Blogger Widgets

2013. január 19., szombat

Magnus és Miau Ce-Tung


Víg Vasárnap

Sziasztok!

Arra gondoltam, bizonyos időközönként megrendezzük a Víg Vasárnapot. Ennek a napnak az lesz a lényege, hogy kérhettek tőlem posztokat. Nem merem ígérni, hogy minden kívánságot teljesíteni tudok/fogok, de igyekszem minél többet. 

Tehát ha van valamilyen téma, ami érdekelne titeket, van valami kérdés, amire nem találjátok a választ vagy egy homályos részlet, amit nem értetek Cassie könyveivel kapcsolatosan. Hajrá! Szabad kérdezni, kérni, kívánni! 

Az állandó rovatokhoz is kérhettek új posztokat, javasolhattok új rovatokat is, toplista témákat stb.

Természetesen van egy határ, mert egy nap alatt nyilván korlátozott mennyiségű kérést tudok csak teljesíteni, attól is függően, hogy mennyi időbe telik megírnom a posztokat, amiket szeretnétek. 

Ez az oldal értetek van! A Víg Vasárnap pedig még inkább... ;)

Kevin beteg

Sziasztok!

Kevin épp influenzás, de azt írta Twitteren, reméli, a nap majd segít.



Egyébként Cassie is jobbulást kívánt neki, aki maga is influenzás volt nem is olyan régen.


Joshua és a könyvek

Sziasztok!

Itt van még egy kép a könyvekről, amiket Joshua Cassie-től kapott. Illetve az a tweet, amiben Joshua megköszönte őket, Cassie pedig válaszolt rá, hogy szívesen. :)



TMI plakát

Sziasztok!

Na jó, ezt a fanmade plakátot most találtam, és nekem elképesztően tetszik. Nagyon kreatívan használták ki a hivatalos plakát és a reklámszöveg kombinációját. Ráadásul simán eszünkbe juthat róla a Csontváros vége is.



Egy menő kávézó

Sziasztok!

Van egy kávézó - ha jól értesültem, Kanadában -, ahol szerintem zseniális ötletet valósítottak meg. Az ablakra különböző, kávéval kapcsolatos idézeteket írtak ki, nagy fandommal rendelkező könyvekből, filmekből. És igen, jól sejtitek, Cassie sem maradhatott ki. Külön vicces, hogy a kávézó neve Sebastian Coffee Shop.

Árnyvadász kódex - Borító jövő héten

Sziasztok!

Cassie már a hét elején elmondta, hogy jövő hétre valami meglepetést tartogat. Most kiderült, hogy jövő héten érkezik az Árnyvadász kódex borítója, ami Cassie szerint gyönyörű lett. 

Nos, jövő héten meglátjuk, mindenesetre a belső képek, amiket eddig láttunk, tényleg gyönyörűek, ebből kiindulva bizonyára a borító is az lesz. 


Clockwork Princess előzetes - Hamarosan!

Sziasztok!

Megkérdezték Cassie-t, hogy mikor számíthatunk-e Clockwork Princess könyvelőzetesre. A válasz pedig: Igen! Hamarosan!


Fanmade Clockwork Princess előzetes

Lily fotók tegnapról

Sziasztok!

Lily Collins egy barátnőjével tegnap egy vegán étteremben ebédelt.













Kinek lehet gyereke?


Cassie! Annyira szeretlek. Te vagy a legelképesztőbb író. A boszorkánymesterekre és a... nos, terhességre vonatkozó kérdésem van. Tudom, hogy a női boszorkánymesterek nem hozhatnak világra életet. DE. A férfi boszorkánymesterek teherbe ejthetnek női halandót/Árnyvadászt/más Alvilágit?

Cassie válasza:

Nem. 

A boszorkánymesterek genetikai zsákutcát jelentenek. Ez a halhatatlanság ára. Ugyanez a vámpírokkal is. A tündérek nagyon nagyon nagyon sokáig élnek, ha nem halhatatlanok, ezért nagyon ritkán lehet gyerekük (és néha emberi gyerekeket rabolnak). A vérfarkasos nem halhatatlanok és lehet gyerekük.

Új Clockwork Princess részlet

Sziasztok!

Cassie újabb részletet osztott meg a Clockwork Princessből, annak örömére, hogy a Csontváros továbbjutott a Movie Brawl versenyben. 

Cassie nagy Tolkien rajongó, mi pedig most a Hobbittal nézünk szembe ebben a fordulóban. A következőt írta Cassie erre vonatkozóan:

"Most a The Hobbit 2 ellen versenyzünk a második fordulóban. *nyel* Ó, Bilbó, olyan cuki vagy... Várjatok, nem" *megpofozza magát* Szemek a díjon, Árnyvadászok!

És akkor a részlet:


- Will - ragadta meg Tessa a csuklóját. - Nem hagynál el engem most - nem hagyod, hogy én legyek az egyetlen, aki még mindig reménykedik? Nem tudom végigcsinálni nélküled.
A fiú vett egy mély lélegzetet, félig lehunyta árnyban úszó kék szemét. - Természetesen nem. Segítek. Folytatom. Csak...
Félbehagyta és elfordult. A fény, ami az ablakon beszűrődött megvilágította az arcát és az állát és állkapcsának vonalát. 
- Csak mi?
- Emlékszel mi mást mondtam még aznap - aznap a rajzszobában?

Kép a film hivatalos Facebook oldaláról

Sziasztok!

Újabb idézetes képet osztottak meg a Csontváros film hivatalos Facebook oldalán. A rajongók körében az egyik legtöbbször idézett részlet.


2013. január 18., péntek

Joshua megkapta!

Sziasztok!

Emlékeztek rá, hogy Cassie megígérte, küld egy példányt a könyvekből Joshua Brandnek, amikor hirtelen megrohanta a teljes Infernal Devices rajongótábor? Nos, jelentem, Cassie betartotta a szavát, Joshua megkapta a könyveket. Névre szólóan dedikálva, az egyikben még személyes üzenet is van. (Amiből sajnos pont a leglényegesebb szót nem tudom kibetűzni. xD Ha valakinek sikerül, szóljon! :D)


Nagyobb méretért katt!

A boszorkánymesterek neve

Sziasztok!

Cassie egészen új dolgot árult el a boszorkánymesterekről, és őszintén mondom, engem ez az információ teljesen felcsigázott.


Helló, Cassie! Két, vagyis inkább három apró kérdésem lenne. 1) Van annak valami oka, hogy a boszorkánymesterek vezetékneve 4 betűs? (azoké, akikkel találkoztunk) 2) Miért jelent mindegyikük vezetékneve valami... nos, negatívat (Bane - csapás, romlás, Fell - kegyetlen(ség) és bőr, Loss - veszteség)? 3) Ennek van valami jelentősége bármi módon vagy csak most már túl gyanakvó vagyok? :')

Cassie válasza:

Talán egy kicsit gyanakvó - most már olyan érzésem van, amit nem tudok másnak hívni, csak SEMMI JÓ SEM TÖRTÉNHET A CLOCKWORK PRINCESSBEN, CSAK HALÁL ÉS PUSZTULÁS hangulat (vagy csak az időjárás teszi. Istenem, utálom a telet), mintha csak a Kobiyashi Marura lépnénk be. (Ez egy próbatétel a Star Trekben - Deszy)

A boszorkánymesterek választják a saját vezetéknevüket, amikor elég idősek hozzá. A vezetéknevüknek valamilyen dolognak/főnévnek kell lennie. Nem feltétlenül kell négybetűsnek lennie (emlékezzetek John Shade-re), de valószínűleg megmutatja a boszorkánymester hangulatát, amikor választja. (Nem hiszem, hogy a Bane olyan rossz lenne, megkockáztatom, az ellenségeire nézve csapás, nem saját maga számára.)


Na, bevallom, én ezt hallva nagyon kíváncsi vagyok, látjuk-e a jelenetet a Bane krónikákban, amikor Magnus a vezetéknevét választotta. :))

Április 16. - Várunk, Magnus!

Sziasztok!

Nem is olyan régen már írtam róla, hogy Cassie szerint csúszásra számíthatunk a Bane krónikákkal kapcsolatban, amit eredetileg februárra ígértek. Nos, a csúszás valóban bekövetkezett, viszont van konkrét időpontunk az első novella megjelenéséhez.

Ahogy a címből már sejthetitek, ez április 16.

Tehát áprilisban érkezik az első rész egyenesen Peruból, hiszen tudjuk, Magnus perui kalandjáról szól majd, a címe pedig What Really Happened in Peru, azaz Ami Igazából Peruban Történt.


 

Márciusban érkezhet a Csontváros előzetes?

Sziasztok!

Tegnap Cassie több kérdésre is válaszolt, és az egyik kérdés nem meglepő módon a Csontváros film előzetesére vonatkozott.


Mikor láthatjuk a Csontváros második előzetesét?

Cassie válasza:
Talán márciusban...?

Magnus és Alec

Sziasztok!

Ezeket a képeket Cassie is megosztotta, és szeretném hozzá lefordítani a készítő üzenetét hozzá, mert szerintem nagyon igaz.

(Mindenkit figyelmeztetek, ez amolyan szívösszetörős poszt.)

A kép címe: Growing Old (Megöregedni)

Tudom, hogy Alec szemszögéből nagyon szomorúnak tűnik megöregedni és hagyni Magnust, hogy továbblépjen. De azt hiszem, sokkal szomorúbb az egész Magnus oldaláról. Végtére is, ő az, akit hátrahagynak.

És akkor a képek:





A CP2 kinyomtatva

Sziasztok!

Cassie a következőt írta ki Twitteren:


A Clockwork Princesst kinyomtatták, és akárki halott, az halott.

Gonosz v betű

Sziasztok!
Nem kapcsolódik szervesen a Csontvároshoz, ezért nem fogom bemásolni az egész bejegyzést, de gondoltam, egy linket azért kiteszek róla.

Szóval írtam egy bejegyzést az egyik másik blogomon, méghozzá a v betűről és arról, hogy gonosz-e a v betű. xD Igen, tudom, hogy nevetségesen hangzik. Mindenesetre Valentine is szóba kerül. 

Ha gondoljátok, ezen a linken el tudjátok olvasni: http://deszy-gondolatok.blogspot.hu/2013/01/gonosz-v-betu.html

MTV Movie Brawl 3. forduló - Beharangozó videó

Sziasztok!

A Movie Brawl harmadik fordulójához kaptunk egy videót is Josh Horowitz-cal. Íme:


CP2 hangoskönyv - Kulisszák mögötti kép Danielről

Sziasztok!

A Hollywood Crush leközölt egy képet a Clockwork Princess hangoskönyv felvételéről. Íme Daniel Sharman, amint a CP2-t olvassa. Most irigyeljük, igaz?



2013. január 17., csütörtök

MTV Movie Brawl 3. forduló

Sziasztok!

Nos, örömmel jelenthetem, hogy a Csontváros nagy fölénnyel, simán tovább jutott az MTV Movie Brawl harmadik fordulójába, bár igaz, hogy a Carrie című film a végén azért kicsit közelebb került, mint eleinte volt. 



A mostani azonban egy keményebb menet lesz, ugyanis nem mással kell megküzdenie a Csontvárosnak, mint Peter Jackson Hobbit trilógiájának második részével. A Tolkien rajongóktól pedig jobb lesz félni!

Szóval tessék szavazni!!!



A Csontváros egyébként jelenleg elég sokkal vezet, de a szavazás még csak most kezdődött, és bármi lehet a vége.

Fenn A herceg részlet!

Sziasztok!

A Könyvmolyképző Kiadónak hála felkerült a hosszú részlet A hercegből is, egészen pontosan az első 49 oldal. 

Szóval ha esetleg még nem szántad el magad rá, akkor hajrá! A részlet garantáltan meghozza a kedved! :D

Itt olvashatjátok: 

Daniel Sharman hangja

Sziasztok!

Már tegnap akartam feltenni videót, amiben meghallgathatjuk, milyen is Daniel Sharman hangja, ha már ő olvassa fel a Clockwork Princess hangoskönyvet, de bevallom, megfeledkeztem róla. De most sürgősen pótolom! :)

Tehát akkor egy interjú a Halhatatlanokkal kapcsolatban. (Sajnos végig szól a zene a háttérben. :/)




És akkor egy Teen Wolf videó, amiben a vége felé ő is nyilatkozik:


2013. január 16., szerda

Csontváros a 100xSzépben

Sziasztok!

Jelentem: elkezdődött.

A 100xSzépben (mostantól Glossy Girls) ezúttal már ott van a Csontváros! Egyrészt szerezhettek Csontváros könyvjelzőt magatoknak, másrészt Lily Collinsszal is foglalkozik egy cikk a címlap szerint:



Én már ugyan kinőttem ezt az újságot, de ezt most meg kell venni. :D

És ezzel kezdetét veszi az új rovat is, amiben már az újságok cikkeire készülünk: Árnyvadászok a magyar standokon

Clockwork Princess hangoskönyv - Megvan az olvasó!

Sziasztok!

Ahogy már a címben is olvashattátok, megvan, hogy melyik színész olvashatja majd fel a Clockwork Princesst, azaz kinek a hangján hallgathatjuk majd a hangoskönyvet.

A rossz hír, hogy a szerencsés nem Ed Westwick lesz, aki már Cassie két könyvét is felolvasta.

A jó hír, hogy egy másik fiatal, feltörekvő színész a szerencsés:


Danielt a The Nine Lives of Chloe King (de jó sorozat is volt, fáj érte a szívem) és a Teen Wolf című sorozatból vagy a Halhatatlanok filmből ismerhetitek.

Cassie a következőt nyilatkozta a dologról a Hollywood Crushnak:

"A The Mortal Instruments film castingja kapcsán a casting directorral végigbeszéltünk talán minden fiatal színészt Hollywoodban. Daniel Sharman épp befejezte a Halhatatlanokat, és emlékszem, beszélgettünk róla, mint olyan színészről, aki ígéretes és óriási tehetség. Amikor kerestünk valakit, aki felolvassa a Clockwork Princess hangoskönyvet, rá gondoltam, mert olyannak tűnt, aki képes megragadni a történetmesélésnek azon részeit, amelyek sebezhetőséget igényelnek, ahogyan azokat is, amelyek az akciók megragadását."

Még egy közvélemény-kutatás

Sziasztok!

Még egy közvélemény-kutatás került fel az oldalra. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek az oldal új URL címe. :)

A családfás szavazás fölött találjátok! ;)

Magyar TMI fanart - Clary és Sebastian

Sziasztok!

Ez a kép Clary-t és Sebastian/Jonathan-t ábrázolja, és az Üvegvároshoz kapcsolódóan készítette Nóra. Köszönjük, hogy beküldted! :)


Clary és Jace védelme

Sziasztok!

Ma kaptam egy nagyon érdekes kommentet, egy abszolút érdekes kérdéssel. Ez volt az, remélem, Dorinának nem gond, ha idézem:

Kedves Deszy!
Amikor olvastam ezt a részt felmerült bennem és a barátaimban is az a kérdés, miszerint Jace-nek egy szertartáson kellett volna részt vennie ami segít meggátolni a démoni behatásokat. A kérdés az: Hogyha Clary az emberek közt nevelkedett és ott is született akkor rajta nem végezték el a szertartást? Akkor őt mi védi ezektől a hatásoktól? Na és mi van Jace-szel? Ha Valentine nevelte aligha vitte el a Néma testvérekhez a fiút. Akkor őt vajon mi védte annyi éven át?
Csak szeretném ezt a dolgot tisztázni magamban és lehet hogy másban is felmerült már ez a kérdés.

Köszi Dorina

U.i.:A válaszodat előre is Köszönöm. Egyébkét odáig vagyok ezért az oldalért.


Nos, a kérdés teljesen jogos, és nem csak benned merült fel, sőt...

Cassie annak idején a következő válaszokat adta a kérdésre:

"Meg fogjátok tudni a későbbi könyvekből, ígérem. Most legyen elég annyi, hogy Clary védett." (ezt még a CoLS megjelenése előtt írta)

Illetve egy másik alkalommal:

"Mert Clary kapott valamit, ami megvédte, és ami igazából kapcsolatban van az ID-vel." (ezt is a CoLS előtt írta)


Nos, a következőkben egy kis spoiler következik, ez ugyanis a CoLS-ben hangzik el:

Olvasható méretért katt!
SPOILER!!!

A fenti részletből tehát kiderül, hogy Clary védelmét Jocelyn Magnuson keresztül intézte, és jelen volt egy Néma Testvér, aki titoktartást fogadott és egy női boszorkánymester, aki a Vasnővéreket helyettesítette.

Ebből pedig született is néhány teória, nem ok nélkül.

TEÓRIA (még ez is spoileres)

A legtöbben ugyanis azt gondolják - többek között én is :D -, hogy ez a bizonyos női boszorkánymester Tessa. (Cassie maga mondta, hogy kapcsolat van az ID-vel.) Több okból is lehetséges, hogy Tessa volt az. Egyrészt tudjuk, hogy Magnuson keresztül zajlott az egész, ő intézte, aki jóban van Tessával még a TMI idején is, ezt az Üvegvárosból tudjuk. Aztán, az Üvegváros részben, ahol Clary látja Tessát, ismerősnek tűnik neki, ez lehetséges azért, mert halványan emlékszik rá. Tessa ráadásul boszorkánymester, és valami köze van az angyalokhoz is, bár még nem tudjuk pontosan, hogy mi.
A teória másik része pedig nyilván a jelenlévő Néma Testvérre vonatkozik. Sokak szerint ez a bizonyos Néma Testvér Zakariás lehetett. Tudjuk, hogy Zakariás valamilyen okból különleges - ha bejönnek a tippek, és Zakariás Jem vagy Will -, akkor szintén van kapcsolat Magnusszal, ráadásul Tessával is, ez indokolná, hogy hogyan került bele a Néma Testvér az egészbe. (És szintén kapcsolódunk az ID-hez.) Azt is tudjuk, hogy Zakariás kilóg a Néma Testvérek közül olyan szempontból, hogy nem áll tőle távol bizonyos mértékű lázadás - azaz olyat is megtesz, amit más Néma Testvérek a Törvény miatt nem biztos, hogy megtennének. Illetve ha valóban az egyik ID szereplő Zakariás, akkor úgymond érezhetik azt, hogy tartoznak Charlotte leszármazottainak - márpedig Clary Charlotte leszármazottja.

SPOILER VÉGE!!!

Tehát tudjuk, hogy Clary védett, ha a spoileres részt nem olvastátok, akkor elmondom, hogy egy-két dolgot megtudunk még ezzel kapcsolatban majd a CoLS-ből.


A kérdés másik fele arra vonatkozik, hogy Jace megkapta-e a védővarázslatokat.
A kérdésnek ez a nehezebbik oldala, ugyanis igen keveset tudunk arról, mi hogy történt Jace pici baba korában, és Valentine már nem él, hogy elárulhassa nekünk.
Én hajlok arra, hogy Valentine-nak megvolt a hatalmas hozzá, hogy elintéztesse Jace védelmét. Hiszen még angyalokat is megidézett, nem hiszem, hogy egy ilyen rituálé meghaladta volna a képességeit. Másrészt ha mégis, szerintem megvoltak az eszközei ahhoz, hogy elérje, végrehajtsa valaki Jace-en - maximum utána megölte az illetőt. Már egy Néma Testvér is elég a szertartáshoz. Ha a Hamuvárosban annyi Néma Testvér halálát okozta, nem hiszem, hogy egyetlen Néma Testvért ne lett volna képes levadászni a cél érdekében.
Erről azonban konkrétabb információm nincs, vagy ha van a könyvekben, csak már én nem emlékszem rá, írjátok meg! :)) 


Ami pedig az utóiratot illeti, nagyon köszönöm, örülök, hogy így tetszik az oldal! ^_^

Segítség kerestetik!

Sziasztok!

Ha szeretnétek valamilyen módon részt venni az oldal életében, itt a lehetőség!

A Pinterest oldal elég kihalt, pedig szerintem van benne potenciál, és tudom, hogy rengeteg jó kép terjed az interneten és a Pinteresten is Cassie könyveivel és a színészekkel kapcsolatban. Nekem viszont sajnos erre már tényleg nem nagyon jut időm a sok más mellett, amit csinálok. Viszont szeretném, ha ezen az oldalon is lenne élet.

Ezért arra gondoltam, hogy ha valakinek van kedve, beszállhat bizonyos Boardok szerkesztésébe. Aki ismeri a Pinterest rendszerét, az tudja, hogy semmi bonyolult nincs benne, semmiféle konkrét tudást nem igényel a dolog. Aki tudja használni a Facebookot, az a Pinterestet is megtanulja pillanatok alatt. Tényleg roppant egyszerű a rendszere. Ha van igény, akkor készítek hozzá egy kis tájékoztatót is, hogy hogy lehet használni. :)

A jelentkezők részéről ez semmilyen kötelezettséggel nem jár. Senkinek a fülét nem fogom rágni, hogy miért nem osztott már meg képeket hetek óta. A dolog teljesen szabadon zajlik, akinek amikor van ideje, felmehet, és megoszthat képeket az oldalon. 

Az adott témákhoz kapcsolódóan ha minden igaz, emailben tudok felvenni mindenkit szerkesztőnek, minden témához külön-külön. Azaz ha te például utálod Jonathan Rhys Meyerst, akkor nem kell ott is szerkesztőnek lenned. 

A dolognak tényleg az lenne a lényege, hogy az oldalon legyen egy kis élet, és hogy ti is jobban belefolyhassatok az Árnyvadászok oldal életébe is, anélkül, hogy ez bármilyen kötelezettséggel járna. Nekem pedig nagy segítség lenne, mert sajnos tényleg nincs időm mindenre. 

Jelenleg a következő boardok szerkesztésére lehet jelentkezni:
(a boardok olyanok, mint a mappák, az adott témához tartozó képek vannak benne)

- A színészek boardjai (egyesével lehet mindenkiére külön-külön is)
- A rendező és a producer boardja
- Cassie boardja
- Aláírások
- Keep Calm
- Rúnák
- Bakancslista
- Never trust a duck
- Végzet ereklyéi
- Pokoli szerkezetek
- Dark Artifices
- Vegyes

Nem kizárt, hogy a jövőben még több board is lesz, ebben az esetben írni fogok róla.

Ha van kedvetek velünk pinelni, akkor a következő módon jelentkezzetek:
  • Emailben a mihoczym@freemail.hu címen
  • Tárgymegjelölés: Pinterest
  • A levél tartalmazza, hogy melyik boardokat szeretnéd szerkeszteni és az email címedet, amit megadhatok, és ahová, ha minden igaz, a meghívót kapod (mindkettő fontos, ezek nélkül nem tudlak meghívni)
  
Nos, azt hiszem, ez a lényeg. Ha van kérdés, akkor kérdezzetek! :D

Ja, még annyit, hogy a Pinterest oldal címe, ha szeretnétek megnézni:

Új szavazás az oldalon

Sziasztok!

A mai posztoknak hála felmerült bennem egy kérdés, és gondoltam, megszavaztatom, mi legyen. 

Tehát, ma elég sok szó esett arról a családfáról, ami majd a CP2 első kiadásához lesz ajándék, és ami majd összeköti a TID és a TMI szereplőit. De ugye tudjuk, hogy ez erősen spoileres lesz, és Cassie szerint összezavaró is. 

Én szinte biztos vagyok benne, hogy a könyv megjelenése utána napokon belül fent lesz az interneten a családfa, és a magam részéről valószínűleg ha akarom sem fogom tudni megkerülni, hogy lássam. 

Viszont ti dönthettek. Szeretnétek, hogy feltegyem a családfát az oldalra? És ha igen, mikor? Rögtön, amint felkerül? Néhány héttel az angol megjelenés után, amikor aki akarta, már olvashatta angolul? Vagy csak a magyar megjelenés után?

Nos, döntsetek ti!

Szavazás az oldalsó sávban!

KIEGÉSZÍTÉS!!!

Történt egy kis baki. A harmadik lehetőségből kimaradt egy szó: magyar

Tehát a harmadik pontban az a lényeg, hogy a magyar megjelenés után. 

Új URL cím!

Sziasztok!

Nagy nap ez a mai az oldal életében. Már régóta tervezem, hogy az oldalnak saját címet vásároljak, és most végre megvalósítottam. Új, éj cím. És mikor lehetne stílusosabb új címet szerezni az oldalnak, mint az Árnyvadászok évében?

Nem kell megijedni, ahogy bizonyára sokan ezt már ki is próbáltátok - hiszen valószínűleg nem tudnátok olvasni ezeket a sorokat, ha nem működne a régi cím -, a régi címen is elérhető az oldal továbbra is. 

Viszont már van egy rendes, blogspot nélküli, gyönyörűséges címünk is. Íme:



Ugye mennyivel szebb? :))

Az oldal változatlanul működik tovább, szóval ez csak vizuális változás. :) Remélem, nektek is tetszik, és ti is velem örültök, illetve, hogy sokan fogjátok ezt a címet használni. :)

Ezúton is köszönöm a segítséget Kellynek. :)

Árnyvadász sorozatok

Sziasztok!

Na, akkor itt az a bizonyos beígért összegző poszt az eddigi Árnyvadász sorozatokról. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezek csak a sorozatok, tehát a kiegészítő kötetek vannak benne. És Árnyvadász sorozatok, tehát Cassie egyéb könyvei nem. 


Cassie első sorozata az Árnyvadász világban

Mikor játszódik: 2007-ben
Hol játszódik: New York
Főszereplők: Clary Fray és Jace Wayland
Részek száma: 6 (először trilógia volt, de kibővült még 3 résszel)
Részek címe: Csontváros, Hamuváros, Üvegváros, Bukott angyalok városa, Elveszett lelkek városa, Mennyei tűz városa
Első megjelenés: 2007



Cassie második sorozata az Árnyvadász világban. (A TMI elősorozata.)

Mikor játszódik: 1878
Hol játszódik: London
Részek száma: 3
Részek címe: Az angyal, A herceg, A hercegnő
Első megjelenés: 2010



Cassie harmadik sorozata az Árnyvadász világban. (A TMI folytatásának tekinthető.)

Mikor játszódik: 2012
Hol játszódik: Los Angeles
Részek száma: 3
Részek címe: Lady Midnight, ???, ???
Első megjelenés: 2015


4. ???

Cassie negyedik sorozata lenne az Árnyvadász világban. 

Mikor játszódik: ???
Hol játszódik: ???
Főszereplők: Két meleg fiú (nem ismerjük még őket)
Részek száma: ??? (valószínűleg trilógia)
Részek címe: ???
Megjelenés: ???


És akkor még egy kérdés jogosan felmerülhet a sorozatokkal kapcsolatban. Hogy mégis milyen sorrendben kellene olvasni?
Nos, előrevetítem, hogy ez kicsit olyan, mint a Csillagok háborúja. Ha nem a megjelenés sorrendjében olvasod/látod, akkor igen nehéz választ találni arra a kérdésre, hogy mégis hogy kéne. Mert ha az egyiket kezded először, akkor az spoileres lehet a másikra nézve és fordítva, illetve nem értesz poénokat, amiket mások igen és fordítva. Mindenesetre itt egy poszt erről, hogy Cassie mégis milyen sorrendben ajánlja olvasni őket: http://arnyvadaszvilag.blogspot.hu/2012/07/teljes-sorozat-milyen-sorrendben.html

Na, hát itt tartunk most. Remélem, ez a kis áttekintés hasznos volt. :)

A félreértések tisztázása végett

Sziasztok!

Rengeteg olyan kérdést kapok, amiben arra vagytok kíváncsiak, hogy most akkor tulajdonképpen hogy is vannak ezek a sorozatok, hogy kapcsolódnak egymáshoz, most akkor lesz még egy sorozat meg ki az az Emma meg Julian. 

Nos, ennek tisztázására gondoltam, írok egy összefoglaló posztot azokról a sorozatokról, amelyeket Cassie az Árnyvadász világban írt/ír/írni fog. (Következő poszt)

Ezen kívül sok más kérdésben is kapok válaszokat. Pl. a parabatai kapcsolatról szerintem minden hónapban érkezik legalább egy kérdés.

Ezzel kapcsolatban még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogyan lehet az oldal adta lehetőségeket minél jobban kihasználni. Ugyanis a legtöbb kérdésetekre már szerepel az oldalon a válasz, és általában elég könnyedén meg is lehet őket találni.

 a felső menüsor használatát. Ő az, ha valaki esetleg nem tudná, mire gondolok:

Nagyobb méretért katt!

Ez tényleg nem csak dísznek van. Az oldalon rengeteg a poszt, jelenleg közel járunk a 2500-hoz. Ezek közül tényleg nehéz kiszűrni azt visszamenőleg, hogy miről mit írtam, én ezt tudom, és bevallom, sokszor én magam is keresgélek egy ideig, amíg megtalálom, amit keresek. DE! Pont ezért igyekeztem létrehozni valamiféle rendszert, ami segít a csoportosításban. Egyrészt erre valók a címkék (amiket minden poszt alján is láttok, és amiket összegyűjtve az oldalsó sávban is megtaláltok), másrészt a felső menüsor. 

A felső menüsort használva rögtön láthatjátok, hogy három olyan sorozat van az Árnyvadász világban, amiről jelenleg információink vannak, ezeket soroltam fel a felső sorban.
A középső sorban mindenféle egyéb nagy kategóriát találtok, tényleg hasznos infókkal.
Az első sorban pedig a bloghoz tartozó kiegészítő oldalak linkjeit.

De szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a felső fülek nem egyeznek meg a címkékkel! Ezért is érdemes őket használni, mert ha rákattintotok pl. a The Mortal Instruments - A végzet ereklyéi fülre, akkor nem a sorozathoz kapcsolódó híreket fogja csak kidobni, hanem egy külön oldalt. Egy oldalt, ahonnan egy rakás hasznos dolgot könnyen elérhettek: kimaradt jeleneteket, a sorozat köteteinek adatlapját, a sorrendet stb. Ugyanez érvényes a másik két sorozatra is, bár nyilván a TDA-hoz még nincsen túl sok információnk, illetve még fel kell majd töltenem egy-két dolgot, de mivel ez 2015-ben jelenik majd csak meg, előnyt élveznek a másik két sorozathoz kapcsolódó dolgok. 

Ami pedig a középső sort illeti, talán ez lehet a leghasznosabb. Az Árnyvadász világról menüpontra kattintva mindenféle infót találtok: az Árnyvadászok történeti kronológiáját, már amennyit tudunk belőle; információkat a parabatai kapcsolatról, az Árnyvadász szertartásokról úgy mint esküvő, temetés stb. Innen érhetitek el a rúnákat is, megtaláljátok az Árnyvadászok családok listáját is. Olyan kifejtős posztokat is itt találtok, mint amit pl. az Ave Atque Vale búcsúzásról írtam. Természetesen még kissé hiányos, nem minden pontot dolgoztam még ki, de lassan frissítem ezeket is.

A film menüpont szerintem viszonylag értelemszerű (megtaláljátok a szereposztást is). Az írónő menüpontban Cassie-vel kapcsolatos dolgok vannak, bár ez is hiányos még. Mindenesetre az életéről már olvashattok, és ki merem jelenteni, hogy az interneten található egyik legrészletesebb életrajzot olvashatjátok, magyarul pedig mindenképpen. Több forrásból szedtem össze ezeket az információkat, és nem kizárt, hogy a közeljövőben még bővíteni is fogom. (Szerepel benne pl. Cassie igazi neve, amit a legtöbb rajongó nem ismer.)

A képregény menüpont alatt két címkét találtok, ezekre kattintva minden információt megtaláltok a Csontváros képregényről és a Pokoli szerkezetek mangáról. 

A Hangoskönyv menüpont értelemszerű. 

A Magyar vonatkozások menüpontba kerül fel mindenféle érdekesség és apróság Cassie könyveivel kapcsolatban, pl. a magyar részek a könyvekből (igen, vannak ilyenek!), interjúk a fordítóval stb.

Az Extrák valószínűleg a legérdekesebb menüpont lehet, ez elég vegyes. Órarendeket, háttereket, könyvjelzőket is találtok itt, illetve linket Cassie fanfictionjeihez. Illetve itt találjátok meg részletesen pl. az Angyallexikont is, ahol a a könyvben szereplő angyalokról írok kicsit részletesebben. 

A Fanfic menüpont alatt értelemszerűen a Cassie könyveihez kapcsolódó rajongói alkotásokat szedem össze.

Na, hát ennyi lenne a felső menüsor. Tényleg érdemes kutatgatni bennük, mert úgy veszem észre, valamiért ezt nem teszitek meg, és ezért gyakran nem találtok választ könnyen megtalálható dolgokra. 

És akkor még néhány szó a címkékről. A blog címkéi egészen egyszerűen működnek, aki esetleg ilyennel még nem találkozott, annak néhány mondatban elmagyarázom. Tehát amikor írok egy posztot az oldalra, mindegyikhez megadhatok címkéket. A címkék tulajdonképpen azt jelölik meg, hogy az adott poszt miről szól. Ha például jön egy extra novella, mondjuk az üvegházas jelenet Jace szemszögéből, akkor megadhatom, hogy mi is van a posztban: Jace, Clary, TMI, Mortal Instruments, A végzet ereklyéi, TMI Kimaradt jelenetek
Ezeket a címkéket használnám. Ezzel megjelölöm egyrészt, hogy Jace és Clary szerepelnek benne, illetve, hogy a TMI sorozathoz kapcsolódik. 

Így néz ki a poszt alján:

 
Ezután ha az oldalt látható címkék közül rákattintasz mondjuk Jace-re, akkor látni fogod ezt a posztot, és minden posztot, amiben megjelöltem Jace-t. 
Na, remélem, érthető. :D
Az oldalon jelenleg 160 címke működik. Külön címkéje van a szereplőknek, a színészeknek, Cassie-nek, a rendezőnek és a producernek, a sorozatoknak (angolul, magyarul és rövidítéssel is), az egyes rovatoknak stb.
A címkéket az oldalsó sávban az Archívum alatt találjátok. ABC sorrendben van, a könnyű keresés érdekében. A címkék mérete aszerint változik, hogy mennyi poszt van abban a címkében - minél több poszt, annál nagyobb a méret. És a címkék neve mellett zárójelben pontosan is láthatjátok, hány bejegyzés született már abban a témában.

Így néz ki:


Szerintem nem bonyolult, lehet, hogy már túl szájbarágós is, ahogy elmagyaráztam. :D

De nagyon remélem, hogy így most már mindenkinek érthető, és hogy mindenkinek lesz elég kísérletező kedve, hogy tényleg körbenézzen az oldalon. :D Persze a kérdésekre is szívesen válaszolok, de mindenkinek gyorsabb, ha megtaláljátok, amit kerestek. :)

Családfa - Előtte vagy utána?


Helló, Cassie! Azon gondolkoztam, hogy a családfát a Clockwork Princess olvasása előtt vagy után kellene megnézni/elolvasni? Úgy értem, a családfa lelő bármilyen poént azzal kapcsolatban, hogy ki kivel jön össze?

Cassie válasza:
Nem csak szörnyen spoileres, de még összezavaró is.

Emlékezzetek, hogy a családfát úgy állítottuk össze, mint "talált tárgyat". Azt mutatja meg, hogy aki csinálta a családfát, mit tud hivatalosan. Ez még nem jelenti azt, hogy tényleg az az igazság. Például, ha Charlotte bolond módon megcsalja Henryt Nate-tel. Mondjuk, a gyerek, akit vár Nate-é. Ez a családfán úgy jelenne meg, mint az ő és Henry gyereke, mert senki sem tudná, hogy igazából nem, kivéve Charlotte-ot és az olvasót, ha tényleg elolvasod a könyv végét. 

Szóval először a családfát megnézni nem csak rossz ötlet, mert spoileres, hanem azért is rossz ötlet, mert félrevezető. (Ugyanezt lehet elmondani az utolsó oldal elolvasásáról. Ezt csináltam egyszer, és azt hittem, hogy az egyik szereplő túléli a könyvet, csak hogy aztán rájöjjek elolvasva, hogy a vége igazából hallucináció volt, és a szereplő tulajdonképpen meghalt. 

A könyveket úgy csinálják, hogy az elejéről folyamatosan olvassák. Hogy ha valami a végén van, elég biztosan lehet arra fogadni, hogy nem kellene elolvasnod a könyv eleje előtt. Ne csináljátok!

*Azért használtam ezt a példát, mert ez butaság.


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Cassie engem egyre jobban megijeszt... Ez rosszat jelent, de most tényleg. Mert ez olyasmit sejtet, ami titok marad. Ami azt jelenti, hogy pl. Jace-ék nem fognak róla tudni, mert a "krónikák" nem őrizték meg. Ami akár még a CoHF történéseit is befolyásolhatja.
Nekem pl. az a populáris teória jutott eszembe, hogy Tessa édesapja tulajdonképpen egy angyal. Ha ez úgy van, ahogy most Cassie írta, akkor ez azt jelenti, hogy ez a családfán nem jelenne meg, azaz mindenki azt hinné, hogy az az apja, akiről az elejéről azt hitte. Azaz ezzel pl. eltussolnák, hogy járt egy angyal a földön testben, és ebből következően hihetik pl. még Jace-ék korában, hogy nem lehet angyalokat megidézni. (Amit ugye Valentine cáfol meg.)
Illetve ez a szerelmi szálakkal való kavarás is lehet. Mondjuk Sophie hozzámegy valakihez, terhes lesz, de Gideontól, nem a férjétől, és akkor nem tudunk róla, hogy ő most tulajdonképpen Lightwood. Vagy valaki házasságon kívül terhes lesz, de nem veheti el az, akitől van a gyerek, de hozzámegy máshoz, hogy ne legyen zabigyerek szegény, és akkor hivatalosan a férjé a gyerek, de igazából nem. Ugyanez érvényes, ha valakinek meghal a férje, és újra férjhez megy. 
Vagy az is lehet, hogy valaki házassága csak névházasság. Pl. Tessa hozzámegy Jemhez valamilyen okból, de közben Willel van együtt. (Ez most csak egy példa volt.)
Mindenesetre ez azt sejteti, hogy biztosan lesz valami ilyesmi, és ez... ÁÁÁÁ!!!

Maureen reakciója Cassie gyilkos hajlamaira

Sziasztok!

Ma már posztoltam azt a Cassie-nek szánt kérdést, hogy meg akar-e minket ölni. Mutatnám mit reagált erre a barátnője, Maureen Johnson, aki már olvasta a Clockwork Princesst:


Ó, nem is sejtitek.
Olyan lesz, hogy le tudunk majd vitorlázni egy kis csónakkal a könnyeink folyóján.
*elkezd apró csónakot faragni*

Na, ugye? CP2= fájdalom és könnyek

A kis Lily tudományos versenyen


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets