Blogger Widgets

2014. július 5., szombat

Új Jamie képek


Sziasztok!

1-jén Jamie a Virgin Atlantic partiján járt, ahol Vivienne Westwoodúj kollekcióját ünnepelték. 





Még több kulisszák mögötti fotó


Sziasztok!

Megvan a képek forrása, úgyhogy most hozom azokat a Csontváros kulisszák mögötti fotókat, amiket eddig nem. Forrás






A többi fotóért katt a folytatásra!

Új kulisszák mögötti képek a Csontváros forgatásáról


Sziasztok!

Azt hiszem, én ezeket a Csontváros fotókat még nem láttam, aztán nem kizárt, hogy tévesek. Mindenesetre a csoportkép a teljes stábról nekem nem rémlik. A képek forrása. Ha meg esetleg mégis láttuk már őket, akkor viszont legalább kicsit foglalkozunk a filmmel a nagy hiány után. :)

(És igen, megtaláltam Pajesz Pasit! :D Jó keresgélést!)

Nagyobb méretért katt!
 

Új Lily képek


Sziasztok!

Hoztam néhány új képet Lilyről, ahol már a rövid haját is láthatjátok.

 
 


Boszorkánymesterek mindenhol


Sziasztok!

Cassie kapott egy érdekes kérdést egy nagyon is szemfüles rajongótól. Nézzétek csak:

Helló, Cassie! Van néhány kérdésem az új boszorkánymesterrel kapcsolatban, aki rettentő gyorsan az új kedvenc szereplőmmé vált (igazából mind a kedvenc szereplőim, de most épp róla van szó): Malcolm Fade! Szóval két kérdés: központi szerepe lesz a TDA-ban, ha már ő LA Főboszorkánymestere? És a második: mivel tudjuk, hogy valami borzalmas történt vele a 20. század fordulóján, ez azt jelenti, hogy szerepelni fog a TLH-ban (és az említett szörnyű dolgok ebben történnek vele)?

Cassie válasza:

Nagyon okos vagy. Malcolm nem csak TDA szereplő, hanem TLH szereplő is. (Valójában a TLH lehetőséget ad nekem, hogy írjak a nagy Boszorkánymester Egyesülésről, Magnusszal, Ragnorral, Catarinával és Malcolmmal. Talán alapítanak egy bandát!


Cassie már többször emlegette, hogy a TLH és TDA szorosan kapcsolódnak majd egymáshoz, mint ahogyan a TMI és a TID. Szóval már van is egy pontunk, ahol nem is kicsi a kapcsolat. 

2014. július 4., péntek

Előkészületben a két könyv!


Sziasztok!

Ugyan még nem előrendelhetőek, de felkerültek a Könyvmolyképző webshopjába a Csontváros filmes könyvek. Tanúsíthatom, hogy előkészületben vannak, és 100%, hogy megjelennek a nyárán. Szívemhez közel állnak, szóval ne tessék őket elfelejteni. :D

És akkor a két könyv:

konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/mimi-oconnor-a-vegzet-ereklyei-csontvaros-hivatalos-illusztralt-filmkonyv-6617?ap_id=Deszy


konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/mimi-oconnor-arnyvadasz-utmutato-6619?ap_id=Deszy



A megrendelési linkeket kitettem, de egyelőre nem előrendelhetőek, ahogy írtam, csak előjegyezhetőek, ne tessék összekeverni!

A fülszövegeket szintén a linkeken érhetitek el.

Mindkettő Elit Team könyv lesz, szóval érdemes lesz a kiadótól beszerezni a könyveket.

Új virágos kártyák


Sziasztok!

Kaptunk egy újabb sor virágos kártyát a két Cassandrától, ezúttal a boszorkánymestereken megyünk végig sorban. Köztük van már az új boszorkánymesterünk is, Malcom, aki a CoHF-ben már szerepel, de mivel Los Angeles Főboszorkánymestere, leginkább a TDA-ból ismerhetjük majd meg.




Malcom: csodamogyoró - varázslatok
Magnus: makk - halhatatlanság
Catarina: ökörfarkkóró - gyógyítás
Ragnor: citromvirág - körültekintés

És kaptunk egy közelit Malcom szeméről, figyeljetek:



Cassie azt is elárulta, hogy még két kártya, és a TMI-ról a TID sorozatra váltunk a kártyákban.

2014. július 3., csütörtök

Mi történik a CoHF után?


Sziasztok!

Cassie válaszolt egy kérdésre a jövővel kapcsolatban, viszont nagyon durva CoHF spoilereket tartalmaz! 

Tehát csak akkor olvassatok tovább, ha ezt tudomásul vettétek!

2014. július 2., szerda

Lady Midnight részlet



Sziasztok!

Újabb részletet osztott meg Cassie a Lady Midnightból. FIGYELEM! A részlet CoHF SPOILER!!!


Mark feléjük pördült. A szeme vak volt, semmit sem látott. - Idehozod elém az ikreket, és újra meg újra megölöd őket vele. Az én Tyom, ő nem érti, hogy nem tudom megmenteni. Idehozod Drút, és amikor nevet, hogy láthatja a mesebeli kastélyt, amit sövények vesznek körül, átdobod a tüskéken keresztül, amíg össze nem szúrják a kis testét. És hogy azt parancsolod, fürdess meg Octavian vérében, mert egy ártatlan gyermek vére varázslat a Domb alatt.

Ööö, igen, a végét nem igazán értem, kicsit zavaros ez nekem így, ha valaki érti, írja meg. Mindenesetre angolul tudóknak itt az eredeti:

Mark whirled on them. His eyes were blind, unseeing. “You bring the twins in front of me and you kill them over and over. My Ty, he doesn’t understand why I can’t save him. You bring me Dru and when she laughs to see the fairytale castle, all ringed round with hedges, you throw her against the thorns until their pierce her small body. And you bid me wash in Octavian’s blood for the blood of an innocent child is magic under the Hill.”

2014. július 1., kedd

Cassie könyvei a közeljövőben


Sziasztok!

Cassie megint kapott kérdést arra vonatkozóan, hogy mégis milyen könyvei fognak megjelenni az elkövetkező néhány évben, és milyen sorrendben. Bár már írtam róla, most megteszem újra, hátha valaki lemaradt, illetve egy kis apró új információmorzsát is kaptunk a Magisterium sorozatról, amit eddig nem tudtunk.

Tehát a sorrend az Árnyvadász sorozatokban:

Lady Midnight (The Dark Artifices 1)
Chain of Gold (The Last Hours 1)
Prince of Shadows (The Dark Artifices 2)
Chain of Iron (The Last Hours 2)
Queen of Air and Darkness  (The Dark Artifices 3)
Chain of Thorns (The Last Hours 3)

A címeket most inkább nem fordítom, majdnem biztos vagyok benne, hogy főleg a The Last Hours címekkel valamit kezdeni kell, mert magyarul nem hangzik a legjobban. De majd meglátjuk.
Mindenesetre a Lady Midnight, a TDA első kötete jövőre jelenik meg angolul, szóval az már nincs is olyan messze, bár Cassie is azt írja, hogy pontos időpontot még nem tud mondani. (Naná, hogy nem, épp írja a könyvet. :D) 

A Lady Midnight megjelenése után felváltva következnek majd a TDA és a TLH kötetei, ahogyan az a TMI és A TID esetében is történt. 

Miután ez a két sorozat befejeződött, érkezik majd az ötödik Árnyvadász sorozat, amivel előreláthatólag lezárul majd az Árnyvadász könyvek sora. Ez a The Wicked Powers címet viseli. 

Nyilván ez csak a regényekre vonatkozik, azt már most tudjuk, hogy egy a Bane krónikákhoz hasonló novellafüzér érkezik Simonról, és nem tartom kizártnak, hogy Cassie (akár egyedül, akár a barátnőivel) plusz kiegészítő kötetekkel lepje meg az olvasókat. Arról is volt szó, hogy Cassandra Jeannel közösen dolgoznak egy a Körről szóló képregényen, nagy eséllyel erre is számíthatunk még a TWP előtt. (Üzletpolitikai szempontból legalábbis ez lenne logikus.)

Viszont ami új információ, hogy egészen pontosan hogyan fog beférni ezek mellé az Árnyvadász könyvek mellé Cassie másik, nem Árnyvadász sorozata, a Magisterium, amin Holly Blackkel együtt dolgozik.

A Magisterium sorozat első kötete, a The Iron Trial szeptember 9-én jelenik meg angolul. Ezután minden év szeptemberében jelenik majd meg egy újabb kötet, Cassie elárulta a második kötet címét is: The Copper Gauntlet (A Réz Páncélkesztyű)
(Úgy tűnik, itt is lesz rendszer a címekben? Valamilyen fém minden címben? Persze ez még nem biztos, de az eddigiek alapján nem kizárt.)
Ez tehát jövő szeptemberre várható. 

A jó hír, hogy a sorozat magyarul is érkezik, pontos megjelenési információm még nincs hozzá, ha lesz rögtön kiírom.

2014. június 29., vasárnap

Itt a teljes The Iron Trial borító


Sziasztok!

Cassie megosztotta velünk a The Iron Trial teljes borítóját, amin már a könyv hátulját is láthatjuk. Fülszöveg helyett egy verset találunk rajta, amit Cinquainnak hívnak, és a Magisterium alkímiai varázslataihoz tartozó szabályoknak része. Minden elemnek megvan a maga szerepe, és mindegyik kiegyensúlyozza a másikat.


A Tűz égni akar.
A Víz folyni akar.
A Levegő fel akar emelkedni.
A Föld meg akar kötni.
A Káosz pedig pusztítani akar.

Cassie azt is elárulta, hogy Cassandra Jean is készített illusztrációkat a könyvhöz, ezeket hamarosan meg fogja osztani velünk.


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets