Blogger Widgets

2012. szeptember 15., szombat

Godfrey


Lily


Lena


Jamie


Kevin


Lily


Robbie


Godfrey


Jonathan


Kevin barátnője

Sziasztok!

Bizonyára sokakat érdekel, hogy ki is lehet Kevin barátnője, akiről annyi szépet hallani tőle. Nos, íme néhány közös kép.




Ez az utolsó egészen friss, Kevin épp a forgatásra tart, és búcsúzkodnak. :)

Q&A - Jace 3.

Sziasztok!

Újabb Kérdezz-Felelek Jace-szel.


Jace, elvennéd Claryt? Persze.

Gondolod, hogy Jocelyn valaha elfogadja a szerelmed Clary iránt? Idővel... Nagyon hosszú idő múlva. Azt hiszem.

Hívott már valaki ostoba szőkének? Kétszer nem.

Hiányzik Idris? Vagy szereted NY-t? New York az otthonom.

Mit szeretsz a legjobban Claryben? Szeretem, hogy soha nem hátrál meg. Meg az ő... Nos, inkább hagyjuk.


Jamie


Egy szerintem tök jó kép Jamie-ről, és feketében!

Filmajánló - Lelkes testcsere



Sziasztok!

Újabb filmajánlót kaptunk, megint Annától, aki Kevin Zegers Lelkes testcsere című filmjéről írt nekünk. :) Neki ezúton is köszönjük!

És megint mondanám, hogy ha valakinek van kedve ilyet írni, annak nagyon örülünk! :D (Határidő nincs, amikor megnézed, megírod, bármikor van is az, küldheted. :D)




Lelkes testcsere (It’s a boy girl thing)


Ez is egy vígjáték, de nem olyan tipikus amerikai bénaság, hanem ez kanadai, és talán éppen ezért lett ilyen szórakoztató, legalábbis szerintem. Ahogy a címből sejteni lehet ez egy testcserés történet, tudom már ebből a témából is van sok a piacon, és mondhatnátok minek még egy… én szintén így gondoltam az elején, de mikor megnéztem akkor jöttem rá, hogy ez milyen jó kis film volt. Amúgy úgy bukkantam rá, hogy direkt Kevin Zegers filmeket kerestem.

Miről szól a film: van két szomszéd Nell (Samaire Armstrong) és Woody (Kevin Zegers), akik ki nem állhatják egymást, Nell szerint Woody egy nagyképű tahó, akit semmi más nem érdekel a focin, a rapp zenén és a csajokon kívül. Woody szerint Nell meg egy idézem „ceruzanyakú bige”, akit csak a tanulás, könyvek és a versek hoznak lázba. Az egyik este azonban megtörténik a csoda és másnap reggel egymás bőrében ébrednek fel, ki kell találniuk mi okozta a testcserét és minél hamarabb vissza kell változniuk, hiszen Woody élete legfontosabb meccsére készül, ami eldöntheti, melyik egyetemre veszik fel, Nell meg a Yale-re szeretne felvételizni. Persze mint az lenni szokott az elején nehezen tudnak együtt dolgozni, de végül fokozatosan megbarátkoznak a másikkal és elkezdenek összdolgozni, hiszen csak akkor változhatnak vissza, ha valami önzetlen dolgot tesznek a másikért…

A film tele van rengeteg poénnal, amiken én nagyokat szakadtam, és Kevin szerintem tök jól néz ki benne, olyan hitelesen alakítja a „lányt”, hogy teljesen elképedtem. De Samaire is nagyon jó „fiúként”, sőt ő nagyobbat üt, és annak ellenére, hogy szerintem nem olyan szép nő, mégis jól játszotta a kedves kislányt az elején, és a testcsere után meg a bunkó „fiút”.

Én szinkronosan néztem, és hát… nem akarok semmi rosszat mondani most a magyar szinkronról, de aki teheti, inkább felirattal nézze, mert Kevin hangja egyszerűen kiábrándító, nyálas kis ficsúrhangot adtak neki, remélem nem ez lesz a Csontvárosban is…

Röviden ennyit szerettem volna, remélem valakinek felkeltettem az érdeklődését.

Kacsák küldetése


ID Personák

Sziasztok!

Meghoztam a TMI Personák párját is. Íme az ID personák:


http://www.getpersonas.com/hu/persona/443687

http://www.getpersonas.com/hu/persona/400125

http://www.getpersonas.com/hu/persona/443684

http://www.getpersonas.com/hu/persona/475551

Román

Sziasztok!

Emlékeztek arra a részre, amikor Jace és Sebastian románul beszéltek az Üvegvárosban? Ha nem, akkor íme:

Jace elmosolyodott. – De ce crezi ca va ascultam conversatia?
Sebestian érdeklődéssel a tekintetében nézett a szemébe. – M-ai urmarit de cand ai ajuns aici – felelte. – Nu-mi dau seama daca nu ma piaci or daca esti atat de banuitor cu toata. lumea – tette hozzá, aztán felállt. – Örülök a lehetőségnek, hogy gyakorolhatom a románt, de ha nem bánod, megnézem, mi tart ilyen sokáig Isabelle-nek a konyhában. – Ezzel eltűnt az ajtónyílásban, otthagyva a csodálkozó Jace-t.
– Mi az? Kiderült, hogy mégsem beszél románul? – kérdezte Simon.
– Nem – felelte Jace. Halvány ráncok jelentek meg a szeme körül. – Nem, úgy beszél, ahogy a nagykönyvben meg van írva.



Bizonyára sokatokban felmerült a kérdés, hogy vajon mit is jelent ez a néhány román mondat. Én ugyan nem beszélek románul, de Cassie megírta nekünk, hogy van angolul, ezt pedig már le tudom fordítani. :) Íme:


Jace elmosolyodott. – [Miért gondolod, hogy a hallgattam a beszélgetéseteket?]
Sebestian érdeklődéssel a tekintetében nézett a szemébe. – [Azóta figyelsz engem, mióta idejöttél] – felelte. – [Nem tudom, hogy nem kedvelsz, vagy mindenkivel szemben ilyen gyanakvó vagy]tette hozzá, aztán felállt. – Örülök a lehetőségnek, hogy gyakorolhatom a románt, de ha nem bánod, megnézem, mi tart ilyen sokáig Isabelle-nek a konyhában. – Ezzel eltűnt az ajtónyílásban, otthagyva a csodálkozó Jace-t.
– Mi az? Kiderült, hogy mégsem beszél románul? – kérdezte Simon.
– Nem – felelte Jace. Halvány ráncok jelentek meg a szeme körül. – Nem, úgy beszél, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Will és Tessa

Levél



Kedves Lightwoodok!

Ne hibáztassátok Alecet, amiért meleg. Úgy értem, néztetek már rám? Nehéz ellenállni. (:

Szeretettel:
Magnus




Angyali erő


2012. szeptember 14., péntek

Képek a 18. napról

Sziasztok!

Íme, a rajongók megmutatták, mennyire szeretik a sorozatot és a színészeket. És helyet kapott a Jamie is Jace kampány is. :D


Szombati különleges menetrend

Sziasztok!

Ha a Facebook oldalt olvassátok, akkor már tudjátok, hogy én most egy kis időre el fogok tűnni. Na, nem kell megijedni, nem sokára. Ma este indulok, és vasárnap reggel/délelőtt már jövök is vissza. 

Addig viszont sajnos a friss hírek szünetelni fognak. Viszont pánikra semmi ok, lesznek posztok!

A Bloggernek van egy olyan csodálatos funkciója, amivel előre be tudok állítani bejegyzéseket pontos időpontra. Ezt meg is tettem, szóval holnap egész nap lesznek posztok. Reggel 8 körültől kezdődően. 

És mégis mik lesznek? Lesz Kérdezz-felelek Jace-szel, aztán lesz levél, lesz fanart, fan videó, kósza érdekesség, filmajánló, és még egy-két dolog, estefelé pedig szabályos divatbemutató a színészekkel! ;)

Szóval én nem leszek, a blog viszont frissül. Nyugodtan írjatok kommenteket és kérdezzetek, amint hazaérek, mindenre válaszolok, és a frisseket is pótolni fogom! :D 

Addig is jó utat nekem! ;)

U.i.: Ja, és ez azzal is jár, hogy ezeket a programozott posztokat nem fogom tudni kitenni a Facebook oldalra, szóval ha esetleg onnan szoktátok nézni a frisseket, az most nem fog működni. 

Jace és Clary


Végéhez közeledik


Milyen érzés befejezni a TMI-t?

Válasz:

Szomorú búcsút inteni mindenkinek.

Cassie férje


A tweetben Maureen Johnson és Cassie is meg vannak jelölve.

Cassie, beleszerettem a férjedbe.

Válasz:
Ugyanaz a férjünk? (mármint Maureennal.)

MJ átveszi a hatalmat

Sziasztok!

Tegnap Cassie megint megjelent Twitteren. :) Vagyis, mint kiderült, nem is ő, hanem a barátnője, Maureen Johnson vette át az irányítást Cassie tweetjei felett. (Aki egyébként szintén írónő.) Kéretik a tweeteket lentről felfelé olvasni!



És akkor a fordítás már időrendi sorrendben:


Hé! Sziasztok, itt én! Maureen Johnson. Enyém Cassie számítógépe! MIT AKARTOK TUDNI?

SRÁCOK, TI MINDENT TUDNI AKARTOK! Mindent el is fogok mondani. De először is. *megnyitja az új könyv fájlt* *hozzáad Simon és Maureen Johnson jeleneteket*

A SOROZAT VÉGÉN SIMON ELVESZ ENGEM! ENGEM! Maurenn Johnsont! Ez a HIVATALOS BEFEJEZÉS!

Valaki megkérdezte (nem tudom bemásolni, mert nem tudom használni ezt hülye programot), hogy mit ír most Cassie. Ő MOST EGY KÖNYVET ÍR!

(Mi igazából átbeszéltük az utolsó TMI könyv teljes történetét, és ÚRISTEN, NAGYON IZGALMAS. NEM IS ÉRTITEK, MILYEN JÓ LESZ!

*macskát rak Cassie-re, hogy még egy kicsit távol tartsa* *még több Simon és MJ jelenetet tesz bele*

Kérdés: Vannak képek a számítógépén a színészekről? Válasz: Azt hiszem. Próbálom meggyőzni, hogy hagyja, hogy beszéljek Robbie-val telefonon.

*eltávolítja Simon pólóját az összes jelenetben, azokban is, ahol hideg van*

Cassie vissza akarja kapni a számítógépét. NEEEE! *fut* *bezárkózik a fürdőszobába*

(megérkezik Cassie)

Az ördögi Maureen Johnson átvette az irányítást a Twitterem fölött. 

Tényleg átmentünk a Heavenly Fire történetén ma, egyedül ez volt igaz az egészből.

Cassie cikke

Sziasztok!

Cassie most éppen egy szerintem rendkívül érdekes cikket írt a young adult fantasy könyvekről és a tinikről. Ő az: http://blogs.wsj.com/speakeasy/2012/01/01/the-secret-worlds-teens-hide-from-adults/

Ez pedig a fordítás:


A titkos világok, melyeket a tinik rejtegetnek a felnőttek elől


A 10-es és a 9-es vágány között a King's Cross állomáson ott a 9 és ¾. Vágány, amit csak varázslattal lehet elérni.

Valahol a washingtoni Forks városának közelében van egy erdő tele vámpírokkal és vérfarkasokkal.

Egy teljesen hétköznapi ruhásszekrény ajtajának kinyitása pedig olyan világba juttathat, ahol mindig tél van, mégsincs karácsony.

Tinédzsernek lenni annyi, mint két világ között ragadni, egy helyen, ahol nem vagy teljesen gyerek és nem vagy teljesen felnőtt. A serdülőkor koncepciója modern dolog – a régi időkben, a tinédzserek úgy házasodtak, harcoltak és haltak meg, mint a felnőttek, és a ma tinijei sóvárognak a felnőtt hatalomért (meghozni a saját döntéseinket!), míg más részről ugyanakkor félnek is tőle (hihetetlen felelősség is jár a felnőttséggel). Manapság a serdülőkort tartják a felkészülésnek a felnőtt életre, egy időszaknak, amikor vezetni kell a serdülőket és meg óvni a túl nagy függetlenségtől.

De ahogy más felkészülések, úgy ez a serdülőkori felkészülés is bosszantó, és a tinik alig várják, hogy túl legyenek rajta – hogy a biciklire pattanhassanak és száguldhassanak. A young adult, fiatal felnőtt fantasy könyvek ezt a feszültséget mutatják. Sok YA fantasyben, van egy rejtett világ, ami általában titkos a hétköznapi embereknek és a legtöbb felnőttnek, ahol a varázslat uralkodik és a gyerekeknek van ereje.

Az ötlet, hogy a gyerekek és a tinédzserek olyan világot láthatnak, amit a felnőttek nem, régóta egy szimbólum a gyerekkor varázslatára, de a felnőtt hatalom kifejeződése is, a felnőttektől és a befolyásuktól távol. Talán vannak tanárok a Roxfortban, de soha nem ők azok, akik megmentik a napot – Harry és a barátai teszik ezt. Narniában Edmund, Lucy, Peter és Susan nem csak gyerekek: ők a sors által választott királyok és királynők, és csak ők menthetik meg Narniát a végtelen téltől. Igazából azok a young adult könyvek, amelyekben jelen vannak a felnőttek, inkább a kivételek. Michael Grant bestseller Gone sorozata is pontosan ezt bizonyítja. Történet egy kisvárosról, ahonnan az összes felnőtt rejtélyesen eltűnt és a gyerekek uralkodnak. Scott Westerfeld Midnighters-ében csak az éjfélkor született tinédzsereknek van meg a képességük, hogy megnyissák a titkos huszonötödik órát, az időt, amikor sétálgathatnak az utcákon, míg a felnőttek szó szerint megfagynak. A saját Árnyvadász sorozatom egy tinédzser lánnyal kezdődik, aki tanúja egy gyilkosságnak, amit más tinédzserek követtek el, és egy felnőtt sem látja. Clary hamar egy mágikus világban találja magát, ami a miénk mellett létezik, ahol felfedezi, hogy ő – akár Harry Potter a saját univerzumában – egy végtelenül erős varázsló, akinek az a feladata, hogy megmentse a világot.

A világ megmentése egy teljesen átlagos befejezés egy YA fantasyk minden fajtájában. (Valójában James Petterson bestseller Maximum Ride sorozatában az egyik könyv címe az is, hogy A Világ Megmentése és Más Extrém Sportok.) Amikor a gyerekek és a tinik álmodnak, nagyot álmodnak – ez az egyik oka annak, hogy olyan szórakoztató róluk írni. Percy Jackson a hétköznapi életében egy átlagos, hiperaktív srác; a titkos varázsvilágban egy félisten, ő és a kardja, Árapály állnak a civilizáció és a megsemmisülés között.

Az egész világ tengelyét Percy cselekedetei adják, ahogyan Harry Potter világát az övéi, és Clary világát az övéi. A young adult fantasyben a főhős soha nem csak egy kis játékos: a varázsvilág, amit frissen felfedeztek, számukra teremtetett, és ők alakítják a sorsát. A felfedezéstől, a zűrzavarra, a megértésig és az irányításig – ez egy gyorsvonat a felnőttléten át, a felnőtt élet olyan földi problémái nélkül, mint a kifizetetlen jelzálog, a szemét levitele vagy az adók.

Nem meglepő hát, hogy ezek a történetek nem csak tinik tömegeit mozgatják meg, hanem a felnőtteket is.

18. nap - Képek



Rettenthetetlen


2012. szeptember 13., csütörtök

Új részletecske

Sziasztok!

Nem tudok szó nélkül elmenni az új részlet mellett, kikívánkozik belőlem ez a poszt. Csak leírom a gondolataim, mert muszáj. 

Szóval nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez szörnyen Willnek hangzik. :( A hangsúlyok, ez valahogy nem jemes.

És ugye itt az oldalon magyarul van, de az eredeti ez: No one can say that death found in me a willing comrade, or that I went easily.

Willing? Tudom, hogy ha ez is arra utalna, hogy Will az, már túl sok lenne a szójátékból, na de mégis...

Sok rajongó szerint ez egy esetleges csatajelenet előtti mondat...

De... Belegondolva, ha ez viszont már halált jelent, akkor hogy beszélhet még, akiről szó van? Hiszen ő maga mondja magáról, hogy nem adta könnyen magát. Hacsak nem Tessa erejéről van szó, amivel az utolsó gondolatait is hallja annak, akiknek az alakját felveszi. Ebben az esetben pedig ezek lehetnek akár utolsó gondolatok is. 

Aztán még egy lehetőség. Mi van akkor, ha nem is együtt kell értelmezni a két mondatot? Mondjuk van az a rész odáig, hogy comrade. Azaz: Senki sem mondhatja, hogy a halál szolgálatkész társra talált bennem. És utána az a rész, hogy: vagy hogy könnyen mentem. Mi van akkor, ha a menés nem is a halálra menésre vonatkozik? Hanem mondjuk adott a halál és a nem szolgálatkészség, és erre erősít rá a menés - nem a halálba, hanem mondjuk a Néma Testvérek közé. Azaz ezzel azt mondja a szereplő, hogy bár nem adta könnyen a bőrét, de azért nem is szánta rá magát könnyen.


Tudom, hogy összevissza írok mindenfélét. De... Ti mit gondoltok?

A hercegnő részletecske


Senki sem mondhatja, hogy a halál szolgálatkész társra talált bennem, vagy hogy könnyen mentem.

Casa Loma - Hol forgatnak?

Sziasztok!

Na, hát a Casa Loma is tudja, hogy kell elérniük, hogy mindenki róluk beszéljen. Íme a mai menü:


Na, félre a viccet, ez nem a napi menü.

Azoknak, akik esetleg nem tudnak angolul:

A TMI filmet forgatják, és a következő helyeket érinti a forgatás:
  • Könyvtár
  • Peacock Alley (Igen, ez páva és sikátor, köz. Nem fordítanám le, mindjárt úgyis lesz róla kép. :D)
  • Sir Henry dolgozószobája
  • Sir Henry hálószobája
  • 2. emeleti folyosó
Na, és akkor a képek a forgatási helyszínekről:

Könyvtár





Peacock Alley



Sir Henry dolgozószobája





Sir Henry hálószobája





2. emeleti folyosó


Kérdezhettek, küldhettek

Sziasztok!

Még egy rajongói oldal van, ahol várják tőletek a kérdéseket, illetve ide már küldhettek valamilyen alkotást is. (Hajrá, Orsi, remélem beküldöd a rajzod. :D)

Szóval egy kis összefoglaló, hogy hová is küldhettek, és mit:


Szóval... Bár sajnos mi nem lehetünk ott, azért ha valakinek van egy kis ideje, egy darab belőlünk - a szívünkön kívül - ott lehet.

Kérdezzetek!

Sziasztok!

Már írtam róla, hogy több rajongói oldal meghívást kapott a forgatásra. :)

Az alábbi linken és Twitteren várják a kérdéseiteket, természetesen angolul. :) Ha szeretnétek valamit kérdezni a stábtól vagy a szereplőktől, akkor hajrá! :D

Lépcsőkorlát xD

Na jó, az mennyire beteg, ha már azt hittem a lépcsőkorlátra, hogy egy Alec hátára szerelt szeráfpenge? xD



Iratze


Filmajánló: Killing Bono

Sziasztok!

Újabb filmajánlót kaptunk, ezúttal Annától, aki Robert Sheehan Killing Bono című filmjéről írt nekünk. :) Neki ezúton is köszönjük!

És megint mondanám, hogy ha valakinek van kedve ilyet írni, annak nagyon örülünk! :D (Határidő nincs, amikor megnézed, megírod, bármikor van is az, küldheted. :D)



Killing Bono: (Robert Sheehan filmje)


Onnan szereztem tudomást erről a filmről, hogy húgom nagy Ben Barnes rajongó, így megnézette velem, de Robert Sheehan is szerepel benne, ő a másik főszereplő, így gondoltam, ha írok róla pár sort, akkor más is kedvet kap ahhoz, hogy megnézze. Már csak Robbie kedvéért.

A film egyébként Neil McCormick önéletrajzi könyve alapján készült, melynek címe „I was Bono’s doppelganger” („Én voltam Bono hasonmása”). Persze nem teljesen könyv hű, vannak dolgok, amiket megváltoztattak, és egy kicsit felturbózták a történetet, mert mielőtt bármelyik Bono rajongó megijedne majd a filmnézés közben... SPOILER!!!!!! Neil sosem akarta lelőni Bono-t, azt csak a filmbe rakták be a hatásfokozás kedvéért SPOILER VÉGE!!!!

Miről szól a film: van egy testvérpár Neil (Ben Barnes) és Ivan (Robert Sheehan) McCormick, akik gyerekkori barátságban állnak U2 együttes tagjaival, Bono-val és a többiekkel, ott voltak, mikor megalakult az együttes, és végignézték hogyan válnak egyre híresebbé. Közben persze ők is próbálkoztak a saját zenéjükkel, de valahogy ez nekik sosem jött össze, annak ellenére, hogy Neil mindent megtett a sikerért. Végül Írországból Londonba költöznek, és ott indul be az élet igazán… a film azt mutatja be, hogy milyen nehéz érvényesülni a zeneiparban és hogy sokszor a tehetség vagy az akarás vajmi kevés a sikerhez, hiszen megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy mindent megteszünk a céljaink eléréséért, akkor sem tudjuk álmainkat megvalósítani.

Mielőtt valakit megtévesztene a komoly téma, el kell mondanom, hogy ez vígjátéknak van besorolva, tehát nem egy komoly életrajzi film, hanem tele van poénokkal és viccekkel, szinte mindenki ír akcentussal beszél, amit egyszerűen csodálatos hallgatni. (legalábbis szerintem). A helyszínek, a ruhák minden korhű, a 80-as, 90-es évekre hajaz.

Nekem jobban tetszik Neil karaktere, akit habár néha ütöttem volna szívesen, mégis nagyon kedvelek, de Ivan se rossz, és Robert Sheehan jól alakítja őt. Mivel egy zenészek életéről szól a film, így természetesen vannak benne éneklés és koncertek, sőt még Robbie is megcsillogtatja énektudását és zenei tehetségét. A mellékszereplők is nagy arcok, a meleg főbérlő, vagy a maffiózó pasi, akitől pénzt szereznek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet, aki szeretne egy jó angol vígjátékot megnézni és közben röhögni egy nagyot!

Karkötő

Sziasztok!

Jelentem, már ilyen is van:



Még egy kis infó a 17. napról

Sziasztok!

Az előző posztban írtam, hogy a Casa Lomában van egy könyvtár, na ő az:




Illetve kaptunk a Casa Loma twitter oldalán még egy kis infót. Íme:



Tehát egy fiatal lány hálószobájában forgattak, amire a Sir Henry's Suite-ot használták. Ami nagy eséllyel Isabelle szobáját jelentheti, és ez pedig a szoba:



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets