Blogger Widgets

2012. július 28., szombat

Mit is jelent, amit Jem suttog a részletben?

Sziasztok!

Én sajnos nem tudok kínaiul, a netes fordítókban pedig nem igazán bízom, tekintve, hogy angolból is milyen őrültségeket tud kihozni. 

De egy kedves olvasó, aki követi a Facebook oldalt, és aki tud kínaiul, volt olyan kedves, hogy megírta, mit is jelent az a sor. Tőle idézek. (Nevet nem merek írni, hátha nem szeretné.)

"Quin ai de - egy szeretett, kedves személyre vonatkozó becézés.. ezerféleképpen használhatják, de manapság a kedvesem, kedves az elterjedtebb., de lehet drágám is.
Nyers fordításban én úgy hoznám le, hogy "Itt fáj, kedves?", de más értelembe véve lehet még "Fáj még Önnek, kedves(em)?""



Közben pedig egy másik kedves lány Twitterről is válaszolt a kérdésemre. Azt írja, hogy ezt jelenti: are you wounded, my beloved?'
Azaz megsebesültél, kedvesem?

A hercegnő részlet 7.


Will tekintete találkozott Tessáéval, ahogy a lány közelebb lépett. Majdnem el is botlott a ruhája szegélyében. Egy pillanatra tökéletesen megértették egymást. Jem volt az, ami miatt még mindig egyenesen egymás szemébe tudtak nézni. Ha Jem volt a téma, mindketten szenvedélyesek és tántoríthatatlanok voltak. Tessa látta, hogy Will szorosabban markolja Jem karját. – Itt van – mondta.

Jem lassan kinyitotta a szemét. Tessa küzdött, hogy ne látszódjon a döbbenet az arcán. A pupillája kitágult, írisze ezüst gyűrű volt a fekete körül. – Ni shou shang le ma, quin ai de? – suttogta.

Jem


Clary, Jace, Simon és Izzy





Kép az ID mangából

Nagyobb méretért katt!

Pandemonium

Sziasztok!

Bizonyára emlékeztek még a Csontváros első fejezetére, és arra, hol is találkozott Clary először Jace-szel és a többiekkel.

Ha nem, akkor elevenítsük fel egy kicsit! :

"A Pandemonium klub előtt már nagyjából ötven tinédzser gyűlt össze. Most közelebb nyomultak, hátha elcsípnek valamit a beszélgetésből. Min­dig sokáig kellett sorba állni, hogy be lehessen jutni a minden korosztály előtt nyitva álló klubba, és a várakozás alatt általában egyáltalán semmi nem történt. A kidobók erőszakosak voltak, és azonnal lecsaptak minden­kire, akiről úgy vélték, bajkeverő lehet. A tizenöt éves Clary Fray legjobb barátjával, Simonnal együtt várt a sorára. Most ő is előrehajolt, mint min­denki más, és egy kis izgalomban reménykedett." - Csontváros


De miért is szentelek külön bejegyzést a Pandemonium klubnak? A neve miatt. Nomen est omen, szokás mondani, és tökéletesen egyetértek.

A klub neve ugyanis beszélő név. John Miltonról már írtam korábban a Valentine nevét boncolgató bejegyzésben, és azt is tudjuk, hogy idézet is van a könyvben tőle. De még ez sem minden. Ugyanis a Pandemonium is Miltonhoz kapcsolódik.

Milton már sokat emlegetett Elveszett Paradicsom című művében ugyanis a Pandemonium a pokol fővárosa.

"A Mélységből hirtelen előtámad a Pandemonium, Sátán palotája. A Pokol fejedelmei ott tartják gyűlésüket." - Elveszett Paradicsom

Maga a Pandemonium szó a görögből ered, és körülbelül annyit tesz angolul: all-demon-place, azaz valami olyasmi, hogy Minden démon helye, vagy Hely tele démonnal. Kinek mi tetszik. :)
A költemény szerint a helyet a bukott angyalok építették.

Tehát aligha lehet meglepő a választás, hiszen Clary itt találkozik az első démonjával, a kék hajú fiúval.

"- Nem láttalak még itt. 
- Azt akarod tudni, hogy gyakran járok-e ide ?" - Csontváros

Ez a pérbeszéd Isabelle és a kék hajú démon között játszódik le. Ebből arra lehet következtetni, hogy a démon sok időt tölt a klubban, valószínűleg nem csak ő egyedül. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a démonok gyűjtőhelye lehet. 


A Pandemonium klub egy meglehetősen más formában felbukkan Az angyalban is. Ebben nem annyira szórakozóhelyet, mint inkább egy csoportot jelent. 

"- Ez egy szervezet - magyarázta Charlotte. - Méghozzá egy elég régi mondén szervezet. A mágia művészete érdekli őket. Az összejöveteleinek varázslatokkal foglalkoznak, és démonokat meg szellemeket próbálnak megidézni." - Az angyal


Cassandra Clare-t meg is kérdezték, hogy a két Pandemonium klubnak mennyi köze van egymáshoz.

"Nagyon kevés. Semmi lényeges szálat érintő kapcsolat nincs abban, hogy a két klubnak ugyanaz a neve."

Mindenesetre érdekes egyezés, és ha másra nem is, arra mindenképp jó volt, hogy a TMI rajongók felkapják a fejüket a dologra az ID olvasása közben. És a név kétségtelenül illik mindkettőre. :)




A három sorozat




TMI fanart





2012. július 27., péntek

Valentine, Jace és Simon




“Just take the weapon you hold in your hand and drive it through his heart,” Valentine’s voice was soft. “One simple motion. Nothing you haven’t done before.”
Jace met his father’s stare with a level gaze. “I saw Agramon,” he said. “It had your face.”
“You saw Agramon?” The Soul-Sword glittered as Valentine moved toward his son. “And you lived?”
“I killed it.”
“You killed the Demon of Fear, but you won’t kill a single vampire, not even at my order?”
Jace stood watching Valentine without expression. “He’s a vampire, that’s true,” he said. “But his name is Simon.”

A Herondale fiúk


Tessa és Will





Simon, Isabelle és Magnus




Cassandra Clare reagált

Sziasztok!

Cassandra Clare végre reagált a reggeli posztban emlegetett pletykára, miszerint Kevin Zegers fogja majd játszani Alecet. 

Igaz, a válaszával nem sokra megyünk.

"Igen, tudok a híresztelésekről a castinggal kapcsolatosan, és tudom, hogy tudni akarjátok, hogy igaz vagy nem. Sajnos jelenleg sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom (reméltem, hogy úgy jöhetek ki belőle, hogy nem tűnök túl nixonosnak). Remélhetőleg ez a sötét bizonytalanság nem tart már sokáig."

Boldog szülinapot Cassandra Clare!

Sziasztok!

Legkedvesebb írónőnk, aki nélkül nem lenne sem Jace, sem Will, sem Jem sem a többiek, ma ünnepli a születésnapját! Egészen pontosan a 39. szülinapját! :D

Tehát:

Boldog születésnapot, Cassie!


És hogy ő is láthassa, hogy mennyien gondolunk rá, Twitteren írjátok be a következőt: #HappyBDayCassie

A Twitter oldalán ezenkívül írhattok is neki jókívánságokat! :D https://twitter.com/cassieclare

És akkor végül fejeljük meg a dolgot még egy képpel is:


 

Clary és Sebastian


Kevin Zegers Alecnek?

Sziasztok!

A JustJared nevű portálról elindult a pletyka, miszerint Kevin Zegers fogja majd Alecet játszani. Ezután a hír több más site-on is feltűnt, de mind a JustJaredre hivatkoztak. 

Kevin Zegers-t többen ismerhetitek, A pletykafészek című sorozatból (ahol többek között azzal az Ed Westwickkel játszik együtt, akinek a neve szintén felmerült Alec szerepérevel kapcsolatban), de szerepelt a Lelkes testcsere és a Jane Austen könyvklub című filmekben is. 

A hírt egyelőre nem erősítették meg, és nem is cáfolták. Cassie háza táján nagy a csend. 

De szerény véleményen szerint a hír kacsa. Megmondom, hogy miért gondolom ezt, bár persze lehetséges, hogy tévedek. Egyrészt Kevin 1984-es, azaz már 28, emiatt többen túl idősnek gondolják a szerepre. (Ez persze nem kizáró ok, hiszen a legtöbb szereplő idősebb, mint a könyvben.) Ami miatt nagy eséllyel kacsa a hír, az két dolog: egyrészt Cassie azt mondta, hogy az Alecet majdan játszó színész brit. Kevin kanadai, és erre büszke is. A másik infó, amit tudunk, hogy van valamilyen kapcsolat közte és Douglas Booth között, Kevin pedig valószínűleg még csak nem is ismeri, közös filmjük pedig végképp nem volt. 

A "hírt" mindenesetre elég vegyesen fogadták a rajongók, volt, aki nagyon örült, volt, aki nagyon nem. Szerintem addig kár is ezen filózni, amíg nem derül ki az igazság.

Amint van új hír, hozom!

2012. július 26., csütörtök

Jace és Clary

Jace és Clary


Jace és Clary



A hercegnő részlet 6.

Will!

Az ismerős hangra megfordult, és Tessát látta. Volt egy kis ösvény a domb oldalán, melyet ismeretlen fehér virágokkal szegélyeztek, Tessa ezen közeledett felé. Hosszú, barna haja lengett a szélben – levette a szalmából készült főkötőjét, a kezében fogta, integetett neki és mosolygott, mintha örülne, hogy látja.

Will szíve nagyot szökkent a látványára. – Tess – hívta. De még mindig nagyon messze volt – egyszerre tűnt nagyon közelinek és távolinak. Láthatta csinos, felfelé fordított arcának minden részletét, de nem tudta megérinteni. Csak állt ott, várva és vágyakozva, a szíve pedig úgy vert a mellkasában, mint a sirályok szárnyai.

Végül ott volt, elég közel, hogy láthassa a talpa alatt lehajló füvet és virágokat. Kinyúlt felé –

Maradj nyugodt és ölj démonokat!


Lena Headey válik

Sziasztok!

Egy kicsit szomorúbb hír így ma reggel. Lena Headey, aki majd Jocelyn alakítja a Csontváros filmben, és akit jelenleg a legtöbben a Trónok harca Cerseieként ismernek, benyújtotta a válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.

Lena és férje, Peter Loughran 2007 májusában házasodtak össze, és egy fiuk is született, a két éves Wylie Elliot Loughran.

Lena addig is belevetheti magát a munkába, hiszen karrierje szárnyal. Emmy-díjra jelölték a Legjobb mellékszereplő drámában kategóriában Cersei megformálásáért, és hamarosan kezdődik a Csontváros forgatása is. 

A Tündérek udvara



2012. július 25., szerda

CoLS kép - Spoiler!


A kacsa

Sziasztok!

Tudom, hogy ennek semmi köze nincs az árnyvadászokhoz, de megláttam a kacsát, és rögtön a Herondale fiúk jutottak eszembe. xD (Megvan a magyarázat, hogy miért utálják. xD)


A főbb szereplők






Esély a TOP 100 YA könyv közé kerülésre

Sziasztok!

Cassandra Clare mindkét árnyvadászos sorozata bekerült azok közé a könyvek közé, amelyek esélyesek az NPR Top 100 Young Adult könyv kategóriában. A jelöltek egészen pontosan 235-en vannak, a végeredmény pedig az olvasók szavazatai alapján dől majd el. 

Olyan könyvek vannak még a listán, mint a Zabhegyező, a Cinder, a Delírium, A beavatott, A Graceling sorozat, az Gemma Doyle trilógia, a Hunger Games, a Perfect Chemistry, a Shiver trilógia vagy még sorolhatnám...

Alec


Magnus Bane


Will





His eyes reflected light like a cat’s as they surveyed the room. “Look at him. The face of a bad angel and eyes like the night sky in Hell. He’s very pretty, and vampires like that. I can’t say I mind either.

Will és Tessa


Tess, Tess, Tessa. Was there ever a more beautiful sound than your name? To speak it aloud makes my heart ring like a bell. Strange to imagine that, isn’t it – a heart ringing – but when you touch me that is what it is like: as if my heart is ringing in my chest and the sound shivers down my veins and splinters my bones with joy.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets