Blogger Widgets

2014. július 3., csütörtök

Mi történik a CoHF után?


Sziasztok!

Cassie válaszolt egy kérdésre a jövővel kapcsolatban, viszont nagyon durva CoHF spoilereket tartalmaz! 

Tehát csak akkor olvassatok tovább, ha ezt tudomásul vettétek!



A novellasorozat, ami Simonról szól majd, megmagyarázza, mi történt a CoHF után? Hogy hogyan alakult a főszereplők élete, hogy Simon felemelkedett-e, hogy együtt vannak-e Izzyvel, hogy min ment még keresztül Magnus és Alec, hogy Jace és Clary összeházasodott-e? 

És egy másik:
Korábban azt mondtad, hogy Árnyvadász nem házasodhatnak nem Árnyvadászokkal, de emlékszem, hogy azt mondtad, Magnus és Alec összeházasodnak. És egyébként is, Andrew Blackthorn nem vette el Mark és Helen édesanyját?

Cassie válasza:
*sóhajt* Néha az agyam lassabban jár, mint az ujjaim. Itt az oldal a Kódexből a vegyes házasságokról:
"Az Árnyvadászoknak megengedett házasodni más Árnyvadászokkal, és a legtöbb esetben Alvilágiakkal is. (Mivel a Klávé számára nagyon fontos, hogy további Árnyvadászok születhessenek, ezért nem igazán nézik jó szemmel, ha valaki boszorkánymesterrel vagy vámpírral köt házasságot, mivel nem születhet gyermekük, de ettől még megengedett.)
Az Árnyvadászok nem házasodhatnak mondénokkal. Viszont az megengedett, hogy megkérdezzék a mondént, akivel házasságot szeretnének kötni, hogy hajlandó-e Árnyvadásszá válni, felemelkedni."
(A többi részét most nem fordítom, mert a mondén-Árnyvadász házasságról szól, az meg minket most nem érint.)

Tehát a Klávé nem hagyja jóvá az Árnyvadász esküvőket Árnyvadászok és Alvilágiak között, azon egyszerű okból, mert annak részét képezik a rúnák is. De másmilyen esküvő ettől még lehetséges: templomi esküvő, tündér ceremónia (mint ami Andrew Blackthorn és Helen és Mark édesanyja között történt) stb. Tessa és Will esküvője ott siklott félre kicsit, amikor Tessa bőréről eltűntek a rúnák, amiket rá rajzoltak. Alec nem tudna Magnusra rúnákat rajzolni, mert fájna neki és veszélybe sodorná. Jem és Tessa pedig nem is bajlódnak vele, mivel Jem nem akar többé Árnyvadász lenni.
Ahogy mindig, a mágia a könyvekben is állandóan változik. Amit a Törvény egyszer kimond, nem feltétlen marad örökké a Törvény. Tudjuk, hogy Magnus és Alec összeházasodnak és lesz gyerekük/lesznek gyerekeik, annak ellenére, hogy az egyikük Árnyvadász, a másikuk Alvilági.


(De semmit nem tudunk a többi párosról. Nem ígérek semmit esküvőkről meg babákról, csak Malec esetében.) Viszont megígérem, hogy vissza fogunk térni a főbb szereplőkhöz, hogy megnézzük, mi történt a TMI szereplők életében. Meg fogjuk tudni, hogy Jace és Clary összeházasodtak-e, hogy Simon és Isabelle kapcsolata működik-e, hogy Simon felemelkedett-e - de azért szeretném, ha ebben lenne meglepetés is!

4 megjegyzés:

  1. Deszy, már lehet, hogy buta kérdés, de Malecnek hogy lesz gyerekük? És ezt honnan? Bane Krónikák?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cassie Twitteren pedzegetett valamilyen örökbefogadást. Szóval úgy. :) De biztosan ki fog derülni. :)

      Törlés
    2. Én csodálkozok h mindenki ennyire biztos abban h ők fognak örökbe fogadni.
      Szerintem egyik sem az a fajta aki olyan nagyon akarna gyereket. Aztán meg vannak leszbikus szereplők is a szériában simán lehet h Cassy róluk beszélt.

      Törlés
  2. Lehet, hogy a következő könyvekben a leszbikus pároknak is lesznek gyerekeik, de azért Cassie elég egyértelművé tette, hogy a közeljövőben Magnusék fognak adoptálni. :) De amúgy egyetértek veled, szerintem se túl karakterhűek egy gyerekkel, de hát ki tudja mit hoz a jövő :-)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets