Blogger Widgets

2012. július 21., szombat

Fanart - Emma

Akkor mára még egy utolsó poszt, ezúttal Emma Carstairs a TDA-ból. :) Aki mint tudjuk, a legjobb Árnyvadász Jace Wayland óta. :P





A kép magáért beszél...

Csak azt tudnánk, hogy ki a hölgy és ki az a Vince? xD
Mindenesetre megnyugodhatunk, hogy Simonnak sincsenek önértékelési problémái. :P



Teóriák

Sziasztok!

Ezt a videót angolul tudóknak ajánlom, ha már olvasták az összes (az ÖSSZES) eddig megjelent Árnyvadász könyvet, beleértve az öt TMI és a két ID kötetet. Mert spoiler! Nagyon spoiler!

Hogy miért? Mert a nagyon lelkes lány a videóban TMI és ID teóriákat mond el, amelyek sokszor össze is függnek egymással.

Ne mondjátok, hogy nem szóltam! :D

Íme a videó:


Fanart - Jace


TMI minilevél

Sziasztok!

Nem tudom, mennyien tudjátok, de én írok is. Saját és fanfiction történeteim is vannak. És van egy tumblr oldalam, ahol minileveleket írok különböző regényekkel kapcsolatosan. Tulajdonképpen mini fanfictionök ezek is. :)
És most írtam egy TMI témájút is. :) Ha van kedvetek, lessétek meg! ;)


Miért ázsiai Magnus?


MIÉRT ÁZSIAI MAGNUS?


Cassandra Clare írt róla annak idején, hogy miért is keresnek ázsiai színészeket Magnus szerepére. Most újra megosztotta az akkori bejegyzést, Godfrey Gao bejelentése miatt.

Szóval akkor így reagált az értetlenkedő megjegyzésekre:
(Nem fordítom le szó szerint az egészet. A lényeget igen. A könyvekben lévő részleteket, amelyekben leírják Magnust, utólagos engedelmetekkel nem fogom lefordítani.)

Oké, először is szeretném megjegyezni, hogy értetlen vagyok az értetlenkedés miatt. Azért akarnak ázsiai színészt Magnus szerepére, mert Magnus ázsiai. (Gyakorlatilag, Magnus két rasszhoz is tartozik, tökéletesen elégedett lennék egy ilyen színésszel – de ha ez nem jön össze, akkor a lehetőség ázsiai színészt választani, nem fehéret. Nem számít, hogy Magnus bármelyik felmenője fehér. Viszont ha olyan színészt választanának, aki fehér, az eltörölné Magnus hátterének ázsiai részét. Ami fontos. Rengeteg szerep van fehér színészeknek. A legtöbb szerep nekik van. Ez pont nem az egyik. Nagyon kevés beleszólásom van a szereplőválogatásba. Nem választhatok színész Magnus szerepére. Nincs meg a képességem rá. De azt elmondhatom, és hangsúlyozhatom, hogy azt akarom, hogy ázsiai vagy fél-ázsiai színészt válasszanak. Kértem, hogy ázsiai legyen. Ennyit tehettem: ha nem ázsiai színész választanak, soha többet nem beszélek erről a filmről és nem is fogom megnézni.

SPOILER, ha még nem olvastátok az Elveszett Lelkek Városát.

A CoLS-ban Magnus azt mondja Alecnek: Szeretlek, és indonézül mondja. Szintén a CoLS-ban:


„– Hol született Magnus?
– Bataviában, ha tudni akarod. Indonéziában. Természetesen akkor még Holland Kelet-India volt. Az anyja bennszülött volt.” (Azaz az édesanyja indonéz volt. Nem vagyok nagy híve annak a kifejezésnek, amit Camille használ, de ez az a mód, ahogyan ő mondaná, Camille pedig nem től kedves.)


SPOILER VÉGE


Láttam, hogy emberek azt mondták: De Magnus csak negyedrészt ázsiai. Szóval simán játszhatná fehér színész!


Kivéve, hogy nem. Magnus ugyanolyan rassz, mint az anyja. Félig ázsiai. Mivel az apja démon. A démonoknak nincs rasszuk: a boszorkánymesterek mindig olyan rasszúak, mint az emberi szülőjük volt. És zavar az a lelkesedés, ahogyan sokan szeretnék fehérre színezni Magnust, vagy fehérebbé, amikor nyilvánvalóan nem az. Tisztán, láthatóan nem az: mindkét sorozat minden nézőpontja úgy mutatja be, hogy tudjuk, nem fehér, hanem ázsiai. (Ez sem egy olyan dolog, amit szeretek csinálni. Amikor visszanézek a Csontvárosra, egy dolog, amit nem szeretek, amit akkor csináltam, amikor Magnust bemutattam. Kicsit úgyérzem, mintha túl homályosan mutattam volna meg, hogy ázsiai, ezért sokan arra az eredményre jutottak, hogy fehér. De még ha Clary észre is veszi, nyilvánvalóan az emberek egy nagyobb csoportja számára Magnus így is-úgy is fehér. Szóval úgy érzem, vannak jobb módok arra, ahogyan ezt kezelnem kellene, de az biztos, hogy ezeknek az információknak valahogy át kell jönnie.


Sok levelet kaptam az évek során az olvasóktól, akik örültek, hogy Magnus nem fehér, hogy Jem nem fehér, hogy Maia nem fehér, hogy Aline nem fehér. Tény, hogy a legtöbb szerepe a fehér, heteroszexuálisoknak van, a filmre ez pedig talán még jobban igaz. Kevés szerep van nem fehér színészeknek – és még kevesebb érdemi. Figyelembe véve ezeket a dolgokat, ha Magnus szerepére fehér színészt választanánk, és fehérként beszélnénk róla, ezeknek az embereknek okoznánk fájdalmat. És miért? Miért külditek azt az üzenetet, hogy csak fehér emberekről akartok olvasni, és csak fehéreket akartok látni a képernyőkön?

Emlékszem, már korán megmondták nekem, a filmkészítés nagyon korai szakaszában (mielőtt eladtam volna a jogokat), hogy nagyon körültekintőnek kéne lennem a kétrasszú karakterekkel, mert ha van bármi esély arra, hogy fehér szereplőket válasszanak helyettük, akkor is ha nem azok, vagy csak félig azok, akkor Hollywood meg fogja találni.

Az alap elképzelés mindig az, hogy a szereplő fehér. Még mindig rendszeresen kérdezik tőlem, hogy Jem kínai-e, pedig tudjuk, hogy Shanghaiból jön, és mandarinul beszél, és többször elmondja, hogy kínai, és a borítón is félig kínai modell van. Úgy tűnik, az hogy nem fehér, valahogy ijesztő. És hogy miért ijesztő? Az olyan dolgok miatt, mint a whitewashing. (A whitewashing fehérre mosást jelent.) Mert ha a média fő vonalának megvan a lehetősége, hogy előnyben részesítsék azokat, akiket már amúgy is előnyben részesítenek, és gondoskodnak róla, hogy mindenki fehér legyen, akkor megteszik. És minden alkalommal, amikor ez történik, folytatják ezt a problémát, és ezzel csak azt érik el, hogy soha nem legyen vége.

Szóval miért keresnek ázsiai színészt Magnusnak? Mert Magnus ázsiai.

Nem akarjátok, hogy Magnus és Alec kapcsolata kimaradjon a filmekből, és heteroszexuálisak legyek. Tudom, hogy nem. Magnus szerepére fehér színészt választani semmivel sem lenne jobb ennél.

Will

Hanyagoltam az Infernal Devicest. Hát tessék:


Pletykák: Brit és német premier

Sziasztok!

Egy-egy ilyen filmnél, mint amilyen a Csontváros is lesz, mindig nagy kérdés, hogy vajon mely országokban lesz a premier egy időben az amerikaival. Mi ilyen szempontból szerencsés és egyben szerencsétlen helyzetben vagyunk. Hiszen ha ugyanazon a héten mutatják be, akkor mi hamarabb láthatjuk a filmet, mivel nálunk a mozikban nem pénteken van a heti váltás. Viszont olyan szempontból szerencsétlen a helyzetünk, hogy nagyon sok filmet nem hoznak be a mozikba csak később, vagy egyáltalán nem is (pl Beastly), esetleg csak Pesten játsszák a nagyobb mozik. Ráadásul vezetők vagyunk a kalózfelvételek készítésében is, így sokszor tartanak tőle, hogy a premierrel egy időben lássuk a filmeket. 

De most nem is rólunk van szó. Az még a jövő zenéje, hogy lesz-e szerencsénk moziban megnézni a Csontvárost (mert még ez sem biztos), és ha igen, mikor. 

Viszont a pletykák szerint a németek és a britek ennél szerencsésebb helyzetben vannak. Ezek alapján a britek az amerikai rajongókkal egy időben, 2013. augusztus 23-án már meg is nézhetik a filmet, a németek pedig egy héttel később, augusztus 29-én mehetnek majd a mozikba.

Ha már Draco trilógia - Magyarul?

Sziasztok!

Egy kedves olvasóm ajánlotta figyelmembe ezt az oldalt, ahol elkezdték lefordítani Cassandra Clare Draco trilógiáját. Ha jól értem, körülbelül a második rész feléig jutottak, de ez is több, mint a semmi. 

Szóval erről az oldalról van szó: http://www.darkarts.hu/

Jó olvasást! :D

Fan videó: Csontváros

És egy Magnusos plakát is


Draco trilógia 1. - Draco Dormiens

Sziasztok!

A Facebook oldalon ígértem, hogy ha jók lesztek, megosztom veletek Cassandra Clare Harry Potter fanfic trilógiáját, a Draco trilógiát, amit elméletileg már leszedtek az internetről. :)
Itt az első rész, a Draco Dormiens.

Ha összejön egy bizonyos mennyiségű Tetszett mennyiség a poszthoz (lent csupán egy kattintás), már hozom is a folytatást! :D



Fogadjuk el őket! - Filmes szereposztás


FOGADJUK EL ŐKET!


Amióta a casting elkezdődött, folyamatosan olvasok negatív véleményeket ezzel kapcsolatban. Először Lily Collins és a szemöldöke osztották meg a rajongótábort. Aztán jött Jamie Campbell Bower – és leginkább a tudat, hogy nem Alex Pettyfer lesz hőn szeretett Jace-ünk – és szinte forradalom robbant ki a rajongók körében, ami sokak esetében még ma is tart. Jemima West castingja még meglehetősen nyugodtan zajlott, de Robert Sheehan kiválasztása szintén kettős érzéseket hagyott maga mögött: voltak, akik imádták és voltak, akik szerint ronda és nem simonos. Blackwell és Pangborn kiválasztása nem meglepő módon nem talált ekkora visszhangra, hiszen szerepük meglehetősen kicsi, de még nekik sem örült mindenki. A mostanában olyan népszerű Trónok harca sorozatban szereplő Lena Headey viszonylag könnyen megúszta Jocelynként, de még Jared Harris Hodge-a is kapott hideget-meleget. Arra pedig, hogy Godfrey Gao meg fogja osztani a rajongók hadát, hiszen sokan nem így képzelték el Magnust, szinte a nyakamat mertem tenni.

De most akkor hogy is van? Nem így képzeltük el a szereplőket, és rögtön háborogni kezdünk? Netalán ki is jelentjük, hogy így már nem is nézzük meg a filmet?

Én azt mondom, mielőtt ilyen szélsőséges reakciókba csapnánk át, gondolkozzunk!

A Csontváros egy hat részes könyvsorozat, Magnus társaságát pedig például egyenesen kilenc részen keresztül élvezhetjük. A könyvek így összesen több ezer oldalt tesznek ki. Azaz egy-egy színésznek több ezer oldalnyi kalandot és izgalmat kellene prezentálnia legtöbb esetben képek alapján, amikor kiderül a szereposztás. Hiszen gondoljunk csak bele! Úgy alkotunk véleményt róluk, hogy nem láttuk a próbafelvételeiket, a kész filmben nyújtott alakításukat pedig végképp nem.

Jöhet az értékítélet persze az előző filmjeik alapján – már akinek láttuk előző filmjét. Így véleményt alkotunk arról, hogy szerintünk illik-e az adott színész stílusa a filmbeli szereplőhöz (gondolok itt pl. Jamie Campbell Bower rózsaszín ingjeire és koptatott, szakadt farmerjaira), vagy hogy egyáltalán elég tehetséges színész-e.

Ez persze szívünk joga, de azért valljuk be! Sok esetben nem a tehetség alapján húzzuk le a színészeket, hanem a külsejük alapján. Ő egyáltalán nem úgy néz ki, mint Simon! Úristen, Jamie soha nem lesz Jace! Lily szemöldöke, te jó ég! Godfrey túl öreg Magnusnak!
És a sort még folytathatnám a végtelenségig.

De hogyan is néz ki egy regényszereplő? Vegyük például Claryt! (Direkt nem Jace-t hozom, róla még később írok.)
Tudjuk, hogy hosszú, göndör vörös a haja és zöld a szeme, és tudjuk, hogy nagy eséllyel szép, hiszen minden fiúnak tetszik. (Na jó, ez talán kis túlzás, de értitek a lényeget.) Tudjuk, hogy vannak szeplői és hogy nem túl magas. Illetve tudjuk, hogy általában fiúsan öltözik, pólót és farmert illetve tornacipőt húz magára. És a tudásunk kb. ennyiben ki is merül. És most akkor képzeljetek magatok elé egy olyan színésznőt, akire ez nagyjából ráillik! Na, kire gondoltatok?
Fogadni mernék, hogy minimum öt, de akár több megoldás lenne. A régebbi fanartokon például gyakran jelenik meg Emma Roberts Claryként, de láttunk már Emma Watsonos, Emma Stone-os (bizony, szeretjük az Emmákat), Lily Collinsos, Molly Qhuinnes fotómanipulációkat is.
És akkor még nem vettünk figyelembe olyan apróságokat, mint hogy egy színésznő haját be lehet festeni és göndöríteni, egy jó sminkes pillanatok alatt képes szeplőket rajzolni és hogy a kontaktlencse ma már teljesen hétköznapi fegyver a filmesek tárházában.

De akkor mégis hogy néz ki Clary? A válasz az, hogy sehogy és mindenhogy. Clary egy kitalált szereplő, így nyilván nem tudunk hozzá arcot társítani. Viszont pontosan azért, mert kitalált szereplő, mindenki tud hozzá arcot társítani, aki olvasta a könyvet.

A fantázia csodálatos és végtelen dolog. Éppúgy képesek vagyunk a fejünkben új arcokat létrehozni, mint ahogy a természet is mindig egyedit alkot. Ebből következően Clary mindünk fejében máshogy néz ki. Hiába olvassuk ugyanazt a könyvet, nyilvánvalóan máshogy képzelte el a legjobb barátnőm Claryt, mint ahogy én. Ez tény. Persze vannak közös pontok, de a fantáziánk nem alkot – talán nem is alkothat – tökéletesen egyforma arcot.

A legtöbbünknek így a filmes álom szereposztása sem több, mint olyan színészek halmaza, akikről el tudjuk képzelni, hogy egy-egy szereplőt eljátszanak. Nem pedig olyan színészek, akik pontosan úgy néznek ki, mint ahogyan elképzeltük őket.

És ha már filmes szereposztás. Hadd említsek meg példának négy másik könyvsorozatot, amelyekből film készült. Amikor kiderült, hogy Viggo Mortensen lesz Aragorn, szinte mindenki felháborodott. Most pedig már szinte el sem tudjuk képzelni, hogy más alakítsa. A Twilight esetében sok rajongó odáig ment, hogy tüntetett Robert Pattinson ellen, most pedig ő és Edward, illetve maga a Twilight szorosan összefonódnak a fejekben. A legtöbb rajongó pedig egyetért abban: Robert a nagybetűs Edward. A Harry Potter esetében bizony sokszor számomra is meglepő volt egy-egy színész kiválasztása. A teljesség igénye nélkül mondanám, hogy szinte egyik szereplőt sem úgy képzeltem, mint a filmekben voltak. De ott van pl. Bellatrix, aki szinte jobb lett, mint a fejemben élő, és azért a filmes Voldemort se kutya. És még azokat is bőven megszoktam, akikről még most is más kép él a fejemben. A legfrissebb példának pedig Az éhezők viadalát hoznám. Amikor kiderült, hogy Jennifer Lawrence lesz Katniss, Josh Hutcherson pedig Peeta, totálisan fel voltam háborodva, mert egyiküket sem olyannak képzeltem a könyv alapján. Viszont most, hogy láttam a filmet, nem hiszem, hogy lett volna jobb választás. Mindketten zseniálisak voltak.

És ez még nem minden. A filmes szereposztás egy nagyon bonyolult dolog, hiszen nem elég csak az arcokkal és a teljesítménnyel foglalkozni. Össze kell egyeztetni a filmben szereplő színészek forgatási rendjeit is (pl. azért sem lehetett Logan Lerman Simon, mert épp mást forgat), emellett pedig olyan "apróságokkal" is foglalkozni kell, hogy kinek milyen akcentusa van például (Gaspard Ulliel ezért nem lesz Alec, hiszen francia akcentusa van), és hogy például el lehet-e hinni az egyes színészekről, hogy testvérek.

Jace – Alex vs. Jamie

És akkor így a vége felé – mert azért nem akarom, hogy oldalakat kelljen elolvasnotok – ejtsünk néhány szót Jace és Jamie Campbell Bower, illetve Jace és Alex Pettyfer esetéről, mert még mindig ez borzolgatja leginkább a kedélyeket!

Jace a könyvben egy jó pasi. Egy nagyon jó pasi. Jóképű, szarkasztikus, vicces, határozott, magabiztos, bátor... És még nagyon hosszan sorolhatnánk az erényeit. A fejekben tehát afféle szexuális tárgyként él (bocsi, nem tudom szebben), tinilányoknak és felnőtt nőknek egyaránt teljesítve a tökéletes, vagy legalábbis ahhoz közel álló álompasit.

Abba most nem mennék bele, hogy Jace-ről is millióféle elképzelés él a fejekben. Helyette inkább jöjjenek a tények! A könyv megjelenése és a végső filmes szereposztás között hosszú évek teltek el. Az olvasó viszont szeret kész képet látni egy-egy szereplőről, rajzok és fotómanipulációk születnek, amelyhez alapra van szükség. Különösen fontossá válik a konkrét arc társítása a szereplőhöz, ha megkezdődik a filmes szereposztás, a vadászat a színész után. Jace arca pedig így szép lassan összeforrt Alex Pettyfer arcával. Millió és millió fotómanipuláció készült és még mindig készül vele.

Alex Pettyfer jó pasi. Alex Pettyfer színész. És a rajongók nyálcsorgatva áhítoztak utána. (Igen, én is őt akartam.) És nem mondható, hogy ezt a filmesek nem vették figyelembe. A szerepet felajánlották(!) neki. Ő pedig visszautasította. És pont. Alex Pettyfer nem akart Jace lenni, ráerőszakolni pedig nem lehet. Másik Jace után kellett tehát nézni.

Jamie Campbell Bower pedig ott volt, és lelkes volt. Még Cassandra Clare-t is megkereste, hogy megtudakolja, Jace milyen ruhában menne a castingra, és tényleg olyan ruhákban ment. Amikor megkapta a szerepet, edzeni kezdett, még harcművészetet is tanul. Még Csontvárosos tetkót is akar csináltatni. Tehát tényleg lelkes. Emellett tehetséges színész, akiről tudjuk, hogy nagyon szívesen csinálja az akár kaszkadőrmunkát igénylő jeleneteket is, ha megengedik neki. Jace-nél ez sem utolsó szempont. A hírek szerint jó a kémia közte és Lily között, ami szintén kell. (Még az sem teljesen kizárt, hogy együtt járnak.)
Lehet, hogy Jamie nem a legjobb pasi, de jó színész, van tapasztalata és lelkes.

És még egy dolog Alex Pettyferről, a végső érv, ami szerintem mindent eldönt. Az Alex Pettyferes képek, amelyekkel a rajongók dobálózni szoktak, a legtöbb esetben 4-5 éves képekből készültek. Alex Pettyfer azóta megférfiasodott, magára szedett pár kiló izmot, némi borostát. Egyszerűen idősebb lett. Ma már nem létezik az az Alex Pettyfer, aki a képeken. A mai Alex Pettyfer jó pasi, de már nem Jace. Nem lehet róla elhinni, hogy egy tizenhét éves fiú. És pont. Íme a mai Alex Pettyfer:


Na ugye, hogy nem Jace?

Zárszó

És akkor tényleg nem írok már sokat, csak még egy utolsó gondolat. Attól, hogy van egy filmes szereposztás, a fejünkben ugyanúgy megőrizhetjük a saját képünket az egyes szereplőkről. Nem feltétlenül csak egy Clary és egy Jace fér meg bennünk. Lehet egy filmes Clarynk meg egy filmes Jace-ünk, mellette pedig egy könyves Clarynk és egy könyves Jace-ünk. A kettő nem zárja ki egymást. Gondolkozzunk pozitívan! Azzal, hogy kiválasztanak valakit egy szerepre, nem elveszítünk valamit, hanem nyerünk valami újat! :D


Alakítsuk ezt kezdeményezéssé! Osszátok meg ti is a cikket, hogy minél több emberhez eljusson! Facebookon, Twitteren, Google+-on, a blogodon, honlapodon, iWiW-en, myvipen, emailben vagy ahogy tetszik! Hátha kicsit elfogadóbbak leszünk! :D

2012. július 20., péntek

Az életéről


CASSANDRA CLARE


Cassandra Clare 1973. július 27-én látta meg a napvilágot. Vagyis, ha pontosak akarunk lenni, ennél azért jóval később, hiszen Cassandra Clare már az írónő. Valójában Judith Rumeltként látta meg a napvilágot, álnevet később választott csak magának, amikor írni kezdett.

De először térjünk vissza a gyerekkorára. Cassie Teheránban született, bár szülei amerikaiak voltak. Édesapja hivatása miatt gyakran költözködtek, így a kis Cassie már gyerekként bejárta a világot: élt Svájcban, Angliában és Franciaországban is. Sőt, megjárták a Himaláját is, ahol a kis Cassie állítólag egy hónapig édesapja táskájában élt. A középiskolát már Los Angelesben végezte, a Windward School nevű iskolába járt, itt gyakran szórakoztatta társait saját történeteivel. Azóta hol Kaliforniában, hol New Yorkban éli napjait. Itt különböző magazinoknál dolgozott, beleértve például a The Hollywood Reportert. Életének ebben a szakaszában kénytelen volt olyan „izgalmas” hírekről tudósítani, mint Brad és Angelina utazgatásai vagy Britney Spears ruhakollekciója.

Az utazástól azonban nem tudott teljesen elszakadni. Állítása szerint gyerekkorában természetesnek vette a dolgot, felnőtt fejjel azonban egyszerűen szeret utazni. A dedikálásokon kívül kutatási célzattal is szokott utazgatni. Az Infernal Devices írása előtt elment Londonba, a Dark Artifices miatt Los Angelest járta körbe, legutóbb pedig a Vatikánban volt. Ilyenkor mindig rengeteg fotót is készít, hogy pontosan le tudja írni a helyszíneket, ahol a történetei játszódnak.

Jelenleg New Yorkban él a férjével, Josh-sal. 2006 óta főállású író, és reményei szerint végre hátat fordíthat annak, hogy Paris Hiltonról kelljen írnia.

Clare zsidó, de állítása szerint a családja nem túl vallásos.

Amit még a személyes életéről tudunk, hogy bántalmazták már szexuálisan. A CoLS megjelenése után sokan keresték meg ezzel a témával kapcsolatban, ő pedig egy posztban tisztázta a dolgokat, és elmondta, hogy a kérdés őt is érinti, nagyon is közelről.

Cassie állítása szerint az utazások alatt mindig a könyveivel vigasztalódott, így nagyon korán elolvasott rengeteg klasszikust is. Kedvenc könyvei közé tartoznak Jane Austen könyvei, illetve A gyűrűk ura és a Harry Potter sorozat. Első regényét is Jane Austen hatására írta, egészen pontosan az egyik novellája alapján. A címe Beautiful Cassandra, azaz Gyönyörű Cassandra volt. (Igen, Cassandra!) Nem is olyan régen pedig azt írta, van egy Jane Austen feldolgozás ötlete regényhez. Utóbbi két témában pedig fanfictionöket írt.

A fanfictionjeivel már azelőtt ismert lett netes körökben, hogy megjelent volna első saját regénye. Sokan éjszakákat fenn maradtak arra várva, hogy érkezzen az új fejezet, és rengeteg olyan olvasója is akadt, akik még azt is vállalták, hogy a kedvéért angolul olvassanak. És bizony rengeteg rajongójának az ő ficjei jelentették a belépőt a fanfiction világába is.

A gyűrűk ura fanficjének a címe The Very Secret Diaries, azaz A Nagyon Titkos Naplók volt.

Harry Potter témában egy teljes trilógiát alkotott, ami összesen majdnem egymillió szót tesz ki, és hozzávetőleg 2900 oldalt. Ezek összefoglaló neve a Draco trilógia, egészen pontosan sorrendben: Draco Dormiens, Draco Sinister és Draco Veritas. Ezeket Cassie 2000 és 2006 között írta. A történet főhőse – ahogy a címből is következik – Draco Malfoy volt és a testcsere. Azért írom múlt időben, mert a történeteket leszedte az internetről (kéz alatt azért még terjednek a letöltőlinkek), mert állítása szerint már nem volt velük teljesen elégedett.

Fanfictionjeivel kapcsolatban már akkor felmerült a vád, hogy sokszor más történetekből meríti az ötleteit. Ma pedig sokan állítják, Cassandra Clare rengeteg elemet emel át saját korábbi fanfiction történeteiből a regényeibe, és ezért szedette le őket az internetről.

Fanfictionjeit Cassie egyébként még Cassandra Claire néven jegyezte, csak amikor megjelent a regénye, tűnt el álnevéből az a bizonyos i betű, amelyet még ma is sokan kiírnak, ha őt emlegetik.
Álnevét egyébként tudatosan választotta. A Cassandra szeretett írónője, Jane Austen nővérének a keresztneve. A Clare pedig egy tartomány, ahonnan a nagymamája származik. Cassie szerint egyébként az eredeti nevét (a fent már emlegetett Judith Rumeltet) túl nehéz kiejteni és leírni. Valódi nevét nem is szívesen reklámozza, a legtöbben nem is ismerik csak Cassandra Clare néven.

Amit még tudni lehet róla, hogy sok más írónővel ápol közeli kapcsolatot. Legjobb barátnője Holly Black, akivel hamarosan közös történetet is írnak, és akivel szokásukká vált, hogy beleírják egymás szereplőit egymás könyveibe. (Erről külön posztban írok majd még.) De barátnői közé tartozik például Libba Bray és Sarah Rees Brennan is. Cassie utál otthon egyedül dolgozni, mert gyakran elvonják a figyelmét a TV műsorok és a macskái, ezért inkább kávézókba és éttermekbe ül be írni. Szeret a barátaival együtt írni, akik figyelik, hogy kész legyen határidőre.

Nagy sorozatnéző. Tudjuk, hogy rajongója a Misfits című sorozatnak, amiben a Simont játszó Robert Sheehan is szerepel. A brit Sherlock című sorozatot is nézi, és mivel hatalmas rajongója Ed Westwicknek is, minden valószínűség szerint a Gossip Girl – A pletykafészek című sorozatot is követi.


(Hivatalos pályájáról, azaz a műveiről, és arról, hogy mi ihlette az Árnyvadász könyvek megírására, másik posztban olvashattok.)


Meg egy kis Jocelyn


Egy kis Hodge


Magnus - Nyálcsorgatás


Az egyik rajongó pedig a következőt fűzte hozzá:

Ez az, amit Alec minden nap lát? Szerencsés, szerencsés fiú...

Új Magnusunk üzenete

Sziasztok!

Godfrey Gao jelenleg Kínában van, de Cassandra Clare-en keresztül üzent nekünk.

“I will be back in Taiwan on Tue! I I’m as excited  as you are that I get to be a High Warlock of Brooklyn! Can’t wait to meet the rest of the cast members and of course to meet my new fans! Loving the support, thank you!”

"Kedden visszatérek Taiwanba. Olyan izgatott vagyok, mint ti is, hogy én leszek Brooklyn fő boszorkánymestere! Alig várom, hogy találkozzak a többi szereplővel és természetesen az új rajongóimmal! Imádom a támogatást, köszönöm!"

Cassie a következő képet mellékelte:




A képhez pedig felirat is dukál:


Magnus és Miau Ce-Tung
(ő természetesen a macska angol nevét írta :D)

Órarend

Kránitz Felícia csodálatos alkotása:


Cassandra Clare érdekességek


CASSANDRA CLARE ÉRDEKESSÉGEK


1.
Cassandra Clare annak idején fanfiction-öket írt, Cassandra Claire néven. A 3 részes Harry Potter fanfic-je a Draco Trilogy. Az első része, a Draco Dormiens, amit volt szerencsém olvasni. A történet úgy indul, hogy egy bájitalnak köszönhetően Harry és Draco testet cserélnek, de valamiért nem cserélődnek vissza. Nagyon jó volt, nekem tetszett, nem is hagytam abba, pedig számítógépen olvastam, és ha jól emlékszem, 224 oldal.

2.
2005 novemberében a Hamuváros címe még City of Blood, azaz Vérváros volt.

Könyvjelzők 1.



Az eddigi szereplőgárda






IMDb szereposztás cáfolat

Sziasztok!

Tegnap ugyan már én is kiírtam, hogy miért teljességgel kizárt az a szereposztás a Csontvárossal kapcsolatban, amit az IMDb-n látni (gondolok itt Ben Barnes=Sebastian és Gaspard Ulliel=Alec dologra). http://deszy-diary.blogspot.hu/2012/07/ne-higgyetek-az-imdb-nek.html

Azóta Cassandra Clare is megerősítette ezt az állításomat.



Összefoglaló - Eddigi cast




Clary - Lily Collins
Jace - Jamie Campbell Bower
Simon - Robert Sheehan
Isabelle - Jemima West
Magnus - Godfrey Gao
Jocelyn - Lena Headey
Hodge - Jared Harris

És akik nincsenek a képen:
Blackwell: Robert Maillet
Pangborn: Kevin Durand

Ne higgyetek az IMDb-nek!

Sziasztok!

Vagy legalábbis ne mindig. Az IMDb-t bárki szerkesztheti, szóval nem mindig igaz, ami rajta van. Most éppen ez jelent meg, és rengeteg rajongó kezdett ujjongani:


Cassie egyelőre nem reagált, de szerintem hamarosan fog.

Mindenesetre szeretném leszögezni, hogy 90%, hogy a dolog kamu.

Gaspard Ulliel az egyik rajongói favorit volt Alec szerepére, de Cassie hamar leszögezte, hogy nem lesz Alec, a francia akcentusa miatt. Azóta pedig azt is tudjuk, hogy a színész, aki majd Alecet játssza brit, ő pedig nem az. (A többi apróság sem stimmel rá, de ez a legnagyobb érv.)

Ami pedig Ben Barnes castingját illeti... Emberek, gondolkozzunk, mielőtt cselekszünk! Sebastian nem szerepel a Csontvárosban, majd csak az Üvegvárosban tűnik fel! Miért választanák már most ki, amikor direkt nem választottak még Maxot sem, de pl. Maiát stb. sem. Még az sem biztos, hogy lesz második film, nyilván nem választanak ki feleslegesen egy színészt egy olyan filmbe, ami nem is biztos, hogy lesz.

Infók Cassie Clare-től

Sziasztok!

Cassandra Clare a napokban válaszolt néhány, a könyvekkel kapcsolatos kérdésre. :) Spoilert tartalmazhatnak, ha még nem olvastad a könyveket!


Kedves Cassie! Újraolvastam az Üvegvárost, és emlékszem, Jace-nek a vállán volt a Herondale sebhely, és hirtelen kíváncsi lettem, hogy Willnek van-e. 
Nos, ezt nem tudjuk. Még nem láttunk MINDENT Willből. De fogunk.


Tervezel valami extrát a Clockwork Princesshez?
Igazából ezt még ki kell dolgoznunk a kiadómmal, de nagyon remélem, hogy a különleges extra egy családfa lesz, ami összeköti az ID szereplőket a TMI szereplőkkel.

Oké, tudom, hogy ez egy furcsa kérdés, de tudnom kell a választ. Magnus és Alec szexeltek a nyaralásuk alatt a Bukott Angyalok Városában?
Nos, nem lett volna igazi vakáció, ha nem tették volna. :)


Darren Criss Magnusról

Sziasztok!

Bizonyára sokan ismeritek a Glee című sorozatot, ebben az esetben pedig Darren Crisst is. (Őt egyébként az A Very Potter Musicalből is ismerhetitek.)

Darren Criss neve többször is felmerült a rajongók körében Magnusszal kapcsolatban. (Ő egyébként félig ír, félig filippínó, és játszott már homoszexuális szerepet.) Most az érdekelt is megszólalt a szereppel kapcsolatban. Az MTV ugyanis megkérdezte, hogy hallott-e a dologról és mit szól hozzá.

"Hallottam róla. Igazán azt gondolom, hogy Harry Shum jó lenne a szerepre. Úgy értem, ez tök jó. Ez egy nagyon funky szerep. Nagyon jó lenne, de nem hiszem, hogy hagynák, hogy én csináljam."

Amikor megkérdezték, hogy miért gondolja úgy, hogy nem lenne megfelelő az ezekszerint általa is kedvelt szereplő megformálására, a következőt válaszolta: "Nem hiszem, hogy elég menő vagyok hozzá."

Amikor pedig felmerült az ötlet, hogy ő és Harry kettéoszthatnák a szerepet, mint az ikrek, Darren a kamerába nézett, és azt mondta: "Válasszatok engem!"

(Azóta már tudjuk, hogy nem ő lesz Magnus.)

Csontváros előkészületek

Sziasztok!

A Csontváros film előkészületei már zajlanak is. A Paul Jones Effects Studio fog dolgozni azon, hogy az egyes lények hogy fognak kinézni. Egy Mark nevű sminkes már meg is osztotta Twitteren, hogy épp dolgoznak, és nagyon jó a stáb:


Csak példaként, ez is az ő munkája:


Ez nagyon biztató (bár elég undorító xD), hiszen egy ilyen "smink" elkészítése mellett biztosan nagyon jól meg fogják tudni oldani például a démonok kinézetét. :D

Alig várom, hogy láthassuk!

Még egy videó a Csontváros hírekről

Cassandra Clare és Kamper Gergely Robról

Sziasztok!

Az egész választ nem fogom lefordítani (ha nagyon szeretnétek, akkor jelezzétek!), de Cassandra Clare reagált a sok véleményre, amelyek szerint Robert Sheehan nem lesz jó Simon szerepére. 

Lényegében arról írt, hogy amikor az emberek azt mondják, hogy nem úgy néz ki, mint Simon, akkor arra gondolnak, hogy nem úgy néz ki, mint a Simon az ő fejükben. Szerintem ez nagyon igaz, mélyen egyetértek vele, és ez Lilyre és Jamie-re is érvényes. 
Cassie elárulta azt is, hogy ő már régóta kampányt folytatott azért, hogy Robbie játssza Simont, és nagyon örülök, hogy összejött. Talán a legjobb választás szerinte az eddigiek közül.

Ami még talán érdekesebb kérdés, hogy mely jeleneteket próbálta el Lilyvel és Jamie-vel. Cassie erre is válaszolt. Szóval már tudjuk, hogy Robbie a következőkkel nyerte meg Simon szerepét:
Az egyik, amikor először találkozik Jace-szel, a másik pedig az, amikor Claryt és Jace-t csókolózva találja a folyosón. 

Ha valakit érdekel a teljes poszt, itt találja: http://cassandraclare.tumblr.com/post/27263802072/robbie-simon-casting-stuff

--------------------------------------------------------------

Illetve még egy apróság. Kamper Gergely, aki Cassandra Clare könyveit magyarra fordítja, szintén reagált a Facebookon arra, hogy Robert játssza majd Simont. Utólagos engedelmével bemásolom:

"hát ha fele olyan zseniális lesz, mint nathannek a misfitsben, már cefet jó lesz. mongyuk a két szerepnek a leghalványabb köze nincs persze egymáshoz, de azért színész, hogy el tudja játszani."

Ez lesz a következő?

Sziasztok!

Egy vlogger azt fejtegeti, hogy vajon a Csontváros lesz-e a következő a Twilight és a Hunger Games után. :)


TMI képregény

Sziasztok!

Arról már írtam korábban, hogy készül a Csontvárosból is képregény verzió. És már azt is tudjuk, hogy a képregény 8 részes lesz, az első rész pedig 2013. május 7-én jelenik meg Amerikában. Az illusztrátor Nicole Virella, a szöveget pedig Mike Raicht írja.

Íme néhány kép belőle:
















Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets