Blogger Widgets

2012. július 20., péntek

Jamie edzése

Sziasztok!

Korábban már írtam róla, hogy Jamie Campbell Bower keményen edz Jace szerepére, időközben még a maratont is lefutotta.

Most azonban megint nyilatkozott arról a The Telegraphnak, milyen is az edzésprogramja, és új részletek is kiderültek. 

"Fizikai edzést csinálok minden nap. Sok protein shake-et iszom. Minden délelőtt lemegyek az edzőterembe és súlyzózom, aztán délután egy Krav Maga nevű dolgot csinálok, ami egy gyakorlati művészet."


Nos, mi is az a Krav Maga?

"A krav maga (héberül: közelharc) egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer. Elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. A krav maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra készíti fel a tanulókat.
Nincsenek benne a tradicionális stílusokra jellemző, szigorúan kötött mozgásformák és formagyakorlatok. A tanulónak nem egy hierarchikus rendszerben kell egyre magasabb fokozatot elérni, hanem egy gondolkodásra serkentő fizikai és mentális tréningen vesz részt, ahol ő van a középpontban, ahol minden róla szól.
A budapesti születésű Lichtenfeld Imre (héberül: Imi Sde-Or), a krav maga létrehozója, húsz éven keresztül a testnevelés és a közelharc-oktatatás főnöke volt az Izraeli Védelmi Erőknél. Célja egy olyan univerzális rendszer létrehozása volt a fegyveres erők számára, amely kortól, nemtől és testalkattól függetlenül bárki által elsajátítható a lehető legrövidebb időn belül. Nyugdíjba vonulása után megkezdte a krav maga tanítását a civil szférában is.
A krav magát Hollywood is felfedezte, Jennifer Lopez és Angelina Jolie (Tomb Raider) is tanulta. Rob Cohen rendező kérésére Brendan Fraser is tanulmányozta ezt a harcművészetet, hogy az A Múmia – A Sárkánycsászár sírja című filmben a Jet Li elleni közelharcjelenetek még látványosabbak legyenek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets