Blogger Widgets

2014. június 8., vasárnap

Amit már megváltoztatott


Sziasztok!

Amikor a Mennyei tűz városát olvastam, nagyon szerettem azokat a részeket, ahol jobban megismerhettük a Blackthorn gyerekeket, mert már nagyon várom a TDA sorozatot. 

Viszont nem egy képzavar volt benne számomra, ugyanis kiderült, hogy ebben az esetben inkább zavaró tényező volt, hogy ennyire képben volt Árnyvadász dolgokban. Ugyanis Cassie bizonyos dolgokat elárult nekünk már jó régen a TDA szereplőiről, közben azonban egy-két dolgot változtatott a koncepción.

Nézzük a két dolgot, ami szembetűnően más lett! 

1. Andrew vs. Arthur Blackthorn

Régebben Cassie azt írta, hogy a Blackthorn gyerekek édesapja Arthur Blackthorn. Ő az, aki rajong a görög-római mitológiáért, ezért minden gyerekének ilyen nevet választott. Ez azonban közben változott: a Blackthorn gyerekek apja Andrew Blackthorn, Arthur pedig Andrew testvére.

2. Eggyel kevesebb gyerek

Ramóna mesélhetne róla, hogy már lefárasztottam ezzel egyszer... Annyira bele voltam kavarodva az egészbe, nem értettem, mi történhetett.
Ugyanis elvileg 8 Blackthorn gyereknek kellett volna lennie a CoHF-ben, sorban: Helen, Mark, Jules, Ty, Liv, Tavvy, Dru és Ariadne. A legkisebb gyerek, Ariadne azonban nem volt sehol, és mivel a Blackthorn gyerekek édesanyja a CoHF idején már nincs képben, így biológiailag lehetetlen volt, hogy ő még nem éljen.
Közben azonban kiderült, hogy Ariadne is áldozatul esett a koncepció változásának, és így végül hét Blackthorn gyerek maradt. 
Emiatt az Elveszett lelkek városa újabb kiadásaiban majd egy hibát is javítani kell, mert ott nyolc gyerekről beszélnek.


Egyébként nem ezek az első változtatások, amelyek befolyásolják a korábbi könyveket. Simonnak eredetileg két lánytestvére volt, de ezen Cassie utólag változtatott, és visszamenőleg javították is az újabb kiadásokban. A mi magyar Csontváros kiadásunkban még így is szerepel:

"- Miért? Nem a mi hibánk, hogy akkora volt a forgalom! - tiltakozott Simon. Két idősebb testvére is volt, és igen kényes volt a családban történő igazságtalanságokra."

1 megjegyzés:

  1. Kár Ariadne-ért. :( Egyébként az első verzió szerint nem Mark volt a legidősebb?
    Eredetileg (azt nem tudom, hogy csak valami hiba volt-e), de Maia és a tesója is ikrek voltak. Később meg Daniel az idősebb testvére volt.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets