Blogger Widgets

2014. február 22., szombat

Cassie válaszol - Sok mindenre!


Sziasztok!

Cassie találkozott a rajongóival is rengeteget elárult a CoHF-ről is. A Mexikói rajongói oldal élőben tweetelte, mit mondott, ennek a fordítása következik most. 

A poszt erősen spoileres! A CP2-re nézve is, illetve mivel vannak benne infók a CoHF-ről, arra nézve is!

Kékes szín: Pokoli szerkezetek szereplőivel kapcsolatos
Pirosas: CoHF infó
Zöld: TDA infó
Narancssárga: Hamuváros film
Fekete: vegyes, Cassie-vel kapcsolatos vagy általánosabb infók


Magnus a kedvenc szereplőm, mert igazi partizós pasi. Egy boszorkánymester testében igazán érző és sebezhető szíve van.

Cassie kedvenc női szereplője Tessa.

Isabelle-t Cassie a nagymamájáról mintázta, akiért mindig rajongott. Ő is gyönyörű, erős és harcias.

Will vagy Jem? Egy hetet Willel töltenék, egyet pedig Jemmel.

Sebastian sokszor kerül majd kapcsolatba Jocelynnal a CoHF-ben.

"Sebastian egyedül van, és mindig egyedül is volt, mindig valaki olyat keresi, aki szereti őt, vagy legalábbis kedveli."

"Sebastian nem akarja elhinni, hogy az apja szereti a másik srácot (Jace-t), és nem kizárólag őt."

"Sebastian nem érti, hogy miért rajong mindenki Jace-t, amikor ő arra vágyik, hogy szeresse valaki."

"Szeretek lezárni történeteket, szeretem a CoG-t, a CP2-t és a CoHF-et."

Miért szeretett bele Izzy és Alec halhatatlanokba? Alecnek ez kicsit arról szól, hogy felidegesítse a szüleit amiért egy boszorkánymesterrel randizik.

A CoHF egy Emma-Julian jelenettel kezdődik.

A CoHF elején Sebastian járja az Intézeteket, hogy elrabolja a gyerekeket. Ezért kell Juliannek megvédenie a testvéreit.

Sebastian azért rabolja el őket, hogy megkedveljék őt és csatlakozzanak a seregéhez.

A TDA Sebastiannel kezdődik.

Magnus megbocsát Alecnek.

Cassie sem tud semmit a Hamuváros forgatásáról, ő is a hírekre vár.

Cassie boszorkánymester szeretne lenni, mert anélkül szeretne halhatatlan lenni, hogy vért kelljen innia.

Van parabataiod? Egy 25 évvel ezelőtti barátom, akivel mindig moziba jártunk és ilyesmi.

A CoHF-ben jobban megismerjük majd Emmát és Juliant.

Amikor megalkottam a szereplőket, tudtam, ki fog meghalni. Néhány szereplő meg fog halni, néhány olyan is, akiknél nem várnánk.

Melyik a kedvence a könyvek közül? "Az utolsó részeket szeretem, talán a CoHF-et mondanám."

A jelenet, amit a legnehezebb volt megírni W.H. halála.

Sírtam, amikor azt a jelenetet írtam, amikor Will azt hiszi, Jem meghalt.

Sebastian Jace sötét tükörképe. Két gyerek, akiket Valentine nevelt, hogy elpusztítsák a Nephilimeket, de Jace túl lágy.

Tessa és Jem összeházasodnak.

Szeretem, hogy Raphael egy szemét.

"Amint megalkottam, tudtam, hogy meg fog halni. Szomorú voltam, amikor arra gondoltam, hogy haldoklik, de miközben írtam róla, tudtam, hogy meg fog halni." (A kérdéses szereplő fiú vagy férfi.)

"Tessa és Jem együtt maradnak a CoHF-ben és a TDA-ban, de ne felejtsétek el, hogy Tessa halhatatlan, Jem pedig nem, szóval ha meghal, akkor meghal."

Boldog befejezésre számítsatok.

A "Ki fogja túlélni" reklámszöveg arra szolgált, hogy mindenki megijedjen.

Cassie a Twitteren is válaszolgatott!


Sziasztok!

Nagyon úgy tűnik, hogy Cassie életre kelt! :D Eddig nagy volt a csönd, most azonban legalábbis a TLH bomba robbantásának idejére visszatért, és Twitteren is válaszolgatott a rajongóknak. 


Szereted a Teen Wolfot? Most fejeztem be a második évadot. Holly Black-kel, Leigh Bardugo-val és Sarah Rees Brennannal néztem.

Ki a kedvenc szereplőd? Scott. Lydia. Talán az edző.

Melyik a kedvenc shiped a sorozatból? Szeretném, ha Dannynek lenne pasija. Bűn, hogy valaki, aki ilyen szexi, egyedül legyen.

És Stiles? Szereted Stilest? Szerintem őt mindenki szereti.

Mi van Isaac-kel? Szeretem őt. Ő a világ legjóképűbb sírásója.

Melyiküket szereted jobban, Stilest vagy Dereket? Stilest. Dereknek szüksége lenne egy hosszú nyaralásra Svájcban.

Szereted a Sherlockot? Szerettem az első két évadot.

Szeretnéd, ha Tyler Posey lenne Raphael a CoA-ban? IGEN, PERSZE.

Mi volt a reakciód, amikor befejezted az utolsó Sherlock részt? MI...?

(Na jó, remélem, nem gond, a sorozatos kérdéseket itt most abbahagyom, ha valakit érdekelnek, Cassie Twitter oldalán elolvashatja. :D)

Van jogosítványod? Nem, illegálisan járom az utcákat.

Ki a kedvenc szereplőd a Percy Jackson sorozatból? Nico

Peeta vagy Gale? Ha összeteszed őket, az Pale?

Kedvenc John Green könyved? Katherine a köbön

Nézed a Vámpírakadémiát? Egy részt sem láttam belőle, ezzel szeretném idegesíteni Sarah Rees Brennant. 

Sírtál a CoHF írása közben? Egy kicsit.

A The Last Hourben is lesz romantikus szál, mint a többi könyvben? Igen, ha valami, akkor románc az van a Szép reményekben.

Azt akarom, hogy James Herondale szerelmes legyen! Ó, az lesz.

Lily képek az orosz Elle magazinnak


Sziasztok!

Lily az orosz Elle magazinban is szerepelt, íme néhány kép a fotósorozatból:




Igen, Jamie...


Jamie videó

Mi újat tudtunk meg a TLH-ról?


Sziasztok!

Őrülten hangozhat a kérdés, hiszen mindenki tud olvasni, de azért arra gondoltam, egy kis összegzés mindenkinek jól jöhet, már csak azért is, mert van egy-két bújtatott infó is abban, amit Cassie elárult. 

Megtudtuk ugyebár a sorozat címét: The Last Hours - Az utolsó órák

Jogosan merül fel a kérdés: minek/kinek az utolsó óráiról van szó?
Igazándiból az is könnyen lehet, hogy ez kapcsolatban áll majd azzal a bizonyos érdekességgel, amit fel lehetett fedezni a családfán. Ugyanis tudjuk, hogy a családfa szerint Jesse Blackthorn még él, el is veszi Lucie Herondale-t, viszont a The Midnight Heirből az derül ki, hogy 1903-ra már halott. Ez egy hatalmas kérdőjel, és nem kizárt akár az sem, hogy Az utolsó órák cím akár kapcsolatban lehet az ő halálával vagy nem halálával is. 
Érdekes belegondolni abba is, hogy a TLH-hoz szorosan kapcsolódó Bane krónikák novella a The Midnight Heir, azaz Az éjféli örökös címet kapta. Az éjfél pedig - mint tudjuk - az utolsó óra. Szóval az sem kizárt, hogy a két cím ugyanarra a szereplőre utal, ebben az esetben viszont ő nagy eséllyel James Herondale. (És ha nem is, abban biztosak lehetünk, hogy fiú/férfi az illető, hiszen a címben az "heir" szócska szerepel, nem pedig az "heiress".)

Amit még megtudtunk, a sorozat köteteinek címe: Chain of Thorns, Chain of Gold és Chain of Iron

A Csontváros sorozathoz hasonlóan itt is egy birtokos esetet kapunk minden címben, amelynek az egyik tagja állandó. City of helyett itt ez ugye a Chain of. (Érdekes, hogy mindkettő c-vel kezdődik, csakúgy, mint a Pokoli szerkezet címekben ismétlődő clockwork szócska, bár ez nyilván csak véletlen.) Cassie megtartotta ezenkívül az új szokását is, hogy a cím valamilyen idézetből származik, ezúttal a sorozat és a kötetek címei is. Illetve ebben az esetben, mint a csont, hamu stb. összetételnél is, ez inkább a dolog anyagát jelzi, tehát Tövislánc, Aranylánc és Vaslánc.
Szintén érdekesség ég - bár nyilván ez is véletlen -, hogy Cassie egy másik sorozatában is helyet kap a vas szócska, hiszen a Holly Black-kel közösen írt Magisterium sorozat első részének címe The Iron Trial.


És akkor térjünk át a többi dologra, amit elárult!
Abban, amit a sorozatról mondott, túl sok új nem volt. Tudtuk, hogy 1903-ban járunk majd, tudtuk, hogy újra találkozunk Jemmel, Willel és Tessával, ahogyan azt is, hogy a korábbi főszereplők gyerekei lesznek itt a főszereplők. A The Midnight Heir óta pedig azzal is tisztában voltunk, hogy egy Szép remények átdolgozás lesz a történet alapja. 
Viszont egy félmondatból azért kaptunk egy plusz infót, amit egyébként már sejtettünk.
Van ugyanis nekünk egy Matthew Fairchildunk, aki James parabatai párja, és van egy Charles Fairchildunk is, akiről a Pokoli szerkezetek miatt biztosan tudhattuk, hogy Henry és Charlotte fia. Viszont Matthew-ban egészen eddig a pillanatig nem lehettünk teljesen biztosak, hiszen akár valamilyen távoli Fairchild rokon is lehetett volna. Viszont most Cassie azt írta: Charlotte és Henry gyerekeiről, többes számban, azaz kijelenthető: már biztos, hogy Matthew Charles öccse, azaz ő is Charlotte és Henry fia.


Új információ ezenkívül az is, amit Cassie a megjelenési sorrendről elárult. Egészen eddig ugyanis azt mondta, hogy a TLH-t szeretné nyugodtan írogatni, nem akar vele kapkodni, és egészen biztos benne, hogy nem szeretne megint úgy írni két Árnyvadász sorozatot, mint ahogy a TMI-t és a TID-t írta, azaz hogy párhuzamosan fut a két sorozat.
Most viszont azt írja, hogy még nem biztos a megjelenési sorrend, könnyen lehet az is, hogy a TDA első része után a TLH első része következik majd. Szerény véleményem szerint két oka lehet, hogy talán mégis párhuzamosan fut majd a két sorozat: a kiadói nyomás, hiszen nyilván üzleti szempontból előnyösebb, ha párhuzamosan fut a két sorozat, másrészt pedig Cassie folyamatosan dolgozik a két sorozat részletesebb vázlatán, és rájött, hogy az apró összeköttetések - amelyekről írt a posztjában - jobban kijönnek majd a két sorozat között, amennyiben nem egymás után, hanem egymás mellett jelennek meg. (Emlékezzünk vissza, mennyivel izgibb volt így a Zakariás téma is, mint ha először megjelent volna végig az egyik sorozat, hiszen akkor a másiknál már végig tudtuk volna, mi lesz!)

Úgyhogy az új hírek, főbb pontokban:
  • A TLH címe és az egyes kötetek címe
  • A megjelenési sorrend még nem biztos, úgyhogy lehet, hogy nem kell három évet várnunk az első TLH kötetre
  • 99%, hogy Matthew Henry és Charlotte gyereke

Megvan, minek a rövidítése a TLH!


Sziasztok!

És végre megtudtuk Cassie eddig még hiányzó sorozatcímét is!

A TLH teljes címe...

The Last Hours!

Azaz Az utolsó órák!

Cassie még további információkat is elárult, és előre szólok, hogy ha valaki még nem olvasta volna A hercegnőt, akkor erősen spoileres!

Az utolsó órák az új Árnyvadász sorozat, amely 1903-ban játszódik. Will és Tessa gyerekeiről, James és Lucie Herondale-ről szól, csakúgy mint Cordelia Carstairsről, Charlotte és Henry gyerekeiről, Tatiana Blackhtorn gyerekeiről, a Lightwood gyerekekről és még sok mindenki másról. 1903 körülbelül az az időszak, amikor a viktoriánus korszakból áttérünk az Edward korabelibe - gyönyörű ruhák, lélegzetelállító történelem és még annyi minden, ami miatt izgalmas írni róla! (Még egy Pinterest boardom is van inspirációnak.)

A cím a Szép reményekből származik, aminek a sorozat az újramesélése: akik már olvasták a Bane krónikákból a The Midnight Heirt, valószínűleg már rájöttek, hogy melyik karakter kinek felel meg!

Az alábbi idézet Charles Dickens Szép reményekéből származik, ebben szerepel a TLH sorozat címe:

"You have been in every line I have ever read, since I first came here, the rough common boy whose poor heart you wounded even then. You have been in every prospect I have ever seen since — on the river, on the sails of the ships, on the marshes, in the clouds, in the light, in the darkness, in the wind, in the woods, in the sea, in the streets. You have been the embodiment of every graceful fancy that my mind has ever become acquainted with. The stones of which the strongest London buildings are made, are not more real, or more impossible to be displaced by your hands, than your presence and influence have been to me, there and everywhere, and will be. Estella, to the last hours of my life, you cannot choose but remain part of my character, part of the little good in me, part of the evil." 

(Igyekszem majd megkeresni a magyar idézetet is.)

Három könyv lesz a sorozatban: Chain of Thorns, Chain of Gold és Chain of Iron — ez szintén utalás a Szép reményekre.
(A címek magyarul: Tövisek lánca, Arany lánca és a Vas lánca, esetleg Tövislánc, Aranylánc, Vaslánc)

Újabb Dickens idézet:  
Imagine one selected day struck out of it, and think how different its course would have been. Pause you who read this, and think for a moment of the long chain of iron or gold, of thorns or flowers, that would never have bound you, but for the formation of the first link on one memorable day."

A könyvek a The Dark Artifices sorozattal lesznek összeköttetésben, két különálló történet, ami mégis a Blackthornokról, Herondale-ekről és Carstairsekről szól, valahogy úgy, ahogy a TMI és a Pokoli szerkezetek is sok helyen összekapcsolódik különböző helyen és időben. Az, hogy pontosan milyen sorrendben is fognak megjelenni, még nem eldöntött.

A Lady Midnight, a Dark Artifices első része biztosan a következő Árnyvadász könyv, ami megjelenik, és aztán majd ha tudjuk már, elárulom, milyen sorrend mellett döntöttünk végül. 

Remélem, ti is várjátok, hogy Jem, Tessa és Will és az ő családjuk és leszármazottaik történetét olvashassátok, legalábbis annyira, mint én azt, hogy megírhassam.


Az új infókról készült egy külön poszt is, amiben fejtegetem őket: http://www.vegzetereklyei.net/2014/02/mi-ujat-tudtunk-meg-tlh-rol.html

2014. február 20., csütörtök

Lily a Hamuváros filmről a BAFTA előpartiján!


Sziasztok!

Lily beszélt a Hamuváros filmről is a BAFTA előpartiján, a következőt mondta:

"Jelenleg nincs forgatókönyv, úgyhogy sajnos ugyanabban a helyzetben vagyok, mint mindenki más, nincs semmilyen információm."

Na, ezért mondom mindenkinek, aki a tavalyi hírekből  vesz biztosra dolgokat, hogy ne tegye! Az, hogy tavaly valaki nyilatkozott valamit a filmről, az közel sem jelenti azt, hogy az azóta is úgy van. 
Egyelőre a színészek sem tudnak semmit, ők is csak várnak, mint mi, úgyhogy mindenki legyen türelmes. Az álhírek terjesztésétől senkinek sem lesz jobb!

Jamie videó az Elle Style Awardsról

Jamie az ELLE Style Awards díjátadón


Sziasztok!

Jamie az Elle Style Awards díjátadón járt 18-án, íme néhány kép:



 



Bane krónikák hírek és részlet


Sziasztok!

Az utolsó Bane krónikák novella, a The Course of True Love (And First Dates) elég sokat csúszott, tavaly
december 31-én kellett volna megjelennie, aztán volt egy februári megjelenési időpontja is, de most úgy tűnik, végre itt a végleges: márciusban érkezhet.

Cassie elárulta, hogy a két másik írónő, akikkel közösen dolgoztak a Bane krónikákon, beleegyezett, hogy ezt a novellát, amelyben Magnus és Alec első randijának történetét ismerhetjük meg, egyedül írja, a szereplők fejlődése miatt. 

Azt is megtudtuk, hogy a novellák nyomtatott verziója angolul november/december környékén várható.

Addig is pedig kaptunk egy részletet:

"A csók tűzbe hozta, és behunyt szeme mögött csupa arany szikrát látott, semmi mást nem érzékelt Alec száján és az erős, mégis gyengén kezén kívül, amely képes volt leszorítani egy vérfarkast anélkül, hogy bántani próbálta volna. Alec egyre erősebben szorította a korláthoz, amelynek már rothadó fája figyelmeztetően megreccsent, de Magnus egyáltalán nem érdekelte. Alec itt, Alec most, Alec íze a szájában, az ő kezei pedig a fiú viseltes pólója alatt, hogy érezhesse Alec csupasz bőrét a sajátján."

2014. február 18., kedd

Lily Párizsban egy rajongóval

Forrás


Jamie interjú a Burberry showról


Sziasztok!

Készült egy rendes interjú is Jamie-vel, amiben beszél a lemezükről is, illetve emleget egy titkos projektet, amiről megtudjuk a riporternek köszönhetően, hogy színészekkel és rendezőkkel kapcsolatos, azaz nagy eséllyel egy új filmről van szó.


Rövid Jamie videók




Ebben Jamie elmondja, hogy az év közepe táján várható a lemezük:

További Bane krónikák novellák az év második felében!


Sziasztok!

Az egyik rajongói oldal rákérdezett, hogy mikor várhatjuk további Bane krónikák novellák megjelenését, és a következő választ kapták:


Tehát az év második felében számíthatunk majd új novellákra, a soron következő egyébként Edmund Herondale története lesz, utána pedig a The Midnight Heir következik, amelyben a TID szereplők egyik gyermeke a főszereplő, aki a TLH sorozat főszereplője is lesz majd. Szóval mindketten nagyon izgalmasnak ígérkezik, mert olyan szereplőkről olvashatunk bennük, akiket már ismerünk és szeretünk! Utóbbi novella pedig tulajdonképpen könnyed kis alapozás a TLH-hoz. 

Addig is mindenkinek csak azt tudom javasolni, aki esetleg még nem tette, hogy vegye meg az eddig megjelent novellákat! Ugyanis ha nincs igény, nincs folytatás. 

A novellákat megrendelhetitek akár a Könyvmolyképző webshopjából is, amennyiben mindkettőt megrendelitek, még postaköltség sincs!


KEMÉNY kötésben:

PUHA kötésben:

Jamie képek a Burberry showról


Sziasztok!

Tegnap Jamie a Burberry fashion shown járt, és nem csak képek készültek róla, hanem videók is, ezeket is hozom majd.




A többi képért katt a folytatásra!

2014. február 17., hétfő

2014. február 16., vasárnap

Új Jamie képek


Sziasztok!

Jamie újabb BAFTA előtti ünneplésen járt, tegnap egy vacsorán. Íme a képek:

 


Lily az LAX reptéren - Videó

Valentin-napi CoHF részlet


Sziasztok!

Valentin-nap alkalmából Cassie meglepett minket egy Mennyei tűz városa részlettel, ezúttal a következő főszereplőnkkel, Juliannel a középpontban.

"– Julian – kérdezte Jia kedvesen –, megtennél nekünk valamit? Felemelnéd a Végzet Kardját?

Clary kihúzta magát a széken. Ő már tartotta a Végzet Kardját: érezte a súlyát a kezében. A hideget, ami bekúszik a bőröd alá, hogy kiszippantsa az igazságot belőled. Képtelen vagy hazudni, ha a Végzet Kardját tartod, de az igazság, még ha olyan igazság is volt, amit el akartál mondani, maga volt a gyötrelem.

– Nem tehetik – suttogta. – Csak egy gyerek...

– Ő a legidősebb a gyerekek közül, akik megszöktek az Intézetből – hadarta Jace egy szuszra. – Nincs választásuk.

Julian bólintott, aztán kihúzta magát. – Megteszem.

Robert Lightwood ekkor elsétált az emelvény mögött és az asztalhoz ment. Felemelte a kardot és visszatért Julian elé. A köztük lévő különbség már majdnem vicces volt: a nagy, hordómellkasú férfi és a nyurga, kusza hajú fiú.

Julian kinyújtotta az egyik kezét és elvette a kardot. Ahogy a tenyere a markolatra fonódott, megborzongott, látszott rajta a fájdalom hulláma, amit gyorsan elfojtott. Emma, aki a fiú mögött állt, előrébb lépett, és Clary egy pillanatra látta az arcát – színtiszta düh –, mielőtt Helen elkapta és visszahúzta."

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets