Blogger Widgets

2015. január 10., szombat

Mennyei tűz városa plakát az Elit Team könyvek mellé!


Sziasztok!

Ha január 31-ig Elit Team könyvet vásároltok a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában, ajándék Mennyei tűz városa plakátot kaptok!

Az Elit Team könyvek listáját elérhetitek a képre kattintva:

http://bit.ly/elitteamkonyvek


Ráadásul január 15-ig egy másik akció is tart, egy kuponkóddal plusz 5% kedvezményt lehet kapni minden könyvre!

Kuponkód: KMKNAL MEGERI

TDA részlet


Sziasztok!

Kaptunk egy újabb részletet a The Dark Artifices első részéből, a Lady Midnightból. 
Figyelem! CoHF spoiler!


"Mark előlépett. Öltönye elegáns vonala felfelé irányultak, még magasabbnak, még ragyogóbbá téve őt. Először azóta, hogy visszatért, a vad tündérgyermeket, ami benne élt, mintha pókhálóként sodorták volna el. Embernek látszott. Olyasvalakinek, aki mindig is ember volt.
- Miért rágcsálod a körmöd? - kérdezte.
Julian, aki észre sem vette, hogy hüvelykujján darabkáján rágódott - a bőr fájdalma a fogai között és a vér fémes íze a szájában valahogy kielégítő volt -, az ölébe ejtette a kezét. - Rossz szokás. 
- Az emberek akkor csinálják, ha idegeskednek valami miatt - felelte Mark. - Ez még én is tudom. - Az ujjai tehetetlenül igazgatták a nyakkendőjét. A homlokát ráncolva meredt rá.
Julian felállt és odasétált a bátyjához, aztán a kezébe vette nyakkendője csomóját. Nem emlékezett már, hogy ki tanította meg nyakkendőt kötni. Malcolm, gondolta. Majdnem teljesen biztos volt benne, hogy Malcolm volt az. 
- De mi miatt idegekedsz, kisöcsém? - kérdezte Mark. - Téged nem vitt el Sebastian Morgenstern. Itt töltgetted az életed. Nem mintha az árnyvadászok élete nem lenne stresszes, de miért a te kezed véres?
Julian keze egy pillanatra megdermedt. - Nem tudsz rólam mindent, Mark. Épp úgy, ahogy fogadok, én sem tudok mindent rólad."

Kiegészítés a képregényhez


Sziasztok!

Cassie válaszolt néhány kérdésre a képregénnyel kapcsolatban, íme a válaszok. 
Figyelem! A bejegyzés A hercegnő spoileres!

Először is tisztázta az egész nagybácsi helyzetet: eredetileg a Lightwoodok gúnyneve lett volna ebben a párbeszédben, mire Cecily azt válaszolta volna, hogy Will az egyetlen Herondale nagybácsi. De aztán a szóviccet behozta Cassie később, így innen törölte, csak elfelejtette javítani. Javítva lesz, és amint megtudjuk, hogyan, javítom én is. 


A másik kérdés pedig, ami bennem is felmerült és nekem is furcsa volt: Tessa miért Jemnek mondja meg először, hogy gyermeket vár és nem Willnek? 
Nos, a válasz abszolút logikus. 

Ugyanis abban a bizonyos jelenetben nem Tessa mondja el Jemnek, hogy terhes, hanem fordítva. Tessa nem biztos benne, hogy lehet-e gyereke, a Néma Testvérek pedig orvosok is - és most Jem megerősítette, hogy Tessa terhes. Így Tessa az, aki visszakérdez, hogy biztos-e, nem fordítva. Tehát gyakorlatilag akkor tudja meg a hírt, Jemtől, és Will az, akinek először elmondja. Így már azért elég más a helyzet. 


Illetve ha már babás kérdések: 
Cassie megerősítette, hogy Tessának elvben lehetnek gyermekei Jemtől, ha akarnak. 
Eddig is megvoltak a teóriák ezzel kapcsolatban, és ezzel megerősítést nyert a lehetőség. Ez konkrétan azt jelentené, hogy a TDA idején születő esetleges Tessa-Jem babák féltestvérei lennének a TLH főszereplőinek, akik már 100 éve halottak a TDA idején. Tehát Jem és Will gyermekei testvérek lennének, egy évszázad távolságból. 
Illetve a minap szaladtam bele Tumblr-en egy viccesen bonyolult levezetésébe ennek a bizonyos Jem-Tessa babának. Ugyanis ha fiuk születik, elég nagy esély van rá, hogy Williamnek nevezik majd el Will után. 
Ez pedig azt jelenti, hogy lesz nekünk egy:
  • William Herondale
  • James Herondale
  • James Carstairs
  • William Carstairs
És egészen új értelmet nyerne az is, hogy kikre is gondolunk, ha azt mondjuk: Heronstairs. 

2015. január 9., péntek

Jamie egy West End musicalben


Sziasztok!

Viszonylag rég írtam már a film színészeiről, de úgy gondoltam, ez a hír most megérdemel egy posztot. 
Jamie Campbell Bower szerepet kapott egy West End musicalben, egészen pontosan a Csavard be, mint Beckham! musical változatában. A darabot a londoni Phoenix Theatre-ben játsszák majd, 2015 májusától. 

A dolog pikantériája, hogy a filmváltozatban a Csontvárosban Valentine-t alakító Jonathan Rhys Meyers is szerepelt.



Wessa képregény


Sziasztok!

A két Cassandra készült nekünk egy Wessa meglepetéssel, amiből az elmúlt egy-két napban már láthattunk részleteket, de nem akartam hozni, csak a kész verziót - viszont a  hír, hogy azt rögtön magyarul! 

Jó olvasást!

Figyelem! A hercegnő spoiler!!!

 
 
 


És akkor néhány kiegészítő gondolat:
Fogalmam sincs, miért van az a képregényben, hogy Will az egyetlen vérszerinti nagybátyja Annának, ezt fordítás közben nem értettem, de a jelentésben eléggé biztos vagyok. Már mindenféle összeesküvés-elméleteket szövök, hogy Gideonról és Gabrielről kiderül, hogy nem is teljesen testvérek. Vagy egyszerűen valamit elrontottak Cassie-ék, vagy tényleg én értek valamit nagyon félre...
A másik pedig: ha megnézitek, Charlotte már terhes a kis Matthew-val!

2015. január 7., szerda

Új virágos kártya - Drusilla


Sziasztok!

Cassie közzétette a Blackthorn család virágos kártyáit egyben, így megkaptuk Dru kártyáját is. Övé a lila tulipán, aminek a jelentése az álmodozás. És látjuk, hogy Dru valamit írogat. Lehet, hogy naplót esetleg? Lucie-ról tudjuk, hogy írói ambíciói vannak, és Cassie általában változatos, szóval én Dru esetében a naplóra szavaznék. Már csak azért is, mert tudjuk, hogy bele van zúgva valakibe, lehet, hogy a róla szóló gondolatait jegyzi le. Meglátjuk.




Most akkor mikor jön a TDA?


Sziasztok!

A TDA megjelenésével kapcsolatban eddig nem voltak biztos információnk, valahol 2015 ősze szerepelt megjelenésként, valahol 2016 tavasza. Cassie most elmagyarázta a dolgot. 
Nem fogom szó szerint fordítani, de összefoglalom a válaszát. 

A könyvet eredetileg 2015 őszére tervezték, ami a szeptembertől decemberig tartó időszakot jelentette. De soha nem volt biztos megjelenési időpont, és nem azért, mert Cassie esetleg csúcsással kalkulált. A kiadó és Cassie számára is fontos könyvről van szó, mert egy új sorozat kezdődik, és az utána megjelenő Árnyvadász könyv is egy új sorozat első kötete lesz.
A kiadónak ezenkívül a megjelenéssel kapcsolatban rengeteg dolgot figyelembe kell vennie azon kívül is, hogy maga a kézirat mikor készül el. (Pl. itt faktor lehet, hogy Cassie Hollyval közösen írt regénye is ősszel jelenik meg, illetve nem árt megvizsgálni azt sem, milyen könyvekkel együtt jelentetik meg a Lady Midnightot, hiszen nyilván nem akarják, hogy egyik megjelenés ártson a másiknak.) És azzal is számolniuk kell, hogy a Lady Midnighthoz mérten a többi Árnyvadász könyv mikor jelenhet meg.
Így most sajnos úgy néz ki, hogy a megjelenési időpontunk nem 2015 ősze lesz, hanem 2016 márciusa. (Ez már elég biztosnak tekinthető, ámbátor még mindig nincs kőbe vésve.)
Ez tehát azt jelenti, hogy nagy eséllyel idén angolul sem jelenik meg Árnyvadász regény. Viszont Cassie azt ígéri, hogy az Árnyvadász akadémiás novellák mellett készülnek meglepetésekkel, illetve mivel egy új sorozat első kötetéről van szó, lehet majd ARC (előolvasói) példányokat nyerni.

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets