Blogger Widgets

2012. szeptember 9., vasárnap

Filmes borító

Sziasztok!

Észrevehettétek, hogy mostanában lényegesen kevesebb fanart van. Nos, az egyszerű magyarázat az, hogy nem ide, hanem a Tumblr oldalra teszem fel őket. (Ezért is érdemes azt is nézegetni itt.)

Ha valamiért kivételt teszek, akkor annak általában oka van. Mint most is. Íme a fanart:


Bevallom, én egész egyszerűen szerelmes vagyok ebbe a fanartba. Tetszik az ötlet, hogy a filmes szereposztást kombinálta az eredeti könyvborítóval. Viszont jogosan merül fel a kérdés: Lesz vajon filmes borító?

Nos, ez nyilván a sikertől is függ, de arra szinte a nyakamat merem tenni, hogy Amerikában kijön majd a filmes borító, mint annyi könyv esetében korábban. Meg sem kísérlem felsorolni, hány könyvből készült már ilyen borító. 

Az egyik kérdőjelet viszont az jelenti, hogy vajon ki vagy kik lesznek a borítón. Hiszen a fenti fanarthoz hasonlóan akár alkalmazkodhatnak a könyvborítóhoz, és ha nem is ennyire szorosan tartják meg a koncepciót, ebben az esetben a borítón csak Jace lenne. Vagy abból kiindulva, hogy Clary a főszereplő, készítenek egy Lily Collinsos borítót. De valljuk be, erre azért kevés az esély! 

Valószínűbb, hogy több szereplőt is rátesznek majd a borítóra. Ha a szerelmi szálra helyezik a hangsúlyt, akkor nagy eséllyel Clary és Jace párosa lesznek a könyvön. De ha nem ez a cél, akkor akár nagyobb csoportkép is lehet a dologból. Akár megpróbálhatnak mesterségesen nagyobb súlyt fektetni a szerelmi háromszögre, így beemelve Clary és Jace mellé Simont beemelve. Vagy készíthetnek egy olyan borítót is, ahol több szereplő is megjelenik, például Izzy és Alec is, esetleg Magnus. És akkor még arról az eshetőségről nem is beszéltünk, hogy Valentine is rákerülhet a borítóra, mint a főgonosz.

A másik nagy kérdés, hogy amennyiben készül filmes borító - amire nagy az esély -, akkor azt kis hazánkba is behozzák-e, és a Twilighthoz hasonlóan a Könyvmolyképző kiadja-e azokat is. És ha igen, akkor számíthatunk-e esetleg újabb zsebkönyv verzióra?


Ami azt illeti, én örülnék a filmes borítónak, de azért az én szívemhez mindig az eredeti borítók állnak majd a legközelebb, mert egyszerűen gyönyörűek. A legjobban annak örülnék, ha a fentihez hasonló módon oldanák meg a dolgot. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets