Blogger Widgets

2012. július 20., péntek

TMI - A kötetek sorrendje

Sziasztok!

Azért írom ezt a posztot, mert már többször felmerült a kérdés a Vörös pöttyös Facebook oldalán és itt is, hogy most akkor a Végzet ereklyéi sorozat hány részes és milyen sorrendben jönnek a részek. Nos, ennek tisztázására itt a következő poszt:

Először is, a Végzet ereklyéi sorozat jelen állás szerint 6 részes lesz. Az első három már magyarul is megjelent, a negyedik pedig angolul igen, magyarul novemberben jelenik meg, ha minden jól megy. A részek sorrendben a következők:

1. City of Bones (Csontváros)
2. City of Ashes (Hamuváros)
3. City of Glass (Üvegváros)





Ez a három volt az, ami eredetileg trilógiának készült, csak aztán még három lett hozzácsapva. És ezek ugye már meg is jelentek magyarul. :) Eredetileg csak egy plusz negyedik részt tervezett az írónő a lelkesedést látva, amiben Simon történetét akarta lezárni, de aztán rájött, hogy egy könyv nem lesz elég, így igazából olyan, mintha a 6 rész két trilógia lenne. :) Ahogy azt mindjárt láthatjátok, a címekben is látszik, hogy ez úgymond a második trilógia, mert a borítóban és a címekben van különbség.
Nem tudom, hogy ez mennyire tudatos, de észrevettem, hogy míg az első 3 rész címe mind City of, és utána csak egy szó áll, a második 3 rész esetében a City of után minden esetben két szó van. Illetve a borítókon a negyedik résztől kezdve nem egy, hanem két alak lesz látható.
Kicsit eltértem a tárgytól, de akkor jöjjön a következő 3 rész címe, és odaírom mellé, hogy a tervek szerint mikor fognak megjelenni angolul.


4. City of Fallen Angels - Bukott angyalok városa
5. City of Lost Souls - Elveszett lelkek városa
6. City of Heavenly Fire - Mennyei tűz városa

 Tehát összegezve eddig:



 

4 megjegyzés:

  1. Most olvasom a negyediket. Olyan jó, nagyon tetszik....

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok megkérhetek valakit hogy sorolja fel a végzet ereklyéit? (a végzet kelyhét már ismerem).
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Végzet kardja, a Végzet kelyhe, a Végzet tükre

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets