Blogger Widgets

2013. január 16., szerda

Clary és Jace védelme

Sziasztok!

Ma kaptam egy nagyon érdekes kommentet, egy abszolút érdekes kérdéssel. Ez volt az, remélem, Dorinának nem gond, ha idézem:

Kedves Deszy!
Amikor olvastam ezt a részt felmerült bennem és a barátaimban is az a kérdés, miszerint Jace-nek egy szertartáson kellett volna részt vennie ami segít meggátolni a démoni behatásokat. A kérdés az: Hogyha Clary az emberek közt nevelkedett és ott is született akkor rajta nem végezték el a szertartást? Akkor őt mi védi ezektől a hatásoktól? Na és mi van Jace-szel? Ha Valentine nevelte aligha vitte el a Néma testvérekhez a fiút. Akkor őt vajon mi védte annyi éven át?
Csak szeretném ezt a dolgot tisztázni magamban és lehet hogy másban is felmerült már ez a kérdés.

Köszi Dorina

U.i.:A válaszodat előre is Köszönöm. Egyébkét odáig vagyok ezért az oldalért.


Nos, a kérdés teljesen jogos, és nem csak benned merült fel, sőt...

Cassie annak idején a következő válaszokat adta a kérdésre:

"Meg fogjátok tudni a későbbi könyvekből, ígérem. Most legyen elég annyi, hogy Clary védett." (ezt még a CoLS megjelenése előtt írta)

Illetve egy másik alkalommal:

"Mert Clary kapott valamit, ami megvédte, és ami igazából kapcsolatban van az ID-vel." (ezt is a CoLS előtt írta)


Nos, a következőkben egy kis spoiler következik, ez ugyanis a CoLS-ben hangzik el:

Olvasható méretért katt!
SPOILER!!!

A fenti részletből tehát kiderül, hogy Clary védelmét Jocelyn Magnuson keresztül intézte, és jelen volt egy Néma Testvér, aki titoktartást fogadott és egy női boszorkánymester, aki a Vasnővéreket helyettesítette.

Ebből pedig született is néhány teória, nem ok nélkül.

TEÓRIA (még ez is spoileres)

A legtöbben ugyanis azt gondolják - többek között én is :D -, hogy ez a bizonyos női boszorkánymester Tessa. (Cassie maga mondta, hogy kapcsolat van az ID-vel.) Több okból is lehetséges, hogy Tessa volt az. Egyrészt tudjuk, hogy Magnuson keresztül zajlott az egész, ő intézte, aki jóban van Tessával még a TMI idején is, ezt az Üvegvárosból tudjuk. Aztán, az Üvegváros részben, ahol Clary látja Tessát, ismerősnek tűnik neki, ez lehetséges azért, mert halványan emlékszik rá. Tessa ráadásul boszorkánymester, és valami köze van az angyalokhoz is, bár még nem tudjuk pontosan, hogy mi.
A teória másik része pedig nyilván a jelenlévő Néma Testvérre vonatkozik. Sokak szerint ez a bizonyos Néma Testvér Zakariás lehetett. Tudjuk, hogy Zakariás valamilyen okból különleges - ha bejönnek a tippek, és Zakariás Jem vagy Will -, akkor szintén van kapcsolat Magnusszal, ráadásul Tessával is, ez indokolná, hogy hogyan került bele a Néma Testvér az egészbe. (És szintén kapcsolódunk az ID-hez.) Azt is tudjuk, hogy Zakariás kilóg a Néma Testvérek közül olyan szempontból, hogy nem áll tőle távol bizonyos mértékű lázadás - azaz olyat is megtesz, amit más Néma Testvérek a Törvény miatt nem biztos, hogy megtennének. Illetve ha valóban az egyik ID szereplő Zakariás, akkor úgymond érezhetik azt, hogy tartoznak Charlotte leszármazottainak - márpedig Clary Charlotte leszármazottja.

SPOILER VÉGE!!!

Tehát tudjuk, hogy Clary védett, ha a spoileres részt nem olvastátok, akkor elmondom, hogy egy-két dolgot megtudunk még ezzel kapcsolatban majd a CoLS-ből.


A kérdés másik fele arra vonatkozik, hogy Jace megkapta-e a védővarázslatokat.
A kérdésnek ez a nehezebbik oldala, ugyanis igen keveset tudunk arról, mi hogy történt Jace pici baba korában, és Valentine már nem él, hogy elárulhassa nekünk.
Én hajlok arra, hogy Valentine-nak megvolt a hatalmas hozzá, hogy elintéztesse Jace védelmét. Hiszen még angyalokat is megidézett, nem hiszem, hogy egy ilyen rituálé meghaladta volna a képességeit. Másrészt ha mégis, szerintem megvoltak az eszközei ahhoz, hogy elérje, végrehajtsa valaki Jace-en - maximum utána megölte az illetőt. Már egy Néma Testvér is elég a szertartáshoz. Ha a Hamuvárosban annyi Néma Testvér halálát okozta, nem hiszem, hogy egyetlen Néma Testvért ne lett volna képes levadászni a cél érdekében.
Erről azonban konkrétabb információm nincs, vagy ha van a könyvekben, csak már én nem emlékszem rá, írjátok meg! :)) 


Ami pedig az utóiratot illeti, nagyon köszönöm, örülök, hogy így tetszik az oldal! ^_^

4 megjegyzés:

  1. A spoiler utolsó mondatán eléggé megdöbbentem. Ezek szerintem figyeltem annyira :P (Vagy még nem olvastuk és ez a CoLS-ban lesz) De érdekes volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ez egyrészt Charlotte nevéből derül ki, másrészt Cassie is ezt mondta. Bár ezzel kapcsolatban is kérdéses, hogy hogy lehet Fairchild Jocelyn vezetékneve, ha Charlotte-ék gyerekei elvileg Branwell lesz...

      Törlés
    2. Biztos ez is valami frappáns fordulat lesz!

      Törlés
  2. én kicsit lemaradtam..Tessa melyik fejezetben tűnik fel az Üvegvárosban?oO

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets