Blogger Widgets

2014. február 22., szombat

Mi újat tudtunk meg a TLH-ról?


Sziasztok!

Őrülten hangozhat a kérdés, hiszen mindenki tud olvasni, de azért arra gondoltam, egy kis összegzés mindenkinek jól jöhet, már csak azért is, mert van egy-két bújtatott infó is abban, amit Cassie elárult. 

Megtudtuk ugyebár a sorozat címét: The Last Hours - Az utolsó órák

Jogosan merül fel a kérdés: minek/kinek az utolsó óráiról van szó?
Igazándiból az is könnyen lehet, hogy ez kapcsolatban áll majd azzal a bizonyos érdekességgel, amit fel lehetett fedezni a családfán. Ugyanis tudjuk, hogy a családfa szerint Jesse Blackthorn még él, el is veszi Lucie Herondale-t, viszont a The Midnight Heirből az derül ki, hogy 1903-ra már halott. Ez egy hatalmas kérdőjel, és nem kizárt akár az sem, hogy Az utolsó órák cím akár kapcsolatban lehet az ő halálával vagy nem halálával is. 
Érdekes belegondolni abba is, hogy a TLH-hoz szorosan kapcsolódó Bane krónikák novella a The Midnight Heir, azaz Az éjféli örökös címet kapta. Az éjfél pedig - mint tudjuk - az utolsó óra. Szóval az sem kizárt, hogy a két cím ugyanarra a szereplőre utal, ebben az esetben viszont ő nagy eséllyel James Herondale. (És ha nem is, abban biztosak lehetünk, hogy fiú/férfi az illető, hiszen a címben az "heir" szócska szerepel, nem pedig az "heiress".)

Amit még megtudtunk, a sorozat köteteinek címe: Chain of Thorns, Chain of Gold és Chain of Iron

A Csontváros sorozathoz hasonlóan itt is egy birtokos esetet kapunk minden címben, amelynek az egyik tagja állandó. City of helyett itt ez ugye a Chain of. (Érdekes, hogy mindkettő c-vel kezdődik, csakúgy, mint a Pokoli szerkezet címekben ismétlődő clockwork szócska, bár ez nyilván csak véletlen.) Cassie megtartotta ezenkívül az új szokását is, hogy a cím valamilyen idézetből származik, ezúttal a sorozat és a kötetek címei is. Illetve ebben az esetben, mint a csont, hamu stb. összetételnél is, ez inkább a dolog anyagát jelzi, tehát Tövislánc, Aranylánc és Vaslánc.
Szintén érdekesség ég - bár nyilván ez is véletlen -, hogy Cassie egy másik sorozatában is helyet kap a vas szócska, hiszen a Holly Black-kel közösen írt Magisterium sorozat első részének címe The Iron Trial.


És akkor térjünk át a többi dologra, amit elárult!
Abban, amit a sorozatról mondott, túl sok új nem volt. Tudtuk, hogy 1903-ban járunk majd, tudtuk, hogy újra találkozunk Jemmel, Willel és Tessával, ahogyan azt is, hogy a korábbi főszereplők gyerekei lesznek itt a főszereplők. A The Midnight Heir óta pedig azzal is tisztában voltunk, hogy egy Szép remények átdolgozás lesz a történet alapja. 
Viszont egy félmondatból azért kaptunk egy plusz infót, amit egyébként már sejtettünk.
Van ugyanis nekünk egy Matthew Fairchildunk, aki James parabatai párja, és van egy Charles Fairchildunk is, akiről a Pokoli szerkezetek miatt biztosan tudhattuk, hogy Henry és Charlotte fia. Viszont Matthew-ban egészen eddig a pillanatig nem lehettünk teljesen biztosak, hiszen akár valamilyen távoli Fairchild rokon is lehetett volna. Viszont most Cassie azt írta: Charlotte és Henry gyerekeiről, többes számban, azaz kijelenthető: már biztos, hogy Matthew Charles öccse, azaz ő is Charlotte és Henry fia.


Új információ ezenkívül az is, amit Cassie a megjelenési sorrendről elárult. Egészen eddig ugyanis azt mondta, hogy a TLH-t szeretné nyugodtan írogatni, nem akar vele kapkodni, és egészen biztos benne, hogy nem szeretne megint úgy írni két Árnyvadász sorozatot, mint ahogy a TMI-t és a TID-t írta, azaz hogy párhuzamosan fut a két sorozat.
Most viszont azt írja, hogy még nem biztos a megjelenési sorrend, könnyen lehet az is, hogy a TDA első része után a TLH első része következik majd. Szerény véleményem szerint két oka lehet, hogy talán mégis párhuzamosan fut majd a két sorozat: a kiadói nyomás, hiszen nyilván üzleti szempontból előnyösebb, ha párhuzamosan fut a két sorozat, másrészt pedig Cassie folyamatosan dolgozik a két sorozat részletesebb vázlatán, és rájött, hogy az apró összeköttetések - amelyekről írt a posztjában - jobban kijönnek majd a két sorozat között, amennyiben nem egymás után, hanem egymás mellett jelennek meg. (Emlékezzünk vissza, mennyivel izgibb volt így a Zakariás téma is, mint ha először megjelent volna végig az egyik sorozat, hiszen akkor a másiknál már végig tudtuk volna, mi lesz!)

Úgyhogy az új hírek, főbb pontokban:
  • A TLH címe és az egyes kötetek címe
  • A megjelenési sorrend még nem biztos, úgyhogy lehet, hogy nem kell három évet várnunk az első TLH kötetre
  • 99%, hogy Matthew Henry és Charlotte gyereke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets