Blogger Widgets

2013. április 20., szombat

Drusilla Blackthorn


Drusilla Blackthorn

Drusilla a készülő The Dark Artifices sorozat egyik szereplője lesz. 13 éves, a hatodik gyerek a családban, de nem a legfiatalabb. Névrokona Caligula testvérének, de a legtöbb rokona és barátja egyszerűen csak Sillának szólítja.

A Los Angeles-i Intézetben él a testvéreivel. Habár még fiatal, azt mondják, hogy alacsony és kerekded lesz, pedig a többi családtag mind nyurga. Sillának a szokásos Blackthorn-barna haja van és kék szeme, de ő az egyetlen a családban, aki szeplős.


Csontváros egy svéd újságban


Sziasztok!

A Csontváros már egy svéd újságban is ott van!


Bane krónikák fanart Cassandra Jeantől


Lily interjú


Sziasztok!

A Collider készített egy interjút Lilyvel, amiben a Csontváros filmről is beszél, bár a fő téma a The English Teacher című film. A Csontvárosra vonatkozó részt lefordítom, a teljes interjút pedig itt olvashatjátok.


Miután kijött a The Mortal Instruments előzetese, láttad a túlfűtött reakciókat az interneten? Fel vagy készülve az ilyen szintű izgalomra?
Voltam egy Q&A-n a The Grove-ban, ahol körülbelül 500 lány lehetett, mind kérdezgettek. Néhányan közel jártak az ájuláshoz és hiperventilláltak, és meg csak arra gondoltam, hogy ez olyan furcsa. Már azelőtt rajongója voltam a könyvnek, hogy kiválasztottak a szerepre, szóval megértem, milyen a sorozat rajongójának lenni. De akkor is furcsa annak a színésznőnek lenni, akit a rajongók ennyire csodálnak. Olyan: "Ez csak én vagyok! Miért vagytok olyan izgatottak?!" Nem teljesen áll össze számomra. De nagyon büszke vagyok erre a projektre, és alig várom, hogy megoszthassam. Nagyon hiszek benne, és nagyon szeretném addig játszani Claryt, ameddig lehet. Hiszek benne, hogy minden ami megtörténik, okkal történik, és csak együtt kell folyni a dolgokkal, de ha ez azt jelenti, hogy az emberek szeretni fogják a filmet, és támogatni, és továbbra is rajongók maradnak, akkor ez egy áldás. És nagyszerű dolog.

Jamie és a fránya Scrabble


Így rajzolj Clary-t!

Öltözz Árnyvadászként! - Jordan


Újabb Árnyvadász dal


Sziasztok!

Itt egy újabb dal, amit az Árnyvadászok ihlettek. Messy küldte el nekünk. :)


Új Lily képek


Sziasztok!

Új képeket kaptunk Lilyről, amint éppen Beverly Hills utcáit rója. :)





Bane krónikák fanart Cassandra Jeantől


1000 Facebook lájkoló!


Sziasztok!

Bizony, eljött az ünnepélyes pillanat! Megvan az Árnyvadászok Facebook oldal 1000. lájkolója! 

Amikor elindítottam a Facebook oldalt - valamivel a blog előtt - nem gondoltam, hogy leszünk ennyien, és hogy ilyen hamar leszünk ennyien! Még jóval a film előtt!

Mindenkinek köszönöm, hogy ilyen lelkesek vagytok! Éljenek a magyar Árnyvadászok!



2013. április 19., péntek

Árnyvadász tarotkártyák - 2.


Sziasztok!

Megérkezett a 2-es számú tarotkártya is.

Ez a kártya a Főpapnő kártyája. Itt a The Believer, azaz A hívő nevet viseli. Ez hagyományosan egy vallásos kártya. Cristina Mendoza Rosales mexikói Árnyvadász; a Dark Artifices egyik főbb szereplője. Amikor beszéltem mexikói olvasókkal, azt mondták, szeretnének egy mexikói Árnyvadász lányt. Sok helyről kapok ilyen kéréseket, de amikor arra gondoltam, hogy egy könyv LA-ben fog játszódni, ahol ilyen nagy a mexikói jelenlét úgy éreztem, bűn lenne, ha nem szerepelne Cristina.
Sok mexikói olvasót megkérdeztem, amióta írni kezdtem Cristináról, hogy mit szeretnének látni egy mexikói Árnyvadász lányban, és sokan felelték azt, hogy erős legyen a hitében. Szóval Cristina a Főpapnő kártyáját kapta, hogy megmutassuk, erősen hisz az Árnyvadászok hitében. Cristina bölcs; kicsit szégyenlős; vicces; szereti a családját, de nem mindig akarja azt tenni, amit mondanak neki. Hisz az angyalokban. :) Remélem, szeretni fogjátok.  

Érkeznek a filmes könyvek!


Sziasztok!

Megkaptuk a filmhez kapcsolódó könyvek listáját és borítóját!


The Mortal Instruments: City of Bones Movie Tie-In edition (filmborítós Csontváros)
Július 9.


Amit még érdemes róla tudni, hogy puha kötéses lesz.

Előrendelés: AmazonBooks-A-Million


The Mortal Instruments: City of Bones Official Illsutrated Movie Companion
Július 9.




Színes fotós bepillantás a The Mortal Instruments: City of Bones film kulisszái mögé, beleértve interjúkat, idézeteket a szerzőtől, a rendezőtől, a színészektől és a stábtól. 
Pillants be a The Mortal Instruments: City of Bones film kulisszái mögé ezzel a hivatalos kísérő könyvvel. Ez a könyv a rajongók kedvence lesz, színes fotókkal a forgatásról, a tervezők vázlatairól, interjúkkal a szereplőgárdával és a stábbal és még ennél is több! A forgatókönyv írásától a szereplőválogatáson keresztül a rendező elképzeléséig, ez a könyv kötelező a film rajongóinak!



Shadowhunter's Guide (Árnyvadász kézikönyv)
Július 9.


A hozzá tartozó leírás:

Színes fotós bevezető az Árnyvadászok világába, ahogyan a filmben láthatjuk, tartalmazza a szereplők adatlapját, a különböző csoportok/fajok leírását, és a fontosabb helyszíneket, rúnákat és fegyvereket, melyeket a Nephilimek gyermekei használnak. 
Merülj bele az Árnyvadászok világába ezzel a kézikönyvvel, ami a The Mortal Instruments: City of Bones filmen alapul. Ez a széleskörű információkat tartalmazó könyv tartalmazza a szereplők színes fotóit és adatlapját, idézeteket a forgatókönyvből, és részletes adatokat az Alvilágiakról, az Árnyvadászokról a Klávéról és még sok másról. A film rajongói nem akarhatják kihagyni!

Előrendelés: AmazonBarnes and NobleBooks-A-Million

Könyvfesztivál


Sziasztok!

Ez csak félig-meddig kapcsolódik az oldal profiljába, de ki kell írnom. Ezen a hétvégén rendezik meg a Könyvfesztivált Budapesten, és szeretném mindenkinek javasolni, hogy ha van lehetősége, kedve és ideje, jöjjön ki! 

Rengeteg programot rendeznek, és könyvek is lesznek minden mennyiségben! A részletes programról itt tájékozódhattok: http://www.konyvfesztival.com/magyar.html

És ami már valamennyire Cassie könyveihez is kapcsolódik:

A Könyvmolyképző könyveit - beleértve az Árnyvadászos könyveket is - a Könyvfesztivál ideje alatt 20% kedvezménnyel kaphatjátok meg, nem csak a helyszínen, hanem a Könyvmolyképző webshopjában is. 




Ezenkívül a Könyvmolyképző frissen megjelenő újdonságaiban nyereménykódot találtok, amivel még nyerhettek is! Részletek itt.

Ezenkívül szombaton 13.00 és 14.00 óra között A Könyvmolyképző titkai címmel lesz egy kis program is, nem tudom, mire számíthatunk, de én kíváncsian várom!

Szombaton én is kint leszek, ha valaki esetleg észrevesz, és van kedve odajönni, egész nyugodtan, nem harapok! ;)

CoHF spoileres kép


Sziasztok!

Mivel ebben semmi konkrét spoiler nincs, ezért kiteszem a képet, akik pedig már olvasták a CoLS-t, azoknak még többet fog jelenteni. :)

Tehát, egy hónappal a Clockwork Princess megjelenése után Cassandra Clare bejelentette, hogy mostantól több kis utalásra, részletre számíthatunk a The Mortal Instruments utolsó részét illetően. Meg is kaptuk az elsőt, méghozzá egy kép formájában:



Új részlet Lily filmjéből


Sziasztok!

Kaptunk egy új részletet Lily (Clary) The English Teacher című filmjéből.


Árnyvadász ruhák



Sziasztok!

A Better in Black közétett néhány tervet, amelyeken azt láthatjuk, milyen Árnyvadászos ruhákat is lehet majd kapni április végétől Amerikában. 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem kifejezetten tetszenek, és alig várom, hogy ne csak terveken lássuk őket. Még akkor is, ha hozzánk valószínűleg sajnos nem fognak bejutni, és minden bizonnyal nem is lesznek olcsók. Láthatjátok többek között Izzy ruháját, amit a Pandemoniumban visel, Jace dzsekije és Alec mellénye.


Szintén itt szerepel az információ, miszerint lesznek még poszterek, könyvjelzők, gyűjthető babák, lemosható tetoválások, füzetesek és még rengeteg apróság.

2013. április 18., csütörtök

Árnyvadász tarotkártyák - 1


Sziasztok!

Tegnap már hoztam a 0. kártyát, itt az 1-es. 


Ez a kártya az eredeti pakli Mágus kártyájának helyét vette át, itt A boszorkánymester néven. És Magnus mágus - nyilvánvaló okokból. Többen kérdeztétek, hogy miért van a feje fölött glória. Nincs - az a feje fölött a végtelen jele. Azt hivatott jelképezni, hogy a mágia természete végtelen, és az eredeti tarotkártyából származik. És szeretem azt gondolni, hogy itt Magnus végtelen életét is szimbolizálja.
Ha jól megnézitek, ott van Miau Ce-Tung, a Fehér Könyv és Woolsey tubákos szelencéje is.

Lily fotó


Sziasztok!

Íme egy újabb kép Lily Seventeen fotózásáról:


Francia cikk fordítása


Sziasztok!

A napokban posztoltam egy cikket egy francia magazinból, és képzeljétek! Egy lelkes magyar Árnyvadász, aki tud franciául, lefordította nekünk! :D Ő pedig nem más, mint Sellyei Diana, neki ezúton is nagyon köszönjük, elképesztően lelkes és gyors volt! :D


Itt tudjátok megnézni, melyik cikkről is van szó: http://www.vegzetereklyei.net/2013/04/francia-cikk-csontvarosrol.html


És akkor itt a fordítás:


A címről egy kis érdekesség: a francia cím szó szerinti jelentése a Sötétség városa
Cassandra Clare regénysorozatának első része végül filmformát öltött ( Franciaországba október 16-án érkezik), ami a szereposztástól lesz igazán ütős.
Íme az Árnyvadászok fantasztikus kalandjainak testet öltése.

Egyszer ( az Il était une fois kb. az egyszer volt, hol nem volt francia megfelelője)
A film cselekménye New Yorkban játszódik, ahol a fiatal, 15 éves Clary tanúja lesz egy gyilkosságnak egy night-clubban. A legfurcsább azonban, hogy csak ő látja a felelőseit, köztük a jóképű Jace-t. A természetfeletti ezután átjárja az életét, és a fiatal lány meglepetések során át jut el a felismerésig, hogy más mint a többiek. Egyedüliként lát bizonyos dolgokat, például az édesanyja elrablásának felelőseit, akit a szemei előtt hurcoltak el. Clary tehát Jace segítségével édesanyja felkutatására indul.  A fiú megnyitja számára egy párhuzamos világ kapuit, az Árnyvadászok világáét, ahol titkos háborút folytatnak a démoni erők ellen az őrült Valentin vezetésével ( Jonathan Rhys Meyers, a Tudorok sztárja), Jace egy valódi vámpírvadász, és vele próbálja megérteni Clary miért áldották meg bizonyos képességekkel…

Clary Fray (Lily Collins)
Szerepe: Clarissa egy fiatal lány,aki a valódi gyökerei, és múltja ismerete nélkül nőtt fel. Az édesanyja tudatosan hazudott neki, hogy  megvédje a sötét világtól. Gyermekkori barátja, Simon, egyszerű ember különleges képességek nélkül.  Törékeny megjelenése csalóka, hiszen gyengéd jelleme ellenére kitűnő harcosnak mutatkozik, miután megtanulja irányítani a rúnák hatalmát. Ezen kívül arról híres, h makacs mint egy öszvér. Ráadásul Clary művész, példátlan tehetséggel a rajzoláshoz.
A színésznő: A Tükröm, tükröm tavalyi sikere óta a 24 éves Lily Collins eltudta velünk óta feledtetni, h a zenész Phil Collins lánya. A volt manökenre már felfigyelték az Elhurcolva c filmben, ahol megadta magát Taylor Lautner sármjának úgy az életben,mint a képernyőn. Miután a két fiatal eltávolodott, Lily immár  TMI-beli  partnerével Jamie Campbell Bowerrel osztja meg az életét.
Idézet: ,, Clary felfedezi, h olyan események hálója hálójába került, melyeken felül kell kerekednie. Más,mint a többi szuperképességekkel rendelkező hősnő, hiszen állandó alkalmazkodásra kényszerül új környezetében.  Minden amit eddig tudni vélt hazugságnak bizonyul, és szisztematikusan újra kell őket építenie a felfedezései tükrében. Clary mindezek mellett egy kamasz, a felnőttkor küszöbén, és gyorsan kell döntenie a jövőjéről. Lenyűgöző személyiség, rengeteg lehetőséggel, és izgatott vagyok az ötlettől, hogy a jövőbeli filmekben is megszemélyesíthetem.

Jace Wayland ( Jamie Campbell Bower)
Szerepe: Jace Árnyvadász, aki a démonokra vadászik, akik a portálokat használva lépnek a világunkba. A fiatalember erősebb mint a többi Árnyvadász az ismeretségi körében, és fel kell fedeznie miért került intrikák szövevényébe.  A teste hegekkel, és rúnákkal van borítva,melyek megvédik a démonokkal szemben.  Jace az első, aki észre veszi h Clary láthatja őket, és segít neki megkeresni az édesanyját,mikor azt elrabolják. Jace lesz a fiatal lány védelmezője ebben az új párhuzamos világban, és gyorsan szerelemre lobban iránta. De az ő szerelmük lehetetlen…..
A színész:  Jamie Campbell Bower szőkesége, jóképűsége és tehetsége  mindig vonzotta a rendezőket a castingokon, akik alkalmazták is az utóbbi évek legnépszerűbb filmeposzaiban.  Eljátszotta Gellert  Grindelwald szerepét a Harry Potter és a Halál ereklyéiben, illetve Caius Volturit a három Twilightban. Ő formálta meg Arthur királyt a Camelot c. sorozatban, és együtt énekelt Johnny Depp-pel a Sweeney Todd: A Fleet Street ördögi borbélyában.  Angliai szülőhazájában énekelt még emellett  a The Darling Buds nevű banda keretei között.
Idézet:  ,, Mikor elmentem a meghallgatásra a producerek elé, tudtam messze vagyok attól, h én legyek a favorit, ellenkezőleg. Be kellett bizonyítanom tehát , h tévedtek, de azért volt esélyem, mivel Lilyvel azonnal összepasszoltunk. A kémiánk azonnal működésbe lépett, amint megadta a választ, minden a helyére került.  Az az érzésünk volt mintha mindig is ismertük volna egymást, ez furcsa…

Simon Lewis ( Robert Sheehan):
Szerepe: Simon Clary legrégebbi barátja, 10 éve ismeri, és végül beleszeretett. Sajnos a lány nem értékeli többre,mint a legjobb barátját. Csalódás ellenére példamutatóan lojális Claryhez, és elkíséri minden kalandjára a veszélyek ellenére. Nem bír semmilyen különleges képességgel, mikor a történet elkezdődik.
A színész: A Misfits-széria rajongói megismerhették, mint az életvidám Nathant.  Ebben a humoros szerepben a 25 éves ír színész megmutatta, h ugyanolyan jól játszik vígjátékokban, mint drámákban. 2009-ben  a Red Riding című minisorozatban egy gyerekkorában pedofilok áldozatául esett tizenéves bőrébe bújhatott. 2011-ben, miután otthagyta a Misfits-t, megint változtatott miután egy sikewrtelen rocksztárt játszott a Killing Bonoban. Nagyon előnyös külseje ellenére, ez sosem jelenik meg a szerepeinek összetételében, vagy gyakran elcsúfítják a kedvéért.
Idézet: ,, Amikor elkezdtünk forgatni Torontóban, Kanadában, le kellett vernünk egy lázadást. Válaszoltam Lillynek, és  ki kellett tenni a kerítéseket, és a kordonokat, hogy megakadályozzuk, hogy a rajongók az utcára özönljenek. Sosem éltem át ilyet, úgy éreztem magam, mint vmi rocksztár.  Statiszták, és technikusok százai voltak velünk. Sosem játszottam ekkora sikerfilmben(blockbuster), és inspiráló volt. Egyszerre volt izgalmas és rémes.

Jocelyn Fray ( Lena Heady)
Szerepe: Clary édesanyja lakat alatt tartotta a múltját, és következetesen elutasította, hogy elmondja az igazságot lányának a származásáról. Nem mondunk többet, h ne rontsuk el a filmet,ha nem olvastad még a regényeket, csak annyit tudhatunk, hogy Jocelyn nem ember ,mint mások. Kapcsolata Valentin-nel, a történet főgonoszával, a sorozat cselekményének egyik középpontja. Hasonlóan konok,mint a lánya, emellett ritka eleganciával, és vasakarattal bír. Egy bátor anya, aki kész feláldozni magát azokért, akiket szeret.
A színésznő: Lena akciófilmekben, és fantasy-sorozatokban játszott.  Szőke parókában Cerseit a Trónok harcának vérfertőző királynőjét alakította. Ismert még a 300 című filmben való görög ruhás szerepe kapcsán, és az atletikus mozdulatairól, melyeket a Terminátor széria Sarah Connor krónikái című részének címszerepében láthattunk tőle. A 39 éves angol színésznő még mint modell debütált, vonalait jógával, és boksszal őrzi.
Idézet: ,, Jocelyn mindenekelőtt anya, aki mindent megtesz, hogy megvédje a lányát a veszélyektől. Nagyon birtokló, és elfojtja Claryt azzal, h mindent ellenőrizni akar. Mivel Jocelyn nem tudja megmagyarázni a lányának miért csinálja ezt, ez elkerülhetetlenül  feszültséget kelt kettejük között. De mégis a vitáik végén, a köztük lévő szeretet,ami a legerősebb.”
Isabelle Lightwood ( Jemima West)
Szerepe: Szexi, lázadó, és csábító, Izzy egy démonvadász,aki  nem szeret észrevétlen maradni. Imád provokatív ruhákat viselni, és ere Claryt is megpróbálja rávenni. Gyakran ártalmatlan fiúkkal kezd ki a gyanú elterelése végett.  Kedvenc fegyvere egy ostor , melyet haláli pontossággal kezel. A szado-mazo domina álarca mögött Isabelle azonban abszolút hűséges a családjához és a barátaihoz. Nagyon közel áll Jace-hez, aki  nem egyszer bízza rá magát a lányra. Legfőbb hibája a kulináris tehetsége, mely néminemű gyomorproblémákat okoz azoknak, akik tesztelik receptjeit.
A színésznő: Jemima kettős állampolgár: a színésznő brit és francia állampolgársággal is rendelkezik. Párizsban született 1987-ben, és tökéletesen beszél franciául. Történelmet és képzőművészeteket hallgatott a Sorbonne-on, ahol le is diplomázott mielőtt végleg színésznő lett. Láthattuk már Rose szerepében a Maison Close című sorozatban a Canal +-on(ez kb a magyar Romantica csatornához hasonló Franciaországban). Emellett szerepelt a Borgiák négy epizódjában is ( a Jeremy Irons-féle változatban).
Idézet: ,, Imádom azokat a regényeket, melyek egyik lábukkal a valóvilágban, másik lábukkal egy fantasztikus univerzumban állnak.  Szeretem az ötletet, hogy a természetfeletti a sötét sikátorok zegzugaiban bujkálnak. Az én személyiségem  is mindkét oldalon áll, félig angyal, félig ördög tulajdonképpen. Imádtam viselni a szuperszexi Isabelle kosztümökbe  bújni. A filmben egy igazi harcos vagyok.

Alec Lightwood (Kevin Zegers):

Szerepe: A Lightwood-család legidősebb fia, Alec  sokkal félénkebb és befelé fordulóbb, mint Izzy. Jace-t a fivérének tekinti, nagyon közel áll hozzá, egy ponton rádöbbent szerelmes érzéseire iránta. Valóban Alec nem érdeklődik a lányok iránt, és ezt kezdetben nehéz volt felvállalnia. Jól lehet kedvenc  fegyvere az íj, nem harcol sokat, inkább Jace-t és Izzyt védi. Lévén az egyetlen nagykorú Árnyvadász a csapatban, feladatának gondolja , hogy a többieket távol tartsa a politikától.
A színész: Kevin Zegers 1984-ben született Kanadában, tanulmányait egy francia katolikus iskolában végezte, tehát tökéletesen beszéli a nyelvünket(itt nyilván a cikk eredeti nyelvéről a franciáról van szó). Karrierjét moziszínészként kezdte  1993-ban A művészet gyermekkora c. filmben (ez tükörfordítás a filmnek nem akadtam nyomára az interneten) , ezután feltűnt az Air Bud sagában 1997-ben. Ezek mellett láthattuk több televíziós sorozatban, beleértve az X-aktákat, a Smallville-t, és a Dr. House-t.
Idézet: ,, Lehetőségem volt megnézni  a TMI egy nem végleges változatát. Az összes speciális effekt nem volt kész, de már ebben  a fázisban is, amit láttam egyszerűen lenyűgözött. A film lélegzetelállító! Készüljetek egy hihetetlen élményre!!

Robbie interjút készít


Sziasztok!

Robert Sheehan (Simon) interjút készített! Bizony, ő volt a kérdező. A kép nem túl nagy, de...



Lily a Seventeen magazinban - Képek és időpont



Sziasztok!

Kaptunk néhány fotót Lily fotózásáról a Seventeen magazinnak. Illetve egy Twitter beszélgetésben fejtegették, hogy vajon mikor is lesz a magazin címlapján Lily, és a legesélyesebbnek a júniusi szám tűnik.


És akkor a képek:





Bane krónikák fanart Cassandra Jeantől


Lily Vogue videója


Sziasztok!

Lily Vogue fotózásáról megérkezett a videó is:


Kép a CinemaConról



Sziasztok!

Reggel kimaradt a kép a CinemaConos hírből, hát most itt van:


Octavian/Octavius Blackthorn


Octavian/Octavius Blackthorn


Nem tudom, hogy most melyik, bevallom őszintén, mert eddig Octavius volt, a tarotkártyán pedig Octavian. Mondjuk nincs nagy különbség, de majd meglátjuk.

Nem sokat tudunk róla, csak annyit, hogy 6 éves és a többi Blackthornnal a Los Angeles-i Intézetben él. Nem ő a legkisebb gyerek. 
A kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy ő is örökölte a barna hajat, ami a Blackthorn családra jellemző.


A Csontváros film a CinemaConon


Sziasztok!

Ahogy arról már írtam is, a Sony promotálta a Csontváros filmet (is) a CinemaConon. A beszámolók szerint megmutattak pár dolgot, és állítólag meg fogunk lepődni. De Cassie-nek és a CinemaConon lévőknek is tetszett, amerre a filmet viszik, Cassie szerint elég sötét. 




Itt is a cikk a Vogue-ból


Sziasztok!

Már írtam, hogy Lily benne lesz a Vogue magazinban, és a képeket is kitettem, de most itt a cikk is:


Új idézet a hivatalos oldalakon


Sziasztok!

Újabb idézet került fel a film hivatalos oldalaira.



Olasz plakát


Teljes Jace promofotó


Sziasztok!

Aki a Facebook oldalt is követi, már láthatta ezt a képet, csak tegnap még nem tudtam, hogy mennyire hivatalos a dolog, de jelentem, az. Megkaptuk Jace fotójának teljes verzióját, illetve ehhez kapcsolódóan a @MortalMovie Twitter oldalról egy hátteret is:



Nagyobb méretért jobb klikk, megnyitás új lapon/oldalon!


2013. április 17., szerda

Árnyvadász tarotkártyák - 0. kártya


Sziasztok!

Cassandra Jean elkészült a teljes Árnyvadász kártyapaklival. Összesen 84 tarotkártyánk lesz, és mivel Cassandra Jean sokat módosított közben, Cassie az elejétől megoszt velünk a számok alapján minden nap egyet, és melléjük fűz egy magyarázatot is, hogy mit jelent az adott kártya, és miért azok szerepelnek rajta, akik. A kártyák között lesznek spoileresek is, ezeknél majd linkeket hozok.

Viszont a kártyákkal megragadom az alkalmat, és igyekszem megírni mindig a kártyán látható szereplő(k) adatlapját a felkerüléssel párhuzamosan. Ez a kisebb és jövőbeli szereplők esetében valószínűleg menni fog, a fontosabb szereplőket majd meglátjuk. :)

Na, és akkor az első kártya:


A kártya neve: Az álmodozó és az ártatlan

Cassie magyarázata:
Ez a kártya a bolondnak felel meg, ami lehet a 0. vagy a 22. a Tarotban. Mi úgy döntöttünk, hogy készítünk egy 0-t és egy 22-est is. A 0 Drusilla és Octavian Blackthorn, akiket azért választottunk, mert sértetlen ártatlanságot szimbolizálják, ami a Bolond kártyájának egyik jelentése. 

Lily a Seventeen címlapján!


Sziasztok!

A Vogue után Lily a Seventeen Magazine is meghódította! Egy tweetnek hála tudjuk, hogy Lily ugyanis most az ő fotózásukon vett részt, és a hírek szerint egyenesen a címlapra kerül!



Lily egyébként már szerepelt a magazin címlapján, itt a videó, ami a tavaly márciusi számhoz kapcsolódó fotózáson készült:


Még mindig a bestseller listákon


Sziasztok!

Cassie könyvei a múlt héten is ott voltak az amerikai bestseller listákon.

A New York Times listáján az Infernal Devices ötödik, a Mortal Instruments második helyen áll, a TMI ezzel összesen már több, mint másfél évet töltött a listán.


A USA Today bestseller listáján a Clockwork Princess huszonegyedik, a Csontváros hatvanharmadik helyen áll.


És végül a Wall Street Journal listáján a Clockwork Princess a második:


Apró változások, fejlesztések


Sziasztok!

Tegnap érdeklődtem a Facebook oldalon, hogy mi az, amit a blog és a Facebook oldal működésében jónak tartotok, és mi az, amit nem. (Egyébként ezzel kapcsolatban még mindig várom a kommenteket, kíváncsi vagyok a véleményetekre.)

A legtöbben egyetértettünk abban - igen, én is -, hogy amióta a Facebook oldalt összekötöttem a Twitterrel és a Tumblr-rel, a sok poszt miatt kicsit átláthatatlanná vált. Viszont abban is, hogy előnyei is vannak a dolognak, ezért megszüntetni nem szeretném. Tehát a változás: mostantól azokat a posztokat, amelyeket a blogról osztok meg manuálisan, ki fogom emelni, azaz teljes szélességében fogjátok látni őket, míg azokat, amelyek a Tumblr-ről, a Twitterről vagy más Facebook oldalról származnak, változatlanul hagyom. Így kicsit jobban fog látszódni, hogy melyek azok a posztok, amelyeket a blogra írtam.

További változás, hogy mostantól fel tudtok iratkozni a blogra emailben is. Ez annyit jelent, hogy megadjátok az email címeteket, és elvileg minden nap fogtok kapni egy emailt (persze ha van poszt, de szerintem még nem volt olyan nap a blog életében, amikor nem volt), amelyben az adott napi posztok lesznek felsorolva. A felsorolás így néz ki:

Ezek linkek, amelyekre kattintva bejön az adott poszt, illetve az email további részében megtalálható az adott posztok kivonatolt verziója is, aminek az elolvasását két szempontból nem javaslom: hiányoznak belőle a képek, videók, és minden, ami html kóddal működik, illetve a kékkel szedett spoileres szövegek a fehér háttéren látszódnak... De persze mindenki maga dönti el, hogy neki mi a megfelelő.

Az emailben követést az oldalon tudjátok elkövetni, az oldalsó menüsáv tetején találjátok. Egyszerűen beírjátok az email címeteket, submit és már működik is. Gyakorlatilag olyan, mint egy hírlevél.

Ezenkívül van egy előfizetési lehetőség is, bevallom, ötletem sincs, hogy ez hogy működik, de ha valaki használ ilyesmit, akkor hajrá!

Ezeket a változásokat azért is léptettem életbe, hogy követhetőbb legyen a Facebook oldal és a blog. Rengeteg poszt van, de mivel igyekszem az oldalt minél frissebben és sokszínűbben tartani, ezeknek a számát nehéz visszaszorítani, és tulajdonképpen nem is annyira szeretném. Remélem, ezek az új funkciók a régiekkel kiegészülve (menüsor, blogarchívum, címkék) azonban hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki mindenről értesüljön és semmiről se maradjon le!

Elyas új filmjének plakátja


Sziasztok!

Martin Moszkowicz is megosztotta a Facebook oldalán Elyas M'Barek (Lieutenant vámpír) új filmjének a plakátját. Íme:


Régi/új Lily és Lily/Jamie fotó


Sziasztok!

Emlékeim szerint ezzel a két képpel én eddig még nem találkoztam, szóval:


Ez a kép a tavalyi TIFF-en készült, és a jobb oldalon az Lily édesanyja.

Csontváros háttér

Teljes méretért jobb klikk és új lapon megnyitás. :)


Francia cikk a Csontvárosról


Sziasztok!

Egy francia magazinban jelent meg ez a 4(!) oldalas cikk a Csontváros filmről. Sajnos nem tudok franciául, de ha valakinek van kedve lefordítani nekünk, hajrá! ;) Nagyobb méretért katt a képekre!


 


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets