Blogger Widgets

2013. április 17., szerda

Apró változások, fejlesztések


Sziasztok!

Tegnap érdeklődtem a Facebook oldalon, hogy mi az, amit a blog és a Facebook oldal működésében jónak tartotok, és mi az, amit nem. (Egyébként ezzel kapcsolatban még mindig várom a kommenteket, kíváncsi vagyok a véleményetekre.)

A legtöbben egyetértettünk abban - igen, én is -, hogy amióta a Facebook oldalt összekötöttem a Twitterrel és a Tumblr-rel, a sok poszt miatt kicsit átláthatatlanná vált. Viszont abban is, hogy előnyei is vannak a dolognak, ezért megszüntetni nem szeretném. Tehát a változás: mostantól azokat a posztokat, amelyeket a blogról osztok meg manuálisan, ki fogom emelni, azaz teljes szélességében fogjátok látni őket, míg azokat, amelyek a Tumblr-ről, a Twitterről vagy más Facebook oldalról származnak, változatlanul hagyom. Így kicsit jobban fog látszódni, hogy melyek azok a posztok, amelyeket a blogra írtam.

További változás, hogy mostantól fel tudtok iratkozni a blogra emailben is. Ez annyit jelent, hogy megadjátok az email címeteket, és elvileg minden nap fogtok kapni egy emailt (persze ha van poszt, de szerintem még nem volt olyan nap a blog életében, amikor nem volt), amelyben az adott napi posztok lesznek felsorolva. A felsorolás így néz ki:

Ezek linkek, amelyekre kattintva bejön az adott poszt, illetve az email további részében megtalálható az adott posztok kivonatolt verziója is, aminek az elolvasását két szempontból nem javaslom: hiányoznak belőle a képek, videók, és minden, ami html kóddal működik, illetve a kékkel szedett spoileres szövegek a fehér háttéren látszódnak... De persze mindenki maga dönti el, hogy neki mi a megfelelő.

Az emailben követést az oldalon tudjátok elkövetni, az oldalsó menüsáv tetején találjátok. Egyszerűen beírjátok az email címeteket, submit és már működik is. Gyakorlatilag olyan, mint egy hírlevél.

Ezenkívül van egy előfizetési lehetőség is, bevallom, ötletem sincs, hogy ez hogy működik, de ha valaki használ ilyesmit, akkor hajrá!

Ezeket a változásokat azért is léptettem életbe, hogy követhetőbb legyen a Facebook oldal és a blog. Rengeteg poszt van, de mivel igyekszem az oldalt minél frissebben és sokszínűbben tartani, ezeknek a számát nehéz visszaszorítani, és tulajdonképpen nem is annyira szeretném. Remélem, ezek az új funkciók a régiekkel kiegészülve (menüsor, blogarchívum, címkék) azonban hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki mindenről értesüljön és semmiről se maradjon le!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets