Blogger Widgets

2013. január 16., szerda

Családfa - Előtte vagy utána?


Helló, Cassie! Azon gondolkoztam, hogy a családfát a Clockwork Princess olvasása előtt vagy után kellene megnézni/elolvasni? Úgy értem, a családfa lelő bármilyen poént azzal kapcsolatban, hogy ki kivel jön össze?

Cassie válasza:
Nem csak szörnyen spoileres, de még összezavaró is.

Emlékezzetek, hogy a családfát úgy állítottuk össze, mint "talált tárgyat". Azt mutatja meg, hogy aki csinálta a családfát, mit tud hivatalosan. Ez még nem jelenti azt, hogy tényleg az az igazság. Például, ha Charlotte bolond módon megcsalja Henryt Nate-tel. Mondjuk, a gyerek, akit vár Nate-é. Ez a családfán úgy jelenne meg, mint az ő és Henry gyereke, mert senki sem tudná, hogy igazából nem, kivéve Charlotte-ot és az olvasót, ha tényleg elolvasod a könyv végét. 

Szóval először a családfát megnézni nem csak rossz ötlet, mert spoileres, hanem azért is rossz ötlet, mert félrevezető. (Ugyanezt lehet elmondani az utolsó oldal elolvasásáról. Ezt csináltam egyszer, és azt hittem, hogy az egyik szereplő túléli a könyvet, csak hogy aztán rájöjjek elolvasva, hogy a vége igazából hallucináció volt, és a szereplő tulajdonképpen meghalt. 

A könyveket úgy csinálják, hogy az elejéről folyamatosan olvassák. Hogy ha valami a végén van, elég biztosan lehet arra fogadni, hogy nem kellene elolvasnod a könyv eleje előtt. Ne csináljátok!

*Azért használtam ezt a példát, mert ez butaság.


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de Cassie engem egyre jobban megijeszt... Ez rosszat jelent, de most tényleg. Mert ez olyasmit sejtet, ami titok marad. Ami azt jelenti, hogy pl. Jace-ék nem fognak róla tudni, mert a "krónikák" nem őrizték meg. Ami akár még a CoHF történéseit is befolyásolhatja.
Nekem pl. az a populáris teória jutott eszembe, hogy Tessa édesapja tulajdonképpen egy angyal. Ha ez úgy van, ahogy most Cassie írta, akkor ez azt jelenti, hogy ez a családfán nem jelenne meg, azaz mindenki azt hinné, hogy az az apja, akiről az elejéről azt hitte. Azaz ezzel pl. eltussolnák, hogy járt egy angyal a földön testben, és ebből következően hihetik pl. még Jace-ék korában, hogy nem lehet angyalokat megidézni. (Amit ugye Valentine cáfol meg.)
Illetve ez a szerelmi szálakkal való kavarás is lehet. Mondjuk Sophie hozzámegy valakihez, terhes lesz, de Gideontól, nem a férjétől, és akkor nem tudunk róla, hogy ő most tulajdonképpen Lightwood. Vagy valaki házasságon kívül terhes lesz, de nem veheti el az, akitől van a gyerek, de hozzámegy máshoz, hogy ne legyen zabigyerek szegény, és akkor hivatalosan a férjé a gyerek, de igazából nem. Ugyanez érvényes, ha valakinek meghal a férje, és újra férjhez megy. 
Vagy az is lehet, hogy valaki házassága csak névházasság. Pl. Tessa hozzámegy Jemhez valamilyen okból, de közben Willel van együtt. (Ez most csak egy példa volt.)
Mindenesetre ez azt sejteti, hogy biztosan lesz valami ilyesmi, és ez... ÁÁÁÁ!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets