Blogger Widgets

2012. november 10., szombat

CP Kérdezz-Felelek Cassie-vel

Kezes kampány - Zsanett képe

Sziasztok!

Zsanett is elküldte a képét.


Karakterzenék

Sziasztok!

Ha valaki szereti a Twilightot, bizonyára már találkozott hasonló videóval. A lényege az, hogy összeszedik az egyes szereplőket, és mindegyikükhöz társítanak egy-egy dalt, ami szerintük valamiért illik hozzájuk.

Egy rajongó elkészítette a maga TMI változatát.


Álarcos bál - Meghívó

Sziasztok!

Íme egy újabb kis ajánló videó az A herceghez. SPOILERES!


Dal Simonról

Sziasztok!

Egy rajongó írt egy dalt Simonról, és a szöveggel és egy rajzzal felkerült a videó is.

Íme:


Utolsó mondatok - Alec

Sziasztok!

Ez még mindig annak az interneten elérhető vicces generátornak a műve, aminek az a lényege, hogy ha beírsz egy nevet, ki dobja az adott illető utolsó mondatát. Ez persze vicc, nem kell komolyan venni, de... :)


Miért nem gyógyítottál meg, te kezdő? (a noob fordítása magyarra elég nehézkes, zöldfülűt, újoncot jelent a szlengben)

Túl rövid volt a forgatás?

Sziasztok!

Már többször felmerült a kérdés azzal kapcsolatban, hogy nem volt-e túl gyors a Csontváros forgatása.

Nos, a válasz: nem.

A filmet augusztus 20-án kezdték el forgatni, és november 7-én fejezték be, de színészek nélküli kiegészítő forgatás még tegnapelőtt is volt. Tudjuk, hogy minden hétköznap forgattak, az ünnepeket nem számítva. A szombat és vasárnap szünnap volt, kivéve az utóbbi időszakot, amikor is, mint megtudtuk, szombaton is forgattak. Ez azt jelenti, hogy csak a tiszta forgatási napokat nézve 50-60 nap volt a forgatás. Ha a hétvégéket is számoljuk, akkor ez körülbelül 2,5 hónap. Ehhez hozzájön még néhány New York-i felvételi nap, amin a színészeknek már nem kell részt venniük. És ugye nyilván az esetleges pót- és utófelvételek, ha ilyenre szükség lesz.

És bármilyen megdöbbentő, ez elég. Egyrészt mert a színészek napi 10-14 órában dolgoztak, akár éjjel és hajnalban is. (Ezért olyan nyúzott mostanság a stáb és a szereplőgárda. Volt olyan nap, hogy hajnali 6-kor fejezték be a forgatást, és délután 1-kor már folytatták is.) Másrészt nagyon pontosan megtervezték a forgatási rendet: melyik színész mikor jön, mikor forgat, mikor megy. Ha emlékeztek, ezek miatt volt is változás a szereposztásban. (Alec) Illetve nem volt olyan hátráltató tényező sem a Csontváros esetében, mint pl. a Harry Potternél, hogy bizonyos időközönként le kellett állniuk, mert a kiskorúak nem forgathatnak egy bizonyos óraszámnál többet egyszerre. Mivel ugye a Csontvárosban nincs kiskorú. (Majd lesz, Max, de ő csak a folytatásban szerepel.)

A filmforgatások hosszát növelheti még az is, ha muszáj több helyszínen is forgatniuk. Ilyen például amikor a Twilight negyedik részéhez forgattak Brazíliában is. Ez nyilvánvalóan növeli a forgatási napok számát, hiszen oda el kell utazni, elő kell készíteni a terepet stb. Ilyen a Csontváros esetében nem volt, hiszen mindent Torontóban vagy Torontó környékén tudtak forgatni. (Ez mondjuk például majd az Üvegváros esetében valószínűleg nem így lesz, hiszen abban vannak New Yorkban játszódó jelenetek is, amelyeket városban fognak valószínűleg forgatni, de ott van Alicante is, amit nyilván valamilyen zöldebb helyen kell felvenni.) Ugyanilyen hatással lehet, ha kénytelenek valami híres nevezetességnél forgatni egy forgalmas városban, hiszen ez is sokkal nagyobb szervezést igényel. A Csontvárosban ilyen sincs.

Hollywoodban egy átlagos filmforgatás 2-3 hónap. (Gondoljatok bele, egy befutott színész hány filmet tud leforgatni egy év alatt! Ha ennél hosszabbak lennének, nem tudnának ennyi filmben szerepelni, vagy legalábbis nehezen.)

Ha pedig a napokból indulunk ki, csak szemléltetésként mondanám, hogy a Twilight első részét 48 nap alatt forgatták le. Azaz kevesebb idő alatt, mint a Csontvárost.

Nyilvánvalóan ez csak a dolog forgatás része. Voltak komoly előkészületek a forgatással kapcsolatban – pl. a jelmezek és smink esetében (erről kaptunk is infót, az egyik sminkes már augusztus elején bőven dolgozott a filmen), a kaszkadőrjelenetekkel kapcsolatban is, és tudjuk, hogy a színészek is hónapokkal korábban már edzettek és készültek a szerepre.

Az utómunkálatok pedig még jobban meg fognak majd látszódni, hiszen mindenféle digitális technikát igénylő dolog (pl. démonok, varázslatok, vérfarkasos jelenetek stb.) még csak ezután fog a filmbe kerülni, illetve a következő hónapokban zajlik majd a vágás, a zenék kiválasztása stb.

És akkor még így a végén következzen egy videó, amit egy filmekkel foglalkozó srác készített, és pontosan arról beszél, hogy mennyi ideig is tart leforgatni egy filmet.


Vicces pillanatok a színészekkel

Sziasztok!

Egy lelkes TMI rajongó készített egy jó kis videót a színészek régebbi interjúiból összevágva a vicces részeket. Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Lena Headey és Jonathan Rhys Meyers.


Kezes kampány - Kati képe

Sziasztok!

Ezt a képet pedig Kati küldte. :)


Steampunk kacsa - Rettegj, Will!

Sziasztok!

Megvan a Clockwork Princess főgonosza!


Háttér?

Sziasztok!

Igen, tudom, hogy a 7 másodperces videóban mindenki a három szereplővel van elfoglalva, de...

Mi van a háttérben? Ez hol van? Az Intézetben esetleg?


Here they are!

 


2012. november 9., péntek

Magyar forgalmazó?!

Sziasztok!

Nagyon úgy néz ki, hogy megvan végre a magyar forgalmazónk! :D Még nem kaptam választ, addig nem merek semmi biztosat mondani, de elég valószínű a dolog.

Ma ugyanis megjelent a Pro Video Film & Distribution Facebook oldalán és Youtube csatornáján az üzenet, amelyben Lily a rajongóknak beszélt arról, hogy mennyire várja a filmet.

 
Márpedig a YT csatorna leírása a következő: "A csatornán elérhetőek a Pro Video Film & Distribution Kft. forgalmazásában bemutatásra kerülő filmek előzetesei."
Illetve a nem saját filmjüket nyilván nem ajánlgatnák ilyen nagy hévvel.

Ehhez még hozzájön, hogy több külföldi forgalmazó oldalán is megjelent hirtelen ugyanez az üzenet. (Pl. az ausztrál forgalmazóén.)

Ez még kiegészül azzal, amit a cégről írnak: "A Pro Video Film & Distribution olyan független filmgyártók kiemelkedő alkotásait forgalmazza majd a magyarországi mozikban, mint a Relativity Media, a Lakeshore Entertainment, a Lionsgate, a Summit Entertainment, az Alcon Entertainment, az Europacorp vagy a Constantin Films."

Márpedig a Constantin Films a Csontváros film egyik készítője.

Szóval emberek, úgy néz ki, kezdhetünk örülni. :D

Amint van friss infóm, hozom. :)

Mozis matrica

Sziasztok!

A filmes matrica már rákerült a díszdobozra is. Íme:


Előzetes - Bejelentés!

Sziasztok!

A film hivatalos Facebook oldalán kaptunk egy videót, amiben Lily Collins (Clary), Jamie Campbell Bower (Jace) illetve Robert Sheehan (Simon) bejelentik, hogy november 15-én érkezik a teaser előzetes.

Sajnos beágyazni egyelőre nem tudom, de itt a link: http://www.facebook.com/photo.php?v=838887765116


És azt írják, hogy az MTV-n lehet megnézni online, illetve az Entertainment Tonightban a tévében. A Breaking Dawnról nem esik szó...

FRISS!

Megjelent erről egy cikk az MTV-hez tartozó Hollywood Crush oldalon is, ahol már írják a Breaking Dawn filmet, illetve pontos időpontot.  Egy nappal az amerikai BD2 premier előtt lesz látható először az előzetes. (Ez nálunk péntek hajnali fél 5, ha számításaim nem csalnak.)

FRISS!!!!
Fent a videó.

Kezes kampány - Annabell képe

Sziasztok!

Ez Annabell képe. :) Szerintem nagyon jó lett.



Clockwork Prince lejátszási lista 1.

Sziasztok!

Cassie összeállított egy playlistet a Clockwork Prince-hez, azaz az A herceghez. Ezt most részletekben fogom hozni, Cassie kommentjeivel és a videókkal beágyazva, így rögtön meg is tudjátok hallgatni az adott számot. :)

A Clockwork Prince zenéit kihívás volt összeállítani, mert rájöttem, hogy olyan számokat hallgattam, amelyek Londonról szólnak vagy amelyekben említik Londont, újra meg újra, így végül úgy döntöttem, összeállítok egy listát csak olyan dalokról, amelyek Londonról szólnak. De természetesen sok ilyen van (London Calling stb.), amelyek bár mind nagyon jók magukban, de nem illeszkednek a hangulathoz vagy a történethez. Szóval végül ez a tizenhárom, amit kiválasztottam.




Coldplay: Cemeteries of London

Ez tökéletesnek tűnt a könyv nyitójelenetéhez a temetőben. És a szöveg:

At night they would go walking
'till the breaking of the day
The morning is for sleeping
Through the dark streets they go searhing.

(Itt jegyezném meg, hogy nem vagyok jó a dalszövegek fordításában, bocsi. - Deszy)
 
Éjjel sétára indulnának
míg a nap meg nem törik.
A reggel való alvásra.
A sötét utcákon keresésre indulnak.

Úgy tűnt, illik ahhoz, hogy Will és Jem éjjel démonok után kutatnak.

So we rode down to the river
where Victorian ghosts pray
For the curses to be broken
We go underneath the arches
where the witches are and they say:
There are ghost towns in the ocean.


Így hát lelovagoltunk a folyóhoz,
ahol a viktoriánus szellemek imádkoznak,
Hogy az átkok megtörjenek,
A boltívek alá megyünk,
ahol a boszorkányok tanyáznak és azt mondják:
Szellemvárosok vannak az óceánban.

10 nap!

Sziasztok!

Már csak 10 nap van az A herceg magyar megjelenéséig. Ennek örömére extra adag poszt várható a témában. Fanartok, videók, érdekességek... És a megjelenés napján extra meglepivel is készülök. :)

Mi mással is kezdhetnénk, mint a hivatalos előzetessel?

(Jelentem, nyomokban kisebb spoilereket tartalmazhat, de Amerikában is a könyv megjelenése előtt jött ki. Szóval mindenki döntse el, hogy semmit nem akar tudni inkább, vagy apróságok még nem zavarják. :D)


Kevin Zegers kosztümben

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem a kosztümös filmeket. Épp ezért lepődtem meg, amikor találtam egy képet Kevin Zegersről - kosztümben.

Rögtön kinyomoztam, hogy milyen filmről is van szó.

Felicity: An American Girl Adventure

A történet az amerikai függetlenségi háború idején játszódik. A főszereplő a tizenéves Felicity Merriman (Shailene Woodley), akinek fiatal kora ellenére komoly kérdésekben kell véleményt alkotnia. Kevin Zegers Ben Davidsont alakítja, egy fiatal fiút, aki Felicity apjának dolgozik, de akinek minden vágya, hogy ő is harcolhasson a szabadságért.

A film egy gyerekkönyvből készült, erről itt olvashattok bővebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Felicity:_An_American_Girl_Adventure

Ez pedig a film IMDb adatlapja: http://www.imdb.com/title/tt0460793/

Plusz érdekesség, hogy az egyik színész, aki játszik benne, magyar. A Jiggy Nye-t alakító Kovács Géza. Illetve az író is, aki a könyvet filmre adaptálta: Sándor Anna.

Van magyar szinkronos verzió is, Lucának köszi az infót. Port.hu link: http://www.port.hu/felicity_felicity:_an_american_girl_adventure/pls/fi/films.film_page?i_film_id=86522&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_where=1&i_topic_id=1.

A jó hír viszont az, hogy fent van az egész Youtube-on, igaz angolul.

Itt is van:



Öltözz úgy, mint Lily!

Lily Collins w/Jamie Campbell Bower


Oasis cap sleeve t shirt
5.360 HUF - oasis-stores.com


Skinny jeans
43.795 HUF - stylebop.com


Seychelles leather boots
25.970 HUF - heels.com


Jimmy Choo hobo handbag
311.695 HUF - nordstrom.com


River Island black square sunglasses
46.445 HUF - riverisland.com


Teljesen vége

Sziasztok!

Martin Moszkowicz, a Csontváros executive producere kiírta, immáron véget értek a torontói kiegészítő felvételei is. Tehát az ottani forgatás tényleg véget ért, már csak a New York-i kiegészítő felvételek vannak hátra.


Ezt ne!

Sziasztok!

Eljött az idő, hogy a vécédeszka után újabb csodálatos termékkel bővítsük azt a listát, hogy mi az, amit inkább nem szeretnénk Csontvárosos verzióban látni.

Ma is egy Twilighthoz kötődő termékkel készültem, és még sokszor lesz ilyen, nagyon beteg dolgok vannak.

A mai termékünk pedig:


Igen, jól látjátok. És rátesz még egy lapáttal a szöveg, amivel tálalva találtam: Vérszívó bugyi a nehezebb napokra...

Hát, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem szeretnék ennek a Simonos verziójával összefutni soha. SOHA.

Török CoLS borító

Sziasztok!

Minden kötetről hozok majd borítós összefoglalót, bár egyelőre még csak az elsőé van fent. 

Mindenesetre az újonnan érkező borítók külön posztot is kapnak. És most megérkezett az Elveszett Lelkek Városának török borítója. 

Íme:


Hihi - Alicante!


Kezes kampány - Nóra és Eszter képe

Sziasztok!

Nóra és Eszter képe is megérkezett. :)



Malec videó

Új A hobbit TV spot

Sziasztok!

Újabb TV spot érkezett az A hobbithoz, Aidan Turnerrel. :)


Teaser előzetes: Jövő héten!

Sziasztok!

Már a film hivatalos Facebook oldalára is felkerült az információ, miszerint jövő héten érkezik, amit annyira vártunk. :D


2012. november 8., csütörtök

Kezes kampány - Vivi képe

Sziasztok!

Ezúttal Vivi képe a soros. :)


VH1 - Ami betölti a Twilight utáni űrt

Sziasztok!

A VH1 összeállított egy 20-as listát olyan dolgokról, amelyek betölthetik a Twilight után fennmaradt űrt. És igen, jól sejtitek, a Csontváros is köztük van.

A következőt írják róla:

A The Mortal Instruments, Cassandra Clare regényei és az éppen készülő első film, a Csontváros. Éppen úgy, ahogy az ember Bella a természetfeletti világ gyalogjából a családja által vívott harc központi szereplőjévé lépett elő, így lesz Clary Frayből, a gyámoltalan lányból a démonokkal harcoló Árnyvadászok hatalommal bíró és páratlan hőse. Alig várjuk, hogy lássuk Jamie Campbell Bowert és Lily Collinst, ahogy jövő augusztusban életre keltik a könyveket.


A listán egyébként szerepel még néhány könyvsorozat és sorozat, a teljes listát itt tudjátok elolvasni.


Nyílt levél Jamie-nek

Sziasztok!

Azt bizonyára a legtöbben tudjátok, mekkora port kavart, amikor végül kiderült, hogy Jamie Campbell Bower lesz Jace. Talán minden szereplő közül a legnagyobbat. Finoman szólva is nem fogadták örömmel a döntést a rajongók, vagyis a legtöbb rajongó. És bár nagy részüknek sikerült megemészteniük a dolgot (főleg miután látták az első képeket és felvételeket), sokan még mindig kételkedők. Mert a fejükben nem ilyen kép élt Jace-ről vagy mert egyszerűen nem szerették Jamie-t.

Így volt ezzel Erin Gross is, a fangirlish.com egyik cikkírója. Nem látta meg Jamie-ben Jace-t. Azonban Torontóban járt, mivel meghívást kaptak ők is a film forgatására. 

Most pedig Erin nyílt levélben kér bocsánatot Jamie-től.

Azt hiszem érdemes elolvasni mindenkinek, főleg a még mindig kételkedőknek.


Kedves JCB!

Először is szeretném elmondani, hogy egy seggfej vagyok. Néhány hónappal ezelőtt, azok között az önző kételkedők között voltam, akik azt mondták, Jamie nem Jace. Még nem néhány nem túl kedves kommentet is írtam, ezeket nem szeretném elismételni, mert durvák. Tudom, tudom... ez korábban nem zavart. Annyira elköteleztem magam ahhoz az ötlethez, hogy Jace valamiféle Alex Pettyfer típus, még akkor is, ha én nem őt akartam. Megvoltak a saját ötleteim, és leragadtam mellettük.

Szóval itt a történet. Beszélgettem valakivel, és tettem néhány megjegyzést, hogy te nem vagy szexi és csábító. Így amikor Torontóba mentem, vittem magammal az előítéleteimet is. 

Szeretném elismételni, hogy egy seggfej voltam, és tévedtem. Nem vártam, hogy meg fogsz győzni, hogy te vagy Jace. De meggyőztél, és hívővé tettél.

Az asztal végén ültem, a folyosót bámultam, és láttam, hogy odasétálsz nők egy csoportjához, akik olyan izgatottak voltak amiatt, ami történik, és megnyugtattál minket. Van benned valami, amikor besétálsz egy szobába. Figyelmet követelsz. És rögtön Cassie-re néztem, és ő mosolygott, és láttam a hitét benned. És tudtam, hogy valami az én hitrendszeremben is kezdett változni.

Egyetlen kérdésbe telt, és azt gondoltam: "Ó, Úristen, Eron, akkorát tévedtél." Te vagy az egyik legelbűvölőbb, legviccesebb, legmagabiztosabb lény, akit valaha láttam. Elérted, hogy mind melléd akarjunk csúszni, megölelni, és utánad sétálni mint valami hárem. Kérlek, ezt ne mondd el Robbie-nak, mert azt mondta, elköltözne velünk Utah-ba, miután kettőnk kezét is megkérte. De vissza a lényegre. 

Tökéletes vagy. Te vagy Jace. Te vagy a tökéletes férfi, aki életre keltheti azt a kitalált szereplőt, akibe annyian beleszerettünk. Néztelek, ahogy beszélsz, ahogy játszol, hallottalak, hogy jobban megérted Jace-t, mint a legtöbbünk valaha fogja... Hiszek benned. Nem akarok senki mást erre szerepre. Önbizalmat és szexepilt hordozol. Te vagy Jace. Megvetteted és mosolyra fakasztod az embereket. Mindegyikünkkel elhitetted, hogy csak mi számítunk. Te vagy a tökéletes Jace. 

Tévedtem. Hitetlen voltam. Most hívő vagyok. Sajnálom.

Sajnálom, hogy olyan sokan vannak olyanok, amint a régi én, az amelyik nem hitt. A véleményük meg fog változni. Garantálom.

Bocsásd meg, hogy kétkedő voltam. 

Üdvözlettel:
Eron Griss
fangirlish.com

Búcsú a forgatástól

Sziasztok!

Ezt a videót Cassie is megosztotta a Tumblr oldalán, és egyetértek vele, tényleg illik a forgatás befejezéséhez. Azért hiányozni fog...


Jamie tetkói

Sziasztok!

Már régóta tervezem ezt a posztot, de elég sok időt igényel megírni, így mindig csúszott a dolog. De most végre rászántam magam teljes szívvel, szóval...

Először is szeretném leszögezni, hogy Jamie-nek nagyon sok tetoválása van. Szinte biztos, hogy nem sikerül mindet összeszednem, már csak azért sem, mert nagy valószínűséggel nem mind látszik. Jamie egyébként elmondta, hogy minden tetoválásnak van valamilyen jelentése, a legtöbb valamelyik filmjével kapcsolatos.

Az első tetoválásával kezdem. Ha már nem tudok tökéletes időrendet tartani, legalább a legelsőt vegyem előre. És ez pont egy olyan tetkó, amit nem igazán látunk. Méghozzá egy Bob Dylan tetkó Jamie fenekén. De hála egy fotósorozatnak, még erről is van képünk. (Érzékenyebb lelkűek, szemeket becsukni! :D)




Ennek a tetoválásnak a történetét Jamie el is meséli. Egy barátjával volt, és megbeszélték, hogy mivel a barátja szereti a klasszikus zenét, magára tetováltatja Beethovent, Jamie pedig Bob Dylant. Jamie ment elsőnek... A barátja pedig végül nem csináltatta meg az övét, és valószínűleg nem is tervezte. De Jamie azt mondja, nem bánta meg a dolgot.

Itt nézhetitek meg ahogy válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésre:




Folytassuk azzal a tetoválással, ami már a fenti képen is látszott! Ez pedig egy horgony/vasmacska a jobb vállán. Ennek a történetét sajnos nem ismerjük, de sokak szerint a horgony tetoválás jelentése a remény, és a biztos menedék jelképe.





A másik vállán is van egy tetoválás. Ez egy fém golyó, olyasféle, amit régen a foglyok lábára szoktak láncolni, hogy ne tudjanak megszökni. Alatta pedig a 11-12 számok láthatóak. Ez Jamie egy sorozatára utal, aminek a címe The Prisoner, és ő alakította 11-12-t.





És akkor következzen az a tetkó, amiről a legtöbben beszélni szoktak: a pillangós tetoválás a mellkasán.

Íme:


Ez ugye egy vérző szív egy pillangóval.

Itt azonban érdemes megjegyezni, hogy ez a tetoválás tulajdonképpen egy korábbi tetkót fed el. Ezt:


Ezt a tetoválást jól láthatóan kétféleképpen is lehet olvasni: Zoe és Love, azaz szerelem. A kérdéses hölgy Jamie exe (vele járt még Bonnie Wright előtt), egy divattervező.



Miután szakítottak, és Jamie összejött Bonnie-val, elég érdekesen jött ki, hogy még mindig magán hordja Zoe nevét.

Ezért úgy döntött, eltünteti. Vagyis jobban mondva elfedi.

Ezt Twitteren meg is osztotta a követőivel, és képet is mellékelt:



Így született meg az a bizonyos pillangós vérző szív.


És akkor még néhány szó egy olyan tetkóról, ami egyelőre még nincs is, de én részemről nagyon remélem, hogy lesz.

Jamie még 2011 nyarán a következőt tweetelte:


A tetoválás végül csúszott, és egyelőre még mindig csak gondolatban létezik. Mindenki fejtegette, hogy vajon milyen tetoválásról van szó: feliratról esetleg valamilyen rúnáról?

Részemről a rúnát esélyesebbnek tartanám, már csak azért is, mert Cassandra Clare szerint Jamie minden rúnát meg tud különböztetni, tudja, melyik mire való. Tehát valószínűleg tetszenek neki.

A tetoválásról Josh Horowitz Lilyt is megkérdezte, sőt még az is szóba került, hogy a szereplőgárda több tagja is csináltat magának egyentetkót. (Mint pl. annak idején a Gyűrűk ura szereplők közül a Gyűrű szövetségének tagjai közül egy kivétellel mindenki.)


A herceg visszaszámláló

Kósza érdekesség

Jamie igazi neve James Metcalfe Campbell Bower. Azért választotta művésznevéül a Jamie Campbell Bowert, mert Jamie Bower már volt egy, a Campbell pedig amúgy az édesanyja családi neve.

Kezes kampány - Anett képe

Sziasztok!

Újabb képet kaptunk, Anettől. :)



Kezes (mancsos) kampány - Ramóna és Topi képe

Sziasztok!

Ramóna beküldte ezt a képet, hogy lássuk, már a négylábúak is lázban égnek. :D



Vége

Sziasztok!

Kevin megerősítette, a forgatásnak vége...


Clary és Clary

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez a kép volt-e már fent, de ha igen, azt sem bánom, mert annyira tetszik. :)


Filmkritika - Tükröm, tükröm

Sziasztok!

Ezúttal Annie küldte el nekünk a véleményét a Tükröm, tükröm című Lily Collins filmről.
A bejegyzés az ő saját blogjáról származik, ahová benézhettek, ha kedvetek van: http://izyanniemsm.blogspot.hu/


Tükröm, tükröm



      A mesék világa mindig is elbűvöli az embert, hiszen egy olyan korra emlékezteti, amiben felelősség nélkül élhetett, magát hercegnőnek, vagy bátor lovagnak képzelve. A gyerekfilmek nemcsak a kisebbeket ültetik a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, amik legtöbbje kellemesen kikapcsolódást nyújt.
Manapság a kedves kis rajzolt történeteket felváltják az élőszereplős változatok, amiket egy jól összeválogatott színészgárdával, valamint némi történetújítást tartalmazó forgatókönyvvel, egész fogyaszthatóvá lehet tenni.
2012-ben mozivászonra is léptek a Hófehérkék, elsőként Lily Collins, a Tükröm, tükröm-el (Mirror mirror)

     Kezdetben kapunk egy kis bevezetőmesét, amit a jól megszokott rajzolt elemek helyett, borzalmas porcelánfigurákkal  ábrázolnak. A narrátor a "kedves" és "önzetlen" királynő (Julia Roberts). Ezt követően megpillantjuk a valós alakokat, köztük a szerény, Kiszel szemöldökstílust követő Hófehérkét (Lily Collins). Ahogy a történet halad, az erdőben megpillantjuk az elmaradhatatlan herceget, aki társával együtt titokzatos óriások támadnak meg. Csak az alsóneműiket tarthatják meg - a cimbora fehérneműjéért külön dicséret jár :D.



 Hópihénknek  elérkezett a 18. szülinapja, amit a királynő egy bállal ünnepel. A vendégeket pedig sakkfigurának használja, saját szórakoztatására. A lánykát elég gyávának tarja mostohája, aminek hangot is ad. Ám a lány már csak azért is kiteszi a lábát a palotából. Az erdőben pedig rátalál  a csüngő hercegre, és kísérőjére. Apja tőrével elvágja a fogva tartó kötelet, ezzel megmentve a kifosztottakat. A királynő örömmel fogadja a herceget, hisz az gazdag és fiatal. Az üdvözletére jelmezbált rendez, aminek költségét az újabb magas adóból kívánja finanszírozni - a királynő szépségápolási kezelése is megér egy misét. Mikor észreveszi, hogy a herceg kezd beleszeretni mostohalányába, megbízza legfőbb csicskáját, hogy vigye a lányt az erdőbe, és ölje meg.


Az erdő sűrűjében él egy titokzatos szörny, amitől a csicska úgy berezel, hogy nyomban otthagyja a lányt. Mindketten futni kezdenek, ki ide, ki oda. Pihénk a nagy nézelődésben le is fejel egy faágat, és elájul. Amikor magához tér, egy csapat törpe közt találja magát.
Ebben az újraforgatott történetben a törpék nem Hapci, Kuka stb néven futnak, hanem Vigyor, Grimm, Vadász, meg ehhez hasonlókon. Plusz itt a bányát is elfelejthetjük, mert kis társaink a mindennapi betevő falatot, kalózruhába bújva szerzik meg az erdőben átutazgató nemességtől.

Közben Hófehérke magához tér, és a törpék "okos" kérdéseire helyesen válaszolva, a bizalmukba férkőzik. Ráveszi az apróságokat, hogy a rabolt kincseket osszák szét a nép közt. Egyik alkalommal el is rohan egy pénzeszsákkal, de a törpék üldözőbe veszik. A nép közé érve a törpéket dicséri, azt mondja, nekik köszönhetik a visszakapott pénzüket. Ezután az emberek már nem viszolyognak az erdőlakóktól. Hamarosan a lányka csatlakozik az igazságos bűnbandához. Visszalopják a királynő által elkobzott pénzt, amit visszaadnak a jogos tulajdonosoknak - kis Robin Hood feeling. Megakarják dönteni a gonosz hatalmát, de ehhez Hófehérkét harcossá kell képezniük. Meg is történik. Egy útonállásnál pont a hercegbe botlanak, aki idővel még jobban belehabarodik a lányba. A királynő hamarosan tudomást szerez mostohalánya egészségéről, és gonoszságon törve a fejét, a tükre segítségét kéri. Amikor elhangzik a híres "tükröm, tükröm" kijelentés, a királynő egy másik világba lép, ahol a tükörképe, saját életet élvén osztja a  tanácsokat. Varázserőt ad az uralkodónak, aki legelőször csicskáján áll bosszút a "gyilkos" hazugság miatt. Csótánnyá változtatja, akit a visszaalakulás előtt, még gyorsan magáévá tesz egy kóbor tücsök... vagy szöcske.


Aztán bájitalt ad a hercegnek, aki ölebként imádja őt. Még elvenni is hajlandó. De a lagzi napján Hófehérke és a 7 törpe megtámadja a násznépet. Kifosztják őket, a herceget pedig elrabolják. A királynő felsül... alaposan. Bosszút esküszik, ócska óriásbábukat küld a kis csapatra.


De mindezek előtt meg kell törni a herceg sújtotta átkot. Amit egyes-egyedül csak az igaz szerelem csókja törhet meg. Mivel Hófehérkének lámpaláza van az első csók miatt, ezért az egyik kis haverja kicsinosítja az önbizalom érdekében. Egy kis liszt mint púder, majd egy réteg epres "szájfény", és mehet is a csókocska. Ami meg kell hagyni, igazán aranyosra sikerült.


És bár eleinte a pasi tiltakozott ellene, másodszor már kitisztult fejjel nem bánta az ajkak összesimulását. De mire a szerelmesek egymásra találnak, a mostoha beleköp az idillbe. Hófehérke felrúgva a sablonszabályokat, bezárja szerelmét és a barátait az erdészházba, majd egymaga száll szembe a királynő uralta szörnnyel, akinek legyőzéséhez később a harcostársak is csatlakoznak.


A kétségbeesett harc közben a kis hercegnő észrevesz a szörny nyakában egy félhold alakú nyakéket, pont olyat, mint amilyen a mostohájának is van. Leszakítja. És láss csodát, a szörny átalakul. Méghozzá a királlyá. Több esztendőn át abba a testbe volt bezárva, kedves neje közreműködése által. A királynő most már tudja, hogy mindent elvesztett, és kicsiny tükörbirodalmába visszatérve, megfizet a mágia használata miatt. Örök fiatalsága semmissé válik.


Apa és lánya végre egymásra talál, a herceg pedig megkéri Hófehérke kezét. Épp a menyegzőre készülnek, amikor az álcázott, öreg ex-királynő, még egyszer bedobja magát. Egy almát kínál a lánynak, aki még időben felismeri a mérgezett veszélyt. Vág egy darabot a gyümölcsből, és gúnyosan átadja a vénasszonynak, mondván, legyőzték. Az megeszi a veszte tárgyát, és eltűnik. Ezután Hófehérke dalra fakad, s a többi résztvevő  is vele együtt táncol, lökötten kornyikál.


És boldogan élnek, amíg meg nem... fojtják egymást... (by Vavyan Fabe)

 
A trailer nagyon csalóka, mert elég nyamvadtnak állítja be a mozit. De kellemes csalódást okozott. Bár nem egy erős alkotás, de a várakozásomat felülmúlta. A szereplők közül kétség kívül a legnagyobb Julia Roberts, akinek alakítása mellett, a frappáns szövegek is üdítőleg hatottak.
Lily Collins mint Hófehérke, nem is volt rossz. A kezdetben naiv kislány a végére elég erős, és határozott karakterré vált. Szerethető, kedves, de ugyanakkor erős is.
A herceg (Armie Hammer) az elején elég idegesítő, ripacskodó, de a készítők a végére egy elviselhető figurát hoztak ki belőle.
A többi szereplő nem sok nyomot hagy az emberben, talán még Nathan Lane egyes megnyilvánulásai maradtak emlékezetesek.
A népszerű mese alapjához egész jól hozzáadagoltak néhány elütő apróságot, aminek köszönhetően egy kis frissességet kapunk a jól megszokott történettől. A film szövegvilága jó, sok poén van benne, bár akadt néhány elég fárasztó mondat. A képi világ kissé gyenge, hasonlóan A lány és a farkas-hoz. Olyan, mintha egy kis átrendezéssel ugyanabban a díszletben forgatták volna a filmeket. Nemcsak a képi világ, de a ruházkodás is hasonló. Na nem magára a jelmezre értem, hanem a ruhamennyiségre. Ebben a filmben is bírták a hideget. Erre is figyelhettek volna az alkotók. De hát nem kell komolyan venni ezt a filmet, hisz nincs más célja a szórakoztatáson kívül. És a Julia Robertsre osztott szövegrészeknek hála, ezt meg is kapjuk.

8/10

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets