igen. 

Van rá esély, hogy a Mennyei tűz városa is Elit könyv legyen? 

Igen, elég nagy esély van rá. Szóval ha a helyetekben lennék, én nem rendelném elő máshonnan, mert a) ha a Könyvmolytól rendelitek, korábban olvashatjátok és b) a mindenféle kedvezmény és ajándék (ami ki tudja, épp mi lesz) csak a kiadónál jár.

A Bane kötetek előrendelési linkjei:

A Dumort Hotel felemelkedése

Raphael Santiago megmentése 
  

2014. június 12., csütörtök

A boszorkánymesterünk - CJ fanart


Sziasztok!

Facebookon már megosztottam, de akkor most itt is, az új Cassandra Jean rajzot. Ezúttal Magnusról:


Kiderült a meglepi! - Hamarabb olvashatjátok a következő Bane novellákat!


Sziasztok!

Kiderült, mi a nagy Könyvmolyképző meglepi!

A részletekért katt ide!

http://konyvmolykepzo.hu/elit-team?ap_id=Deszy


A lényeg:
Elit kiadásban jelenik meg a következő két Bane novella (is), azaz számozott lesz, és ha a kiadótól rendelitek meg, sokkal hamarabb olvashatjátok. És minden csomaghoz jár ajándék is. 


A teljes ajánlatot itt találjátok!

2014. június 10., kedd

Új The Darling Buds dal


Sziasztok!

A tegnapi koncertről érkezett egy videó, amelyben hallhatjátok, hogyan adják elő élőben az új dalukat a The Darling Buds tagjai, köztük természetesen Jamie.


Lily és Jamie újra együtt!


Sziasztok!

Na jó, ez most olyan bulváros címadás volt. Ugyanis romantikus értelemben nincsenek újra együtt, de tegnap este Lily elment Jamie bandájának, a The Darling Budsnak a koncertjére! (Mellesleg Kevinnel és a feleségével, Jaime-vel együtt, lehetséges, hogy Kevin volt a fotós, ugyanis csak ő nincs rajta a képen.)

Íme:


És akkor még egy Lilyvel és Jaime-vel, illetve egy rajongóval:


2014. június 9., hétfő

Újabb virágos kártyák


Sziasztok!

Újabb adag virágos kártyát kaptunk a két Cassandrától:





Zakariás - zefírvirág: várakozás
Jordan - aszfodélosz: megbánás
Maia - kardvirág: erős jellem
Maureen - fekete rózsa: megszállottság

További leszbikus karakterekre számíthatunk


Sziasztok!

Cassie híres arról, hogy mindenféle nemű, fajú, rasszú, nemi irányultságú, betegségű stb. karaktert beleír a történeteibe. A válasz nagyon halvány spoilert tartalmaz mellékszereplők CoHF túlélésével kapcsolatban. 

Én szóltam!

Szóval Cassie kapott egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy számíthatunk-e a jövőben megjelenő kötetekben leszbikus szereplőkre:


Tehát a válasz:
Úgy érted, Aline és Helen mellett, akik tovább fognak szerepelni a Dark Artificesben vagy arra gondolsz, hogy bemutatok-e új leszbikus szereplőket? Mert a válaszom igen, mindkét esetben. :)

CoHF bemutató parti - Videó


Sziasztok!

Christine készített egy videót a Mennyei tűz városának bemutató partijáról. Íme:



CoHF SPOILER - Cassie válaszol



Sziasztok!

Előre szólok, hogy ez a bejegyzés spoileres! Egy olyan kérdéssel foglalkozik, ami bennem is felmerült a könyv olvasása közben, és ha valamilyen hibát kellene mondanom, ez lenne az egyik dolog, amit kiemelnék.

Mások is kérdezték erről Cassie-t, sokan, most pedig válaszolt az egyik ilyen kérdésre.

Tehát SPOILER, csak akkor kattintsatok a továbbra, ha ezt nem bánjátok!


2014. június 8., vasárnap

Infók a Simon novellákról


Sziasztok!

Ezen a héten robbant be a hír: Simonról is kapunk novellákat. 

Cassie elárult a novellákról néhány dolgot:

  • Olyan lesz, mint a Bane krónikák
  • Ugyanazok lesznek a szerzők, azaz Cassie Maureen Johnsonnal és Sarah Rees Brennannal írja majd őket
  • Azért döntöttek így, mert imádták a Bane krónikákat és megint akartak valami ilyesmit
  • 10 novellából áll majd, és a Bane krónikákhoz hasonlóan először online lesznek majd elérhetőek, aztán könyv formában is megjelennek majd egyben.
  • A Bane krónikákkal ellentétben nem kizárólag Simonnal foglalkoznak majd a novellák, mivel ő nem élt több száz évet, de a főszereplő és a narrátor ő lesz
Az innentől jövő infók spoileresek a CoHF-re nézve!!!


Amit már megváltoztatott


Sziasztok!

Amikor a Mennyei tűz városát olvastam, nagyon szerettem azokat a részeket, ahol jobban megismerhettük a Blackthorn gyerekeket, mert már nagyon várom a TDA sorozatot. 

Viszont nem egy képzavar volt benne számomra, ugyanis kiderült, hogy ebben az esetben inkább zavaró tényező volt, hogy ennyire képben volt Árnyvadász dolgokban. Ugyanis Cassie bizonyos dolgokat elárult nekünk már jó régen a TDA szereplőiről, közben azonban egy-két dolgot változtatott a koncepción.

Nézzük a két dolgot, ami szembetűnően más lett! 

1. Andrew vs. Arthur Blackthorn

Régebben Cassie azt írta, hogy a Blackthorn gyerekek édesapja Arthur Blackthorn. Ő az, aki rajong a görög-római mitológiáért, ezért minden gyerekének ilyen nevet választott. Ez azonban közben változott: a Blackthorn gyerekek apja Andrew Blackthorn, Arthur pedig Andrew testvére.

2. Eggyel kevesebb gyerek

Ramóna mesélhetne róla, hogy már lefárasztottam ezzel egyszer... Annyira bele voltam kavarodva az egészbe, nem értettem, mi történhetett.
Ugyanis elvileg 8 Blackthorn gyereknek kellett volna lennie a CoHF-ben, sorban: Helen, Mark, Jules, Ty, Liv, Tavvy, Dru és Ariadne. A legkisebb gyerek, Ariadne azonban nem volt sehol, és mivel a Blackthorn gyerekek édesanyja a CoHF idején már nincs képben, így biológiailag lehetetlen volt, hogy ő még nem éljen.
Közben azonban kiderült, hogy Ariadne is áldozatul esett a koncepció változásának, és így végül hét Blackthorn gyerek maradt. 
Emiatt az Elveszett lelkek városa újabb kiadásaiban majd egy hibát is javítani kell, mert ott nyolc gyerekről beszélnek.


Egyébként nem ezek az első változtatások, amelyek befolyásolják a korábbi könyveket. Simonnak eredetileg két lánytestvére volt, de ezen Cassie utólag változtatott, és visszamenőleg javították is az újabb kiadásokban. A mi magyar Csontváros kiadásunkban még így is szerepel:

"- Miért? Nem a mi hibánk, hogy akkora volt a forgalom! - tiltakozott Simon. Két idősebb testvére is volt, és igen kényes volt a családban történő igazságtalanságokra."

Ma éjfélig él az akció


Sziasztok!

Ma ér véget a nagy Könyvmolyképző akció, amelynek keretében akár 43% kedvezmény is jár a kiadó könyveire, két könyvtől pedig még mindig ingyen szállítanak.

Cassie könyveire 21% kedvezmény van, szóval ha valakinek hiányzik még valamelyik kötet, most érdemes lehet felpótolni a sorozatot.

http://konyvmolykepzo.hu/cimke/gyermeknapi-konyvforgatag?ap_id=Deszy


Kigyűjtöttem a linkeket is, de a képre kattintva az akciós oldalt is elérhetitek!

KEMÉNY KÖTÉS:

 PUHA KÖTÉS:

Illetve 20% kedvezménnyel előrendelhető a két következő Bane krónikák novella is. Könyvhétre jelenik meg, azaz jövő héten, szóval ha valamilyen más könyvet is szeretnétek rendelni, most simán összevonható a Bane krónikákkal, nem kell rá sokat várnotok az előrendelés ellenére sem. 

(Egyébként ha a két új Bane krónikák könyvet megrendelitek, máris ingyenes szállítás van.)

Ezekhez a linkek:

5. rész: A Dumort szálló tündöklése

6. rész: Raphael Santiago megmentése

Új Jamie képek


Sziasztok!

Már rég hoztam Jamie hírt, nos jelentem, íme néhány új fotó róla, amit Jermaine Francis készített.











Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets