Blogger Widgets

2013. május 4., szombat

Ilyen polcot szeretnék itthonra is!


A soproni moziban is


Sziasztok!

Ezt a képet Regi készítette. A Csontváros már a soproni moziban is ott van!



Új Robert Sheehan képek és új film!


Sziasztok!

Kaptunk néhány új kulisszák mögötti fotót Robert Sheehan új filmjének a forgatásáról. Az Anita B-nek több érdekessége is van magyar szempontból. A történet ugyanis 1945-ben játszódik Magyarországon. A háború éppen lezárult, főhősnőnk Anita pedig kénytelen új kihívásokkal szembenézni, miután túlélve a koncentrációs táborok borzalmait hazatér. A másik érdekesség, hogy a filmben fontos szerep jut Osvárt Andreának is, a főszerepet pedig Eline Powell kapta.

És akkor következzenek a képek:











Már veszik is fel a Csontváros zenéjét!


Sziasztok!

Ezt a képet az új zeneszerzőnk, Atli Örvarsson osztotta meg alig egy perce a Facebook oldalán, a következő üzenettel: Recording the score for Mortal Instruments: City of Bones at Abbey Road

Azaz már veszik is fel a zenét!


 

Cassandra Clare interjú


Sziasztok!

A SciFiNow készített egy rövid interjút Cassandra Clare-rel. Íme a fordítás:


Gondolod, hogy a film hű lesz a könyvhöz?
Úgy érzem, hogy a film nagyon hű marad a könyv szelleméhez. Persze vannak dolgok, amiket össze kell tömöríteni vagy meg kell változtatni, máskülönben a film 10 órás lenne, amit én megnéznék, de más nem. Abból, amit láttam a casting során, a kosztümökből és a helyszíneből, próbálnak olyan közel maradni ahhoz, ami a könyvben le van írva, amennyire lehetséges. 

Mi az, amit még nem láttál, de nagyon vársz?
Nagyon szeretném látni, hogy néznek ki a démonok, és még nem láttam, mert ezek nagyrészt speciális effektek, de amúgy szeretném látni Magnus partiját is!

Mennyire vontak be?
Beszéltem az egyik producerrel, és elkértem a casting director telefonszámát, ő meg azt mondta: Persze! Felhívtam, órákig beszéltünk, hónapokon keresztül minden nap beszéltünk, és láttam mindenki meghallgatását, és mindegyikünknek volt szava a castingban. Harald hozta a döntéseket arról, hogy hogy nézzenek ki a kosztümök és a helyszínek, és minél többet beszélt belem, annál biztosabb lettem a filmben.

Látni fogjuk a Néma Testvéreket a filmben?
Látni fogjuk a Néma Testvéreket, és nagyon vicces volt a forgatáson, mert teljesen ki voltak sminkelve.A szemüket meg a szájukat megcsinálták, mintha be lennének varrva, szóval ott voltak ezek a magas férfiak, ezekkel a varratokkal az arcukon, aztán mentünk ebédelni, és nem tudtak enni, úgyhogy ilyen kis dobozokból szívták fel a gyümölcsleveket a szájuk sarkánál. Ott voltak ezek a félelmetes emberek, juice-os dobozokból szívogatva az italt. Hihetetlen volt! (nevet)

TMI fan videó

Cassandra Jean fanart - Henry és Charlotte


Simon Tumblr oldala


Sziasztok!

Engem újra és újra lenyűgöz, hogy főként a Sonynak, de azért persze a Constantinnak is hála, mennyire gördülékenyen működik a Csontváros körüli marketingszerkezet. Az egyik legkreatívabb és összetettebb kampányt sikerült összerakniuk, amit az elmúlt években egy filmhez kapcsolódóan láttam, és biztos vagyok benne, hogy a dolognak itt még nincs vége. 

A legújabb, amivel előrukkoltak, egy Tumblr oldal, méghozzá Simon Lewis Tumblr oldala!


Bizony, jól olvastátok, létrehoztak egy Tumblr oldalt, mintha Simoné lenne.

Az első poszt természetesen már fent is van, méghozzá - miről másról? - Simon bandájának nevéről.

Az olasz cikk fordítása


Sziasztok!

Andreea lefordította nekünk az olasz cikket, amit a napokban posztoltam. :) Neki ezúttal is köszönjük!


SZERELEM ÉS MÁS DÉMONOK
ÁRNYVADÁSZOK -CSONTVÁROS

Árvái a Twilightnak? Semmi gond: itt egy új saga.

Egyik mesétől a másikig: azután , hogy Hófehérke volt Tarsem Singh filmjében, a volt Genesis-es Phil Collins lánya, Lily Collins ,  Clary a New York-i tinédzser cipőjében találja magát az Árnyvadászok - Csontváros cimű filmben, első  adaptációja Casandra Clare nagysikerű irodalmi sorozatának (Olaszországban kiadta a Mondadori) , melynek megjelenése agusztus 29. várható. Miután tanúja lesz egy fiatal fiú meggyilkolásának, akinek a holtteste a szeme előtt tünik el, Collins belekerül egy nálánál sokkal nagyobb küzdelembe ahol  szembetalája magát különféle démonokkal és az ő vadászaikkal, látomásokkal, családi titkokkal , egy ereklye megtalálásával, természetfeletti erőkkel, szörnyekkel, vérfarkasokkal, vámpírokkal és egy végzetes vonzódással a szőke és tetovált Jace iránt. Jace megszemélyesítőjének a rajongók Alex Pettyfert akarták, de a színész miután játszott a Beastly és az I Am Number Four-ban, visszautasította a sokadiknak tartott fiataloknak szóló sorozatot. Az ő helyére kerül a kamasz és karizmatikus Jamie Campbell Bower, míg a kulcs szerepeket betölti Lena Headey, aki Clary édesanyja lesz, és egy az átlagosabbnál is ördögibb Jonathan Rhys Meyers kerül a titokzatos Valentine cipőjébe. "Nem lesznek csak számítógépes efektusok(és azért lesz sok, Mr.X Inc kezelésében)", modja Lily Collins,"hanem mindenekelőtt az érzelmi utazásat egy hétköznapi lánynak aki hihetetlen események részese lesz: és ez volt az ami engem ide vonzott." A rendező a holland Harald Zwart, aki a 400 millió dolláros Karate Kölyköt rendezte, szorosan együttműködött az írónővel," Clare nagyon segítőkész volt, néha a segítségét   kértem némelyik nehezebb rész képekké alakításához.Próbálunk minnél több dolgot megmenteni, fontos hogy tiszteletben tartsuk a könyv szándékát. "És így a rajongóknak míg a filmre várnak nincs más dolguk mint látogatni a hivatalos honlapot.

Cassandra Jean fanart - Ősz és TMI


Sziasztok!

Két tarotkártya között Cassie megkérte Cassandra Jeant, hogy rajzoljon egy-egy fanartot a négy évszakról. Minden évszak egy Árnyvadászos sorozat, ami ír, írt vagy már tervez nekikezdeni. Azaz lesz a Pokoli szerkezetek, a Végzet ereklyéi, a The Dark Artifices és a rejtélyes című TLH. 

Az első évszak az ősz, amibe a TMI szereplők helyezkedtek.

Nagyobb méretért katt!

Balról jobbra a szereplők: Maia, Isabelle és Simon, Sebastian, Jace és Clary, Luke és Jocelyn, Alec, Magnus és Jordan a Central Parkban.

2013. május 3., péntek

Ha megcserélnék...


Sziasztok!

A NextMovie készített egy kis összeállítást olyan képekből, amelyeken felcserélték a nyári filmek főszereplőinek arcát. És igen, a Csontváros is a "szerencsések" között van.



5 színész, akik kitörhetnek a nyáron


Sziasztok!

A Torontosun összeállított egy listát 5 színészről, akiknek szerintük ezen a nyáron esélyük van az átütő sikerre! És igen, az egyikük Jamie! 

A következőt írják róla:

JAMIE CAMPBELL BOWER 
Kor: 24
Honnan ismerhetitek: A Twilight filmek (már ha elismeritek, hogy láttátok a Twilight filmeket). Vagy talán a
Kitörő szerep: Még egy young adult adaptáció. A The Mortal Instruments: City of Bones, ami, ha minden a tervek szerint megy, a következő Twilight vagy The Hunger Games lehet. Ami azt jelenti, hogy Bower lehet a következő Robert Pattinson vagy Jennifer Lawrence. Soha nem túl korai álruhát ölteni az utcán.
Tudtad?: Felvállaltan a Mortal Instrumentsbéli partnerével, Lily Collinsszal randizgat, miután rövid jegyességben állt korábbi szereplőtársával, Bonnie Wrighttal, aki a Harry Potterben Ginny Weasley volt. 
Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész.

A cikkhez tartozik egy szavazás is, ahol az öt jelölt közül lehet választani, hogy melyiküket szeretnénk a legjobban látni?


Mennyei tűz városa - Első szinopszis


Sziasztok!

Megérkezett a Mennyei tűz városának első szinopszisa! Mindenkit figyelmeztetek, hogy CoLS spoiler, szóval kékítem!


ERCHOMAI, MONDTA SEBASTIAN.
Jövök.

A sötétség visszatér az Árnyvadászok világába. Ahogy a társadalmuk széthull körülöttük, Clarynek, Jace-nek, Simonnak és a barátaiknak össze kell fogniuk, hogy megvívjanak a legnagyobb gonosszal, akivel a Nephilimek világa szembenézett: Clary saját bátyjával. Semmi a világon nem győzheti le - egy másik világba kell utazniuk, hogy esélyt találjanak? Életek vesznek oda, szerelmek esnek áldozatul, és az egész világ megváltozik a Mortal Instruments sorozat hatodik és egyben utolsó részében!

Az oldal szerint a könyv 2014 áprilisában érkezik, bár az eddigi hivatalos időpont március 1. volt. 



Forrás

Így készíts magadnak rúnát!

ID fanart


Sziasztok!

Itt egy fanart Cassandra Jeanről, ami Tessa, Jem és Will kapcsolatát mutatja be. Alapja a Triangular Theory of Love, erről részletesebben olvashattok itt, merthogy létező elmélet. A három alap érzelemfajtát pedig egyes kapcsolatok jelenítik meg:
Jem-Tessa: MEGHITTSÉG
Will-Tessa: SZENVEDÉLY
Jem-Will: ELKÖTELEZETTSÉG





Mark Blackthorn


MARK BLACKTHORN


Teljes neve Mark Anthony Blackthorn, a családi szokáshoz híven, hogy görög-latin neve van a gyerekeknek. Mark a legidősebb Blackthorn gyerek, Arthur Blackthorn és egy ismeretlen nő gyermeke, aki valószínűleg tündér lehetett, mert Mark és Helen mindketten részben tündérek, fiatalabb testvéreikkel ellentétben. 

Világos fehér-aranyszínű, göndör haja van, egyik szeme kék, a másik arany. Cassie szerint a folklór szerint ez azt jelenti, hogy egy szeme Istené, a másik az Ördögé.

Jonathan Christopher Morgenstern neki adta ki magát, hogy Sebastian Verlac közelébe férkőzzön, mielőtt megölte.


TMI fan videó

George Blagden a Bane krónikák felvételén


Sziasztok!

George Blagden a második felolvasó a Bane krónikákhoz. Elárulta, hogy a délután egy Magnus Bane nevű pasival töltötte, és egy képet is megosztott a hangoskönyv felvételéről Twitteren.
Ezenkívül megköszönte Cassie-nek, hogy "beengedte a világába", és elmondta, hogy nagyon élvezte a Bane krónikák felolvasását!




Árnyvadász tarotkártyák 11.


Sziasztok!

Újabb Árnyvadász tarotkártya, ezúttal Charlotte-tal.

Charlotte kapta az Igazság kártyáját, ami itt A vezető.
Ez jól működik, mert Charlotte, mivel ő az Intézet vezetője a Klávé törvényeinek keretén belül dolgozik, hogy morális változást hozzon. Rendelkezik ezenkívül karizmával és okos, amelyek mind a jó vezető képességei - CP2 SPOILER ahogy ezt fel is ismerik a Clockwork Princessben.

Csontváros egy olasz magazinban


Sziasztok!

Megjelent egy cikk egy olasz magazinban a Csontvárosról. Megint csak él: ha valaki tud olaszul, és van kedve lefordítani, hajrá! ;)




2013. május 2., csütörtök

Csontváros plakátok Szingapúrban


Sziasztok!

Csontváros plakátok Szingapúrban, a GV Plazában.


Michael Wm. Kaluta az Árnyvadász kódexről


Sziasztok!

Michael Wm. Kaluta az egyik művész, aki illusztrációkat készített az Árnyvadász kódexbe, és most mondott róla néhány szót:

"Kilenc rajzot készítettem az Árnyvadász kódexbe, egy könyvbe, ami ősszel jön ki Cassandra Clare Mortal Instruments sorozatához. Idén lesz egy Árnyvadász film is. Sok-sok alkotás van sok-sok különböző művésztől a Kódexben - Charles Vess készítette a belső, hátsó borítót, az én műveim pedig a fejezetek elején lesznek."

Tehát három dolgot tudtunk meg elvileg: hogy mit rajzol ő és Charles Vess, illetve abból, hogy tudjuk Kaluta kilenc rajzot készített a fejezetek elejére, feltételezhetjük, hogy kilenc fejezet lesz. 

És akkor néhány alkotás ettől a két szerzőtől:


Michael Wm. Kaluta:

Charles Vess:




Forrás

Lena Headey aláírta


Sziasztok!

Egy rajongó számolt be róla, hogy Lena Headey aláírta a Csontváros könyvét a Calgary Expon, és azt is elmondta, hogy nagyon kedves volt. 



Kedvenc vloggerünk az új előzetesről


Sziasztok!

Ahogy az várható volt, megérkezett Christine véleménye az új előzetesről.


Új Cassandra Jean fanart - Jonathan Shadowhunter


Lily a Zombi Austenban?


Sziasztok!

A Variety értesülése szerint Lily Collins (Clary) szerepelhet a Büszkeség és balítélet meg a zombik filmfeldolgozásában. Jelenleg állítólag már tárgyalnak is vele, azt pedig már tudjuk, hogy a filmet Burr Steers rendezi majd (Megint 17, Charlie St. Cloud élete és halála).



A történet alapja az azonos című Seth Grahame Smith könyv, amelynek szövege 80%-a megegyezik a Jane Austen klasszikussal, a maradék 20%-ba azonban sikerült zombikat írni, így tehát a Bennet nővéreknek ezúttal az udvarlókon kívül a terjedő zombivírussal és a zombiseregekkel is meg kell küzdenie. 

A filmet a Darko Entertainment és Panorama Media készíti. 

Évekkel ezelőtt - akkor a projekt még a Lionsgate-nél volt - a szerepre esélyesként emlegették Natalie Portmant, de ő később kiszállt, a projekt azóta pedig csak húzódik. 

Lily választása már csak azért sem lenne meglepő, mert korábban említette egy interjúban, amikor megkérdezték, hogy milyen filmben szeretne szerepelni, hogy nagyon szívesen vállalna valamilyen kosztümös, Jane Austen stílusú filmet, mint amilyen a Büszkeség és balítélet. Ezenkívül a Csontváros kapcsán azt is elmondta, hogy nagyon élvezi az akciójelenetek forgatását, és reméli, lesz még erre lehetősége. A zombi Büszkeség és balítéletben pedig mindkettőre lehetősége van, hiszem míg a környezet megmarad, Elizabeth Bennet és testvérei jártasak a harcművészetekben, és bármikor lekungfuzzák az útjukba kerülő zombikat.

Egyébként ha tényleg Lily kapja a szerepet, ez lesz a harmadik olyan filmje, amelyik könyvből készül. 

Mémek városa


Sziasztok!

A Sony Pictures a Csontvároshoz kapcsolódóan új interaktív oldalt és kampányt indított, amelynek a lényege, hogy a rajongók néhány kattintással Csontvárosos mémeket hozhatnak létre. Aki esetleg nem tudja, mi az a mém, itt elolvashatja.

Például ilyet:


Az elkészült mémeket mindenki láthatja az oldalon, és egyetlen kattintással megoszthatja a legtöbb közösségi oldalon. (Nagyon okos gondolat ez az egész, ha engem kérdeztek.)

Új mémet a Start Now-ra kattintva készíthettek. 


És akkor a link az oldalhoz:

City of Memes

Ezzel együtt indul az új rovatunk is: Mém Monday
Minden hétfőn szemezgetni fogunk a felkerült mémek közül.  

Titkos projekt


Sziasztok!

A TMI Source, a FangirlishMundie Moms, Page to Premiere és a Hypable oldalak összefogtak egy titkos Végzet ereklyéi projekt keretében. 

A dologról annyit tudunk, hogy legalább 300 fotót kell összegyűjteniük péntek éjfélig, de azt csak emailben árulják el, hogy miről is várnak fotót. Én már írtam nekik, ha gondoljátok, ide kiírhatom majd, nagy eséllyel Cassie-ék úgysem tudnak magyarul. :P

Fontos még, hogy amennyiben esetleg tweeteltek az eseményről, semmiképpen sem jelöljétek be benne se Cassie-t, se Haraldot, se a Sonyt, se a színészeket, sem senkit, aki kapcsolódik a filmhez. 

Amint elkészült a projekt, a végeredményt meg fogják osztani!     


Új hivatalos still (Jace és Clary)


Sziasztok!

Kaptunk egy új jelenetfotót. Íme:


2013. május 1., szerda

Árnyvadász tarotkártyák 10.


Sziasztok!

Itt egy újabb tarotkártya!


Luke és Jocelyn kapták a Sorskerék kártyát, amit itt a The Destined nevet viseli, amire most őszintén szólva nem találom a magyar szót, valami olyasminek írnám, hogy Egymásnak rendeltek. A kártya az állandóságot jelenti a káosz és a változás közepén. Luke és Jocelyn kapcsolata túlélte a káoszt, a háborút, a lázadást, a nő szörnyű házasságát, azt, hogy Luke Alvilági lett, és még sok mindent. Az övék nagyszerű szelíd szerelem.

A herceg manga - Új megjelenési időpont


Sziasztok!

Új megjelenési időpontot kapott a Clockwork Prince manga, egészen pontosan három héttel hamarabb kerül majd a boltokba, szeptember 24. helyett már 3-án.



Fan plakát


Újabb Sam Cushion dal


Sziasztok!

Újabb dalt hallgathatunk meg Sam Cushiontól, aki egy teljes albumot készített filmzenékből a Csontvároshoz. Hangsúlyoznám, hogy ez nem hivatalos!

Azt is elárulta egy interjúban, hogy neki ez a kedvence, a címe pedig nem más, mint Valentine.




A teljes albumot május 7-től hallgathatjuk majd meg.

TMI fan videó

Új Elyas M'Barek kép


Sziasztok!

Martin Moszkowicz új képet osztott meg Elyas M'Barek filmjéből, aki a Csontváros Lieutenant vámpír lesz majd. Íme:


Piercing?


Sziasztok!

Na jó, szeretném hangsúlyozni, hogy mivel nem találom a kép forrását, nem tudom megmondani, mikor készült. Mindenesetre piercing van Jamie orrában. Kérdés, hogy ez igazi-e. Mindenesetre az a hír terjed, hogy igazi, és a kép új...



Újabb látogatási rekord


Sziasztok!

Gondoltam, megint megosztom veletek, hogy a havi látogatottsággal újabb rekordot döntöttünk, egészen pontosan 75.427 látogatás volt áprilisban az oldalon. 
Ez azt is jelenti, hogy az oldal életében először léptük át a 70.000-es határt. Köszönöm mindenkinek!



A Csontváros a MovieFone nyári filmes listáján


Sziasztok!

A MovieFone összeállított egy listát a legjobban várt nyári filmekről, méghozzá kategóriákba rendezve, a
Csontváros pedig ott van a Családi és az Akció/Szuperhős kategóriában is.



A következőt írják róla:

Akció:

Bemutató: Augusztus 23.
Ki van benne: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Lena Headey, Jonathan Rhys-Meyers
Miről szól: Amikor az édesanyját megtámadja egy démon, és elrabolja az otthonukból, a "hétköznapi" tinédzser lány, Clary Fray rájön az igazságra a múltjával kapcsolatban, és elindul, hogy visszakapja őt.
Miért várjuk: A film körül olyan hype van, hogy nem is tudjuk szavakba önteni. Készüljetek a Twilightszerű reakciókra! 


Családi:

Bemutató: Augusztus 23.
Ki van benne: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Jonathan Rhys Meyers
Miről szól: Clary Fray, 15 éves New York-i, rájön, hogy olyan természetfeletti lényeket lát, amiket mások nem. Amikor az édesanyját (Lena Headey) rejtélyés körülmények között elrabolják, belép az Árnyvadászok alvilágába - vad (és jóképű) démonvadászok, vámpírok, vérfarkasok és sok más.
Miért várjuk: A bestseller young adult könyvekből készült filmek nem mindig lesznek népszerűek, de ha valaminek remek esélye van arra, hogy csatlakozzon a Hunger Games, Twilight és a Harry Potterhez hasonló hisztériához, az Cassandra Clare széles körben kedvelt paranormális sorozata. Van benne természetfeletti, pulzusszámnövelő romantika és elég akció, hogy a tiniket és a felnőtteket is lekösse.

Mennyei tűz városa spoileres fanart


Sziasztok!

Cassie és Cassandra Jean újabb spoileres alkotást osztottak meg a Mennyei tűz városából, és ahogy ígérték, ez tényleg nem csókolózós. Sőt...


Ez ugye Sebastian, és amit mond: A pasid halott. Gondoltam, tudnod kéne.

2013. április 30., kedd

Már neki is áll!


Sziasztok!

Alig egy órája írtam róla, hogy Anthony Neely indulhat Jem szerepéért. És látszik, hogy nagyon lelkes, mert már neki is áll a könyvnek!



Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets