Blogger Widgets

2014. február 22., szombat

Megvan, minek a rövidítése a TLH!


Sziasztok!

És végre megtudtuk Cassie eddig még hiányzó sorozatcímét is!

A TLH teljes címe...

The Last Hours!

Azaz Az utolsó órák!

Cassie még további információkat is elárult, és előre szólok, hogy ha valaki még nem olvasta volna A hercegnőt, akkor erősen spoileres!

Az utolsó órák az új Árnyvadász sorozat, amely 1903-ban játszódik. Will és Tessa gyerekeiről, James és Lucie Herondale-ről szól, csakúgy mint Cordelia Carstairsről, Charlotte és Henry gyerekeiről, Tatiana Blackhtorn gyerekeiről, a Lightwood gyerekekről és még sok mindenki másról. 1903 körülbelül az az időszak, amikor a viktoriánus korszakból áttérünk az Edward korabelibe - gyönyörű ruhák, lélegzetelállító történelem és még annyi minden, ami miatt izgalmas írni róla! (Még egy Pinterest boardom is van inspirációnak.)

A cím a Szép reményekből származik, aminek a sorozat az újramesélése: akik már olvasták a Bane krónikákból a The Midnight Heirt, valószínűleg már rájöttek, hogy melyik karakter kinek felel meg!

Az alábbi idézet Charles Dickens Szép reményekéből származik, ebben szerepel a TLH sorozat címe:

"You have been in every line I have ever read, since I first came here, the rough common boy whose poor heart you wounded even then. You have been in every prospect I have ever seen since — on the river, on the sails of the ships, on the marshes, in the clouds, in the light, in the darkness, in the wind, in the woods, in the sea, in the streets. You have been the embodiment of every graceful fancy that my mind has ever become acquainted with. The stones of which the strongest London buildings are made, are not more real, or more impossible to be displaced by your hands, than your presence and influence have been to me, there and everywhere, and will be. Estella, to the last hours of my life, you cannot choose but remain part of my character, part of the little good in me, part of the evil." 

(Igyekszem majd megkeresni a magyar idézetet is.)

Három könyv lesz a sorozatban: Chain of Thorns, Chain of Gold és Chain of Iron — ez szintén utalás a Szép reményekre.
(A címek magyarul: Tövisek lánca, Arany lánca és a Vas lánca, esetleg Tövislánc, Aranylánc, Vaslánc)

Újabb Dickens idézet:  
Imagine one selected day struck out of it, and think how different its course would have been. Pause you who read this, and think for a moment of the long chain of iron or gold, of thorns or flowers, that would never have bound you, but for the formation of the first link on one memorable day."

A könyvek a The Dark Artifices sorozattal lesznek összeköttetésben, két különálló történet, ami mégis a Blackthornokról, Herondale-ekről és Carstairsekről szól, valahogy úgy, ahogy a TMI és a Pokoli szerkezetek is sok helyen összekapcsolódik különböző helyen és időben. Az, hogy pontosan milyen sorrendben is fognak megjelenni, még nem eldöntött.

A Lady Midnight, a Dark Artifices első része biztosan a következő Árnyvadász könyv, ami megjelenik, és aztán majd ha tudjuk már, elárulom, milyen sorrend mellett döntöttünk végül. 

Remélem, ti is várjátok, hogy Jem, Tessa és Will és az ő családjuk és leszármazottaik történetét olvashassátok, legalábbis annyira, mint én azt, hogy megírhassam.


Az új infókról készült egy külön poszt is, amiben fejtegetem őket: http://www.vegzetereklyei.net/2014/02/mi-ujat-tudtunk-meg-tlh-rol.html

3 megjegyzés:

  1. Aztaaa;D alig várom!!;)

    VálaszTörlés
  2. "Állj meg itt, aki ezeket a sorokat olvasod, és egy percig gondolj napjaid hosszú láncára. Akár VASBÓL van, akár ARANYBÓL, akár TÜSKÉBŐL, akár virágból, meg nem köt tégedet, ha egyszer egy emlékezetes napon legelső szeme el nem készül"

    VálaszTörlés
  3. Egyébként, van ehhez köze annak, hogy a Hercegnőben az egyik fejezet címe is "Az utolsó óra", vagy az csak véletlen?

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets